משהו לא נוח לי עם הגן של יובל....

dorlim

New member
קראתי הכל...

בהתחלה באמת אמרתי לעצמי שיכול להיות שאת מחמירה עם הגננת ועם עצמך (החשש שמא עשית טעות בבחירה....) אבל בהמשך הבנתי מדברייך שיש בסיס איתן לחששות שלך וגם אותי השארת לא שקטה.

orlyfu

New member
זה מה שנראה לי שאעשה...

אם אני מנסה לסכם לעצמי את הדברים שבנות אמרו לי כאן אז ראשית קיבלתי חיזוק לקיומן של תחושות בטן. אני אעקוב אחרי התנהגותה של יובל במשך זמן מה ואראה אם היא נכנסת ברצון לגן או לא ומה מידת הרעב שלה בסוף היום. בקשר לטון ולהערות של הגננת, אני לא יודעת מה לעשות. או שאעיר לה, ואני מסתכנת בסיכסוך או שאשלים עם זה שזה סגנון הדיבור שלה למרות שזה מרגיז אותי רק כשאני חושבת על זה. כמו כן אני רוצה לבקש תפריט, נראה מה התגובה שלה. וגם נראה לי שאנסה לדבר עם הורים נוספים. תודה על תמיכתן. אור-לי

אביטלתל

New member
אין תפריט ?!

נראה לי דבר כל כך בסיסי ליידע את ההורים לגבי התפריט של הילדים כשאיילה הייתה בגן, המנהלת הייתה תולה את התפריט בלוח המודעות בכל יום מצד שני, שמעתי ממספר אמהות על לא מעט גנים שהיו תולים תפריט אבל בפועל הילדים היו וכלים דברים אחרים (לרוב לחם עם שוקולד)

orlyfu

New member
זה מטריף אותי שאני לא יודעת מה היא

אוכלת. אני למשל לא נותנת לה אוכל מעובד, שניצלים למיניהם ואני בטוחה שחלק מהמזון שלה היום מבוסס על זה. כמו כן, בימים הראשונים כשיובל סרבה לאכול צהרים, כשבאתי לאסוף אותה באחת מצאתי אותה יושבת עם המטפלות (הילדים האחרים ישנים) שותה חלב (תחליף) מהבקבוק שלה (זה בסדר) ואוכלת איתו עוגיות. התרגזתי ולא הערתי. אני ממש דפוקה!!!!

אביטלתל

New member
את לא דפוקה

אבל נראה לי שצריך להחליף גן תראי, יש דברים שיכולים להשתנות אבל את הרי לא מדברת על דבר קטן כמו דיווח על תפריט (שאמנם לי נראה בסיסי, אבל אולי לא עולה על דעתה של כל גננת) סיפרת המון ואני בטוחה שחלק מהדברים עלו שוב בזכרונך רק בגלל שהתחלת לכתוב על העניין חלק מהדברים הם ממש בעייתיים לא מדובר בהתעללות של מכות וכו' ולכן הילדים נראים מטופלים היטב ובסדר אני חושבת שהרבה הורים נמצאים במצב שבו הם "לא רוצים להרגיז" את המטפלות בגלל חשש שזה יתנקם בילדים כדאי להתחיל לחפש גן אחר אגב, הגננת היא עובדת בגן או שמדובר בגן בבעלותה ?

אביטלתל

New member
אז בעצם אין עם לי לדבר

אם היא הייתה עובדת אז היה סיכוי לשנות דברים כרגע הדבר היחיד שנראה לי אפשרי זה להעלות את הדברים עם הורים אחרים וללחוץ לשינוי השאלה היא האם בכלל את מסוגלת לסמוך עליה

אורלי הגננת הזאת עשוייה לגרום נזק

לילדים!!! השימוש בסרקזם וציניות עם ילדים בגיל הזה הוא חמור ביותר. הידעתן שהבנת סרקזם וציניות מתרחשת רק סביב כתה ג'? עד אז ילדים תופסים את פשוטו כמשמעו. להגיד לילדה "מי בכלל שואלת אותך?" את זה את והיא אולי הבנתן כבדיחה, והילדים פשוט נמצאים בסביבה שמשדרת להם זילזול. לעולם לא הייתי משאירה את גל עם גננת שזהו סגנונה. אני "מקיאה" מהורים שמדברים ככה.

orlyfu

New member
את צודקת לגמרי. אני זוכרת שממש מזמן

שמעתי "שישים שניות" על סרקזם וילדים ואמרו שם בדיוק את זה. אני חושבת שאני פוחדת להעיר לה. אתם מכירים את זה שאנשים מסויימים משפיטים אותנו. קשה לי להסביר את זה. לדוגמא, ביום שישי היא הסבירה לי כמה שהם טיפלו ניפלא בנושך ובנשיכה של יובל. ושמו לה קרח על המקום. אמרתי לה שהדבר הנכון לעשות במקרה כזה הוא לשטוף את המקום היטב במים וסבון ולא רק לשים קרח מפני שהפה הוא המקום הכי מזוהם ואם היד שלה נפצעה מהנשיכה צריך לנקות את זה. (היה פעם מקרה של מישהו שמת מנשיכה של בן אדם), אז ברור שהלכתי על הכי קיצוני אבל אני חושבת שהטיפול הוא נכון בכל מקרה, היא הסתכלה עלי כאילו נפלתי מהירח. והפטירה לי כזה "פסדר". בכלל אני מרגישה שהם משדרים לי - אנחנו יודעים מה הכי טוב לבת שלך תשאירי את זה לנו, אנחנו עושים את זה כבר כל כך הרבה זמן. אוףףףףףף!!!!!!

אינסטינקטים של אימא לא טועים

וגם אם תישארי שם בעתיד ויהיה לבתך טוב שם, מה שאת מרגישה היום אינו טעות ויכול להיות שזה לא הגן המושלם לבתך. בתור אחת שעבדה עם תינוקות בקיבוץ, אני מכירה את טיב היחסים עם הצוותים במקום קטן, כמו שתארה אמא של עופרי וטל. הלחץ החברתי קובע המון. אני מכירה גם את האימהות שמבקשות בקשות מיוחדות ואת מה שחושבות עליהן הגננות. הייתי שם, מהצד השני. אבל אצלנו - בקשה של אימא, הייתה קודש, גם אם לא מצאה חן בעינינו. אז היינו עושות פרצופים, אבל מבצעות את זה. וככה צריך להיות - ההורה בסך הכל מפקיד בידי הצוות את היקר לו מכל. אם בגן ששמת בו את בתך זה פחות מזה - תוציאי אותה משם.

sharonmx

New member
אין כמו תחושות של אמא...

אם את יכולה- תמצאי גן אחר. לא הייתי משאירה את הבת שלי במקום שלא הייתי מרגישה בו טוב. אצלנו כל הגננות נחמדות ולבביות. אגב, הם אמרו לי פעם, בהתחלה, ככשאלתי כשבאתי לקחת אותה מה היא אכלה וכו', שהן לא כל כך אוהבות את השאלות האלה, לא כי יש להן מה להסתיר ,אלא שנחשוב מה זה שכל ההורים באים ביחד לקחת את הילדים וכל הורה רוצה לדעת מה הפשוש שלו אכל או עשה וזה די קשה לפזר את הילדים ולענות לכל ההורים ביחד. מאז, אם יש לה דקה זמן כשהיא רואה אותי אז היא מיוזמתה מספרת לי מה הם אכלו ועשו.

למעלה