שאלה טובה
ראשית כל, אני שמח שסיפור התקליט עניין אותך ונהנית לקרוא אותו. זה בהחלט סיפור מעניין ומדהים. ולשאלתך, אודה ולא אסתיר את העובדה שזה אכן לא מקובל למכור תקליט ללא עטיפה וההפך. יתר על כן, בד"כ רצוי להימנע מזה, שכן אף פעם לא נעים לקנות רק חצי סט ולא סט שלם. אבל! וזה אבל גדול. ברגע שמדובר בסדר גודל של תקליט כמו התקליט The First & The Best Of The Beatles המצב הוא שונה ואני אסביר מדוע תוך ניתנת דוג' מחיי האספנות האישיים שלי. אני מודה שרק לאחרונה הצלחתי להניח את ידיי סוף סוף על העטיפה המדהימה הזו של First & The Best. אם להודות באמת, לפני כשנה קניתי אך ורק את התקליט (ללא עטיפה) כי היה זה אחד האייטמים היחידים שהיו חסרים לי באוסף. לא יכולתי להתאפק, כל כך רציתי את התקליט הזה שהייתי מוכן לשלם בעבורו, גם ללא עטיפה, הרבה מאוד כסף (הרבה יותר מ-500 ש"ח שאני דורש). בזמנו קניתי תקליט במצב פצצה, Near Mint, אבל... מה לעשות, לא הייתה לי עטיפה. רצה הגורל ולפני כשבוע וחצי סגרתי במזל טוב עסקה על עטיפה עם תקליט בפנים. בתקליט אין לי צורך, שכן כבר יש לי תקליט במצב מדהים בבית. קניתי את הסט השלם רק בשביל העטיפה, כדי לצרף אותה לתקליט היפה שכבר קניתי לפני כשנה. התקליט שהיה בתוך העטיפה שקניתי לפני כשבוע וחצי הוא אותו התקליט שאני מוכר כיום פה בפורום ללא עטיפה. ומה אני מנסה לומר בכל זה? ברגע שמדובר בתקליט שהוא מהליגה הראשונה באספנות תקליטים ברמה עולמית, אזי לדעתי אין ספק שיש לקנותו ברגע שיש הזדמנות לכך, גם אם אין לו עטיפה. בעיני, הדבר החשוב ביותר זה שיהיה לך איזשהו חלק מהאייטם בבית, או תקליט או עטיפה. עם בוא הזמן אפשר יהיה להשלים את החלק החסר, אבל קודם כל שיהיה בבית. והמקרה שלי הוא דוג' מצוינת לכך, שכן לולא הייתי קונה לפני שנה תקליט במצב Near Mint, אז היום הייתי נשאר עם עטיפה ועם תקליט שהוא במצב טוב מאוד ולא יותר מזה. בזכות זה שקניתי תקליט פצצה לפני שנה, יש ליום עטיפה יפה לצרף לו ואפילו נשאר לי תקליט רזרבי במצב טוב מאוד בצד למכירה. בקיצור, התשובה לשאלתך היא לא חד משמעית. כל עוד מדובר בתקליט רגיל, נפוץ, שרואים פה ושם, אזי אין טעם לקנות רק תקליט או רק עטיפה. אבל ברגע שנתקלים בתקליט כל כך נדיר וכשאני אומר כל כך נדיר אני מתכוון לתקליט שנתקלים בו אחת לכמה שנים, אם בכלל (כמו ה-First & The Best) אז לדעתי (וזו רק דעתי, יש שיחלקו עליה) אין לחשוב פעמיים ויש לחטוף אותו בכל מחיר ובמהירות הבזק. האסכולה שלי אומרת: קודם כל שיהיה בבית, אחרי זה נראה מה יהיה. פה בדיוק גם טמון האינטרס. קודם כל, אני כמוכר מודע לעובדה שעטיפה נוספת לתקליט הרזרבי שיש לי כרגע לא תגיע, אם אני ארצה או לא ארצה. גם אם תגיע עטיפה כזו, אזי אאלץ לשלם עליה הרבה כסף והרי אין טעם שאעשה זאת שכן כבר יש לי אותה בבית. לכן, ודאי שהאינטרס שלי למכור את התקליט הרזרבי ללא עטיפה כמו שהוא. גם לקונה יש אינטרס, כאמור, אספן אמיתי או פריק אמיתי, שאין לו את האייטם הזה בבית, בעיני עליו לעשות הכל כדי להשיגו, גם אם יאלץ לקנותו ללא עטיפה. בדיוק כפי שאני עשיתי לפני שנה. בעיני, אם הוא לא עושה זאת, אזי הוא לא אספן אמיתי. דבר חשוב נוסף שאין לשכוח הוא המחיר. ברגע שמדובר רק בחצי אייטם, תקליט או עטיפה, המחיר יורד פלאים. כך לדוג' First & The Best. מחירו של האייטם הזה באמת נע בין 700 ל-1000 דולר. ואלה מחירים שכבר שולמו בעבר. אבל! מכיוון שאני מוכר רק תקליט אוטו' המחיר יורד בצורה ניכרת. במקרה שלי, החלטתי על 500 ש"ח. ירצו - יקנו, לא ירצו - לא יקנו. לי בטח לא מפריעה העובדה שיש לי שני תקליטים כאלה עם עטיפה אחת בבית.....