משהו לקרוא, לשמוע, לראות וגם לשחק

• פותח הנושא Boone
  • פורסם בתאריך

Boone

New member
../images/Emo79.gif קח-תן משהו לשמוע ../images/Emo79.gif

שרשור דיסקים (מחפשים, מוכרים, מחליפים) מס' -199- קחו למשל: תקליט משומש, דיסק יד שניה, קסטה אכולת געגועים. מתנה שלא נגמרת. כל סגנון, כל סוג, כל מה שרק תרצו תוכלו לבקש כאן. וגם לקנות, למכור, למסור, להחליף, לשאול, להשאיל, לחלק, לא לצרוב, ולהיות נחמדים אל הזולת. את בקשותכם ואת מרכולותיכם אתם מוזמנים לפרסם כאן בתגובה להודעה הזו (הודעות שכבר קיימות בעמוד הנוכחי ויעלו שוב - תיאלצנה להמחק).

MommyHug

New member
דיסקים לילדים ../images/Emo95.gif

מפתחות הקסם של דידי (יש גם קלטת וידאו) 10 ש"ח פינוקיו 10 ש"ח lullabies - miss polly had a dolly 15 ש"ח אמא יקרה לי 20 ש"ח שירי פורים (חדש באריזה) 10 ש"ח צפור הנפש 15 ש"ח

daniel9977

New member
תקליט ביטלס הנדיר ביותר שיצא בישראל

חברי פורום יקרים שלום רב, לכבוד הוא לי להציע לכם למכירה את התקליט הנדיר ביותר שיצא ללהקת הביטלס בארץ: The First And The Best Of The Beatles ללא ספק, מדובר ביהלום שבכתר מבין כל האלבומים האורגינלים של הביטלס שיצאו בישראל. והנה הסיפור המעניין שמאחורי האלבום המיוחד הזה: היה זה בתחילת 1968 בישראל, קצת אחרי מלחמת ששת הימים, והבעלים של "אוניטקס ישראל", החברה הישראלית שהחזיקה בזכויות של חברת פולידור, החליטו לעשות קצת כסף ולשחרר את ההקלטות מהמבורג של טוני שרידן והביט-ברד'רז/ביטלס שנעשו ב-1961. הם החליטו לעשות זאת מכיוון שבאותה תקופה (1968) יצא בגרמניה אותו תקליט במהדורה חוזרת על גבי לייבל השייך לפולידור – קארוסל. מכיוון שהבעלים של "אוניטקס ישראל" לא היו בטוחים שהזכויות אכן שייכות להם, ומתוך רצון לקדם את האלבום הישראלי, הם החליטו לבצע כמה שינויים להוצאה הגרמנית. ראשית, הם שינו את שם האלבום מ-“The Beatles In Hamburg” לשם החדש הרשום לעיל, אבל הם השאירו את השם הגרמני המקורי על הלייבל (ניתן לראות זאת בתמונות הלייבלים המצורפות). שנית, מתוך ידיעה ברורה שלוגו ה-GEMA הוא סימון מיוחד של תעשיית המוסיקה הגרמנית – "אוניטקס", השאירו את הסימון הזה על הלייבל עם המס' המקורי: 056 635. אבל, על מנת לבלבל את כולם עוד יותר, הם הוסיפו סימון צרפתי (לא פחות!) על גבי הלייבל: “TOURS 33”!. הלייבל עצמו הוא פולידור אדום ולא כפי שיצא בגרמניה – לייבל קארוסל. עיקר המאמץ והמקוריות של "אוניטקס" הוקדש בעיקר לעטיפת התקליט (כאמור, רק התקליט למכירה ללא העטיפה, אך אמשיך לספר לכם את הסיפור בכל זאת). בזמן שעטיפת התקליט הגרמני הייתה די משעממת (תמונה של הדגל הבריטי), הבעלים של "אוניטקס" החליטו למצוא תמונות עדכניות של הביטלס. הם מצאו כמה והשיגו את הזכויות עבורם. מה שהם לא ידעו זה שהתמונות לקוחות מסרטון הפרומו של פני-ליין. הם שמו את התמונות על עטיפת התקליט הקדמית, בזמן שעל גבי עטיפת התקליט האחורית נראו פרסומות לתקליטים של אומנים השייכים ל"אוניטקס", כמו: הדלתות, ג'ימי הנדריקס, ג'יימס בראון ועוד. דבר נוסף ולא פחות חשוב ש"אוניטקס" לא ידעו הוא שרינגו כלל לא משתתף באלבום הזה, שכן ההקלטות מ-1961 והמתופף של הביטלס באותה התקופה המשתתף באלבום הזה הוא לא אחר מאשר פיט בסט. למרות זאת, תמונתו של רינגו מופיעה על גבי העטיפה יחד עם שאר חברי הלהקה (תמונה להמחשה בלבד של העטיפה הקדמית מצורפת). מעט מאוד אנשים בישראל החליטו לקנות את האלבום הזה. אחרי הכל, אפשר להבין אותם, שכן מי ירצה להשקיע את כספו ב-1968 על הקלטות של טוני שרידן והביט-ברד'רז/ביטלס מ-1961, בדיוק אחרי סרג'נט פפר ומסע הקסם המסתורי הפסיכודליים וקצת לפני האלבום הלבן הנהדר. יש לזכור כי שוק התקליטים בישראל הוא קטן למדי ולפני כ-40 שנה הוא אף היה קטן עוד יותר. כעת, ניתן להבין מדוע האלבום הזה הוא האלבום הנדיר והיקר ביותר שיצא לביטלס בישראל. מס' עותקים מצומצם ידועים כיום בעולם ומחירם נע בין 700 ל-1000 דולר לעותק בודד (תלוי במצב התקליט והעטיפה). הלהיטים הגדולים הנמצאים באלבום: 1. Ain't She Sweet - ביצוע של ג'ון לנון (ראה אור לראשונה בדיסק באופן רשמי באנתולוגיה הראשונה של הביטלס). 2. Cry For A Shadow - השיר היחידי בהיסטוריה של הביטלס שזכה לקרדיט Harrison-Lennon. מדובר בביצוע אינסטרומנטלי יפייפה ונדיר במיוחד שכתבו שני הרשומים לעיל בהשפעת להקת הצלליות (ראה אור לראשונה בדיסק באופן רשמי באנתולוגיה הראשונה של הביטלס). 3. My Bonnie - ביצוע של טוני שרידן לשיר הידוע בליווי הביטלס. זהו למעשה הסינגל המסחרי הראשון שיצא במדינות רבות בעולם בו מופיעים הביטלס (ראה אור לראשונה בדיסק באופן רשמי באנתולוגיה הראשונה של הביטלס). 4. Sweet GeorGia Brown - ביצוע של טוני שרידן בליווי הביטלס. 5. The Saints - When The Saints Go Merching In - ביצוע של טוני שרידן ל"כשיבוא שלום" בליווי הביטלס. חשוב להדגיש כי כל השירים הרשומים לעיל ביחד עם יתר השירים באלבום מעולם לא יצאו בשום תקליט רשמי בישראל פרט לתקליט הזה בלבד. כאמור, רק 3 שירים מאותן הקלטות בהמבורג יצאו בדיסק באופן רשמי באנתולוגיה הראשונה של הביטלס כעבור עשרות שנים. את יתר השירים ניתן להשיג בבוטלגים או בתקליטים בהדפסות רשמיות של מדינות זרות. התקליט הזה הוא ההדפסה הרשמית הישראלית היחידה המכילה את ההקלטות הנדירות האלה. אם כן, יש לכם כעת הזדמנות לקנות את התקליט הנדיר הזה (רק תקליט ללא עטיפה) ולהתחיל להחזיק ברשותכם פיסת היסטוריה אמיתית בבית. התקליט במצב טוב מאוד, מתנגן ונשמע טוב מאוד. מחיר: מכיוון שמדובר בתקליט בלבד (ללא עטיפה) אני דורש מחיר סמלי של 500 ש"ח בלבד. לפרטים נוספים, שאלות, הצעות וכל דבר אחר העולה בראשכם ניתן להתקשר בכל שעה לדניאל לאחד משני המס' האלה: 03-5220607 או 052-3239388

evilihi

New member
מוכנה להשבע

שהמודעה הזו רצה כבר כמה חודשים - וביותר מפורום אחד..

daniel9977

New member
גם אני מוכן להישבע.....

שהמודעה הזו נכתבה ופורסמה לראשונה לפני מס' דקות. אני גם מוכן להישבע שממש ברגעים אלה פרסמתי את אותה מודעה בשני פורומים נוספים. אני גם מוכן להישבע שמעולם לא פירסמתי את התקליט הזה למכירה בשום פורום. אני גם נשבע שככל הידוע לי, פרט לפעם אחת, מעולם לא ראיתי את התקליט הזה למכירה בשום פורום ישראלי. וגם בפעם הזו, לא הייתי אני המוכר. בקיצור, אני נשבע שהיום זו הפעם הראשונה שאני מנסה למכור את התקליט הזה. אז תגידי לי, (ואת לא צריכה להישבע), מאיפה הקרצת את העובדה שהמודעה הזו כבר רצה כמה חודשים?

daniel9977

New member
ונניח, רק נניח ש........

המודעה הזו כבר רצה כמה חודשים..... אבל שוב, רק נניח (כי זה לא באמת נכון). מה בדיוק הבעיה עם זה? משהו לא בסדר?

פּלפּל

New member
סיפור התקליט מעניין

נהניתי לקרוא. ברשותך, יש לי שאלה: אני לא מתמצא כל כך בשוק התקליטים הנדירים, אבל אני קורא את כל ההודעות בפורום הזה כבר כמה שנים ולא זכור לי שהוצע למכירה תקליט ללא עטיפה ולהפך. האם זה מקובל? מה האינטרס של הקונה/מוכר בעניין?

daniel9977

New member
שאלה טובה

ראשית כל, אני שמח שסיפור התקליט עניין אותך ונהנית לקרוא אותו. זה בהחלט סיפור מעניין ומדהים. ולשאלתך, אודה ולא אסתיר את העובדה שזה אכן לא מקובל למכור תקליט ללא עטיפה וההפך. יתר על כן, בד"כ רצוי להימנע מזה, שכן אף פעם לא נעים לקנות רק חצי סט ולא סט שלם. אבל! וזה אבל גדול. ברגע שמדובר בסדר גודל של תקליט כמו התקליט The First & The Best Of The Beatles המצב הוא שונה ואני אסביר מדוע תוך ניתנת דוג' מחיי האספנות האישיים שלי. אני מודה שרק לאחרונה הצלחתי להניח את ידיי סוף סוף על העטיפה המדהימה הזו של First & The Best. אם להודות באמת, לפני כשנה קניתי אך ורק את התקליט (ללא עטיפה) כי היה זה אחד האייטמים היחידים שהיו חסרים לי באוסף. לא יכולתי להתאפק, כל כך רציתי את התקליט הזה שהייתי מוכן לשלם בעבורו, גם ללא עטיפה, הרבה מאוד כסף (הרבה יותר מ-500 ש"ח שאני דורש). בזמנו קניתי תקליט במצב פצצה, Near Mint, אבל... מה לעשות, לא הייתה לי עטיפה. רצה הגורל ולפני כשבוע וחצי סגרתי במזל טוב עסקה על עטיפה עם תקליט בפנים. בתקליט אין לי צורך, שכן כבר יש לי תקליט במצב מדהים בבית. קניתי את הסט השלם רק בשביל העטיפה, כדי לצרף אותה לתקליט היפה שכבר קניתי לפני כשנה. התקליט שהיה בתוך העטיפה שקניתי לפני כשבוע וחצי הוא אותו התקליט שאני מוכר כיום פה בפורום ללא עטיפה. ומה אני מנסה לומר בכל זה? ברגע שמדובר בתקליט שהוא מהליגה הראשונה באספנות תקליטים ברמה עולמית, אזי לדעתי אין ספק שיש לקנותו ברגע שיש הזדמנות לכך, גם אם אין לו עטיפה. בעיני, הדבר החשוב ביותר זה שיהיה לך איזשהו חלק מהאייטם בבית, או תקליט או עטיפה. עם בוא הזמן אפשר יהיה להשלים את החלק החסר, אבל קודם כל שיהיה בבית. והמקרה שלי הוא דוג' מצוינת לכך, שכן לולא הייתי קונה לפני שנה תקליט במצב Near Mint, אז היום הייתי נשאר עם עטיפה ועם תקליט שהוא במצב טוב מאוד ולא יותר מזה. בזכות זה שקניתי תקליט פצצה לפני שנה, יש ליום עטיפה יפה לצרף לו ואפילו נשאר לי תקליט רזרבי במצב טוב מאוד בצד למכירה. בקיצור, התשובה לשאלתך היא לא חד משמעית. כל עוד מדובר בתקליט רגיל, נפוץ, שרואים פה ושם, אזי אין טעם לקנות רק תקליט או רק עטיפה. אבל ברגע שנתקלים בתקליט כל כך נדיר וכשאני אומר כל כך נדיר אני מתכוון לתקליט שנתקלים בו אחת לכמה שנים, אם בכלל (כמו ה-First & The Best) אז לדעתי (וזו רק דעתי, יש שיחלקו עליה) אין לחשוב פעמיים ויש לחטוף אותו בכל מחיר ובמהירות הבזק. האסכולה שלי אומרת: קודם כל שיהיה בבית, אחרי זה נראה מה יהיה. פה בדיוק גם טמון האינטרס. קודם כל, אני כמוכר מודע לעובדה שעטיפה נוספת לתקליט הרזרבי שיש לי כרגע לא תגיע, אם אני ארצה או לא ארצה. גם אם תגיע עטיפה כזו, אזי אאלץ לשלם עליה הרבה כסף והרי אין טעם שאעשה זאת שכן כבר יש לי אותה בבית. לכן, ודאי שהאינטרס שלי למכור את התקליט הרזרבי ללא עטיפה כמו שהוא. גם לקונה יש אינטרס, כאמור, אספן אמיתי או פריק אמיתי, שאין לו את האייטם הזה בבית, בעיני עליו לעשות הכל כדי להשיגו, גם אם יאלץ לקנותו ללא עטיפה. בדיוק כפי שאני עשיתי לפני שנה. בעיני, אם הוא לא עושה זאת, אזי הוא לא אספן אמיתי. דבר חשוב נוסף שאין לשכוח הוא המחיר. ברגע שמדובר רק בחצי אייטם, תקליט או עטיפה, המחיר יורד פלאים. כך לדוג' First & The Best. מחירו של האייטם הזה באמת נע בין 700 ל-1000 דולר. ואלה מחירים שכבר שולמו בעבר. אבל! מכיוון שאני מוכר רק תקליט אוטו' המחיר יורד בצורה ניכרת. במקרה שלי, החלטתי על 500 ש"ח. ירצו - יקנו, לא ירצו - לא יקנו. לי בטח לא מפריעה העובדה שיש לי שני תקליטים כאלה עם עטיפה אחת בבית.....

galsamu

New member
מכירת דיסקים קטנטנה.

כולם חדשים לגמרי, עם הניילון עליהם, חלקם גם עם מדבקת מחיר מופקע מטאואר רקורדס. המחירים כתובים. מי שלוקח שלישייה ומעלה אני אוריד לו את המחיר. אם יש לכם משהו להציע לטרייד אני אשמח לשמוע, אם יש משהו שממש ייקנה אותי אני אתן שניים-שלושה בעבורו, אולי יותר... מעוניין בעיקר בסטונר רוק, סטונר מטאל, סטונר דום, פוסט רוק, מטאל, הארד-קור, פאנק, דרון, סלאדג', נויז, אקספרימנטל וכל הדרעק בסגנון, גם התקליטים הישנים של ההורים שלכם יישקלו בחיוב. פניות בהודעה פרטית או מייל galsam (at) walla (dot) co (dot) il או פה. חן חן. רשימה להלן: Barenaked ladies – disc one (all their greatest hits 1991-2001) 35 Catatonia – paper scissors stone 40 The Darkness – one way ticket to hell… and back 40 Foo Fighters – one by one 40 Hootie and the blowfish – fairweather johnson 40 Lou Reed – reprise 40 Usher – rhythm city volume one: caught up (dvd+cd ltd edition) 50 Silverchair – diorama 40 Staind – dysfunction 40 V/A – the family values tour 2001 (live shows from stone temple pilots, staind, static x and more) 30

daniel9977

New member
למכירה: The Beatles In Italy

חברי פורום יקרים שלום רב, ברצוני להציע לכם למכירה 2 תקליטי ביטלס נדירים במיוחד בהוצאות ישראליות. מדובר בשני תקליטי The Beatles In Italy בהדפסות ישראליות. האחד, תקליט אורגינלי מ-1965. השני, תקליט במהדורה חוזרת מסוף שנות ה-60. The Beatles In Italy נחשב לאחד מתקליטי הביטלס הנדירים ביותר שיצאו בארץ. למען האמת, הוא השני בנדירותו אחרי The First & The Best Of The Beatles שגם אותו אני מציע למכירה בשרשור אחר בפורום זה. למעשה, זהו תקליט אוסף שיצא ב-1965 ב-3 מדינות בלבד: איטליה, הולנד וישראל. אבל!!! רק בישראל העטיפה הקדמית יצאה עם תמונת השמפניה המפורסמת והיפייפיה, מה שהקנה לעטיפה הישראלית את הכינוי: "עטיפת השמפניה". התקליט האורגינלי בהדפסתו הראשונה יצא בארץ ב-1965 עם תקליט בעל לייבל פרלופון צהוב ועם עטיפה מנויילנת (למינציה). הדפסה שנייה של התקליט יצאה בארץ ב-69/70 עם תקליט בעל לייבל פרלופון כסף/שחור ועם עטיפה לא מנויילנת (ללא למינציה). למעשה, זהו התקליט היחידי של הביטלס שיצא בארץ רק בשתי מהדורות ראשונות, ולאחר מכן הדפסתו הופסקה ולא המשיכו להוציאו בהדפסות חוזרות על לייבל "פורטרט", כמו את יתר תקליטי הביטלס בארץ. כאמור, אני מציע לכם למכירה שני תקליטים של The Beatles In Italy: מהדורה ישראלית אורגינלית ומהדורה ישראלית חוזרת. התקליט האורגינלי בעל לייבל פרלופון צהוב ועטיפה מנויילנת (למינציה). צד א' של התקליט במצב טוב ומתנגן מהתחלת הצד ועד לסוף הצד ללא בעיות מיוחדת (מעט רעשי רקע) על אף הסימנים הרבים שיש על צד זה של התקליט. צד ב' של התקליט במצב פחות טוב, יש כמה וכמה שריטות, אך גם הוא מתנגן מהתחלת הצד ועד לסוף הצד (עם רעשי רקע). העטיפה מנויילנת ובמצב של כמעט טוב מאוד. על כל כל פנים, מדובר בתקליט נדיר מאוד, שקשה להשיגו בכל מצב שהוא. מדובר בתקליט אורגינלי מ-1965 ומדובר בעטיפת שמפניה ישראלית אורגינלית!!! תקליט מבוקש מאוד בקרב אספני ביטלס בכל העולם. התקליט השני, מהדורה ישראלית חוזרת מ-69/70 בעל לייבל פרלופון כסף/שחור ועטיפה לא מנויילנת (ללא למינציה). התקליט והעטיפה במצב פצצה! התקליט במצב של כמעט MINT, כלומר כמו חדש. אותו כנ"ל לגבי העטיפה, שאף היא במצב של כמעט MINT, כלומר כמו חדשה. התקליט והעטיפה נראים כאילו יצאו עכשיו מהמפעל. אל תתבלבלו, זה שמדובר בתקליט במהדורה שנייה זה לא אומר שהוא נפוץ ונמכר בחנויות. ההפך הגמור הוא הנכון, לא ניתן לראות את התקליט הזה בחנויות כלל. יתר על כן, המהדורה הזו של The Beatles In Italy (לייבל כסף/שחור) הודפסה בארץ ונשלחה מייד לחו"ל - לאירופה ולאמריקה. כמעט ולא מכרו את המהדורה השנייה בארץ ולכן קשה מאוד להשיג את התקליט הזה בישראל. מחיר: עבור שני התקליטים יחדיו אני דורש 400 ש"ח בלבד. לתשומת לבכם, התקליט האורגינלי נמכר ב-30/08/06 (לפני כשבועיים) ב-Ebay במצב בינוני ++ במחיר של 200 דולר לאספן אוסטרי ידוע, לצפיה בעמוד המכירה הקישו עלי. התקליט במהדורה החוזרת נמכר ב-Ebay לפני כשנה ב-60 יורו, לצפיה בעמוד המכירה הקישו כאן. יש לכם הזדמנות בלתי רגילה לתפוס 2 ציפורים במכה אחת ובמחיר שלא רואים בכל יום על תקליטים נדירים ושווים באמת (פחות מ-100 דולר על שניהם). ניתן להתקשר בכל שעה לדניאל לאחד משני המס' האלה: 03-5220607 או 052-3239388 תמונה של העטיפה האורגינלית הקדמית (להמחשה בלבד) מצורפת.

daniel9977

New member
הקישור לאורגינלי לא עובד אז....

הנה הקישור המלא: http://cgi.ebay.com/THE-BEATLES-IN-ITALY-Y-B-PARLOPHONE-RAREST-ISRAELI-LP_W0QQitemZ120024090054QQihZ002QQcategoryZ306QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Louis14

New member
מחפש את ספרו של הצייר צבי שור

אינני זוכר את שם ההוצאה. הספר בעל כריכה קשה ויצא להערכתי בשנות החמישים. לא מדובר בקטלוג האמן שהוצא ע"י מוזיאון פתח-תקווה.

למעלה