משהו מגניב על זמן

yaakii

New member
משהו מגניב על זמן

לפי הסוברים שהיקום נצחי: נניח שנקרא לנקודה מסויימת על ציר הזמן: X אז גם לפניה וגם אחריה יש אינסוף זמן (כי היקום נצחי) ואם ניקח נקודה אחרת על ציר הזמן: Y אז גם אצלה המצב הזה-גם לפניה וגם אחריה יש אינסוף זמן. משמע שכל נקודת זמן היא בעצם גם כל נקודת זמן אחרת. זאת אומרת שעכשיו זה גם אח"כ ואח"כ זה עכשיו

לא כל כך הבנתי ,

בכל מקרה , גם המדע לא טוען לאינסוף בצד החיובי ובצד השלילי(כמו בחד"וא בחקירת גבולות) אלא כן יש נקודת התחלה בזמן (המפץ הגדול), כאשר על פי ההיגיון , האפס מציין את נקודת ההויה . כלומר אם נקודה כלשהי נמצאת משמאל לנקודת האפס היא מהעבר , אם היא מימין היא בעתיד .

אני גם חשבתי על המפץ הגדול ועל בריאת העולם.

אבל איך שלא תסתכלו על זה זו נקודה בזמן שבה נוצר כדוה"א והעולם. היקום היה עוד לפני אחת משתיהן- ממה שאני הבנתי (אני אישית מאמינה בבריאת העולם). אם היקום לא היה לפני, אז יש לי הוכחה לסתור את התיאוריה החביבה של יאקי! בינתיים אני הוכחתי לעצמי שהיא נכונה חח

yaakii

New member
נכון, אמרתי בפירוש

שמה שאמרתי (ואגב, זו לא תאוריה שלי-קראתי אותה בספר) זה רק לפי התאורייה שהעולם נצחי. (*יאקי=יקי)

yaakii

New member
לא כולם מקבלים את תאוריית המפץ הגדול.

יש כאלה שסוברים שהיקום פשוט היה קיים מאז ומעולם וגם יהיה קיים לעולם. לפי שיטה זו, כל רגע הוא בעצם שווה לכל רגע אחר.

התבלבלתי...השאלה שלי היא כזאת:

המפץ הגדול\בריאת העולם, הביאו לכך שנוצר כדוה"א, והיקום היה קיים עוד לפני, הוא שהם הביאו ליצירת היקום?

yaakii

New member
עפ"י שתי התאוריות

היקום המוכר לנו כיום (יעני כל החלל והכוכבים שיודעים ומשערים את קיומם) נוצר ע"י הבריאה/המפץ הגדול. אבל יש הבדל בין יצירת היקום ליצירת הטבע.

אני לא בטוחה אבל,

הגיוני. נניח שאחרי כל נקודה יש ההתקדמות, וההתקדמות הזאת נמשכת לנצח, אבל הנקודה עצמה היא נק' אפס של ציר הזמן שלה. ואין לה אחור. האחור שלה הוא נקודה אחרת שמקדימה אותה. וכך מה שיוצר את העבר של הנקודה זו בעצם נקודה בזמן שקדמה לה, וכדי שלכל נקודה יהיה עבר צריך ללכת גם אינסוף נקודות אחורה, והרי חייב להיות עבר כי חלק מהזמן זה גם עבר. וכך גם לגבי העתיד. < יודע, זה די מבלבל כל הקטע הזה, בהתחלה חשבתי שאין דבר כזה אינסוף בכיוון השלילי (עבר) של היקום, ותוך כדי הסבר למה לדעתי אין דבר כזה אינסוף בכיוון השלילי, הוכחתי לעצמי שזה כן הגיוני. אחח סתירות פילוסופיות, מטמורפוזה! :S >

oriole

New member
שאני אבין,

אתה מנסה להגיד שכל המספרים שווים? כי גם לפני ואחרי כל אחד מהמספרים יש אינסוף מספרים אחרים.

נראה לי שזה מה שהוא מתכוון. כי תכל'ס, אם אתה

עובר את הדרך מהבית שלך לחבר שלך שנמצא במרחק 5 קילומטר ממך, או חוזר את הדרך הזאת, עדין עשית אותו מרחק- חמש קילומטר, רק הכיוון השתנה. יש את הכיוון החיובי, נגיד, מהבית שלך לבית של חבר שלך. ויש את הכיוון שהוגדר כהפך של החיובי(שלילי) חזרה מחבר שלך.

הוי!---

אם כל המספרים שווים רק הכיוון הוא אחר, וכל מספר מייצג נקודה בעבר. אז ההפך של המספר הזה (במקרה שלנו חיובי, כי הזמן הולך מהעבר קדימה) הוא אירוע הפוך למה שהיה בעבר? היש סיכוי שהעתיד הוא ההפך של מה שקרה בעבר?

חרבביש

New member
לא.

זה שעברת חמישה קילומטרים בחזרה הביתה לא אומר שהבית שלך שווה לבית של החבר. במילים אחרות, מרחק שווה בין נקודות ציון לא אומר שהנקודות עצמן שוות. זה כמו להגיד שאתמול ומחר שווים בגלל שעבר אותו זמן מהיום לשני הכיוונים.

אהבתי את התשובה שלך. נראה איך היא משפיעה על

התיאוריה הקטנה שלי

yaakii

New member
לא, המספר עצמו הוא סקלר.

אני מתכוון שהרגע הספציפי הנתון, שווה לכל רגע אחר (בעבר ובעתיד). זאת משום שכל רגע שתבחר על ציר הזמן יאופיין כך: גם לפניו וגם אחריו יש אינסוף זמן. כאשר מאפיינים נקודה מסויימת על ציר הזמן באותו איפיון של נקודה אחרת, חייבים לומר שהנקודות זהות. לדוגמא, נניח שיש ציר זמן מ-0 עד 10. אם אני בוחר נקודה X על ציר הזמן ואומר לכם שמימינה יש 4 קווים עד לתחילת הציר (=מימינה) ומשמאלה (=סוף הציר) יש 5 קווים עד לסיום הציר, חייבים לומר שמדובר בנקודה שממוקמת בציר בt=5 ואם אומר שבחרתי נקודה נוספת, Y, על הציר וגם במקרה שלה יש 4 קווים עד לתחילת הציר ו5 עד לסופו, כמובן שגם כאן מדובר בנקודה t=5. במקום להגדיר את המיקום של הנקודה ע"י נתינה מספר הקווים שלפניה ואחירה, אפשר גם לומר שיש אין-סוף זמן לפניה ואין סוף זמן אחריה.

למעלה