משהו מוזר....

maCr0T

New member
משהו מוזר....

היום עשינו הרחבה לרשת במשרד, חיברנו את כל המחשבים לכבל 100MBPS, להאב 100MBPS לסוויטצ´, אך חלק מהמחשבים עובדים ברשת ב10MBPS וחלק ב100MBPS, נסיתי לחבר בנפרד, מה שאתם רוצים, עשיתי הכל חוץ מלהחליף NICים, כל המחשבים והכרטיסים חדשים (celeron 700, 98SE). מה זה יכול להיות? זה יוצא לי מאוד מוזר... maCr0T

antidot

New member
מילה אחת - תשתית

תוודא שזה קורה רק בנקודות קבועות וישר תדע שהבעיה בתשתית. אני רק מקווה שאתה לא מדבר על תחנות המתחברות לHUB... Antid0t

maCr0T

New member
אז זהו...

שכן, חלק מהתחנות על אותו האב... והחלפנו האבים.. maCr0T

antidot

New member
HUB או SWITCH ???

HUB יתן לתחנות לעבוד ב10, SWITCH יתן ב-100. יחיה ההבדל הקטן. תחבר את התחנות לSWITCH ותראה אותן עובדות ב-100. אפילו אם כתוב על הHUB שהוא 10/100 זה רק אומר שהמקסימום של כל יציאה זה 100. מה שקורה בפועל זה שה100 מחולק בין כל הפורטים. Antid0t

dov98

New member
הייתי בודק 2 דברים: שהhubs

הם אכן 10/100 , הכרטיסים כנ"ל והם על auto , ורק לאחר מכן עושה בדיקות אחרות. ולא נראה לי שhub מחלק את ה100 לכל הפורטים. קח דוגמה כזה של 30 יציאות: אם תחלק 100 ל30 , מה ישאר? ואם 40 ?

antidot

New member
--->

ההבדל בין HUB לSWITCH זה היכולת של SWITCH לנתב את המידע לפורט יעודי. HUB, לאחר שהוא מקבל PACKET משדר אותו לכל הפורטים. HUB מסתכל לתוך ה ETHERNET FRAME, וכיוון שהוא מחזיק טבלת כתובות MAC של כל פורט, שולח את המידע רק לפורט יעודי. כאשר מחוברים לאותו HUB יותר מ4 מכשירים, מתחילים להרגיש בהבדל בין HUB לSWITCH... לגבי המהירות: זה לא נכון פשוט לחלק את ה100 למספר הפורטים. אף פעם אין מצב שכל הפורטים פעילים. אבל כיוון שHUB משדר לכל הפורטים, באותו רגע שאר הפורטים לא יכולים לשדר. התוצאה: ירידה משמעותית במהירות הרשת. הפקטור שיש להתחשב בו במקרה של HUB זה כמות ממוצעת של תחנות אשר משתמשות בHUB בו זמנית. אם למשל העומס הממוצע על HUB של 16 פורטים הוא 25% אז המהירות הממוצעת של כל פורט היא 100/4 --> 25 Mbps לכל פורט. במקרה של Macr0t אני משער שהHUB משורשר לסוויטצ´ים נוספים בUPLINK של 100 וזה בעצם הצוואר בקבוק שלו. אגב: אתר מאוד נחמד בנושא רשתות שנתקלתי בו: Computer Networking (שווה הוספה ללינקים של הפורום) Antid0t

dov98

New member
../images/Emo6.gif טוב, כי אני חשבתי שאם

יש 100 משתמשים בHUB של 100 לפי דבריך אז המהירות 1 .אך בכל מקרה הייתי מתחיל בדיקה כפי שאמרתי, כי זה סדר הפעולות. חוץ מזה אנחנו אלופים באלתורים. לך תדע מה הטכנאי עשה?

maCr0T

New member
מתי אני יצאתי מהדיון?

יש לנו בערך 17 מחשבים על האב של 24 פורטים, זה גיגביט האב. ישנם שני האבים, כ"א מתחבר לסוויצ´ שגם עובד ב10/100/1000, חוצמזה, אתה באמת חושב שאני לא יודע מה זה סוויצ´ או האב? מה הטכנאי עשה? אם לא אכפת לך אני עשיתי הכל, אחרת למה הם מחזיקים אותי? אני מתחיל לחשוב שמטעמי קמצנות הבוסים הדבילים שלי קנו כבלים 4 גידים... חלק מהכבלים הם 8 גידים אבל לא את כולם בדקתי... maCr0T

antidot

New member
--->

האם כל מחשב שתחבר לנקודה חשודה עובד ב10 ? תקח איזה לפטופ שעובד במקום אחר ב100 ותבדוק אותו בנקודה שבה יש מחשב שעובד ב100. אל דאגה: ההסבר על HUB & SWITCH לא היה בשבילך
ובקשר לשאלתך: "מתי יצאתי מהדיון ?" : התשובה היא 15:09 21/01/02 Antid0t

maCr0T

New member
אני ניסיתי

יש הבדלים במהירות, אבל לא שמיים וארץ, מתי יצאתי מהדיון זו שאלה רטורית, פשוט התקדמתם בהשערות..... נסיתי לחבר לפטופ ישר לסוויצ´ במקום אחד ההאבים, עבד על 100 בכיף, אז זה ההאב. אם אשיג משהו עם NIC של 1000 אני אוכל לבדוק יותר טוב. maCr0T

dov98

New member
אגב כבלים: הכבל שבזק מספקים

עם המודם, אין להשתמש בו באם המודם אינו מונח בקרבת המחשב,כיבאם הוא מחובר דרך שקע רשת למחשב רחוק אין פינג. יש להחליפו לכבל cat5 . דבר נוסף, זכויות יוצרים וצנזורה יש לי כבר תשובה חיובית, כעת ממתין לתשובה לגבי ASP .

antidot

New member
--->

להחליף את הכבל של בזק היה הדבר הראשון שעשיתי עוד לפני שהטכנאי חיבר את המודם... חוסכים עלינו כמה גרושים ונותנים כבל מסכן שבקושי חי... אגב: מישהו יודע אם אפשר להחליף את Orckit ב-Alcatel ? דוב: מה הייתה התשובה לגבי זכויות יוצרים ? Antid0t

dov98

New member
לגבי החלפת מודם, קצת לחץ

וצעקות מאד מועילים! לי החליפו בגלל בעית סנכרון(עד כ40 דקות באורכית)

maCr0T

New member
אורכית באלקטל?

משהו רוצה כאן ראוטר.... ד"א דוב, אם אתה משכיר את המודם ומשנה אותו אז אתה תחויב סכום מלא של מחיר המודם מבזק, זה הפרה של אחד התנאים. אם קנית אותו, זה הפרה של כלל של אלקטל. ד"א הפרו כולל שינויי חומרה, מה שאין בHOME, כמו פיירוואל. maCr0T

dov98

New member
לאמיר אני בכלל נגד ה

קטע שאמרת. לי החליפו רשמי ואתה יודע שאני לא צריך את השטות הזאת כיון שהראוטר שלי נותן לי יותר. עכשיו נולד משתתף נחמד בפורום (delete ) שיודע לסייע לאנשים. אני באמת מעריך זאת ובהזדמנות זו מבקש ממנו להצטרף לצוות ההקמה של אתר סיוע ותמיכה של הפורום. בצורה זו יהיה לנו צוות גדול ונוכל להקימו בזמן קצר מאד , כך שאפילו הלומדים יוכלו לסייע. delete נראה לי שגויסת ( הנחיות בהמשך)
וכן ירבו כמוך

maCr0T

New member
תשמע...

היכן חוש ההומור שלך? ד"א, דלית - DELETE. בן או בת? maCr0T

למעלה