משהו עוד מרגיש שהכל הזוי?

וארה

New member
משהו עוד מרגיש שהכל הזוי?

פתאום אני מרגישה שאין לי בכלל מושג אמיתי על המציאות ומהי בכלל והמון המון מילים שכולנו פה משתמשים בהן נראות לי חסרות פשר (הטורף, יוקש, לוחם, צלילות, עירות, יצירת מציאות, מטריקס, עוצמה, אינסוף, מעברים קסומים, שערים) ובכלל רב הנסתר על הגלוי ואף אחד לא מסביר באמת במילים פשוטות מה העניינים פה ורק ממשיכים לדבר בכל המילים האלה... האם משהו יכול להציע תאור פשוט של המציאות שלנו?

לא חשבתי שגם אני מדברת במילים

מורכבות או בסיסמאות. אז אשמח לדבר בפשטות מחר (זאת אומרת, להסביר בפשטות כל דבר)

רגע, פתאום לא בטוחה שהבנתי

מה את בדיוק מבקשת....
את רוצה תיאור של המציאות? או הסבר על המילים שכתבת, או הסבר פשוט בלי מורכבות על דרך הלוחמים?

וארה

New member
אני מחפשת

הסבר פשוט של המציאות רצוי ללא מילים שאנחנו מניחים שהן מובנות לכולנו פה כמו אלו שנתתי כדוגמא, שהן כרגע מרגישות לי מסתוריות ומסבכות לי במקום לפשט לי. ההסבר שאני מחפשת צריך להכיל בין היתר: מי אנחנו מה אנחנו לאן אנחנו חותרים - מה אנחנו מנסים להשיג מי הם האויבים שלנו מה זה חופש מה המטרה של כל זה

תשבות קצרות וראשוניות

מי ומה אנחנו - את צריכה לגלות לבד, אף אחד לא יכול להגיד לך מי ומה את. לאן אנו חותרים - זה קל, אנו צועדים יחד עם כל יתר היצורים הקיימים ביקום לדבר הוודאי היחיד ביקום: מוות. מה אנחנו מנסים להשיג - מי זה אנחנו? מי הם האויבים שלנו - השיגרה, התפיסה המקובעת וסלקטיבית, הטורף, ההרגלים, הדעות ... הרשימה ארוכה ויש הגבלת תויים בכתיבת הודעות בפורומים. מה זה חופש - מי שואלת את זה? המטרה של כל זה - אין, פשוט אין מטרות למי שרוצה להיות חופשי.

אין מטרות למי שרוצה להיות חופשי?

לרצות להיות חופשיה, זו לא מטרה? אז מה זה? תודה על תשומת לבך אחת בדרך

הסבר אפשרי:

אין מטרות במובן של אין חתירה לשום מקום חיצוני. כל מטרה שתציבי לעצמך משלבת בתוכה חתירה למקום אחר + חשד לאי קבלה של המצב הנוכחי. חופש אמיתי מושג כאשר חותרים פנימה. כאשר משילים את כל התבניות החיצוניות והמסכות (כולל אלו אשר גורמות לך לחתור למקום מסויים בעתיד או למטרה מסויימת שאם תשיגי אותה תהיי חופשייה) ומתרכזים פנימה. מנקים את ההרגלים והמסכות שלבשנו במהלך החיים, חווים את עצמנו כמו שאנחנו בלי שיפוטים ובלי רצון לשנות ופשוט חופשיים. (הבהרה: ניתן לקבל את עצמנו באמת ומשם עדיין להשתפר ולהשתנות. אפילו המון. זה לא סותר. המצב שתיארתי מכוון לקבלה עצמית קודם כל ואח"כ לתנועה מתוך אותו מקום לאן שתבחר)

רציה שכלית להיות חופשי

יכולה בהחלט להיות מטרה... האם זה יוביל אותך לחופש? יש להניח שלא. האם את יודעת על מה אני מדבר כשאני כותב "חופש"?

אולי אני לא יודעת...

כשאני אומרת חופש, חופש מוחלט, אני מתכוונת למצב שבו אני יכולה לשנות את העולם שאני נמצאת בו לכל כיוון, לכל זמן ולכל מצב בכל רגע. על מה אתה מדבר כשאתה כותב חופש? תודה על תשומת לבך אחת בדרך

חופש

אצל טוטלקים, ב"דרך הלוחמים" חופש זה חופש מהתפיסה הסלקטיבית והמקובעת. אני מניח שאת לא יכולה לשנות את העולם, את יכולה לשנות את האופן שאת תופסת ומתרגמת חלק קטן מהמציאות ואת שם יכולה לשנות את האופן שאת מגיבה למה שאת תופסת.... אבל לא את המציאות...

אני לא בטוחה שאני בנויה לאתגר של

לענות על כל השאלות הללו.. אבל בואי נתחיל עם השאלות. מי אנחנו? - אולי נשנה ל: מי אני? יש לך כבר תשובה מסוימת לזה.. כל הידע שצברת עד עכשיו על עצמך מניסיון חייך וממה שסיפרו לך עך עצמך , מהמחשבות וכו'. בעצם ממה שהשתקף מהחיים במראה שלך... כל זה - לא את... או אולי חלק קטן ממך. אז מי שואל את השאלות, מי עונה עליהן? מי אמר שקיים דבר כזה אני? אולי הוא קיים רק בגלל שאני חושב עליו. או כמו שאיש חכם אמר: האם החושב נפרד מהמחשבה? מה אנחנו? לא נראה לי רלוונטי אולי אני טועה איך אפשר להגדיר משהו שאני לא יודעת מהו בכלל. מה אני מנסה להשיג - באופן הכי פשוט - אני רוצה שיהיה לי טוב... אם סוכריה עושה לי טוב - זה מה שאני רוצה אם מין עושה לי טוב זה מה שאני רוצה, אם מסאג' עושה לי טוב זה מה שאני רוצה כנ"ל כסף, כבוד, ידע וכולי.... אלא מה מניסיוני כל הדברים האלה עוברים או נגמרים, וגם למדתי שכש הם נגמרים אני סובלת יותר אז אני רוצה אושר עילאי שלא נגמר.. אני מבינה שבחומר זה לא נמצא אז אני מחפשת ברוח, אני מבינה שבעצם לא תלוי איזה אוביקט עומד מולי אני קובעת אם אני נהנהנת ממנו או לא . אז אני צריכה לעבוד על עצמי ואז מתחילים את העבודה העצמית ללמוד להיות לוחמת... אני מניחה שבחופש ב"חרות" יהי לי את האושר העילאי ולכן אני רוצה להגיע לשם. אינ מבניה שה"אני " כובל אותי ואני רוצה להתעלות מעליו כדי להגיע לחופש. מה זה אני בלי אני? - נשמע כמו חופש. מה המטרה של כל זה? 42 וחוצ מזה יש דברים שפשוט אי אפשר להבין אבל צריך להמשיך לשאול. גם כשנראה שמבינים זה רק אשליה של האגו " הידען" " תמים תהיה עם ה' אלוהיך" מהמקורות היהודיים... סליחה מראש על הקשקושים.. בהצלחה אחותי.

imdark

New member
אפשר לנסות?

לפי דעתי המציאות היא מה שאת עושה ממנה את בוחרת באיזה עולם את חיה ויש לך את הכוח לשנות אותו אבל באה שאלה אחרת העם את באמת רוצה לשנות אותו? מי אנחנו? פעם נוספת מי שאנחנו אושים מאצמינו כל הדברים הללו השמות הכינוויים של מי אנחנו אנו כותבים את השמות של אצמינו מה אנחנו? פעם נוספת אנחנו אלה שכותבים את השמות של אצמינו את מה שאת רוצה להיות לאן אנחנו חותרים אנחנו חותרים לחיים במילים אחרות החיים חותרים להיות חיים ולפי כך המשמעות שלנו והמטרה שלנו היא זו שאנחנו מציגים לאצמינו האויבים שלנו הם אלו שאנו נותנים להם את השם של האויבים שלנו אבל גם זה חלק מהתשובה הקודמת ובגלל זה אני מעדיף את הרעיון הבה אנחנו האויבים של אצמינו חופש היא מילה (כלומר סמל) ולפי כך חופש זה מה שאתה קורה לו חופש

הי וארה

ההסבר שאני מחפשת צריך להכיל בין היתר: מי אנחנו מה אנחנו לאן אנחנו חותרים - מה אנחנו מנסים להשיג מי הם האויבים שלנו מה זה חופש מה המטרה של כל זה אני לא בטוחה שהבנתי למה את מתכוונת, אבל אני מנסה לענות
קודם כל, האם התכוונת ב"אנחנו" לכל בני האדם, או לאנשים שנלחמים על חירותם, או לאנשים אחרים? פשוט התשובה שלי תהיה שונה בהתאם ל- אם את שואלת על כל בני האדם, או על מגזר ספציפי.

את מחפשת תשובה בפורום?

אין תאור פשוט למציאות "שלנו", כי אין תאור פשוט ל"מציאות". את יכולה לקבל תשובות רק באופן הדרגתי, שמושג אחד מוסבר על ידי מושגים שהוסברו קודם... הבנת מושג מסויים "נבנה" על הבנת המושגים הקודמים. אפשר להתחיל לדוגמא עם המושג "מציאות" אולי עדיף "תפיסה" או אולי בתאור הטולטקי של הביצה האנרגטית ונקודת הכינוס... לא נראה לי שכאן המקום המתאים לכך, את יכולה למצוא מורה, את יכולה ללמד את עצמך, את יכולה גם וגם...

ואלה עלית עלי

למה אתה כותב בפורום ? יש לך מניעים נסתרים? באמת אין לי אומץ להגיד לעמנואל ש...... אני קצת מפחדת מהתגובות שלו..

imdark

New member
שאלה

מה אתם חושבים על התאוריה שלי מצטער שהכנסתי את זה לשרשור הזה פשוט אני הולך לישון אכשיו ואני רוצה לקבל כמה תגובות

למעלה