משהו עוד מרגיש שהכל הזוי?

לא טוב ולא רע...

תלוי איזה תשובות את מחפשת. אם את מחפשת תשובה לכמה זה 3 בריבוע (9) אז סבבה, אם את מחפשת ללמוד בפורום את תורת המטמטיקה לדעתי את מפספסת משהו....את לא מחפשת תשובות במקום ה"נכון"... מה אני מחפש בפורום? בעיקר 2 דברים: לעזור ולהשתעשע.

וארה

New member
חברים יקרים - תודה על ההיענות לאתגר

אני ממש מעריכה את מאמציכם הכנים - המון תודה!!! ועם זאת, אני לא מסופקת ולכן חוששת שאולי לא שטחתי את בקשתי בבהירות מספקת. תארו לעצמכם שהיתה שואלת את השאלות הללו ילדה בת 8 - בלי שנים של מסע רוחני מאחוריה והתעסקות בכל המושגים והמילים האלה שכולנו משתמשים בהן. אם ילדה בת 8 היתה שואלת אתכם מה זה העולם הזה, למה הוא נוצר, מי היא, מה זה נקרא להתפתח, מה זה חופש, מה זה מסע רוחני, מה לוחמים מחפשים, מה המטרה שלנו פה... אנא נסו להיות הכי פשוטים בעולם, המנעו, אם תוכלו, משימוש במילים רוחניות, ו - בבקשה (!) אל תחזירו לי בשאלות. התייחסו לזה, אם תרצו, כאל תרגיל ב"פשטות" ולא כאל עזרה לוארה באיך לחפש את עצמה ואיך למצוא תשובות מתוכה... ושוב תודה לכל מי שתרם מזמנו ועוצמתו לשרשור!!!

../images/Emo95.gif טוב חמודה אז ככה...

נילס רוצה להגיע ללפלנד ... למה? כי שם הבית שלו... אבל איך הוא יגיע? הדרך ארוכה והוא ניהיה קטן בגלל כישוף של המכשפה הרעה... אז הוא צריך ללמוד את הדרך טוב טוב עד ללפלנד ולהבין באיזה מקומות כדי ללכת ובאיזה לא. זתומרת אם הוא ילך ויגיע להרים גבוהים עם הרבה שלג אז הוא ימות... אז הוא חשב? מי עוד יודע איך להגיע ללפלנד.. בטח מישהו היה שם. ואז הוא פגש את אקה והלהקה... הם יודעים איך להגיע ללפלנד והוא הצטרף אליהם ולמד את הדרך. הוא עבר הרבה תלאות ולמד הרבה דברים חדשים ובסופ הגיע ללפלנד לאמא ואבא שלו שמאוד דאגו והוא גם נהיה ילד רגיל.. אפשר גם אותו רעיון עם מרקו: " כמו הלב כמו הלב הים לבו של מרקו קורא לו הוא יורד לחוף יורד לחוף מביט למרחק כי החרות שלו שם במרחקים והלב הוא רוצה הביתה. פינוקיו שרוצה להיות ילד... "כמה טוב לחיות ולהיות אני כבר ילד אמיתי..." השתחרר מהחוטים- הסכמות הסיט את נקודת המאסף ונהיה לילד אמיתי. גפטו אומר לפינוקיו "נו פינוקיו תסיט את נקודת המאסף ותהיה ליד אמיתי " ושמשון ויובב" לא כדאי לך , זה שטויות תחשוב בהגיון, בוא איתנו" ועוד ועוד.. עכשיו זמן לישון.. תעצמי את היענים ושיבוא לך חלומות עם כפות ידים ותוכלי לטייל בממלכות קסומות.

imdark

New member
אכשיו זה מצחיק

ומאוד כנה אבל כנקודה אחרונה אני בתור ילד בן שמונה הייתי שוכח מהסיפור והולך לאכול חול ההסבר הזה הוא פשוט אבל קר חסרים בו החלומות של ילד בן 8 למרות שיש הכוונה אל דמויות הקשר הוא חלש אי אפשר להבין מה נימצה מאחוריהם

למרות שהפניה לא מכוונת אליי....

אם ילדה או ילד בכל גיל שלא יהיה, היה שואל אותי שאלה כלשהי הייתי עונה לו במילים שהוא מבין... הייתי מספר לו/לה שיש כמה תאורים אפשריים של המציאות, הייתי מציג לה/לו כמה ומייקש אותו/ה לחפש עוד ועוד תשובות

אשכר

New member
למרות שאני לא מסכים עם התשובה

שניתנה לי כשהייתי בן 8, אני אתן אותה בתור דוגמא לתשובה פשוטה: שאלתי "למה אנחנו חיים", והתשובה שקיבלתי: "בשביל להנות". במקומך, הייתי מסתכל על ילדה בת 6 (לא 8, זה יותר מדי), ורואה מה "עושה לה את זה" בחיים.

אשכר

New member
"האם משהו יכול להציע תאור פשוט..."?

כן. הנה תאור פשוט: יש מודעות, ואנרגיה. כל השאר הם ווריאציות על הנושא. אנשים (או כלבים או כל מני יצורים) ש"רוצים" ממך משהו, רוצים אנרגיה ו/או מודעות. מה שאת מחפשת אצל אחרים או בכלל זה יותר אנרגיה ויותר מודעות. זה פשוט למדי. הנה דוגמא. בא כלב כשאת מתאמנת בחצר, יושב איזה מטר מאחורייך באלכסון מימין, והולך לישון. מה הוא רוצה? למה הוא דווקא שם ולא בכל מקום אחר בקילומטר הקרוב? למשל, מישהו מחפש סקס, נגיד. אז אולי הוא בעצם מחפש חום (=אנרגיה)? או הוא "זקוק" לתשומת לב (=אנרגיה ממוקדת) ? הרצון לשחק. ללמוד. להגן על עצמך (מנקודת המבט שלי להגן על עצמך זה לשמור על האנרגיה או על מנגנוני שימור האנרגיה) מפני ירידה. וכו'. בעצם, התאור הפשוט הזה לא בדיוק תפור לנתונים שיש לי עלייך. הוא מתאים לרוב האנשים שאני מכיר.

וארה

New member
למה?

למה אנחנו מחפשים אנרגיה? ותוכל להרחיב בעניין המודעות?

וארה

New member
דווקא פניתי גם אליך

אם יש לך חשק אשמח לקרוא איך היית מתאר לילדה בת 8...

"דווקא" עניתי...

למה דווקא ילדה ולא ילד? תמיד אבחר תאורים על פי האדם שמולי... לכן אני לא יכול סתם לכתוב כאן תאור כי אין שום אדם מולי. פנים מול פנים או אימייל אחרי אימייל אחרי שבונים שפה ברורה ל-2 הצדדים אוכל להציג לך לא מעט תאורים של מה זה העולם... ואף אחד מהם לא נכון (כמובן, זה הרי רק תאורים).

וארה

New member
בוקר טוב

ילדה - כי אני ילדה ואישה, אבל תיאור המציאות שאני חותרת אליו הוא אוניברסלי. יש לי הרגשה שאתה כבר יודע עלי המון. כמו שאני כבר יודעת עליך המון. לא פרטים ביוגרפים, אבל בהחלט תחושות שמתורגמות אינטואיטיבית בתקשורת איתך. בכל אופן מסקרן אותי מאד לבדוק את האופציה של תקשורת ללא "נתונים", ובאמת לנסות לבנות ביחד תיאור מציאות פשוט שאינו תפור למידותי דווקא. אך כמובן שאם אתה מעדיף אחרת, אשמח לתת כל נתון שתבקש, אם לא יהיה לי נוח בפורום אשלח לך מסר.

בוקר אור

אני מניח לא קיים תיאור מציאות אוניברסלי. יש הרבה תאורים ולא רק אחד וכולם שקרים באופן כזה או אחר. "יש לי הרגשה שאתה כבר יודע עלי המון. כמו שאני כבר יודעת עליך המון." לי יש תחושה שאת לא יודעת עלי כלום, אולי יש לך כל מיני הנחות לגבי ה"ניק" שכותב כאן... אני יודע שאני לא יודע עליך כלום. "לנסות לבנות ביחד תיאור מציאות פשוט שאינו תפור למידותי דווקא" ביחד! ממש לא אני לבד ואת לבד, לגמרי... נולדים לבד, מתיםי לבד וחים לבד. אפשר להציג תאור "פשוט" או "מסובך"... אך כפי שאמרתי די הרבה פעמים אלו יהיו רק תאורים... אם רוצים להבין קצת יותר את המציאות צריך להבין כמה שיותר תאורים... "אשמח לתת כל נתון שתבקש" הנתונים שאני צריך הם מילון המושגים שלך: מה את מתכוונת כשאת כותבת/אומרת/חושבת מילים כאלו ואחרות, לדוגמא אני מציאות הרגשה תחושה
אמונה הנחה עובדה נגואל טונל יקוש אי עשיה חלימה חבר מחיקת הסטוריה אישית 4 ההסכמות מודעות תפיסה אנרגיה וכו' וכו'

תשובה לילדה בת 8 ../images/Emo24.gif

אם ילדה בת 8 היתה שואלת אתכם מה זה העולם הזה, למה הוא נוצר, מי היא, מה זה נקרא להתפתח, מה זה חופש, מה זה מסע רוחני, מה לוחמים מחפשים, מה המטרה שלנו פה... תלוי מה היתה רמת ההבנה שלה. נראה לי שהיה לי קשה להסביר לילדה בת 8 דברים כאלו. בטח הייתי מסבירה לה משהו על החופש להיות מה שרוצים, החופש שלה להיות מה שהיא, ועוד דברים בכיוון.

princeOFdream

New member
תגובות לך ומחווה ל'שירת העשבים'../images/Emo45.gif

ובכן, בכוונה כתבתי בכותרת- 'תגובות' ולא 'תשובות' ואסביר לך למה. התשובה ללמה הזה שהוא לעומת כל ה'למה' שלך, יש לו תשובה, ז"א לשאלות שלך אין לנו בני-האדם תשובה, כפי שראית, אף-אחד לא השביע את רצונך, היות ואין תשובה פשוטה לשאלות שלך... מעבר לכך- התשובות לשאלות הללו כ"כ מסובכות שאנחנו עם כל הכבוד לנו (ז"א בני-אדם) עדיין לא התפתחנו מספיק כדי לענות עליהן (ואני לא אומר שאיננו יכולים...) אני רוצה להזכיר לך מה אלוהים אמר לאיוב לאחר שהלה הטיח בו האשמות קשות על העוול הגדול שהוא עשה לו- אלוהים ענה לא בפשטות (לא אצטט), מי אתה בכלל, שאתה מתיימר להבין אותי, "היכן היית כאשר יסדתי ארץ?" אלו היו המילים בערך... אז אני, אני לא מאמין באלוהים התנ"כי, ולא בשום אלוהים אחרים שמישהו פה מכיר, אני מאמין במשהו אחר, אבל, אני מאמין שהתשובות לשאלות שלך הן ברמה הקוסמית, ואנו, אנו עוד לא הגענו לשם. לעומת זאת, אם תקחי את שאלותיך, תסירי מהן את הגלובליות ותכווני אותן רק לך, עצמך, אז יש לך תשובות- ורק את באמת יודעת אותן. ופה אני מפנה אותך לתגובה הראשונה של שירת העשבים, שהייתה ממש יפה! ואפילו אספר לך סיפור אמיתי מהחיים: איזה מורה לפיזיקה נתן מבחן למכר שלי ושם הוא גם שאל משהו על החיים (אני לא יודע בדיוק מה) המכר שלי כתב לו אך ורק תשובה אחת בגדול על כל הדף- 42, והמורה נתן לו מאה! סיפור אמיתי
ולסיום אני רוצה לצטט לך שיר מקסים שממש מתאים לשאלות שלך: 'איתקה' (קונסטדינוס קוואפיס) "כי תצא בדרך אל איתקה שאל כי תארך דרכך מאד מלאה בהרפתקאות, מלאה בדעת. את תירא את הלסטריגונים ואת הקיקלופים אל תירא את פוסידון המשתולל. לעולם לא תמצאם על דרכך כל עוד מחשבותיך נישאות, ורגש מעולה מפעים את נפשך ואת גופך מנהיג. לא תיתקל בלסטריגונים ובקיקלופים ולא בפוסידון הזועם, אלא אם כן תעמים לפניך נפשך. שאל כי תארך דרכך מאד. כי בבקרים רבים של קיץ תיכנס בחדווה, בפליאה רבה כל כך אל נמלים שלא ראית מעולם. בתחנות מסחר פיניקיות תעגון תקנה סחורות משובחות לרוב, פנינים ואלמוגים, ענבר והבנה, ומינים שונים של בשמים טובים ככל שרק תמצא בשמים טובים. עליך לבקר בהרבה ערי מצרים ללמוד, ללמוד מאלה היודעים. וכל הזמן לחשוב על איתקה כי ייעודך להגיע שמה. אך אל לך להחיש את מסעך מוטב שימשך שנים רבות. שתגיע אל האי שלך זקן עשיר בכל מה שרכשת בדרך. אל תצפה שאיתקה תעניק לך עושר. איתקה העניקה לך מסע יפה אלמלא היא לא היית כלל יוצא לדרך. יותר מזה היא לא תוכל לתת. והיה כי תמצאנה העניה- לא רימתה אותך איתקה. וכאשר תשוב, ואתה חכם, ורב-ניסיון, תוכל אז להבין מה הן איתקות אלה."

תאור פשוט.... המממ...

נדמה לי שאין תשובות , אולי בעיקר שאלות יש... וגם כל המילים האלה, גם אלו שהצגת וגם מילות היום יום, לעניות דעתי, לא יגרמו לך לדעת יותר, בטח לא אם מישהו ינסה להסביר לך. מניסיוני הקטן, פשוט צריך לשים לב עד כמה שניתן, לשים לב.

shaieden

New member
הכל אכן הזוי

העולם הוא אשליה. גם הגשמי, הוא שליה, כי החומר הוא מסה זמנית, שגם אותה הזמן יכלה, כי מול הנצח, זו אשליה בלבד. אבל גם עולם החיים הוא אשליה - אשלית האגו, המופרדות, על פני האמת האחת. הבודהה קרא לאשליה הזו "סמסרה", לעומת אשלית הקיום הקרויה בהינדואיזם "מאיא". המערב, מכנה תחושות כאלו בשם פסיכולוגי, ומקטלג את זה תחת 'מחלת נפש'... השם הוא אגב: "סינדרום חוסר מציאות", תופעה ידועה... האמת היא, שעל פי המזרח, תחושות אלו, הן בעצם החוויה עצמה של ערות, שתוביל עם התמדה ובחירה בנתיב של לחימה, בסופו של דבר להארה. אם בגלגול הזה, או בבאים אחריו, האקסיסטנס לא ממהר לשום מקום... מי שמקבל תחושות כאלו, בעצם עובר למצב תודעה חדש של "ערות". מכאן יש שני נתיבים, וזה תלוי בכוח הכלי שלך וקיבולתו. נתיב אחד - השתגעות. בבית משוגעים יש המון אנשים ערים, אלא שהם נבהלו כל כך מעוצמת הגילוי שפשוט הגוף שלהם הגיב במחלת נפש. הנתיב השני, הוא לקיחת אחריות ובחירה בדרך הלוחם. בנתיב הזה, הקשיים גדולים יותר, אבל 'הלחימה' משתלמת. לחוייה עצמה, אגב, קוראים 'סאטורי' בזן בודהיזם. זו החוויה המיסטית שמלווה את רגע ההתעוררות, ויכולה להמשיך ולחזור שוב ושוב. זו לא 'הארה', אלא 'התעוררות'. מכאן הדרך רק נפתחת, והתגליות הגדולות מתחילות לצוץ... כתבתי כתבה על זה, בגליון "דרך האושר", ואשמח אם תקראי אותה. היא נמצאת בכתובת הבאה: http://sbc.co.il/FullArti.asp?MagId=3&MagNum=41&ArtiId=4625 כמו כן, אשמח לעזור בפרטים נוספים, כולל שיתוף החוויה שלי באי-מייל. טיפ קטן: אל תתפטי לפחד. עכשיו הוא חזק מתמיד, ובוחן אותך בכל רגע. היי אמיצה והודי לאלוהים על ההזדמנות הנדירה שניתנה לך לחוות את האור. כל מפגש כזה עם אור עליון יש להפנים, ולשמור עמוק בזכרון של הלב. לבחור בדרך של לחימה, לפתוח ספרים, לשמוע מאנשי דעת מנוסים, ללכת למפגשים, ולפתח 'כוונה'. בהצלחה...! שי

למעלה