הסולם בין חמשת השלבים למיניות האדם
מיניות האדם היא מנעד. לפניי זמן רב כתבתי "סולם" למנעד הזה ואני מכניס מצרף אותו הנה. אשמח לשמוע את התייחסותכם והא(ע)רותיכם לגביו.
שלב ראשון: "לזיין את": מי שחשוב זה אני, האישה שאיתי היא כלי
לסיפוק צרכי ולא מעניינת אותי בכלל. דוגמא קלאסית, זונת רחוב וכו´.
שלב שני: "להזדיין עם": שוב מי שחשוב זה אני אך יש התייחסות כלשהיא גם לאישה שאיתי, אין שום רגש, לא נהנתה, זבש"ה. דוגמא קלאסית, סטוץ חד פעמי עם מישהי מהפאב.
שלב שלישי: "לשכב": השלב הראשון שהדדיות ורגש מופיעים בו. האישה שאיתי חשובה לי ואני גם מוכן להשקיע עבור הנאתה. עדיין המיניות מרוכזת בעיקר באזורים האסטרטגיים, הלפני האקט והאחרי הסקס מוגבל.
שלב רביעי: "להתעלס": זה השלב הגבוה ביותר שהרוב המוחלט של האוכלוסיה מגיע אליו. שלב עם הרבה אהבה ונתינה, המיניות כבר מכילה את כל הגוף ולא רק את האזורים האסטרטגיים, בת הזוג חשובה לי מאוד ולא פחות ממני. יש הרבה התייחסות לפני האקט וגם אחרי הסקס יש הרבה ביחד ואהבה.
השלב החמישי: לעשות אהבה": השלב הגבוה ביותר והאולטרא נדיר. חיבור מושלם של גוף ונפש, מיניות כוללנית בה כל הגוף הוא מאין איבר מין אחד גדול, כפי שיהודית רביץ מתארת בשירה הנפלא "סליחות": "ולמדתי שם לכל ריס וציפורן ולכל שערה בבשר החשוף...". המצב בו אני ובת זוגי מתחברים למשהו שהוא יותר מהסך של שנינו יחד, ומתמזגים לאחד כפי שכתוב בספר בראשית "ודבק באשתו והיו לבשר אחד". הלפני והאחרי של הסקס הוא חלק אינטגרלי מהאהבה. זה השלב היחידי שעל מנת שיתקיים הכרחי ששני בני הזוג יהיו שניהם באותה רמה רוחנית גבוה האחד כלפי השני.
שלומלום