לא הבנת את כוונתי
הנקודה שלי היתה שאתה מציג מצב שהוא לא הגיוני ולכן אני לא רואה סיבה לדון בו בצורה פרקטית. אני לא צריכה לספק פתרונות מציאותיים למצב לא מציאותי. כמו שכתבתי בהודעה אחרת, אגב, אני לא חושבת שפצפיזם מספק פתרונות לכל מצב והוא גם לא צריך. אנחנו צריכים לקבל את האפשרות שיתכן ואין דרך אחת שנותנת פתרונות לכל, ויתכן שכלל אין פתרונות מושלמים לכל מצב. החוסר בפתרונות או אי ראייתם לא אומרים שאי אפשר להאמין באורח חיים כלשהו. ההבנה שלי שיש צורך בצבא ספציפי כרגע לא אומרת שאני חייבת להצדיק קיום של צבאות באופן גלובלי. בועדות מצפון מרבים לשאול איך אדם יכול להתנגד לקיום הצבא, שכן ללא צה"ל המדינה היתה נחרבת. זה דומה בעצם למה שאתה שואל. התשובה שלי היא שאני לא יוצאת נדג קיום צה"ל בנקודת זמן זו או אחרת, אני קמה ואומרת שאני לא שותפה לדרך הלוחמה שהעולם גזר על עצמו ולא אקח בה חלק. היום זה אומר לא להתגיס לצה"ל, אבל זה בא לידי ביטוי בהרבה דברים אחרים בחיי. היום דברים בעולם מתקיימים בדרך של מלחמה, אך אין זה אומר שהיא הדרך הנכונה או שנגזר עלי להיות חלק ממנה. כאדם חושב ועצמאי זכותי לבחור לי דרך חיים שונה, ואני יכולה לקוות שלאורך זמן ישתנו גם תהליכים גדולים יותר בעולם. ואם אתה חושב שיש כאן אנשים שאתה מעדיף לסווג כטיפשים, אתה מוזמן לעבור לפורום "חכמים".