משהו שממש לא מובן לי וזה מתחיל לעצבן...

AnyNickname

New member
משהו שממש לא מובן לי וזה מתחיל לעצבן...

מעבר לעובדה שהחורף מסרב להגיע כבר חמש עונות, במהלך התקופה הזאת כל הדמויות עברו מרחקים מטורפים!
אריה עברה מווינטרפל למעלה המלך ומשם לבראבוס...
דאינריז עברה מפנטוס לקארת', דרך השממה האדומה ואז למירין...
ג'יימי עבר ממעלה המלך לדורן בתוך פרק אחד בלבד!!

אבל תסבירו לי למה המסע של המהלכים הלבנים מהאגרוף של האדם הראשון עד לחומה לוקח כבר חמש עונות?!?
מצורפות שתי תמונות להתרשמות, זה לא הגיוני בעליל.

Stark Bannermen

New member
עניין הגיאוגרפיה

פחות מפריע לי בסדרה מאשר השמטת דמויות, אי רציונליזציה ושינוי של הדמויות הקיימות וכו'. אפשר לפתור הרבה מן ענייני הזמן של הנעת דמויות מפה לשם שלא כל פרק מתאר טווח זמן מסוים וגם בפרק אחד, יכול לעבור נגיד שבוע או כמה ימים. כמו עם ההגעה של אצבעון וסאנסה לחפיר קאילין ואז לווינטרפל. וכו'.
&nbsp
מה שכן, קצת היה לי מוזר שווינטרפל לא מושלגת לגמרי בשלב הזה של הפרק החמישי העונה.

colio 1

New member
האמת

שלקחתי את העצה שמישהי הביאה פה שפשוט הסדרה והספרים הם דברים נפרדים לגמרי,כלומר יצירות נפרדות ואין לי מה להשוות בניהם .
למרות שאת ה "מתים המהלכים " לא זכור לי שבספרים הם הולכים ככ הרבה ,
זה באמת נראה קצת הזוי שכל העונות האלה הם עדיין בדרכים
כאילו הם הולכים בתור מתים יותר ממה שהלכו כל החיים
נו מילא

שתי סיבות :

1. אתה לא יכול להשוות תנועה של צבא לתנועה של אנשים פרטיים, בשום מצב שהוא ( אבל תוכל להגיד לי שגם רוב הצעיד את הצבא שלו לנהרן, וזה יהיה מוצדק).

2. ע"ס מה אנחנו יודעים שכל הצבא של המהלכים הלבנים היה שם?
אנחנו יודעים ע"ס הספרים שהפראים היו באמצע ( והם כן החזיקו צבא).

AnyNickname

New member
בעונה השלישית סאם רואה אותם באגרוף...

גם אם אנחנו מתעלמים מהספרים, אפילו לפי הסדרה הם כבר היו צריכים להגיע.

מביאה פנס
לספרים

כי למרות מה שאנחנו חושבים, הם לא ירדו ישר דרומה.

בספר החמישי אנחנו שומעים את וואל מספרת על קרב בבת קשה ( שנמצא מזרחית לאגרוף ראשוני האדם), ואם המטרה של המהלכים הלבים היא להסתער על החומה, סביר להניח שהם לא ישאיר כיסי התנגדות מאחוריהם.

זה לא שלח להם המון זמן להגיע לחומה, הם פשוט לא הלכו לשם.

הערה נוספת לגבי הסדרה מול הספרים :

שים לב שהעובדה שאנחנו צופים בסדרה ושכל עונה יוצאת פעם בשנה יוצר אצלינו את הרושם המאוד מוטעה שזה פרק הזמן שעובר בסדרה - בספרים הפער בין תחילת הלספר הראשון לסוף הספר החמישי הוא בין שלוש לארבע שנים , הפער בין העונה הראשונה של הסדרה לעונה החמישית הוא חמש שנים.....

Rodrik Harlaw

Well-known member
אתה מניח הרבה דברים

על גורם מסתורי שאתה לא יודע את המניעים/יכולות/מגבלות שלו. מי אמר שהאחרים לא מחכים להתרחשות מסוימת כדי להדרים יותר. למשל, אולי נחוץ להם חורף חריף יותר שיאפשר להם להדרים אל החומה; או אולי הם פשוט מחכים ששאר הצבא שלהם יתעורר משנת החורף (אם הוא בכלל היה רדום - יכול להיות שהם רק מחפשים תינוקות חיים) כשאולי מה שראינו באגרוף הוא רק כוח חלוץ; או אולי הם מתרכזים יותר בתקיפת בני אנוש כדי להגדיל את כמות ה-wights בצבא ורק אז הם ירדו אל החומה; או אולי יש כוח שמעכב אותם בקושי (ילדי היער?); או שמא הם רק חשים שהחומה עומדת ליפול כי גם להם יש נביאים; ואולי הם מחפשים להצדיק את השם "אחרים" ע"י נון קונפורמיזם בתחום מסעות ופנאי וכו'
אנחנו מתעסקים פה עם גורם שכרגע יש בו יותר מדי משתנים לא ידועים מכדי שנוכל לומר שההתנהלות שלו לא רציונאלית; בהמשך, כשנדע יותר על האחרים נוכל לשפוט בדיעבד אם ההתנהלות הנוכחית שלו הגיונית. עד אז...

Moiraine

New member
^^

לדעתי זה קשור למשהו מאגי שמחזיק אותם בצפון.
&nbsp
ואני לא ממש זוכרת, אבל יש בכלל עדות שהם הדרימו גם בחורפים הקודמים?

Rodrik Harlaw

Well-known member
מי יודע אם חורפים קודמים היו חזקים כמו החורף הקרוב?

אני מניח שמרטין ייתן לנו מספיק אינפורמציה עד סיום הספרים כדי שנוכל לדעת את התשובה

AnyNickname

New member
אחי, הלכת רחוק מדי.

לא התכוונתי לתבוע את ההפקה על חוסר תאימות בסדרה, סתם הבעתי דעה.

Rodrik Harlaw

Well-known member
התשובה שלי הייתה ביחס לספרים

אני לא לוקח ברצינות את הסדרה, במיוחד בעניינים של חוסר תאימות כשגם במקרים פשוטים יותר ממסתורין האחרים הם מצליחים לעשות עבודה מפוקפקת

hagashaga

New member
כמו שכבר אמרו פה,

אנחנו מתמודדים מול גורם עם חוקים והיגיון שונים ולא ידועים, ומעבר לכך - אנחנו יודעים שהחומה עצמה נבנתה עם קסמים שאמורים למנוע מהאחרים לעבור אותה ולהגיע לווסטרוז. אז... נניח שהם היו צועדים לחומה, מה אז? משהו צריך לקרות כדי שהפלישה העתידית שלהם תקרה, אחרת למה שזה לא היה קורה תמיד? כל חורף?

דבר שתמיד תהיתי לגביו.

במזרח החומה מגיעה עד לים. אז נניח שזו סגירה הרמטית ושאם האחרים ינסו להפליג בים הם יפשירו או משהו כזה. מה מונע מהם לעבור ממערב למגדל הצל? נכון שהדרך שם לא אוטוסטראדה, אבל זה אמור להספיק בשביל מי שיכול לטפס על אגרוף ראשוני האדם.

hagashaga

New member
ממערב למגדל הצל

החומה עוד ממשיכה למצפה המערב שעל הגשר (טירה נטושה, אבל עדיין המשך של החומה כך שיכול להיות שהקסם של החומה עדיין נמצא שם) , יש יש ערוץ נחל עמוק מאוד (מין תהום) שמפריד בין החומה למצפה המערב, והדרך היחידה לעבור אותו זה הגשר. אני חושב שבראנדון ושאר בוני החומה לא היו משאירים פתח אם הם כבר בנו חומה כל כך גדולה וקסומה ;)

למעלה