משהו שממש לא מובן לי וזה מתחיל לעצבן...

האפשרויות שיש לפראים

כפי שאנחנו יודעים בפשיטות, וכפי שמאנס אומר לג'ון שלג כיצד הוא יכול לעבור את החומה אם אין לו את הבעיה של האחרים המזנבים בו. אחת מהאפשרויות זה לעבור בנקיק שמעבר למגדל הצל. גם במפה רואים שהחומה מפסיקה הרבה לפני החוף הקפוא.

hagashaga

New member
נכון

(את השיחה הזאת אני לא זוכר, באיזה מהספרים זה?) החומה מפסיקה לפני החוף אבל עדיין צריך לעבור את הנהר שנשפך לים (שזורם באותו נקיק), זה כזה פשוט לעבור אותו? עכשיו גם אם מספר קטן של בני אדם מתגנבים יכולים כן לעבור שם בנקיק (כמו שפראים גם יכולים לשוט ממזרח למצפה המזרח שעל הים), אין לנו ידע על יכולת של כמות גדולה של אנשים/מה שזה לא יהיה. ועוד יותר מזה - יכול להיות שפראים יכולים לעבור באותו נקיק, אבל אם חושבים על זה הם עדיין "עוברים" את החומה, כי החומה ממשיכה על הגשר עד שהיא מגיעה למצפה המערב. אז אולי הקסם של החומה עדיין לא מאפשר לאחרים לעבור "מתחתיה".
הכל סתם השערות באוויר כן? יכול להיות שהם יכולים. יכול להיות גם שיש פרצה בסיפור

מנופפת בידיים.

קסם.

ברצינות, אנחנו יודעים שיש גם קסם שמעורב שם - אחד הדברים העוד פחות הגיוניים זו השאלה - אם החומה כל כך קפואה, ויש גם לפחות חלק מהים שקופא ( מה שבדרך כלל קורה בטמפרטורות כאלו) מה בדיוק הטעם בחומה אם אפשר פשוט לחצות את הקרח?

hagashaga

New member
קשה לי להאמין

שהים שם קופא. בד"כ מה שקופא זה אגמים ואגני מים סגורים. הים הפתוח לא קופא כי יש הרבה יותר תנועות במים שמונעות את זה. ממערב לחומה זה עוד אולי הגיוני כי יש שם מפרץ סגור יותר יחסית (ועדיין אני בספק אם הים עצמו קופא), אבל ממזרח לחומה זה ממש לא הגיוני.

זה לא קשור לאמונה.

גם אצלינו הים קופא ( ההנחה היא שבערך רבע מאנטרטיקה הוא אדמה והשאר הם משטחי קרח) ובאיזורים מסויימים בתקופת הקרח יכולת לעברו מיבשת ליבשת על קרחונים ( ההנחה היא שככה האדם הגיע לאמריקה ).

אתה לא צריך שהים כולו יקפא - אלא רק שכבע עבה מספיק בכדי שיתאפשר מעבר על מקום שבזמן אחר ( קיץ ) הוא מים.

kikona126

New member
אמממ
עונה ראשונה ספר ראשון

ניראה לי שהם יכולים לעבור את החומה, כי אם לא איך קרה שהיה אחר בעונה\ספר ראשונים מעבר לחומה שאיים להרוג את המפקד של החומה? (סלחו לי שאני לא זוכרת שמות)
או שהעובדה שהשומרים בחומה העבירו אותו היא בעצם פריצה שנוצרה בכישוף...

לא חייבים לסמן ספוילר על מה ששודר :)

בכל מקרה אלה לא היו אחרים שעברו את החומה, אלא גופות מתים של אנשי משמר שנשלטו ע"י האחרים, וניסו להרוג את מורמונט אלא שג'ון הציל אותם (ובזכות המעשה זכה בחרב ארך-טפר). בעקרון לא רק אחרים אלא גם מתים לא יכולים לעבור את החומה, אבל ייתכן שמתים במצב "כבוי" יכולים לעבור את החומה, או, כמו שאת מציעה, אם אנשי המשמר מכניסים אותם בעצמם.
מקור

kikona126

New member
אז יש פה איזה שהיא פרצה בחומה...

יש לי בלגן עם הספר והספרים, אני כבר לא בטוחה מה קראתי ומה ראיתי ...

tomanimation

New member
השליטה של הלבנים על המתים

שאלה- כיצד המהלכים הלבנים "העירו" את המתים? האם הם חייבים לגעת בהם או להיות בסביבה שלהם? או שמספיק שהם מתים באיזור חורפי מספיק ואז אם הם לא נשרפים הם הופכים ל"מתים-טורפים"?
אני זוכרת מהפרק הראשון עוד שהפראיים נטבחו על ידי המהלכים הלבנים ואז הילדה המלחיצה ההיא הפכה גם לאחת מהם. אז הנחתי שחייב להיות קשר מסוים בין המוות למהלכים אחרת אתה סתם מת רגיל וקופא לך לא?

kikona126

New member
ממשיכה אותך קצת

ואם מה שאתה אור על הקור שגורם למתים המהלכים, איך זה שהמתים הקבורים בווינטר פל לא קמים לתחיה? או שאולי הם כן ואנחנו לא יודעים את זה? העצמות של נד הגיעו לווינטרפל?

hagashaga

New member
החומה אמורה לחסום ולהגן על ווסטרוז מהכוח וההשפעה של האחרים,

לא?

hagashaga

New member
אז האחים במשמר הלילה העבירו את הגופות מיוזמתם

נראה לי זה ההבדל.. אני רק משער אני לא באמת יודע. אף אחד מאיתנו לא יודע בדיוק את ההיגיון בקסם של החומה ועד כמה הוא רלוונטי עדיין...

החומה חוסמת את המעבר של האחרים.

אני מאמין שזה לא שהקור סתם ככה הופך את המתים לאחרים. צריך שיהיה לאחרים איזה מגע עם המתים כדי להפוך אותם לרפאים.
נדמה לי שזו היתה הכוונה בסיפור הפרולוג של משחקי הכס. האחרים טיפלו בוואימר רויס, ורק בגלל זה הוא קם כרפא. אותו דבר עם פול הקטן.

hagashaga

New member
עכשיו אני חושב על זה

אולי מה שקרה בעצם עם המת שג'ון הרג בתחילת העלילה (שכחתי את שמו, האח לשעבר שהם מצאו כשהוא וסאם הלכו להישבע מול עצי הלב), זה שהאחרים נגעו בו והשפיעו עליו עוד קודם, אלא שההשפעה התבטאה באותו לילה כשהוא כבר הגיע איתם לחומה, ואז הוא התעורר.

כנראה שהם באו לשם בכוחות עצמם

אנחנו יודעים שהרפאים יכולים לשכב רדומים במקומות מסויימים ואז להתעורר פתאום, עם הלילה או הקור. כמו הרפאים ששכבו מתחת לשלג מחוץ למערה של העורב בעל שלושת העיניים.

hagashaga

New member
מה בכוחות עצמם?

אנחנו יודעים שג'ון ואנשי המשמר לקחו את המתים איתם לחומה בכוונה, זה ידוע. התהייה היא לא איך המתים הגיעו לחומה (אנחנו יודעים איך), זה איך הם התעוררו פתאום כשקודם הם היו נראים מתים רגילים, ולזה אפשר להציג השערות ופתרונות.

למעלה