משוחררים כאלף מחבלים תמורת 33

DANIAVNI

Well-known member
האם פותרים עוולה בעוולה
במקרה זה
אני כאזרח המדינה שותף לעוולה שנגרמה לחטופים
וככזה עליי לפצות על הנזק שנגרם
וככזה העובדה שאקח על עצמי עוולה ( הסיכון שמחבל ששוחרר יפגע בי) הוא הדרך שבה אני מפצה אותם ( על ידי עיסקת החטופים )
אז כן פושע גורם עוולה ונענש בעוולה
הגורם נזק לחברו גורם עוולה ונענש בעוולה
וגם כאן גרמנו עוולה ואנו נוטלים על עצמנו עוולה .

Harrington

Well-known member
מנהל
במקרה זה
אני כאזרח המדינה שותף לעוולה שנגרמה לחטופים
וככזה עליי לפצות על הנזק שנגרם
וככזה העובדה שאקח על עצמי עוולה ( הסיכון שמחבל ששוחרר יפגע בי) הוא הדרך שבה אני מפצה אותם ( על ידי עיסקת החטופים )
אז כן פושע גורם עוולה ונענש בעוולה
הגורם נזק לחברו גורם עוולה ונענש בעוולה
וגם כאן גרמנו עוולה ואנו נוטלים על עצמנו עוולה .
קל להגיד כששמות הנפגעים החדשים עדיין לא ידועים. אני נמנע בכוונת מכוון מלהתייחס באופן אישי לגולשים ובני משפחותיהם בעניינים הללו. שולל את המנהג הזה שיש (בדרך כלל משמאל) כאלה שנוהגים אותו כפואנטה לצדקתם בדיון. אבל בכל זאת ומבלי להזכיר שמות או זיהוי קו משפחתי כלשהו, אילו היית יודע בוודאות מוחלטת שחו"ח בת דודתו של השכן הקרוב והאהוב עליך ביותר צפויה להיפגע כתוצאה ממעשי אחד מהמרצחים שמשתחררים כעת, האם עדיין היית מוכן בכזאת קלות (יחסית) לקבל את תיקון העוולה האחת בעוולה אחרת?

אני מעדיף שלא תענה על השאלה, כי כמובן אפשר להתקרב משפחתית ואני ממש לא רוצה להגיע לזה. אבל הרעיון ברור נדמה לי. לכולנו הרי ברור שעל ישראל לעשות הכל לשחרר את החטופים הנוכחיים. אין ישראלי אחד שחושב אחרת (על אף שיש קבוצות שקבוצות אחרות צווחות עליהן דברים נלוזים למדי בכיוון). אבל אם הייתה יוצאת בת קול משמיים ומספרת לך את השמות ומציגה לך את הפנים של הנפגעים העתידיים הצפויים, בהם אולי ילדים קטנים, משפחות שלמות ל"ע, וכך הלאה, אני באמת לא יודע אם באותה קלות היית מוכן לקבל על עצמך את העוולה הנוספת ולפתור איתה את העוולה הראשונה.

שוב למען לא אובן לא נכון, אני לא אומר שבהכרח צריך להימנע מהעסקה הנוכחית בגלל הסכנה העתידית. ים של שיקולים ואין כאן החלטה נכונה. רק החלטות מחורבנות, סליחה על הביטוי, שאין לנו מנוס אלא לקבלן. אבל אני כן אומר שצריך להסתכל לאמת בעיניים, להכיר אותה ולהכיר בה, להימנע מטמינת הראש בחול וממשחקי 'נדמה לי' ו'נדע להתמודד' ושאר עניינים. רק אם נעשה כך, נוכל לקבל החלטה מושכלת, על סמך כל הנתונים הנדרשים להכרעת הסוגיה. משם ואילך, כל אחת ואחד ודעתו הלגיטימית ואין הדעה האחת טובה מרעותה.

נערך לאחרונה ב:

marabo

Well-known member
ראשית, אף אחד לא קבע שאי אפשר לפעול אחרת מדברי חז"ל
ואם ישנה כאן מחלוקת הרי שזוהי מחלוקת לשם שמיים .

שנית, אין המדובר כאן בנניח מישהו שנחטף מהרכבל בשוויץ ע"י החמאס
מדובר במי שיש לנו ממש אחריות כלפיו
מה אומרים חז"ל על מי שגורם נזק לחברו ברשלנות ?
צריך לפצות נכון ?
אנחנו באופן עקיף אחראים לרשלנות זו .

ושלישית, אינך יכול באמת לדעת מה יהיה המחיר החברתי של אי שחרור שבויים
בתור התחלה, תצטרך להוריד מהקיר בבאקום את המשפט
"תדע כל אם עברייה שהפקידה ( לא הפקירה ) את גורל בניה בידיים נאמנות "
כיהודים אנחנו מחויבים לפסקי הלכה של חז"ל
כמובן שנדרשת פה הכרעה של פוסקי הלכות מומחים שיקבעו מה ואיך אבל בעקרון אנחנו מחויבים להלכה.

שנית, אי אפשר לפצות אדם אחד על חשבון אדם אחר. אתה לא יכול לשחרר משבי שבוי אחד אם אתה יודע בוודאות מוחלטת מנסיון העבר שכתוצאה מזה ירצחו או יחטפו רבים אחרים.

שלישית,זה נגזרת של 1 ו 2

The Real Big Joe

Well-known member
כיהודים אנחנו מחויבים לפסקי הלכה של חז"ל
כמובן שנדרשת פה הכרעה של פוסקי הלכות מומחים שיקבעו מה ואיך אבל בעקרון אנחנו מחויבים להלכה.

שנית, אי אפשר לפצות אדם אחד על חשבון אדם אחר. אתה לא יכול לשחרר משבי שבוי אחד אם אתה יודע בוודאות מוחלטת מנסיון העבר שכתוצאה מזה ירצחו או יחטפו רבים אחרים.

שלישית,זה נגזרת של 1 ו 2
לך תלמד הבדל בין שמא וברי.

Harrington

Well-known member
מנהל
לך תלמד הבדל בין שמא וברי.
המלצה ידידותית, באמת מעומק הלב, לפני שאתה מנסה לצטט דברים מדיונים תורניים, "לך תלמד" מה הם אומרים בדיוק, מה משמעותם המדויקת, בתוך איזה הקשר מקובל להשתמש בהם, וכו'. לאחר שתעשה כל זאת, ספק אם תנפיק פוסט נוסף כמו זה הנוכחי (שאמנם מרבו כבר ענה לך עליו במדויק, אבל בכל זאת, מפאת כבודך מצאתי לנכון לומר גם את הנ"ל).

שחר 676

Well-known member
אני חשבתי עד לאחרונה כמוך
אלא שחל שינוי במחשבה שלי באחד מהדיונים בפורום זה

תראה, זה לא מצב של דרישת ערבות חברתית רגילה
למשל, אדם זקוק לניתוח שאינו בסל התרופות שעלותו 10 מיליון דולאר
והמדינה לא משלמת
כאן יש עניין שמדובר במחדל של המדינה כלפי אזרחיה
ומסיבה זו, אני, אתה וכלל אזרחי ישראל נושאים באחריות
כן זה מצב משונה, בעצם גם אזרח שנפגע הוא חלק מהאזרחים שנושאים באחריות .

התשלום שלנו עבור התרשלותנו העקיפה אינו בכסף אלא בכך שנעשה עיסקת חטופים
כל אחד מאיתנו לוקח על עצמו חלק מהסיכון והבעייה בשחרור המרצחים
נכון
כשאני משחרר 1000 מחבלים הסיכוי של כל אזרח למות עולה ויותר ממי ששחררנו
מחבל אחד יכול להרוג כמה יהודים,
אני מסכים שזה לא משתלם מתמטית .
אבל זאת הנשיאה באחריות של אזרחי המדינה .
תבוא תגיד ביבי אשם לא אשם רמטכל אשם לא אשם בגצ אשם לא אשם
לא רלבנטי
אנחנו, כולנו אחראים .
אם אנחנו לא מסוגלים כחברה לקחת אחריות על רשלנות המדינה כלפי אזרחיה
אין לנו זכות להקרא עם .
יקירי.

מאחר וחמאס אינו סופר את מתיו ולאחר שחרור אלפי המחבלים ימשיך לשלוט ברצועה אז הרי שהוא ניצח ! (בתודעת האיסלאם ישראל נחלה תבוסה)

הנצחון האיסלאמי הזה יגבה מאיתנו מחיר אשר יעלה אלף מונים על החטופים ואני לא מדבר רק הנרצחים העתידיים שיקטלו במישרין או בעקיפין על ידי המחבלים המשוחררים.

אנו מדברים כאן על אבדן מוחלט של שארית ההרתעה שעוד נותרה לנו אחרי השביעי לאוקטובר מה שכבר מביא לתסיסה אדירה ביהודה ושומרון שתלך ותגבר שלא לדבר על מי מאזרחי ישראל הערבים.

מצרים וירדן כבר כעת מצפצפים עלינו ולאחר העסקה המצב רק יחמיר.....לא ירחק היום וחיזבאללה ישנס מותניים נוכח חולשתנו והשלטון הסורי החדש אשר בינתיים יושב על הגדר... אט אט יזכר בשנאתו התהומית לבני העם היהודי אשר הולך ונחלש צבאית ומוראלית.

אנו מוקפים 350 מיליון ברברים שאיבדו כבוד להרתעה הישראלית ולאחר התבוסה התודעתית הגלומה בעסקת החטופים המופקרת והשארת חמאס בשלטון - אנו נחטוף שבעתיים מכל הכיוונים.

המוסריות המגוכחת שלנו מנעה מאיתנו להטיל מצור קשיח - ללא דלק , ללא הומניטריה , עם צבא שמצביאיו השמאלנים/תבוסתנים לא הצליחו לייצר לחץ בלתי נסבל על חמאס (DNA נעדר אינסטינקט הישרדותי בסיסי של מפונקים שינקו את הסכם אוסלו משחר בגרותם ולכן לא למדו להכריע קרב - הם מכורים לתיקו) שלא לדבר על ההתבטאויות השמאלניות הפתטיות בדבר "שחרור החטופים בכל מחיר"

שחר 676

Well-known member
אני חשבתי עד לאחרונה כמוך
אלא שחל שינוי במחשבה שלי באחד מהדיונים בפורום זה

תראה, זה לא מצב של דרישת ערבות חברתית רגילה
למשל, אדם זקוק לניתוח שאינו בסל התרופות שעלותו 10 מיליון דולאר
והמדינה לא משלמת
כאן יש עניין שמדובר במחדל של המדינה כלפי אזרחיה
ומסיבה זו, אני, אתה וכלל אזרחי ישראל נושאים באחריות
כן זה מצב משונה, בעצם גם אזרח שנפגע הוא חלק מהאזרחים שנושאים באחריות .

התשלום שלנו עבור התרשלותנו העקיפה אינו בכסף אלא בכך שנעשה עיסקת חטופים
כל אחד מאיתנו לוקח על עצמו חלק מהסיכון והבעייה בשחרור המרצחים
נכון
כשאני משחרר 1000 מחבלים הסיכוי של כל אזרח למות עולה ויותר ממי ששחררנו
מחבל אחד יכול להרוג כמה יהודים,
אני מסכים שזה לא משתלם מתמטית .
אבל זאת הנשיאה באחריות של אזרחי המדינה .
תבוא תגיד ביבי אשם לא אשם רמטכל אשם לא אשם בגצ אשם לא אשם
לא רלבנטי
אנחנו, כולנו אחראים .
אם אנחנו לא מסוגלים כחברה לקחת אחריות על רשלנות המדינה כלפי אזרחיה
אין לנו זכות להקרא עם .
קרא את דבריו של חבר הכנסת אלמוג כהן.
אני חותם על כל מילה.

בראיון לכאן 11 אתמול (שבת), קרא אלמוג כהן, חבר הכנסת מעוצמה יהודית, לפטר את הרמטכ"ל. בין דבריו אמר כי "צריך להחליף את המטכ"ל הזה של החמורים הכושלים והעצלים בסוסים דוהרים ודורסניים. צריך לשלוח אותם הביתה, אם לא לכלא, ולהתחיל לתת לצבא את מה שהוא שצריך כדי לעבוד כמו שצריך".

עוד אמר כי "בתקופה הזאת, כשיש לנו פאוזה מהלחימה, חייבים להעיף את הרמטכ"ל ואת כל הקונספציה שמסביבו, אותם פריבילגים שממשיכים למנות אחד את השני בשקט בשקט.

DANIAVNI

Well-known member
קרא את דבריו של חבר הכנסת אלמוג כהן.
אני חותם על כל מילה.

בראיון לכאן 11 אתמול (שבת), קרא אלמוג כהן, חבר הכנסת מעוצמה יהודית, לפטר את הרמטכ"ל. בין דבריו אמר כי "צריך להחליף את המטכ"ל הזה של החמורים הכושלים והעצלים בסוסים דוהרים ודורסניים. צריך לשלוח אותם הביתה, אם לא לכלא, ולהתחיל לתת לצבא את מה שהוא שצריך כדי לעבוד כמו שצריך".

עוד אמר כי "בתקופה הזאת, כשיש לנו פאוזה מהלחימה, חייבים להעיף את הרמטכ"ל ואת כל הקונספציה שמסביבו, אותם פריבילגים שממשיכים למנות אחד את השני בשקט בשקט.
עדיין פתוחה שאלת הביתה והתרנגולת
האם הצבא הטעה את הדרג המדיני ?
או שהדרג המדיני הכתיב מדיניות שגוייה ?

שחר 676

Well-known member
עדיין פתוחה שאלת הביתה והתרנגולת
האם הצבא הטעה את הדרג המדיני ?
או שהדרג המדיני הכתיב מדיניות שגוייה ?
יקירי.

מדיניות של ממשלה היא נגזרת של הערכות בטחוניות
וכאשר יש לך מטכ"ל שבפועל הוא מועדון סגור של שמאלנים ללא שום קצין בעל תפיסת עולם ניצית אתה מקבל קונספציה שהביאה עלינו את מפלת השביעי לאוקטובר.

רמטכ"ל שקיבל התראות חמורות אשר בעטיין הוא הזעיק ישיבה לילית מספר שעות טרם המתקפה ולא טרח להודיע על כך לראש ממשלת ישראל או אפילו להקפיץ "כוננות עם שחר" בגבול שאין ספק שהיתה חוסכת מספר עצום של חיילינו ואזרחינו שנרצחו.

ראש שב"כ שהקפיץ שני צוותי טקילה לגבול מבלי לידע את ראש ממשלת ישראל שהוא הממונה הישיר שלו.

מבלי לדבר על כל ההתראות וההערכות הקודמות של התצפיתניות/נגדים שונים שהתריעו כי חמאס נערך למלחמה אך משום מה ההתראות הללו לא הגיעו לדרג המדיני.

יקירי - הדרג הצבאי תמיד חירבן על הדרג המדיני וכאן אני מאשים גם את נתניהו שלא הצליח לאתגר את הדרג המקצועי התבוסתן הזה שהוא תוצר מוחלט של הסכמי אוסלו האוויליים.

אנחנו צריכים מטכ"ל של אריות שיוביל אריות לקרב - בפועל קיבלנו מטכ"ל של כבשים מסורסים שהובילו אריות לקרב והתוצאות בהתאם.

נערך לאחרונה ב:

אביב 2019

Well-known member
תיקון- משחררים כמעט 2,000 מחבלים.
ביבי שבר את שיא התחתית של עצמו.לשחרר פעמיים את אותו המחבל כפול 48.
ביבי.שמאל.חלש.הוא התחתית של התחתית.

למעלה