משולש ברמודה - ידיעת חכמינו הקדושים

התולעת 1

New member
משולש ברמודה - ידיעת חכמינו הקדושים

משולש ברמודה - ידיעת חכמינו הקדושים מן העיתונות: מעריב, ד' באדר תשמ''א, מאת: אברהם פלג: ''מלחי האניה הישראלית ''מצדה'', שניספו ביום א' השבוע, כשספינתם ירדה למצולות ב''משולש ברמודה'', נוספו לרשימה של כ- 1000 קרבנות שמצאו ב- 35 השנים האחרונות את מותם כאשר עשרות ספינות ומטוסים נעלמו באזור רב סכנות ומסתורין זה. תשומת הלב למשולש מסתורי זה הוסבה במיוחד החל בסוף מלחמת עולם השניה. ב- 5 בדצמבר 1945 טסו ב''משולש ברמודה'' חמישה מפציצים אמריקניים, שעתיים לאחר המראתם אבד הקשר עימם. המטוסים אבדו ללא עקבות ומטוס סיור ימי ששוגר לאיזור בנסיון לגלותם- נעלם אף הוא עם 13 הטייסים ומהנדסי הטיס שעל סיפונו.'' ידיעות אחרונות, 5.8.83: ''מטוס התובלה של חיל-האויר הקולומביאני שהמריא באוקטובר 82' מישראל, לא הגיע ליעדו. מעל המשולש הקטלני , שבלע עד כה יותר ממאה מטוסים וספינות, יצאו מערכות הניווט והקשר שלו מכלל פעולה, וטייסו ביצע נחיתת-אונס בין גלי הים שהתנשאו לגובה 20 מטר.'' מעריב, 22.11.85, מאת דן ארקין: ''תעלומה: נותק הקשר עם מטוס ח''א מעל ''משולש ברמודה''. דרמה התחוללה בתא הטייל של הבואינג שהטיס את צוותי ההצלה למקסיקו לאחר הרעש * ''כל המכשירים חדלו באורח מסתורי לפעול בדיוק באזור בו נעלמו עשרות מטוסים ואניות''- מגלה בטאון חיל- האויר. כל מכשירי הניווט והקשר של מטוס חיל-האויר , שטס בספטמבר למקסיקו כדי לסייע לנפגעי הרעש, חדלו לפעול באורח מסתורי כאשר המטוס טס באזור ''משולש ברמודה'', שבו נעלמו ספינות ומטוסים במשך עשרות שנים. איש אינו יודע את פשר התופעה.'' מתוך רש''י, מסכת ברכות, דף ח': ''כפיטורי בפי ושט. ים אוקיינוס יש בו מקומות שאינו מקבל ברזל ומחברין לוחי הספינה ע''י חבלים ועקצים שתוחבין בנקביו ותוקעין אותו בדוחק לפי שהם גסין כמדת הנקב.'' הרש''ש (הרב שמואל שטראשון), מבאר את רש''י: ''רש''י, דבור המתחיל כפטורי- יש בו מקומות שאינו מקבל ברזל- והוא מפני שנמצאים שמה בקרקעית הים אבני מאגנעט אשר טבעם למשוך הברזל אליהם. משמע מרש''י, שחי לפני כאלף שנה, שישנו מקום באוקיינוס שיש בו משיכה מגנטית, ולכן אין להשתמש בספינות באיזור זה בברזל. רבותינו ידעו את הסיבה לטביעת ספינות ומטוסים בעוד החוקרים עדיין מחפשים את התעלומה

אם עדיין אין פתרון מדעי לתעלומה

איך ניתן לדעת שהפתרון של רש"י נכון? אוש לא הבנתי משהו...

לנו יש ספר על זה ועל בריאת העולם

ועל המבול...ואיכשהו הכל מתקשר אחד לשני ו...הופ! ישר לתורה.....זה ספר קצת משעמם....אבל חביב...

פלסטיק

New member
הצפות מחבתיות בפורום

דוד 1000 והתולעת 1 הם מציפים סדרתיים של הודעות חוזרות ("העתק והדבק") בפורומים אחרים אם מנהלי הפורום לא ימנעו את ההצפות האלו אני אעשה העתק והדבק לתשובות שהם קיבלו שם

מתנדב

New member
פלסטיק, תודה על הערה....

ונראה מה אנחנו יכולים לעשות, בכל מקרה זה לא הצפה של איזה פרסומת, או משהו דומה לזה, אבל לקחתי את זה לתשומת ליבי מה שכתבת...

טיפוסית

New member
יש הרבה דברים שרבנים ידעו

וחוקרים נאלצו להודות שהם צודקים. אפילו אומרים שבתורה יש את כל התשובות לכל השאלות.

באמת?

תוכלי לציין מקרה אחד לדוגמא של רב שידע "דבר" והחוקרים נאלצו להודות שהוא צדק?

טיפוסית

New member
אני לא זוכרת מי זה היה..

אבל היה רב שכתב שהתינוק חי מיום ה-40 וחשבו שזאת טעות אבל אז התברר כנכון. אני לא זוכרת את הסיפור המדוייק אבל אולי מחר אני אוכל להביא לך אותו.

הנה דבר שתהיתי עליו רבות

בעצם כמה דברים בקשר לגוף האדם: 1)למה לבן אדם יש שיער גוף(כולל זקן, שפם וגבות)? 2)ציפורניים? 3)תוספתפן?

טיפוסית

New member
אני לא חכם גדול

ולא למדתי על זה כלום לא מהתורה(אני מחפפת בלימוד תורה, לצערי) ולא במדעים. אם זה מעניין אותך אם רבנים יודעים את זה מהתורה לך אליהם ולא לי, כי אני לא רב!

Huan

New member
טוב...

יש תשובות מדעיות למה שאתה שואל. הציפורניים מגנות על קצוות העצבים, והם התנוונות של טפרים. השיער נועד להגן על העור הרגיש. [תחשוב איפה השיער מופיע בעיקר...] לתוספתן יש שימוש, אבל לא חשוב. ככל שיודעים. משהו עם מערכת הדם...

תודה../images/Emo13.gif

אבל האם התנוונות של טפרים לא רומז על משהו? תחשבו בכיוון האבולוציה...

בת יפתח

New member
עניין של אמונה .

אני לא יודעת את כל התשובות . אבל קראתי על זה פעם תשובה של רב באחד הפורטלים הדתיים. אתה מוזמן לבדוק שם. (ואולי ב"נ במוצאי שבת אני אביא לך לינק בעצמי , בגלל שאני קצת ממהרת.)

של התנ"ך? לא.

אלא אם כן אתה חושב ש"עין תחת עין" שכתוב בתנ"ך, משמעו "להוציא עין למי שהוציא לך".

למעלה