משולש ברמודה

nimrodharel

New member
משולש ברמודה

קיבלתי מאות אימיילים מצופים שנלחצו קצת ושאלו אותי על תופעת המשולש ואני מרגיש צורך לענות בקצרה ולהרגיע את הרוחות: החתמנו את כל האנשים שנכנסו למשולש על טפסים לפני שהם נכנסו למשולש ובהם הם אישרו שהם מוכנים להשתתף בניסוי. אני לא אגרום לתופעות לא נעימות/מפחידות לאנשים תמימים מהרחוב שלא מעוניינים להשתתף בתוכנית שלי, אני חושב שזה לא הוגן ותוקפני. איך בדיוק הדברים עובדים אין בכוונתי להסביר אך כמו תמיד יש כאן שימוש מאסיבי בסוגסטיות, FTH, והפעם, על פי הצעתו של לוסטיג - סמלים עתיקים. בסוף שבוע הזה אני אנסה לענות על חלק מהאימילים הרבים שנשלחו אלי, משימה שלא הצלחתי להתפנות אליה במשך כל השבוע שחלף. בקיצור, אין מה להילחץ או להתחיל לפחד ממשולשים...

LittleFairy

New member
באמת תהיתי אם אותם אנשים הוחתמו.

נחמד לראות אותך פה שוב :)

Lord VoIdemort

New member
הו

אז יש סיכוי שהם ידעו שמשהו מעניין הולך לקרות והמוח הכניס אותם למצב של "כוננות", לא? ויש סיכוי שתרשום לנו קצת מידע על הFTH? (לא איך לעשות את זה כמובן), כי מהראיון לא ממש הבנתי.

DJM2

New member
זה לא סותר את מה שטוענים בתוכנית?

"המצולמים בתוכנית אינם משתפי פעולה ולא קיבלו כל מידע מוקדם בנודע למצבים שבהם התבקשו ליטול חלק." אז הם ידעו מה עומד לקרות? זה די משנה את כל העסק.

nimrodharel

New member
לא

יש הבדל בין להחתים אדם לפני צילומים (זה נוהל טלויזיוני בעל השלכות משפטיות) לבין לתת לו מידע מוקדם או לבקש ממנו לשתף פעולה. המשתתפים מגיבים כמו שהם מגיבים מסיבה אחת בלבד: תדהמה מושתתת על הפתעה. אם הם ידעו כל מה שאני מתכנן עבורם הם לא ידהמו. פשוט וקל. במרבית המקרים אנחנו מחתימים אותם לאחר הצילומים, למעט מקרים קיצוניים (כמו במשולש ברמודה או ברולטת החיצים) בהם אני חייב את הסכמתם לפני הצילומים, שוב מסיבות משפטיות גרידא. אני חש אצלך הרבה זעם עצור DJM2, זה מיותר. אני מזמין אותך להינות, לא יותר מזה. שא ברכה, נמרוד

DJM2

New member
רק ביקשתי הבהרה, בטח שלא האשמתי

כתבת בהודעה הראשונה שהאנשים התבקשו לחתום בשביל להשתתף בניסוי, אבל זה לא היה ברור אם הם ידעו מראש על מה בעצם הניסוי. בגלל זה שאלתי מה בדיוק הכוונה, מצטער אם זה נשמע אחרת. תשמע, אני מאוד נהנה מהתוכניות שלך ומשתדל לצפות כל שבוע. אבל קצת מפריע לי שאתה בוחר להסתיר את העובדה שאתה בעיקר קוסם/מנטליסט ובוחר להשתמש הרבה במלים כמו סוגסטיה, דמיון מודרך (שהבנתי שאתה אפילו לא מאמין בזה בהרבה מהמקרים), פסיכולוגיה, אינטואיציה וכו'. זכור אפילו הודעות לאחר מספר תכניות שהזכרת את כל ההגדרות האלה, אבל שום איזכור למלה קסם. אני חושב שזה נותן תחושה לאנשים שהכל אצלך זה פסיכולוגי, במיוחד כשאתה מגדיר את עצמך בתור אמן חושים וכדומה. לפחות דרן בראון לא מתבייש להדגיש בהתחלת כל תוכנית שהוא משלב קסמים באפקטים שלו. אני יודע שמאוד חשוב לך הכנות של אנשים, במיוחד כאלה כמו גלר. בגלל זה קצת מוזר לי שאתה קצת מסתיר את ההגדרה האמיתית של מי אתה. אני מכיר מספר אנשים שבטוחים שכל מה שאתה עושה זה פסיכולוגי ושום דבר אחר. זאת סתם הערה קטנה ואני לא אכתוב על זה כאן יותר, רק רציתי להסביר את עצמי. אני בהחלט חושב שאתה מוכשר ומאוד נהנה מהדברים שאתה עושה. בהצלחה בהמשך

Hatotah1

New member
זה לא בדיוק קסם

כי הדברים שנמרוד עושה שונים מהוצאת שפנים מכובע והעלמת מטבעות. סה"כ הוא באמת מתעסק עם דברים מורכבים יותר ומעניינים.

LiorLF

New member
בטח שהוא משתמש בפסיכולוגיה וכו

מה נראה לך שהיה הפרק עם משולש ברמודה? קסם? הוא משלב גם קסמים ומנטליזם וגם פסיכולוגיה וסוגסטיות. חוץ מזה שזה מוכח שפסיכולוגיה וסוגסטיות יכולים להשפיע על אנשים אם תרוצה תקרא כמה ספרים בנושא ותראה

DJM2

New member
לא אמרתי שהוא לא משתמש

אבל שמתי לב שיש מספר מקרים שהוא נותן הסברים פסיכולוגיים על דברים שהם לא, והם בעצם קסמים רגילים. אני כמובן לא אגיד מה בשביל לא לחשוף את הקסם. ממש אין לי בעיה שהוא יעשה את זה, אבל שתהיה הדגשה כלשהי שהוא אכן משלב קסמים בתוך התוכנית. כמו שכתבתי, דרן בראון אומר בהתחלת כל תוכנית שהוא משלב קסמים ופסיכולוגיה וככה הוא נותן לאנשים להחליט מה זה מה. לפעמים יש הרגשה אצל נמרוד שהכל רק נעשה בפסיכולגיה וההסברים שלו במהלך התוכנית רק מחזקים את זה. אם הוא היה שם הודעה על שילוב קסמים בהתחלת כל תוכנית (בנוסף לקטע שאין שיתוף פעולה ולא לעשות את זה בבית) אז זה יהיה די מועיל. אבל זאת רק דעתי כמובן.

LiorLF

New member
בלי לשים לב

לדעתי די חרגנו מהנושא של מה באמת אנחנו רוצים אני לפחות רואה את התוכנית כדי להנות ולא ממש מעניין אותי אם הוא אומר שזה פסיכולוגיה או קסמים ופסיכולוגיה. זה די פרט שולי, ואולי עדיף באמת לאנשים לא מהתחום לא להסתכל על זה בעין ביקורתית כל הזמן ולהבין איך זה בדיוק עובד..תנסה להנות מזה

DJM2

New member
ההפך, אני מאוד נהנה מהתוכנית

אולי בעיקר בגלל שאני מדי פעם יכול להבדיל בין גבול הקסם ולפסיכולוגיה. אבל יצא לי לדבר עם מספר אנשים שמשוכנעים שזה 100% פסיכולוגיה, ואני יכול להבין למה הם חושבים כך. בסך הכל חשבתי להציע לתוכנית שהם ידגישו את זה בעונות הבאות (בתקווה שיהיה), הרי אין סיבה להתבייש במילה "קסמים". זה נחמד להשתמש במונחים פסיכולוגיים בשביל להעצים את האפקט, אבל לא בזמן שמסתירים את האפשרות שמדובר רק באשליה. אבל אני בהחלט נהנה מהתוכנית בלי קשר לכל זה, ללא ספק. אחת התוכניות הכי טובות שהפיקו כאן.

achokler

New member
את זה מהכספומט החתמת לפני או אחרי

דרך אגב לא ממש מעניין אותי איך אותה עושה את ההופעה אבל ההופעה באמת יפה ומעניינית תמשיך כך.

tomer172

New member
לכל מי שמנסה להתחכם

אם אתם אוהבים את התוכנית אתם חייבים להאמין לה. אני בהתחלה האבתי אורי גלר, ושאנשים מדברים (על מה שעשה עם העצבע במצפן וזה..) עליו אז עכשיו אני לא כל כך מאמין לו (אני רואה בשביל לוסטינג), אבל לנמרוד גם אחרי שהוא אמר שמחתימים לפני ואתם אומרים שהם יודעים, אז לא יודע זה לא מפריע לי כי אני אוהב את זה וגם נמרוד כל כך אמין. אני בטוח שיש עוד כמוני שמאוד אוהבים לראות ומצד שני לא מאמינים לשטיות. לא נראה שאנשים יצליחו להכשיל אותו (כמו עם אורי גלר) כי הוא אמין. הוא צודק בהחלט לגבי הבעיה המשפטית. נמרוד אתה מדהים.|סלינק|

רן המלך2

New member
אה אה..../images/Emo58.gif

כאן טמון הכלב.. והמעשה שהיה כך היה, פנו ספונטאנית ( או שלא..אפשר בקלות לאתר את חפצי הפרסום) לאנשים ברחוב, הציעו להם להשתתף בתוכנית טלוויזיה די פופולארית, למה לא ? קצת פרסום, משהו להראות לנכדים, משהו להרשים בו את החברים. רמזו להם שאם ברצונם שהקטע בו הם משתתפים אכן ישודר, "משהו" מוזר אמור לקרות.לא, אפילו לא היו צריכים לרמוז להם, אני מניח שהם הבינו לבד כשהסבירו להם במה מדובר ואז, כשלצופים בבית נתנו לחשוב שעוברי אורח תמימים וחסרי מודעות נכנסים למשולש וחווים תופעות בלתי מובנות, החבר'ה שלנו עשו את המוטל עליהם, את הנדרש מהם ואת המצופה מהם.(אני לא אתפלא אם הבלונדה סטודנטית למשחק עם שאיפה להיכלל בקאסט של העונה הבאה של "השיר שלנו") במילים אחרות, מה שנקרא " הסכמה שבשתיקה" (ושוב...או שלא) ( אגב, אם אני לא טועה, אחד מהילדים ש"אבדו" במשולש כבר הציע עצמו לקסם נוסף מעל דפי הפורום הנ"ל..) בסיטואציה רגילה,( ואם נמרוד רוצה...אני מוכן להתלוות אליו לניסיון.. ולהתערב על כך..שמה שאני אומר, אכן יקרה..) 100% מהצועדים כלל לא יבחינו במשולש ותגובותיהם של אלו שכן יבחינו בו ובנמרוד שעומד בצד ועושה תנועות מוזרות כשמשולש שחור מצויר על כף ידו ינועו לאורך הסקאלה שבין "יו, הנה הקוסם מהטלוויזיה, בוא'נה גבר, עשה לי איזה טריק" ( משהו בסגנון הזה..) ל- " מי זה המשוגע הזה שם בצד שעומד ועושה לנו תנועות עם היד ?"( אלו שלא מכירים אותו..) רק הבהרה קטנה,אני מחבב מאוד את נמרוד ונהנה מהתוכנית שלו , אין לי בעיה עם מה שהוא עושה ( כמו שאין לי בעיה קונקרטית עם מה שגלר עושה, שיהיה לו בכיף..),רק מה.. קוסם שמשלה את צופיו וגורם להם לחשוב שבקסמיו מעורבים אלמנטים פסיכולוגים עמוקים, טכניקות מגוונות, שימוש בסוגסטיות, דמיון מודרך וכו' , בעצם נותן לי מוטיבציה ואפילו אישור לחשוף כיצד הדברים נעשים באמת. ( אני לא מגדיר קסם שבו מתוך 20 איש בוחרים 2 ש"קלעו" במקרה לתבנית הרצויה ואותם בלבד מראים לצופים מבלי לדווח על כל האחרים כמשהו פסיכולוגי עמוק, זה אולי סוג של מניפולציה פסיכולוגית מתוחכמת על הצופים, אך רחוק מאוד מהדברים שנמרוד מדבר עליהם.) ולמי שתהה איך נעשה הקסם אצל צופית.

Flagg1

New member
לצערי אני חייב להסכים

נמרוד, אתה בן אדם מאוד מוכשר ותמיד כיף לראות אותך מופיע. אבל זה נראה שיש פעמים שאתה די מגזים עם כל הפנטזיות ומדע בדיוני שאתם שמים בתוכנית. אני יודע שאתה חובב מדע בדיוני וזה מאוד מגניב לראות איזכורים לזה במהלך התוכנית, אבל בבקשה תנסה להפסיק את כל הקטע הזה של המשולשי ברמודה, FTH, טושים על היד וכ'ו. הרי זה ברור שאם לך ולוסיטג היה אפשרות לייצר אפקט שהוא פי 10 יותר עוצמתי מהיפנוזה ועוד להגדיר את זה בתור משהו שהוא לא היפנוזה, אז לא היית רק מראה את זה בתוכנית קסמים אלא מוכר את השיטה בהמון כסף ועושה שם עולמי לעצמך מעבר לתחום המנטליזם. זה לא דבר כזה נפוץ לייצר משהו שהוא פי 10 חזק יותר מהיפנוזה. אני לא אתפלא עם ראשי התיבות של FTH זה איזה בדיחה פנימית בינך ולוסטיג. התוכנית שלך מאוד מעניינת ויש שם הרבה דברים טובים, אבל בבקשה אל תנסה למכור לנו שהכל זה אמיתי שם, תן לנו יותר קרדיט מזה. יש מישהו מאוד אינטלגנט שהתראיין לתפוז השבוע והוא מסר משהו כזה לגלר: תתרכז בבידור ומנטליזם, חלאס מכל שאר הדברים שהם מעבר לזה ואין להם קשר למציאות. זאת עצה מאוד טובה לדעתי. ואני ממש לא אומר את זה בתור אחד שרוצה לגרום לנזק כלשהו. ההפך, אני אומר את זה כי אני מאוד מעריך את הכישרון שלך.

BolraK

New member
בדיחה פרטית

Fuck Those Hookers

רן המלך2

New member
והוא יכול

בקלות לפתור את הבעיה הזו, הוא צריך רק לומר בתחילת כל פרק (או לשים כיתובית) שנעשה גם שימוש בקסמים וככה הוא יוצר לעצמו מרחב תמרון גדול - מצד אחד הוא לא ממש מפזר את הערפל סביב סוגית ה-"פסיכולוגיה או טריקים" ומצד שני הוא נשאר נאמן לאג'נדת הסקפטיזם שלו שמקדשת את העקרונות המדעיים.

Flagg1

New member
זה כמו שאצל גלר אסור להזכיר קסמים

לרוב כי ההפקה חוששת שזה יעניין פחות אנשים. מה ההבדל בין זה ולעבודה שנמרוד מוכר את הדברים בתוכנית כפסיכולוגיה נטו, וגם לא מזכיר את המלה קסמים? אם בהתחלת התוכנית היו שמים הודעה קטנה על כך בשתי התוכניות, אז אנשים לא היו מתלוננים. זה די עצוב לראות שיש קוסמים שמנסים להסתיר כמה שיותר שהם משתמשים בקסמים. עוד משהו שהוא אמר בראיון בתפוז זה שכאילו עכשיו אנשים יגידו שזה שתמיד קורא מחשבות של אנשים חוזר לעשות טריקים של קלפים. כאילו זה משהו די נחות בשבילו לעשות קסמים רגילים. נמרוד, זה מה שאתה עושה רוב הזמן, חבל שאתה מסתיר את זה.

למעלה