משולש ברמודה

homerJsimpson

New member
דעה שלי- לא קראתי דעות של אחרים...

וקראתי את תגובתו של נמרוד על התוכנית, אבל מצטער- לפי דעתי, מה שהלך שם בתוכנית היה בולשיט אחד גדול, מהדקה הראשונה ועד הדקה האחרונה. מה לעשות, כנראה אני אדם רציונלי מדי בשביל להאמין למה שהלך שם.

נמרוד הראל היקר,כנס!

שלום לך נמרוד, שמי אלירן ואני בן 18 מאיזור הצפון, רציתי לשתף אותך בכמה דברים,מאז שאני צופה בפליקס שלך {באתרך} ומסתכל,בקטעים,אני חש שנוצר לי איזשהו כוח שאני יכול לעשות דברים שלא האמנתי, למשל,אני וחבר שלי הלכנו לשחק באיזשהו שלב,לא נתתי לחבר שלי לגעת בכדור,משומה היו לי תחושות רעות,וכרגיל הוא לא הבין מה אני רוצה ממנו,עד שהיתיאשתי,הלכתי לממש רגע,לשתות,חבר שלי עלה על הכדור ושבר את הרגל. ועוד מקרים ממש מוזרים כאלה,שאני צופה אותם. אם תוכל לעזור לי,לפענח או להגיב לי אשמח מאוד, זה האימייל שלי [email protected],אם לא לפחות בפורום,תודה מראש. אלירן,

tinko

New member
זה כבר מסביר הכל,נתתם את הרושם

שהאנשים עברו שם לתומם ואז הכל קרה. עכשיו זה הרבה הרבה פחות מרשים,על גבול הנוכלות.

johnnygoodboy

New member
די להתבכיין

נמרוד עושה בדיוק מה שדארן עושה (כבר אמרתי כמה פעמים שהוא אולי לא מעתיק קסמים מדארן אבל הוא מעתיק את מה שנקרא הפורמט של התוכנית אחד לאחד) וגם דארן משתמש בעלק אנשים שעוברים ברחוב שהוא מרביץ עליהם היפנוזות וסוגסטיות ואלוהים יודע מה עוד לפני. כמו הקטע למשל עם הבחורה שהלכה ודארן נעל לה את הרגליים באמצע מעבר חציה. אולי זה לא פייר כלפי הצופים אבל התרגלתי כבר לזה שזה מה שהם עושים והאמת שזה כייף לראות את זה. בכלל אני מניח שכל מי שמגיע לתוכנית של נמרוד עבר שיחה לפני זה, גם אם זה נראה באמצע הרחוב משומקום. ועדין אני לא חושב שהוא משתמש במשתפי פעולה או שתולים. בקיצור, דארן אחד לאחד. אבל מה אתם מתבכיינים, יש שם הרבה דברים שאתם לא רואים, זה לא שידור חי וגם ראינו שבשידור חי אפשר לרמות כמו אצל גלר, אז במקום להתבכיין "עבדו עלינו" תקשיבו למה שנמרוד אומר כי הוא אומר לכם מראש שהוא משתמש בקסמים אז מראש תהיו מוכנים לזה שעובדים עליכם באיזשהי דרך, וחוצמזה ראיתי אותו חי על הבמה ופייר מה שהוא עשה שם היה יותר מדהים מכל מה שראיתי שהוא עשה בטלויזיה (אולי כי זה חי). ולכו תראו דארן בראון, תראו ממי הוא למד לעשות את כל מה שהוא עושה.

Flagg1

New member
תיקון קטן

"תקשיבו למה שנמרוד אומר כי הוא אומר לכם מראש שהוא משתמש בקסמים אז מראש תהיו מוכנים לזה שעובדים עליכם באיזשהי דרך." אז זהו, שהוא לא ממש אומר שהוא עומד לעבוד עלינו, בטח שלא בהתחלת כל תוכנית כמו בראון. אולי לפעמים הוא אומר את זה בראיונות, אבל רוב האנשים רק מכירים אותו מהתוכנית ולא יודעים במה בדיוק מדובר. זה הדבר היחיד שמפריע לי, שהוא לא נותן שום תחושה בתוכנית שיתכן שמדובר בקסם או misdirection. אגב, גם דארן בראון בפרק הראשון של Mind Control לא הזכיר שום דבר על קסמים וטען שהכל זה רק פסיכולוגי. לאחר הפרק הזה היו הרבה שהתלוננו שהוא מסתיר את העובדה שכן יש הרבה שימוש בקסמי מנטליזם, והוא מאז שינה את הדרך שהוא מתאר את עצמו בהתחלת כל תוכנית. לדעתי זאת הדרך הכי הוגנת לעשות כשמדובר בתוכנית מסוג זה, ואני מקווה שנמרוד יתחיל לעשות אותו הדבר. לנו זה כבר ידוע שיש הרבה אשליה בתוכנית, אבל לשאר הציבור זה לא כל כך ברור כמו שאתה רואה בחלט מההודעות כאן בפורום.

BOSS77

New member
צריך להפריד בין קסם לתת מודע

צריך לעשות את ההפרדה בין קסם שמאחוריו עומד טריק פשוט, לבין השפעה על התת מודע. נמרוד לא אומר בתוכנית שלו מתי אנחנו רואים כל אחד מהם, וכאן יש בעיה לא קטנה באמינות. אני מבחינתי יודע מתי אנחנו רואים מה, אבל יש הרבה כאלה שלא יודעים וזאת בעיה. אני באופן אישי מעדיף את התת מודע כי זה יותר קשה ולא מסתתר מאחורי זה טריק, אלא השפעה על התת מודע וזה הרבה יותר מסובך מטריק פשוט שכל ילד יכול לעשות.

Flagg1

New member
צודק בהחלט

רק אני לא חושב שהוא צריך לפני כל אפקט ממש להגיד אם זה קסם רגיל או פסיכולוגי, אלא רק לשים הודעה בהתחלת התוכנית ולהדגיש את זה באופן כללי. אגב, יכול להיות מקרים שאתה בטוח שמשהו זה פסיכולוגי, אבל בעצם יש טריק שמסתתר מאחורי זה. יש המון אקפטים שיכולים לתת אשליה מאוד חזקה שדובר במשהו שהוא לא. הייתי נותן דוגמאות, אבל אני מפחד שזה יהיה קרוב לחשיפת הסוד.

johnnygoodboy

New member
תיקון

חבל ששוב מדברים על דארן בלי לדעת. דארן במשך שלוש שנים לא הזכיר את זה שהוא משתמש בקסמים לא במילה אפילו. במשך השלוש שנים האלה הוא הוציא שלושה ספיישלים של Mind Control ואז לקח מתוכם קטעים והוסיף חדשים ועשה את העונה הראשונה של Mind Control שהיתה שישה פרקים בלי להזכיר את המילה קסמים. רק בTrick of the Mind הוא התחיל להזכיר קסמים. דבר שני: כבר בעונה הראשונה של בלתי נתפס היה כתוב בהודעת פתיחה שיש בתוכנית שימוש בקסמים ואילוזיות ומשום מה בעונה השניה הקטע הזה ירד והתחלף באזהרה לא לנסות בבית. ואני לא חושב שלמישהו בכלל הזיזה ההודעה כמו שאצל דארן זה לא מזיז כלום לאפחד: גם דארן וגם נמרוד נחשבים בעיני כל מי שרואה את התוכניות בתור אנשים בעלי יכולות פסיכולוגיה ממדרגה ראשונה. גם אם הם היו רושמים שהכל טריקים זה לא היה מזיז כלום לאפחד, כי מה שרואים בתוכניות נראה כמו פסיכולוגיה ושפת גוף ואינטואיציה וכו' גם כשלפעמים זה בכלל לא. בקיצור: חבל שאין הודעה בעונה החדשה של בלתי נתפס אבל שלא תחשוב שהההודעה הזאת היתה עוזרת במשהו למישהו חוץ מלקוסמים אולי, כי רק אנחנו שמים לב לדברים כאלה.

Flagg1

New member
זה לא משנה את מה שאמרתי..

הדבר החשוב זה שדארן קיבל ביקורות די קשות שהוא רק הגדיר את עצמו בתור אמן פסיכולוגי (ולא רק מקוסמים אחרים) וניסה להתכחש כמה שיותר לעובדה שחלק גדול מהאפטקים שלו הם שימוש של קסמי מנטליזם בתחפושת של פסיכולוגיה. כשיש אנשים שרואים תוכנית מסוג זה ואין להם מושג במנטליזם, אז הם עלולים לחשוב שמה שהם רואים זאת תכנית פסיכולוגיה נטו, ולדעתי זה יכול להיות משהו שלילי ולא אמת בפרסום. זה בדיוק כמו שיש הרבה אנשים שחשבו שהתוכנית של גלר זה על טבעי נטו מכיוון שהם מסתרים את השימוש בקסמים. הנה כתבה מעניינת שעשו על בראון בתחילת דרכו כשהוא היה מסתיר את היותו קוסם, ותראה בדיוק למה זה מפריע לחלק מהאנשים: http://www.simonsingh.net/Derren_Brown_Article.html עד כמה שאני יודע דארן שינה את הדרך שהוא מציג את עצמו לאחר ביקורות מסוג זה על האתיקה שלו, אז אני חושב שזה כן מזיז לאנשים איך קוסמים מציגים את עצמם. דבר שני, לא זכור לי שנמרוד שם הודעה שיש אילוזיות בתוכנית, אולי כי לא ראיתי את כל הפרקים שלו. אבל אני כן יודע שהוא היה שם הודעה קצרה לאחר סוף התוכנית שיש שם שילוב של סוגסטיה, דמיון מודרך, ופסיכולוגיה.. בלי איזכור לקסמים. תשים לב לסוף הפרק כאן. http://video.google.com/videoplay?docid=6258474128750027543&q=nimrod+harel זה יכול מאוד לעזור אם תהיה הוספת הודעה שאומרים במפורש שיש שילוב של קסמים, הטעייה (misdirection) יכולת הצגה (showmanship) וגם פסיכולוגיה. זה בהחלט ישנה את הדרך שהאנשים יראו את המשך התוכנית, יש לזה הרבה השפעה. וגם אמת בפרסום.

למעלה