משחקי תפקידים על גבי הפורום

אהמ.

אין לי מושג אם זה עדיין קופץ, אבל יש לי הצעה בקשר לשה"מ. ניסיתם פעם משחק בלי שה"מ? תתפלאו כמה שזה יוצא מוצלח... בעיקר כשיש הרבה דמויות. המון פיתוח דמות במקום להתעסק כל הזמן בקרבות וכדומה.

Science Fiction

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo119.gif

חיכיתי שמישהו יאמר את זה :X [צריך מישהו שינחה את העלילה במידה בסיסית, אבל לא שה"מ שאי אפשר לשחק בלעדיו. זה מוגזם.]

גם זה לא בהכרח,

להזכירך, ברגע שקובעים זמן, מקום (או מקומות) ועלילה בסיסית, מכאן כל אחד יכול להמשיך לבד. (חה חה, אנחנו מדברות מניסיון, יאי לנו!)

Science Fiction

New member
והניסיון הזה לא הוכיח ../images/Emo119.gif

שצריך מישהו שיעבוד על עלילה? כלומר, אני לא חושבת שזה יהיה מסוג המ"תים שבהם הדמויות משתכרות ועושות את מנחי ערוץ הילדים
.

נא,

אבל תראי אותי ואת מאי, כבר בערך שנתיים אנחנו משחקות טארה-דון מדהים, משחק שהגיע לרמות נפלאות, ואין שום שה"מ ושום דבר אחר. זה יכול להתפתח לכל כיוון אם מתייחסים למשחק ברצינות, את לא יכולה להגיד שאנחנו עשינו את זה.

DDN

New member
אבל כן צריך כיוון כללי.

ומדבר אחד עם הרבה מאוד נסיון בתחום. הרבה מאוד.

זאת לא בעיה,

כי יש כל כך הרבה דמויות שלא צריך כיוון אחד. כל שחקן יכול להיות שה"מ על הדמות שלו, מה שאומר ש*כל אחד* אחראי על פיתוח העלילה. מעין סיפור רב משתתפים, אם אתה רוצה.

DDN

New member
ומה מונע מכל שחקן להמשיך להוסיף את

דברים מופלצים לדמות שלו. יש לי כמה דמויות קבועות, שכמובן לא יחשפו את כל הקלפים שלהן על ההתחלה. קלף עיקרי של אחת מהן, הוא משהו שאפשר להגדיר אותו "מופלץ" ברמה כזו או אחרת. אם הכל חופשי ומותר - סבבה. אם יש חוקים, צריך לתאם את זה עם בורר כלשהו, שהוא ידע ויאשר, ושאר השחקנים לא.

Jerald_Admonds

New member
אפשר גם לשלב בין השיטות

ולשים שה"ם שיהווה יותר את האדמה, הסביבה, ואת הדמויות ללא שחקן. במקרי הצורך, השה"ם ינווט את העלילה לפי הצורך. גם אני בעד ההצעה שלך, צורת המשחק הזאת נותנת את הביטוי הטוב ביותר ליצירתיות של כל שחקן.

DDN

New member
אל נא תאמר שה"מ

אמור מנחה. שה"מ זה כל כך מו"די. . .. .

DDN

New member
קצת.

אני אף פעם לא יודע אם מישהו אומר שה"מ כי הוא התרגל לכך, או שהוא חושב במונחי מו"ד וצמוד לספר ולא מצליח לחשוב מעבר לחוקים, תיאורים, ומונחים שהספר נתן. שיחקתי עם שחקן אחד, שקבע דברים בנוגע לדמות שלי על פי המלצות שכתבו בספר. לא שה"מ קבע, לא אני קבעתי, שחקן אחר החליט שהדמות שלי ככה, כי ככה מומלץ בספר. הבהרה: זה היה הסבר, לשנייה אני לא טוען שאתה כזה.

Jerald_Admonds

New member
אני מדבר ככה מתוך הרגל

תקופת המשחק הכי רצינית שהייתה לי הייתה בתוך מקלט מרופט במשך שלוש שנים(הא... נוסטלגיה) כאשר שיטת המשחק הייתה- הפתעה! מו"ד. אז אמנם ייצא לי לשחק יותר בשיטות אחרות, אבל המונח שה"ם דיי נטבע בי. מה גם שלא ייצא לי יותר מידי להתערות בקהילה רחבה יותר של שחקנים(אינטרנטית או לא) ככה שלא ייצא לי לאמץ מילון מונחי משחק רחב יותר.

DDN

New member
גם אני משחק מו"ד.

אבל אני לא חושב מו"דית. אני יודע שמקצועות הן רק שילוב של כשרונות ולא דרך חיים. כלומר, זה שבמקצוע סווגו אותך כנוכל/גנב, לא אומר שאתה בחור רע, ולא אומר שאתה ממש "גונב". יכול להיות שאתה אחד שפשוט יודע להתגנב, לשמוע, לראות, לחפש, מעין מרגל כזה, אבל לא גנב. החוקים קוראים לך "נוכל". זה לא אומר שאתה כזה. וכו' וכו'.

Science Fiction

New member
כן, ברור, ../images/Emo119.gif

אבל זו עלילה אחת מבין רבות. צריך משהו שיאחד את כולן
.

DDN

New member
../images/Emo45.gif פיתוח דמות במקום להתעסק בקרבות

זה חוקים!!!!!!1 דני בעד

EdisonGirl

New member
נשמע מגניב.. ../images/Emo45.gif

מעולם לא שיחקתי בזה, אבל אני טובה בזה אממ.. משום מה..

למעלה