משחק הפנטזיה בחסות פולאר - שלב 14

IlanShacham

New member
משחק הפנטזיה בחסות פולאר - שלב 14

אין הרבה שינויים - צדיק אחד (שחר איתן) האמין באייטור גונזאלס וזכה ב 100 נקודות אתמול. 1 טיראן מ. 900 2 תומר וידר 900 3 kobe rider 900 4 יאיר צימבליסטה 800 5 חן רון 800 6 madcohan 700 7 assisan 700 8 אדיר אורטל 700 9 אמיר לב 700 10 eran13 700 11 אורי אסיף 700 12 ארנון קרן 700 13 yarden303 700 14 Eisen16 700 15 עמיחי מזור 700 16 גל נצר 700 17 אליאב טל 700 18 אורן וילף 700 19 יעקב יהב 600 20 הארי פלונטר 600 21 אריאל קופרמן 600 22 עדושו 600 23 מושון 600 24 עדי אטקין 600 25 שון כץ 600 26 גיל קרני 600 27 תות פילוסופי 600 28 kerengil 600 29 shpitzs 600 30 רמי גלבנד 600 31 ארז מנור 600 32 אסף גרמן 600 33 SC SL 600 34 איל אורטל 600 35 יואב קיסר 600 36 אמיר פז 600 37 גל ישראלי 600 38 צחי שקד 600 39 zivbsh 500 40 ציקי שני 500 41 שני טל 500 42 shangu23 500 43 תמר מייר-גור 500 44 ניב ליבנר 500 45 אסף שדה 500 46 מאור לוי 500 47 דרור ל. 500 48 ארז שלו 500 49 צחי נ 500 50 מאיר מצר 500 51 of ra 500 52 הדס אדלר 500 53 שי גולן 400 54 אריק יעקב 400 55 שחר איתן 400 56 שותה קפה עם אלוהים 400 57 יורם אבירם 400 58 רפי רבקט 400 59 יואב גלבנד 400 60 George39 400 61 אלעד תמרי 400 62 princessR 400 63 עומר רותם 400 64 יונתן גלבנד 400 65 איתן פוקס 400 66 Emanuel 300 67 עדו מזור 300 68 דן גזית 300 69 רמי ארנולד 300 70 דני דבע 300 71 נתי הורטיג 300 72 אריאל דקל 300 73 אסיף ברמן 300 74 רן פז 300 75 נתי הירשברג 300 76 yossic007 200 77 תומר בכר 200 78 אילן שחם 200 79 אודי טל 200 80 בועז שחר 200 81 יאיר בס 200 82 בועז מטלון 200 83 רמי נויגבורן 200 84 לירן כהן 200 85 אלעזר גור 200 86 איציק אייזנברג 200 87 אלון ברגר 200 88 בועז ליקבר 200 89 מיקי בר-אור 200 90 אוהד סמט 200 91 עמית רון 200 92 ami 100 93 רותם זינגר 100 94 דדי מצר 100 95 דני דיין 100 96 רחל צירין 0 97 yaia 0 98 elkanakohn 0 99 Tweenies 0 100 sybh 0 101 Danyo 0 102 איציק הופמן 0

צורחה

New member
פינת הלשון בחוץ ../images/Emo3.gif

לא יכולתי להתאפק... כשמסתכלים למטה למטה בטבלה בין 0-200 נקודות מסתתרים להם אושיות פורום, אריות טורדה, פרשני ערוצים, מנהלים כחולים, אנשים שכולנו מוקירים ומעריכים על ניתוחיהם את מהלכי ההצגה הטובה בעיר. יש לכם איזה אסטרטגיה נסתרת? קלף שביארין ריס העביר מתחת לשולחן? קל לי כמובן לחייך כי את הקוחונס שלי לא שמתי עם דרוג פנטזיה, הפולר שלי מקופ"ח כללית, ובדיעבד לא היה סיכוי שהייתי מנחש למשל מי יפרוש מהטור ולא יזכה. אל תתנו לי להרפות את ידיכם. ככה זה וזה מה שהופך את הדרמה למה שהיא. איתכם בעליה לאלפדואז. צורחה.

זו לא כל התמונה...

הקבוצה שלי, אם תקרא אותה, היא קבוצה היתולית, שנועדה לתת צ'אנס לרוכבים שאף אחד לא בחר. שים לב לשמה: "הקבוצה המורכבת מרוכבים שאף אחד לא בחר וגם אולריך ומאיו שיעשו הכל כדי שלא ישכחו שאדי מרקס הוא הרוכב הגדול בכל הזמנים ותמיד ישאר כזה". יאן אולריך איבן מאיו אוסקר פריירו איגור גונזלס דה-גלדיאנו אריק דקר קריסטוף רינרו קבוצה: אוסקלטל-אוסקדי כך שלא צריך לקחת זאת ברצינות יתרה.

צורחה, יש לכך סיבות מספר....

קודם כל לא כל מי שמתיימר להיות פרשן אכן יש לו את הידע הנדרש לכך. יוצא לי להתדיין, המון ובעיקר בתקופת הטור, עם לא מעט אנשים שיודעים המון על רכיבת האופניים אך מבינים מעט מאוד. כולנו מכירים את מי שהגדרת כ - "אושיות פורום, אריות טורדה, פרשני ערוצים, מנהלים כחולים". לא כל אחד מהם (ואל תנסו להבין למי אני מייחס מה) מהם יכול לנצל את הידע שלו להבנה. למה? כי להבין זה לא רק לדעת. להבין זה הרבה יותר מלדעת. זה מזכיר לי כי שני העיתונים היומיים המובילים בארץ זבת הכתירו את לאנס ארמסטרונג כספורטאי השנה. אני משוכנע כי לשאלת - "מדוע"? מי שקבע את הבחירה ייכשל (בדוק עם אחד מהם). ששאלו אותי (שלושה ערוצי תשורת) מי הוא ספורטאי השנה שלי בחרתי בארמסטרונג אך במקביל למיכאל שומאכר. לבנות קבוצה, כפי שחוקי משחק הפנטזיה מאפשרים, זה הימור נטו. קשור לידע בצורה מעוד רופפת. תחשוב על זה כך - לו יידע היה ביטוח להימורים היו לנו בכל שבת מיליונרים משום ההימורים בטוטו. במשחק הפנטזיה אין אפילו את הפרוולגיה לבחור. רקההאפשרות לבחור מתוך מגבלות שאינן קשורות לחוקי הטור דה פראנס. ביום שבו חוקי משחק הפנטזיה יהיו מקבילים לחוקי הטור אני אשתתף משום שאז יהיה פאן הקשור בידע. אך שלא תטעה...גם אז אלמנט ההימור יהיה גדול מהאפשרות לדייק בהערכה. כל שנאמר כאן אינו לתקוף את משחק הפנטזיה. זה משחק משעשע ונחמד ואני בודק את התוצאות, מדי פרסום, ונהנה. ואם יתחשק למי שאנס אותי לייעץ לו חלקים לחשוף את מה שיעצתי לו ובמה פגעתי אני אכין מקום על האגו שלי. וברור שאני אוהב את ארמסטרונג.

KobeRider

New member
אני מסכים

עם זה שאתה אוהב את ארמסטרונג ... בינתיים אני נהנה מהאוויר של המקום הראשון לפני ההתרסקות הגדולה...

KobeRider

New member
בואו נדפיס חולצות:

* גם אני אושיית פורום והנה חולצה שאח של וויראנקה לובש: My brother went to the tour de france and all i got is this lousy T-Shirt (חולצה מנוקדת כמובן :)

אם אתה שואל אותי אישית...

הסיבה העיקרית היא "שירוול" רשימה בשעות מאוחרות של הלילה תוך 5 דקות - ביד אחת (תוך כדי הרגעת הלחמנייה שסבלה מכאבי בטן...-ביד השניה...) ככה זה, האמיתות הקטנות של החיים.. מצטער אם הרסתי לך תאוריות גדולות יותר...

צורחה

New member
תודה על התייחסותכם

וטוב שכולם לוקחים את זה בלי רצינות. זו באמת רק משחק ורק פנטזיה וכל תפקידה לשעשע את כולנו. ולאושיות הפורום החדשים - עלו והצליחו.

Tweenies

New member
משחק הפנטזיה 2004 אופציה ב

השנה השתתפתי בפעם הראשונה במשחק הפנטזיה ויש לי הצעה לשיפור (למרות שהמשחק עדין לא הסתיים ולמרות שאני עם 000000 נקודות). ראשית, יש לשנות את המשחק ולהפוך אותו ל"חי" יותר, דינמי ועוד. איך: יש לאפשר לכל משתתף לשנות את חמשת המופלאים בסוף השבוע הראשון לרכיבה ובסוף השבוע השני. למה, כי הטור זה דבר חי, דינמי, דבר שמתפתח ואתה לומד כל יום דבר חדש על רוכבים עולים, יורדים, נפצעים ומה לא (זה לא משחק אחד). לדוגמא, בשיטה זו אם אני מוסיף רוכב X לרשימה שלי בסוף השבוע הראשון אז אני מתחיל לצבור עליו נקודות מכאן ואילך (כמובן שעל העבר אני לא מקבל כלום). יתרונות: 1. מוסיף עניין לפנטזיה. 2. מאפשר לך להיות שותף במשחק עד הדקה האחרונה, שותף כלומר סיכוי גדול יותר לפגוע במטרה וכו'. 3. מותח יותר. 4. יאפשר ל"כחולים" לשפר עמדות (כבר סיבה טובה לאור הביצועים)
4. .... ועוד יתרונות נוספים רבים וטובים חסרונות: צריך לעדכן את הרשימה פעמיים, לא נראה סיפור כזה גדול מה דעתכם?

זה מסובך מדי...

חשוב להבין, שעבור רבים זה לא עניין פשוט להרכיב רשימה ולשלוח אותה אליי פעם אחת. אחרי שלוש שנים הצלחנו להגיע ל-100 קבוצות (102) וכל סיבוך של המשחק לא יעלה את מספר המשתתפים, אלא יוריד אותו, אני מוכן להתערב על כך. אין בעיה של עניין במשחק, אלא בעיה של חוסר היכרות עם הרוכבים וחשש מחוקים מסובכים מדי. גם כך אני צריך להחזיר הרבה קבוצות שאינן עומדות בחוקים הפשוטים שקבענו לתיקון אצל "מנהלי הקבוצות". אני מזכיר שבכל שנה יש משחק מקביל לעונה כולה.

איציק, מותר? אם לא תמחוק ../images/Emo8.gif

שפורסם משחק הפנטזיה הצעתי לאיציק להוסיף רק שני דברים - ניקוד על כל יום בחולצה הצהובה ואת שאר החולצות (וכן, מאז למדתי לספור ואני יודע שזה יותר משני דברים, הלוואי והיה לי מורה כאיציק בילדותי כי אז הייתי לומד לספור מוקדם יותר) איציק הסביר לי (תגיד מאיפה יש לך את הסבלנות?) על הרצון לפשט כדי לשעשע ולהגיע לקהל רחב שלא יפחד מהמשחק. אני חייב לפרגן ולהסיר את הכובע לאחר שהתברר כמה משתתפים. ואיציק - זכור מה סיכמנו על כל הודעה בעלת נופח מתחנף, אווקיי?

IlanShacham

New member
צריך מתכנת אינטרנט עם זמן פנוי...

כדי להכין יישום אינטראקטיבי ברשת שמנהל את המשחק, ואז לא רק שתוכל לחייב את המשתתפים לא לטעות (לבחור מספיק רוכבים ולפי הכללים), אלא שתוכל לעשות גם דברים יותר מתוחכמים - לדוגמא - לפני הטור אתה בוחר קאדר של 10 רוכבים, ולפני כל שלב אתה יכול לבחור מבינהם את רוכבי המטרה להיום, ורק הם יכולים לזכות בנקודות עבורך באותו היום. כמובן שמשחק כזה יותר מעניין, אבל כל מי שאין ביכולתו לעקוב מדי יום ולשנות את הקבוצה יעדיף לא להשתתף.

Tweenies

New member
תשובות:

1. איציק - זה כל העניין שתוך כדי תנועה של הטור אני לומד על הרוכבים, שולף עליהם מידע ומעדכן את הרשימה (יש לי אופציה לשני עדכונים סוף שבוע ראשון, סוף שבוע שני). זה יביא יותר משתתפים כי אז יהיה "קל" יותר להשיג נקודות וכך אגב יותר ילמדו על הרוכבים מעצם העדכון והבניה המחודשת של הרשימה. ודבר נוסף אין צורך להוסיף חוקים והגבלות עצם היכולת לשנות יוצר דינמיות (אגב נדמה לי שחמישה מששת המובילים שחולקו לשתי קבוצות לא הביאו ולא נקודה אחת). 2. בין משהו אינטרקטיבי לבין אופציה אחת ללא שינוי יש משהו באמצע שאיננו מורכב מידיי. שני שינויים אינם הופכים את זה למורכב אבל אינטרקטיביות דורשת ניהול של הנושא ואולי לזה אין משאבים. לדוגמא היתה מגבלה בבחירה על מספר רוכבים וביניהם: מאיו, פטאקי, המילטון שמה שהם הביאו זה כלום (ואין בפי זלזול באף אחד מהם, רק מילים טובות על המאמץ). אז מה נגיד כאן שמי שבנה את הכללים קצת פספס? לא, פשוט הטור זה דבר חי. איפה באסו ברשימת המובילים? זה אומר שזה צריך להיות קצת יותר דינמי. מה אתם אומרים?

IlanShacham

New member
תראה...

כוונתי היתה שאם רוצים להוסיף יכולת לשנות באמצע, זה חייב להיות באמצעות ממשק אינטראקטיבי, אחרת זה יהיה בלגן גדול מדי. ואז, אם כבר אתה משקיע בממשק, אז אפשר לעשות משהו קצת יותר רציני. לגבי מאיו/המילטון/הראס - אף אחד לא הכריח אותך לקחת אחד מהם, אבל יכולת לקחת לכל היותר אחד.

Tweenies

New member
תשמע:

לא אמרתי שהכריחו וזאת לא הכוונה כלל. אין לי תלונה על התוצאה שלי וזאת לא הכוונה, כי אם זה מה שעולה מהשרשור אז אפשר לעצור כאן. נניח שאני מתמצא קצת ברוכבים, אז אם מישהו לדוגמא נותן רשימה מגבילה סימן שהיתה מחשבה מעמיקה על יכולתם וזה הגיוני. אך בגלל שספורט זה ספורט אז יש לא מעט הפתעות ולכן כנראה שלא מספיק רק לקרוא על הרוכבים ולהבין את חוקי הטור. רשימה שניתן לעדכן שומרת אותך במשחק. זה פורום לא? אז למה לא להעמיד את זה למבחן המשתתפים, או הצעות נוספות כך שניתן יהיה לשדרג את המשחק. כמו שאומרים המבחן של המוצר הוא בשטח, נחמד שהוא עובד ועושה הרבה דברים אבל אם אין לקוחות זאת בעיה.

אני חושב שיש קושי מסוים...

להעלות משחק אינטראקטיבי, שבו כל משתתף יוכל לעדכן את הקבוצה שלו בבוקר שלפני הקטע היומי. לא כל חברי הפורום פה אורים את הטור באופן מלא, ופנויים מהעיסוקים הרגילים שלהם כדי לשחק במשחק פנטזיה של פורום באינטרנט. אבל בכל מקרה, אני חושב (ואני חושב כרגע בתור סתם חבר בפורום הזה, ולא בתור אחד ממנהלי הפורום) שיש מקום לבדוק ולנסות להכניס שיפורים חדשים במשחק הזה, משחק שמצליח לעניין די הרבה אנשים גם כשהוא משוחק ללא פרסים (ע"ע משחק הפנטזיה השנתי). הצעתי היא, בואו תכינו איזה גרסה ניסיונית של המשחק באופן משופר, תציעו אותו לאיציק, ואולי הוא יסכים להריץ אותו כגרסת ניסוי בוואלטה (ספטמבר). אם זה יצליח בוואלטה, אפשר יהיה להשתמש בזה גם בארועים אחרים.

Tweenies

New member
מסכים איתך שצריך לנסות. אפשר לקבוע

מספר מועדים לעדכון ולראות מה יהיו התוצאות. אני מניח שהוואלטה פחות פופולארי מהטור לכן יש לקחת את התוצאות בפרופורציה הנכונה. הכוונה שלי לא לעדכון אינטרקטיבי בכל בוקר כי אז זה מורכב יותר. הכוונה לשנים שלושה מועדים בהם ניתן לשנות, פשוט יותר, לא מורכב וגם ידידותי.

למה הכוונה הוואלטה פחות פופולרי ../images/Emo46.gif

מהטור? הרי בספרד יש יותר אנשים שצופים בוואלטה מאשר בטור או בג'ירו
.

למעלה