משחק הפנטזיה בחסות פולאר - שלב 14

IlanShacham

New member
צריך לחשוב על העניין יותר לעומק

לדוגמא, אם היה ניתן היום לשנות את הקבוצות כל הקבוצות היו כוללות את ארמסטרונג, באסו, מקאיוון ווירונק. זה לא כל כך פשוט לקבוע את החוקים המתאימים כדי שיהיה מספיק מעניין והוגן.

zorka

New member
כך עושים זאת בפנטזי NBA:

מקימים ליגה בת מספר מסוים של קבוצות (במקרה של אופניים, אוסף קבוצות). ישנו דראפט בתחילת העונה מהשחקנים הפעילים באותה שנה (קבוצות האופנייים מחתימות רוכבים). ניתן לשנות ההרכב שנצבר לצורך סטטיסטיקה בכל יום (באופניים בחירת רוכבים לתחרות או קטע). בכל משחק ניתן ניקוד לשחקו בקטגוריות שונות (בוא נגיד, דומה למה שקיים היום בפנטזיית הטור). כמובן שאי אפשר להקיש אחד לאחד, אבל העקרונות ניתנים ליישום. טוב, צריך להשקיע הרבה במעקב וחישוב הדברים האלה וגם להקים ליגה סגורה קצת בעייתי כי אז מוקמות כמה ליגות. הקטגוריות השונות מאפשרות גם מעקב אחרי הקבוצה עם הניקוד הגבוה ביותר מכל הליגות (כאן יש חזרות בשחקנים).

Tweenies

New member
אילן, אני חושב על תהליך אבולוציוני:

תן למשתתפים לבחור את הנבחרת שלהם, אז מה שכולם יבחרו את הרביעיה שציינת, לא תמיד צריך חוקים מיוחדים. מי אמר שהם ימשיכו לספק את הביצועים הכי טובים, טוב YELLOWSTRONG ימשיך אבל כל השאר לא יודע, קושי, מחלות (שיהיו בריאים), ועוד ועוד.

Mont Ventoux

New member
../images/Emo45.gif

לטעמי המשחקים האלה בהחלט יכולים להשתדרג, והאמת היא שמצאתי אותם די משעממים כפי שהם עתה. אין הרבה דיפרנציאציה בין הקבוצות (ראה דירוג) ויש משהו מבאס בלבחור 6 רוכבים בלבד. אין ספק שטופס מקוון היה משפר את הלוגיסטיקה. לדעתי ההצעה של רונן וההצעה של אילן הן בהחלט הצעות שכדאי לבחון. מעבר לזה בהחלט ניתן היה להוסיף נקודות על כל מיני 'הישגי בניים' נוסח החזקה בחולצה הצהובה, ניקוד קטעים למקומות נוספים מלבד הראשון וכד' - דברים שיותר מקרבים לאפשרויות הרווח של הרוכבים והקבוצות בפועל. בעיני הרעיון, כפי שהוא מיושם במשחקים מקבילים, של לקבל תקציב נקודות uci שבעזרתו בונים את הקבוצה הוא גם נחמד. מעבר לזה, לדעתי יש משהו מתנשא בלחשוב שזה יהיה מסובך מידי עבור יותר מידי משתתפים. זה נשמע כמו טיעוני רייטינג של הערוץ השני. אנשים הם מספיק אינטליגנטים להנות גם מדברים יותר מורכבים, בפרט אם מצרפים נספחים (ידידותיים למשתמש) רלוונטים לנושא, אבל כשמרגילים אותך לפאסיביות אתה מגיב בהתאם (- למה להתאמץ איפה שניתן לחסוך?).

דעתי קצת שונה

אני נוהג כבר כמה שנים להשתתף במשחקי פנטזיה. גם בפורום העברי המוביל וגם באתרים בחו"ל. כשאני מגיע בין הראשונים, אני בטוח שזה בגלל המח החריף, הידע והמאמץ שהשקעתי בבחירת הרוכבים. כשאני מגיע בין האחרונים אני נוטה לחשוב שזה בגלל המזל הרע שלי ובגלל שהיו כל מיני הפתעות והתרחשויות לא צפויות. אני מתאר לעצמי שצורת המחשבה הזו משותפת ללא מעט ממשתתפי המשחקים האלו. המשחקים באתרים הזרים הם אכן הרבה יותר מגוונים ומאפשרים מאשר המשחק של פורום תפוז. מקבלים שם נקודות על החולצה הצהובה ועל החולצה הירוקה ועוד... מקבלים נקודות אם הרוכב שבחרת שייך לקבוצה של מנצח הקטע. מקבל אפילו נקודות המוביל (החולצה הצהובה) של המשחק עצמו. ועוד כהנה וכהנה. מרוב דברים שמקבלים עליהם נקודות נוצר מצב שיש בו שתי אפשרויות. או שאתה יושב יום שלם ומחשב את כל החישובים מאיזה קבוצה יהיה המנצח ומי ירכוב עם החולצה הצהובה בשבוע השני של המירוץ. או שאתה בוחר מהרשימה את הרוכבים שאתה מסמפט ושאתה חושב שיש להם סיכוי לא רע להצליח. בהתחלה הייתי נוהג לפי השיטה הראשונה ועכשיו עברתי לשיטה השנייה. והתוצאות? אותו הדבר בדיוק. כדי להדגים. במשחק אחד שבו משתתפים מעל 1000 משתתפים אני איפשהו בסביבות המקום ה-50. במשחק אחר (עם רוכבים אחרים) שבו משתתפים מעל 300 משתתפים אני בין ה-50 האחרונים. אני לא אומר שאי אפשר לשפר את המשחק כדי שיהיה מהנה יותר. אבל, צריך לזכור שרוצים שישתתפו מקסימום אנשים וגם צריך מישהו שיבנה את התשתית למשחק ויתפעל אותו במהלך המירוץ והכל בהתנדבות.

חבר'ה - הכל אקדמי...

עד שמישהו לא ייקח על עצמו הקמת מערכת לדוגמה + הפעלתה אונליין כולל תוצאות בימי המשחק אז כרגע אין על מה לדבר. גם כיום אני מתקשה להרים את המשחק. רק בעזרתם של אילן, אריה ואודי הוא בכלל יכול לצאת לדרך. קל להגיד שזו התנשאות להגיד שאנשים מתקשים לבחור קבוצות, אבל אני עומד על מה שאמרתי קודם, גם בנושא פישוט המשחק בכדי שיהיו בו כמה שיותר משתתפים. כמובן שאשמח להתבדות.

איציק...רק להערה אחת

לי יש מוכן במחשב קובץ קסל עם כל הקבוצות של כולם, כולל נוסחאות לחישוב הניקוד. כל מה שעושים זה כותבים 100 ליד שם הרוכב- וזה מוסיף 100 לכל הקבוצות...ישר. אם אילן לא היה עושה את זה- אני הייתי עושה את זה. ואם אילן צריך את הקובץ הזה..בכיף. וההערה הנוספת
- בתחילת הלימודים אני אראה עד כמה יש לי עומס השנה (יא') ואולי אני אצליח לעשות משהו דומה לוואלטה. כל הקובץ לקח לי שעתיים וחצי בסך הכל, ככה שאני מתנדב.

Mont Ventoux

New member
ככה יעשה לאיש אשר המלך חפץ ביקרו?

זה קצת מוציא את הרוח מן המפרשים. הלחינם יזמתי מעקב אחר המשחק השנתי? באמת תהיתי מדוע זה נתקל בקיר האדישות. הפעלת מע' אונליין זו לא בדיוק ההתמחות שלי, אבל בסט-אפ שבניתי בקלות ניתן היה להוסיף עוד כמה רוכבים לכל קבוצה, עוד סעיפי ניקוד ואולי אפילו עוד כמה מירוצים, שהם לטעמי כבר תוספת עניין. חחח... ואני עוד התחלתי לבנות מעקב למשחק הטור, עד שראיתי שאילן כבר השתלט על זה. ככה זה, כנראה שעדיף להמשיך להתחכך אחד בשני מאשר לקחת סיכון עם חייזרים. לפחות ריח הזיעה מוכר והכל נשאר בשליטה. ניסיתי. אבל כנראה שלא למתנדבים כאלה פיללתם. מי שלא מאמין לא משיג, ומי שלא מסכן לא מרוויח.

IlanShacham

New member
תאמין לי שיכלתי להסתדר בלי זה

כנראה שאיציק חשב שזה לא הוגן לבקש ממך גם את זה ולכן ביקש ממני, מכיוון שהוא יודע שאני מתקשה להגיד לא... מסתבר שיש לפחות עוד שני קבצי אקסל שעוקבים אחרי התוצאות חוץ ממני... במשחקי הפנטזיה של השנה שעברה, ובזה השנתי של השנה, היה משום מה מעט מאוד עניין (לפחות מבחינת תגובות על העדכונים) - זה לא שום דבר אישי נגדך. המשחק של הטור סוף סוף תופס קצת תאוצה וזה מאוד משמח. לכתוב קובץ אקסל כזה לפני תחילת המשחק זה כמה שעות עבודה, כמו שגל אמר, אבל אחרי זה כמעט ולא צריך לעשות כלום. לעומת זאת עדכון של הקבוצות באמצע המשחק דורש ממישהו לקבל מסרים/email-ים מכל המשתתפים, בדיוק בזמן הנכון, ולעדכן את קובץ האקסל, כמובן שתוך כדי שמירה על הנקודות אותן הם כבר צברו. במקרה של טעות בקבוצה המועברת צריך אותו מתנדב להתחיל להתכתב עם בעל הקבוצה לתיקון לפני מועד הסגירה. בקיצור - זה לא ממש מעשי (אלא אם כן המתנדב הוא בחור צעיר עם הרבה יותר מדי זמן פנוי בחופש הגדול
). אם רוצים משהו יותר מתוחכם חייבים אינטראקטיבי. יצר איתי קשר מישהו מרוצה לנסות להרים את זה, נקווה שנצליח לעשות משהו לקראת הוואלטה.

אני מעדיף שונטו יארגן את זה...

בטבלאות שלו, אני ממוקם במקום הרבה יותר גבוה מאשר בדרוג של אילן
, נראה לי שאילן עושה לי את זה בכוונה
.

IlanShacham

New member
לצערי זה לא הולך ככה

בשנה שעברה גם ריכזתי את התוצאות, וסיימתי במקום השני. השנה כנראה אסיים במקום השני מהסוף... ואם כבר קונספירציות - האם ייתכן שזה בגלל שהשנה יש עוד חבר'ה שבודקים את התוצאות?
נשבע לכם שלא נגעתי ב EPO!

כמה שעות? כל העבודה זה להקליד

את השמות של הקבוצות- וזהו. את הנוסחאות כתבתי פעם אחת והעברתי על כל המסמך.

הר יקר, זה הפוך לגמרי

פשוט לא רציתי לנג'ס ולדרוש מאנשים עבודה רבה מדי. אילן מכיר אותי ויודע בכמה חשש אני פונה לאנשים בבקשות כאלה, אחרי הכל, זה זמנם הפנוי וזה לא מעט עבודה. כמובן שאשמח לקבל כל עזרה, לעיתים אני גם מפרסם זאת בהודעות. אני מעריך מאד את העבודה במשחק השנתי, ורק משום שלא מיסדנו את זה אני חושש בכל פעם להגיב ושמח בכל פעם שאתה מפרסם את הדרוגים. כך שמי שמכיר אותי יודע, תאוריית הקונספירציה למעלה ממש לא מתאימה לי.

Mont Ventoux

New member
כחולים, מה יהיה איתכם?

וואלה, בזמנו, שאלתי אם מישהו עוקב אחר המשחק השנתי ומכיוון שאף אחד לא הגיב החלטתי לעשות זאת. בלי קשקושים, בלי פקה פקה, לא באתי לעשות טובות לאף אחד, סתם עשיתי בכיף. ברור שהמשחק הזה מעורר פחות עניין ממשחק הטור, זה טבעי לחלוטין, מכל מיני סיבות. גם לא באתי להתחרות פה על מעקבים אחר המשחקים האלה ולא חיפשתי פוצי מוצי. בשרשור הזה עלה נושא המשחק לדיון וכמו אחרים, היתה גם לי דעה בנושא. בעיני זה דיון חיובי, מתוך עניין, אנשים מעלים רעיונות לשינויים, שחלקם אולי יותר פשוטים ואחרים אולי יותר מורכבים ליישום. לענות לי על כך שזה "אקדמי" וכמה זה "קשה" לארגן את המשחקים האלה, ש"קל לדבר" (למרות שגם עשיתי ובלי שום בעייה יכולתי לעשות יותר, בכיף), שרק שלושה אנשים ("מקריים" לחלוטין) עוזרים בזה וזה בכלל הכל "בהתנדבות", זה – מה אומר – גישה אפעס מתגוננת ושלילית. יאכנה!
לא כיוונתי פה לאיזה פאראנויה או תיאוריית קונספירציה, אבל איציק, בוא נגיד שזה כנראה לא מקרי שעד עכשיו היה לך קשה לזרוק, ולו מילה אחת, על המעקב שניהלתי. זה לא כ"כ הפריע, כי אנשים נהנו מן המעקב. אבל התגובה הזו, אותה כיניתי עתה "שלילית" כבר כן הפריעה לי (להלן הוצאת רוח מן המפרשים). וואלה, אז זה לא מוסד. וואלה, אולי אעלם מחר. זה לא מבטל את העבר וזה לא מבטל את ההווה. ומי שחושש לפרגן גם לא קוטף את פירות הפירגון. "לנג'ס ולדרוש" הן מילים שליליות שלפי דעתי חוטאות למטרה. גישה חיובית אינה משולה לנאיביות, וכמו שאמרתי, צריך להאמין כדי להשיג. הרי בסך הכל אנחנו פה בשביל הכיף. זהו. סוף נאום. אפשר כבר לגמול אותכם מ"הר יקר"? בקיצור זה ונטו.

טוב, מכיוון שכל דברי נתפסים

כשליליים, אני לא אגיב, פרט לכך שאומר שוב שאיני מתגונן ואשמח מאד לכל עזרה ותמיכה.

Mont Ventoux

New member
אתה רואה, שוב אתה שלילי-מתגונן ../images/Emo3.gif

יאללה, שחררו את הת'רד הזה, הוא תופס כבר חצי דף.

למעלה