משחק לערב חק

דנטל

New member
גם אני רוצה להציץ

אבל יש פה לידי רק הכרך של א'-ל'. הכרך של מ'-ת' נמצא בחדר ליד. התחת שלי מסרף להפרד מהכסא כרגע. הסקרנות הרגה את החתול, אבל חוסר סיפוק הסקרנות יהרוג אותי.

גנגי

New member
ששששש.... תירגעי,

תיכף נגיע למוצאי שבת-קודש ואני אספר לכולכם. ואם תהיו נחמדים במיוחד ולא תעצבנו, אולי אפילו מחר בבוקר.

כדרכם של הדרשנים

גם מלה זו בראשי-תיבות נאמרה: סוף רשעים פטירה אם-כן: מְסָרֵף - "צופה" המוכיח את הרשעים (מי נזכר בספר יחזקאל?)

מחליק בעקלתון

שיבוש של סרפנטינה, אותה ירידה ידועה לשמצה מהכרמל הצרפתי לכיוון דרך הים שכל החווה אותה ביום גשם לח יודע מה פירוש "לסרף נפשו למוות".

אני מריח פה משהו סרוף?

אני בהחלט מסרף לסרף עם הוינד-סרף הזה. הוא עלול להיסרף מהשמש. ואז אפילו מלאכים וסרפים לא יוכלו לעזור לי. (אוף, לא מצליח לשלוח. שוב תקלה בסרפר של תפוז)

גנגי

New member
נו, תתאמצו עוד קצת.

ואל תפתחו עדיין מילון. בערב אשוב הנה ואגלה, מבטיחה.

ixmix

New member
זה ברור.

כמובן ר"ת לא תקניים. בעבר נקרא אחד כזה מסרקף, אחר כך הוא נקרא נהג ברמזור. והכוונה שקופה... אדם המסרק את שערות האף.

גנגי

New member
וַתַּגֵּד הַחִידָה לִבְנֵי עַמָּהּ

מְסָרֵף - קרוב, דוד, ובייחוד אחי-האם. כך ע"פ אב"ש. נכון נחמד? אמרו מעתה: אנ'לא יכול לבוא השבת, מסרפי רוצה לבוא, ואני לא יכול לסרף לו..
~הוי מתוקים שלי, פישלתם בגדול~

קא זו או

New member
תראי - כך במילון שלי

המלון החדש,[1983] כרך רביעי ממ-ס, קרית ספר, עמ'1423א' מסרף (נוסח אחר משׂרף; מן השׂרף; המשמעות משוערת בלבד) קרוב, דוד, וביחוד אחי האם [על פי הבנה זו בעמוס ו י: "ונשאו דודו ומסרפו; וכן אצל הקראים "משרף" אחי האם]

למעלה