משחק מחשב

blagen

New member
משחק מחשב

שלום רב, ברצוני לפתח משחק פנטזיה חדש למחשב. המשחק יבוסס על קליעת יריות על האוייבים תור אחר תור, קצת כמו בסגנון המשחק Worms, אם מישהו מכם מכיר. עכשיו, הבעיה היא, שכבר קיים משחק רשת דומה בשם GunBound. שאלתי היא, מאחר שהרעיון של המשחק שלי ושל GunBound מאוד דומה, עד כמה אני צריך להיזהר מבחינת העיצוב ודרך היישום של המשחק, שלא יהיו דומים ל-GunBound? אם העיצוב יהיה דומה, האם יש ליוצרי המשחק זכות לתבוע אותי? תודה

תביעה

שלום blagen, כמובן שאיננו יכולים להתייחס למקרים ספציפיים. העתקה של עיצוב עלולה להחשב כהפרת זכויות יוצרים, יתכן גם שישנם פטנטים רשומים רלוונטיים- לא ניתן להעריך האם קיימים, מה חוזקם וכדומה. אם אתה מעוניין להיות בטוח אז ראשית אל תעתיק עיצוב אלא תיצור עיצובים חדשים לחלוטין ואתה יכול לפנות למשרד עורכי פטנטים לצורך בדיקת הפרה בנוגע לפטנטים (אולם בדיקה שכזו היא לרוב יקרה מאוד). בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

blagen

New member
העתקת עיצוב

כמובן שאיני הולך להעתיק שום עיצוב, אלא ליצור עיצוב חדש משלי. אבל בכל זאת, עד כמה אני צריך להתאמץ כך שלא יהיה דימיון בין העיצובים? כלומר, למשל במשחק האחר יש דמות של דרקון, האם אני צריך להימנע כליל מלעצב דמות של דרקון (למרות שאני לא מעתיק, אלא מצייר אחד משלי)? או האם דיי בכך שהדרקונים יהיו שונים בצורתם ובצבעם כדי למנוע בסיס לטענה כי העתקתי את העיצוב?

המבחן הוא מבחן העין

לצייר דרקונים מותר, להעתיק אסור. ישב השופט ויביט בשני הדרקונים, אם יחשוב שאחד הוא העתקה של השני - אז יש בעיה, אחרת אין בעיה. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה