משחק-פורום

row

New member
שלי לקוחים רק מספיידי ומוולורין

ככה כולם קוראים לי

עוד אחתד../images/Emo26.gif../images/Emo129.gif

אני מאוד אוהבת את הרעיון הזה חחחחחחחח אז הנה.. L-וויצ´בלייד A-זה מSOLA שכתוב על החליפת צלילה של לארה
R-טומבריידר A-פת´ום C-מהקליקים של האקדחים R-מהמילה גלרי [שיש לפעמים מתחת לכותרת] O-פת´ום F-שם של אחת מהחוברות של טומבריידר T-טומבריידר T-גם כן רעש של רובים
H-גם רעש של הרובים
E-טומבריידר ג´רניאייז [אפ אני לא טועה] A-טומבריידר N-מהחוברת אנד גיים G-גם מהמילה גלרי
E-טומבריידר L-גם רעש של הרובים
O-טומבריידר F-לארה קרופט D-טומבריידר A-וויצ´בלייד R-גם מטומבריידר ג´רניאייז [אם אני לא טועה שוב
] K-מהקולות הלא השיש בקומיקסים N-מילה שהייתה כתובה מתחת לכותרת
E-וויצ´בלייד S-דרקנס אני חושבת S-בחוברות של טומבריידר בצד כתוב איידוס

וגם אני...

O - MR HERO. F-FATHOM. ER - SPIDERMAN. B-BUNNY EXTREM (לא היה לי שום רעיון אחר לB באותו הרגע). E-GARFIELD. R-מהדרדסים (SMURFS). E-SILKE. N-GREEN LANTREN. S-SUPERMAN כמובן. T-DILBERT. E-SIN CITY- HELL AND BACK. I-ARIA. N-ACTION COMICS. זהו...

moshikgulst

New member
הדרדסים התחילו מקומיקס

צרפתי בעל השם הבלתי אפשרי "שטרומפףס" מאת היוצר פיו. סתם לידיעתך הכללית...

לא מדוייק...

א. הם התחילו מהשם האיטלקי שלומפס. ב. פיו היה בלגי ממוצא איטלקי. ג. הדרדסים התחילו באיטליה ולא כקומיקס אלא כחוברת לימוד לגילאים צעירים (חפש בדפי הארכיון הסבר מלא שלי על היסטוריית הדרדסים). ד. כן, למרות ההיסטוריה ה"שחורה" שלהם אני אוהב את סיפורי הקומיקס והילדים שהוציאו עליהם.

אחת מעבודות המופת של ...

(ואני לא ציני בהודעה הזו אלא רציני לחלוטין ומלא יראת כבוד ל...) ש פ ר י ר ה ז כ א י !!!!!!!! השם שעשה את עולם הדיבוב העברי. דרדסים= דרדקים (נעלי בית קטנות) יחד עם ננס (בעל חי או אדם קטן מידות) וסיומת רבים סטנדרטית *ים. שלומפס/שטרומפס זה בגרמנית איטלקית צרפתית ועוד כמה שפות נעלי בית קטנות לילדים (ומכאן הדרדקים) רק שאנשי ההפקה בארץ חשבו (ולדעתי בצדק) שלקרוא ליצורים האלו "נעלי בית קטנות" לא יתפוס... למדתי על זה מראיון שנערך פעם עם ציפי שביט במוסף תרבות כלשהוא, הידעתם שדרדסית היא אחת מעבודות הטלויזיה הראשונות שלה? בכל מקרה, באנגלית החליטו ששלומפס ושטרומפס זה כבד מידי לכיוון שפות היבשת (האנגלים הסנובים האלה...) והלכו לתרגם את זה לעצמם (עדיין עם רמיזות לגודל/קוטן) וקראו להם (SMURFS) בשביל ההבנה, SMURF אמור להיות יצור אנושי קטן מידות במיטולוגיות הסקסוניות העתיקות אבל השם שלו SMURF נובע ממקורות שונים מאלו של המילים SHLUMPFS או SHTRUMPFS ששם זה SLHUP שזה פועל גרמני עתיק לבייתיות ונינוחות (כאילו נעלי בית...). וזהו שיעור לשון בשפות סקסוניות עיתוקת... אולי אני צריך לחפש את כל התשובות שנתתי בשנתיים האחרונות בפורום לגבי כל האספקטים של הדרדסים. זה יחסוך שאלות כאלו בעתיד...

moshikgulst

New member
קיבלתי. לא יקרה שנית

חוץ מזה, בסופו של דבר כמעט כל דבר טוב בקומיקס הצרפתי מקורו בסופו של דבר בבלגיה. איך לא זכרתי שגם זה...

moshikgulst

New member
שאלה...

הדרדסים לא התחילו בכלל כהופעת אורח בקומיקס קודם של פיו? משהו על אביר בימי הביניים?

טרקן

New member
הדרדסים הם בלגיים

במקור קוראים להם שטרומף שפרושו גרב ולכן שמם הוא דרדסים- גרביים בעברית מליצית. הם נוצרו בבלגיה (ולא באיטליה) והתחילו בהופעת אורח בקומיקס ז´והן ופירלואה ע"י האומן פיו. חוברות בוקי למכירה המעוניין מוזמןלפנות לאי מייל שלי...

comicsgirl

New member
רק לידיעתכם

זה קומיקס אנטישמי ובהתחלה בכלל התלבטו אם להביא אותו לארץ... אם אני לא טועה השם של חתחתול היה משהו שקשור לישראל..

giri

New member
טוב...

תעמידו פנים ששם המשפחה ממשיך מההודעה הקודמת..
G - ANGELA I - SILKE R - ARIA I - SIN CITY פשוט לקחתי את האהובים עלי... לפחות ארבעה מתוכם.

Supermans girl

New member
אוקיי הנה שלי..........

סליחה על הכיעור לא היה לי כוח להשקיע הפעם כל כך. ובכן- SUPERMAN- נחשו S- SPIDERMAN GIRL- BATGIRL זהו, לא הייתה לי עבודה קשה. :)

למעלה