אני איתך לגמרי בעניין החינוך וההשכלה
לבת של הבנזוג יש לקות למידה קלה, בשילוב עם אופי "מרחף" (חשדנו בהפרעת קשב וריכוז אבל זה נשלל באיבחון), אז בית הספר מבחינתה זה סוג של עונש בשילוב עם מועדון חברתי.
אני אומרת קלה - כי לרמות שבאופן כללי הלימודים דורשים ממנה מאמץ שלא תמיד בא לה להשקיע, היא באמת ילדה חכמה ועם רוב הדברים היא מצליחה להסתדר. אבל יש מקצוע אחד שבו, כמה שלא מסבירים, היא פשוט לא קולטת את החומר (ניחשתם נכון: מתימטיקה).
זה הגיע למצב שבו בכיתה ד' היה לה שלילי בתעודה. היא חזרה הביתה בוכה ואמרה שהיא לא רוצה ללכת יותר לבי"ס. אני פשוט התפוצצתי כששמעתי את זה - בעיקר כי אמא שלה (האקסית) היא מורה לחינוך מיוחד, שלא מוכנה לשבת עם הבת שלה על שיעורי בית "מתוך עקרון, כי זה לא טוב שאמא תלמד את הבת שלה" (באמת?! אז מה כן טוב?? שהילדה לא תלמד??!)
בקיצור, הבאנו מורה פרטית שמתמחה בלקויות שעולה הון תועפות (וכמובן ששילמנו על הכל לבד, האקסית לא השתתפה כי לה אף פעם אין כסף) והציונים עלו לאט ובהדרגה. בכיתה ה' היא קיבלה כמעט טוב מאוד או משהו כזה, והיתה מאושרת. היינו מאוד גאים בה, ואז כנראה נמאס לה להשקיע, והציונים התחילו שוב לרדת. בשנה שעברה היא עברה לעיר אחרת עם האמא ולבי"ס חדש, אז להביא אותה כל פעם למורה הפרטית היה עוד יותר סיפור מאשר קודם לכן והפסקנו.
נחשו מה? הציונים לא עלו בחזרה. וכן, זה מפריע לי - לא ברמה היומיומית, אבל מפריע לי. זה לא הציון עצמו שאכפת לי ממנו, אלא המחשבה שהילדה יכולה להתמודד עם הקושי שלה, ובוחרת שלא לעשות את זה. והכי מטריד אותי זה שאחרי כל הכספים ששפכנו על זה, בסוף התוצאות חזרו להיות בינוניות מינוס. בעיניי זה זלזול. ואני אומרת את זה למרות - ואולי בגלל - שאני מאוד מאוד מאוד אוהבת אותה ודואגת לה, וכן, הייתי אומרת את אותו דבר אם זה היה הילד שלי (לי אמרו את זה בכיתה י"א כשהיתה תקופה שהברזתי משיעורים והתנהגתי כאילו הלימודים זה עונש, אבל אני יצאתי מהשלב המרדני הזה די מהר).
השכלה זה ערך עליון בעיניי, ואני לגמרי יכולה להבין ולהצדיק את מי שרוצה שהילדים שגדלים אצלו בבית, גם אם הם לא שלו/שלה ביולוגית, יקבלו וגם יתנו מעצמם את המקסימום בתחום הזה.