משטר הפורום

משטר הפורום

אני רוצה להתנצל מראש בפני מנהלת הפורום – קפת ובפני חברי הפורום המיוחד הזה (אתם רואים, כבר על ההתחלה אני מלקק) אבל אין בדברי הבעת ביקורת אלא העלאת רעיון שצץ במוחי. מהו המשטר הקיים בפורום ומהו המשטר הראוי והרצוי? אנחנו מכירים משטרים או צורות שלטון בעולם: דימוקראטיה, דיקטטורה, מלוכה, שלטון כוהני דת וכו'. גם לדימוקראטיה ולדיקטטורה צורות רבות. קבעו מנהלי הפורטלים חוקים לפורומים ותפקידי מנהלי הפורום לשמור על קיום החוקים הללו. כל פורום, במשך הזמן ולפי אופיו משנה (מגמיש או מקשיח) את החוקים הללו. האם זו דיקטטורה? האם זו דימוקראטיה מודרכת? האם אפשר לקיים פורום אנרכי ללא מנהל? מהו המשטר הרצוי לפורום הזה למשל?

קפת

New member
שמנע, גוגל מוגל

הייתי אומרת לך שפתחת נושא מרתק, אלמלא הרגשתי, אישית וציבורית, שהנושא נלעס ונטחן עד דק. גם בפורום הקודם שלנו - בגלל כל מיני מלחמות יהודים ואשדודים, וגם במגוון פורומים ברחבי הרשת. בנקודה זו, אין לי מה לומר יותר מקלישאות פשטניות, שגם במשטר דמוקרטי חייבת להיות רשות מחוקקת, שופטת ומבצע, על מנת לאכוף סדרים וחוקים ולמנוע אנרכיה. בלה בלה בלה. ולכן, אציע, שתנסה לחדד את הנושא העלתה ולתת לו איזו זוית יחודית. למשל, מה שעולה לי כרגע בראש: האם זה דמוקרטי שכל הסמכויות ישארו בידי אדם אחד - אני, במקרה של הפורום הזה, אז תיזהר! - או שראוי לבזר אותן? זו כמובן רק דוגמה ואנלא בטוחה שהיא מאוד מוצלחת. ובאשר לשאלתך, מהו המשטר הרצוי לפורום הזה, אענה מיד: משטר המשליט טרור ואימה. וזה לא רק רצוי זה גם ראוי. כי כבכל מוסד רפואי שמתיימר לא להבריא את סך חלקיו, גם פה צריך ומומלץ לאמלל את החוסים. אחרת זה לא קוסט אפקטיב. הם יבריאו, ילכו, ובדרך יספרו לכולם שזו קליניקה חרא חרה, ואפחד אחר לא יבוא. וחוץ מזה, מתי המימונה? אני מרגישה צורך עז במופלטה, אחרי כל הקניידלעך האלה.

אני הכי אוהבת שגרגול כותב סיפורים

ולא מקשה בשאלות משטר ומדינה. מה, כבר אי אפשר להנות מקצת שיטחיות בבית הזה? ושאלה לקפת - למה קוראים למופלטה מופלטה? א. כי היא מופלאה ב. כי אחרי יותר משני ביסים את חייבת לפלוט אותה ג. כי היא שטוחה כמו פלטה ד. רוב התשובות נכונות

כשל לוגי

אני מתפלאה עלייך, קפת. איך יכול להיול שכל התשובות נכונות, בזמן שאחת מהתשובות אומרת "רוב התשובות נכונות"?

גרגול

New member
איך עושים גוגל מוגל?

בשביל לקשקש ביצים, צריך ביצים קשות אם בוגו היא הדבש, אז קפת היא השוט שליטה היא העוגה, דיכוי הוא התבלין קודם את הפורום, אחר כך את ברלין ------------------------------- אוקיי. אני קצת עייף, הרבה בוהה, מאוד לא חד וממילא אין לי כלום לתרום לדיון המלומד הכתם על הקיר? זה פגר זבוב סולידי ציון אחשלי, מה המצב? נהיית קצת מורבידי

קפת

New member
אני מוכנה להיות שוט

רק אם גרגול הוא הסוס. וגם אם נותנים לי ללבוש מגפיים שחורים מעור משובח, עד הברך. וזהו.

גרגול

New member
ג'סט שוט מי

אני ממליץ לך שבמקום מגפי עור תארגני חליפת רודיאו

ככה עושים

כדי לגגל מוגול צריך מערבל בשביל זה המציאו את יורם ארבל כי אם לא נערבל נקבל ממליגה ותיכף ומיד יורידו אותנו ליגה בשביל ממליגה צריך תירס חם קפת היא השוט, גרגול הוא הפחם נינט כפרות היא סיר מבעבע ומה זה בבריכה? - כמדומני צפרדע.

spotnik27

New member
זה פורום שירה או שנפלה טעות בהגדרה

אני חושב שזה אמנם מעלה חיוך וכבר העידו חכמים כי היכולות הורבליות מעידות על כישורים מוחיים ,גם בזה אין לי ספק ,אפילו אגיד כל הכבוד (אוף כמה זמן לקח לי להחמיא) אבל דיי.....שכל זה עניין אחר ,מגלומניה לדעתי ענינה בגילויים ,משהו שיביא אותנו קצת יותר גבוהה ,בו נגיד יציאה מגבול אז אוליי נתחיל מחדש....?!

DadleFish

New member
שלום וברוכים הבאים אליי!

יש מקום פנוי? קפת, לא הבנתי את סעיף 9 בתקנון. במיוחד את המילה השניה. אני אשאר בכל זאת.

aristo22

New member
דימוקראטיה???

אין לי ברירה אלא לתקן את טעותך ולשכתב ל-דמוקרטיה. מלוכה=מונרכיה משטר כוהנים??? ואט דא פאק?? האם הכוונה למשטר אתלוגי? ילד/ה , (לא טרחתי להתעמק) אם בא לך לפרסם משהו מתןך גרפומוניות גרידא, לך תעשה את זה בפורום של זמן דיסני, שם מעריכים כתיבה יוצרת ברמה של ניאנדרטל.

אריסטו, אריסטוקראטיה וכיו"ב

בכלל הגעתי לכאן לא בגלל אישיות נפוחה המאגלומאניה שלי היא עניין אחר לחלוטין בתור מאגיסט בחי"ר חדר המאג לנשמתי וכך הפכתי מאגלומאן גם בעיני קצת משונה הדיון הזה בפוליטיקה/ מטא פוליטיקה / פילוסופיה מדינית האם הפכנו לעדר מבוהל המחפש רועה, אך מתלבט מאיזה מין וסוג? האם אדם לאדם זאב כמאמר הובס, וצריך למצוא דחוף לוויתן רודן וגם מגן? ושמא אנו חיים בדמוקרטיה נוסח אתונאי, אשר אפלטון תיעב כל כך, ובשימו את דבריו בפי מורו הנערץ סוקרטס, תיאר ב"פוליטיאה" שלו מין מדינת משטרה שהיא אוליגרכיה של פילוסופים וחיילים? אם, לעומת זאת, נעיין ב"פוליטיקה" לאריסטו, נגלה שאין אצלו העדפה ברורה. כדרכו פונה אריסטו לגישה האמפירית, ועורך מיפוי של משטרים שונים הקיימים בפועל. הוא מסווג אותם על פי שני קריטריונים:א. שלטון העם, שלטון המעטים, שלטון היחיד ב. שלטון המכוון לטובת האזרחים, שלטון המכוון לטובת השליטים. וכך אנו מוצאים אצלו: דמוקרטיה, אוליגרכיה, אריסטוקרטיה, טיראניה, מונארכיה, פוליטיאה אם המונארכיה היא שלטון היחיד למען האזרחים, הרי הטיראניה היא שלטון היחיד למען עצמו (רודן) אם האריסטוקראטיה היא שלטון המעטים למען העם, הרי האוליגרכיה היא שלטון המעטים למען עצמם וכו' משטר כוהנים הוא למשל האסלאם, אשר בצורתו הטהורה, חוקי המדינה הם חוקי הדת (במקרה זה השריעה), ואצלנו מדובר בחלומה הרטוב של אגודת ישראל להנהיג "מדינת הלכה" אבל יכולתי להפליג דרך אמנות חברתיות (הובס, ז'אן ז'ק רוסו, ג'ון לוק) או לרעיון ה"צדק כהוגנות" של רולס, המשתמש במתודה של אמנה חברתית כדי להצביע על שני עקרונות יסוד מדיניים הנגזרים גם מעמנואל קאנט (הציווי הקטיגורי - הנחת יסוד למטאפיסיקה של המידות) בקיצור, יש מגוון עצום של רעיונות מדיניים ולכל רעיון - וריאציות רבות דמוקרטיה לבדה יכולה לקבל עשרות צורות, החל ממשטר אסיפה (המהפכה הצרפתית) דמוקרטיה נשיאותית, דמוקרטיה פרלמנטרית, דמוקרטיה נשיאוטרית (כך מכנים את הדמוקרטיה ששררה אצלנו כשהיה פרלמנט ובמקביל בחירה ישירה לראשות הממשלה) דמוקרטיה עם חוקה (הרוב המכריע) או בלי חוקה (רק ישראל ובריטניה) דמוקרטיה "מהפכנית" (כלומר טוטאליטארית) פורום, אינו יכול להיות משטר פוליטי, מפני שמשטר פוליטי מכוון למדינה ולא לשיח אינטרנטי. בכלל, מה זה דמוקרטיה בפורום? האם עורכים הצבעה חשאית לפני כל החלטה אדמינסטרטיבית? (דמוקרטיה ישירה) או שמא יש גופים נבחרים ומפלגות בפורום?(דמוקרטיה ייצוגית)? עד כאן קצת נסחפתי בכתיבה על פוליטיקה, אבל דעתי בכל הנוגע לניהול פורום היא שיש לתת חופש כתיבה מקסימלי. השימוש בכלי מחיקת ההודעות צריך להיות נדיר. לצערי השתתפתי פעם בפורום מסויים בו היו מריבות אינסופיות, ומנהל הפורום בתמימותו, תפס צד בסכסוך והחל למחוק בשיטתיות הודעות של הצד השנוא על ידידיו. התוצאה: התקפה מאסיווית המכוונת כנגד מנהל הפורום עצמו וכנגד מחיקותיו, וכך נוצר מצב בו אותו מנהל לא חכם הפך את הפורום לזירת התגוששות בינו לבין אופוזיציה עצבנית. מנהל פורום טוב צריך להעשיר את הפורום בידע שלו. אם הוא נאלץ להשתמש בסאנקציות, מוטב לו שיבדוק קודם כל את עצמו בידידות פאר

למעלה