משיכה....

aשרון

New member
משיכה....

האם נתקלתם פעם בהרגשה כזאת כשאתם מסתכלים על מישהו בפעם הראשונה והמראה החיצוני שלו מיד מושך אתכם?

מה קורה אצלכם במח או בגוף באותו הזמן?, האם אתם נכנסים לפנטזיות או נשארים על הקרקע?

iba90

New member
הדלקות ממבט ראשון...

דבר ראשון המראה החיצוני תופס אותנו...ובאותו רגע אנחנו רוצים להכיר את אותו בנאדם וכמובן לקוות שנהיה "מספק טובים" בשביל שהוא ירצה איתנו איזושהיא סוג של אינטרקציה...אני מדבר ברבים כי אני מניח שכולם יכולים להזדהות עם זה. חשוב רק לזכור שאל תסתכל בקנקן....אלא מי מוכר לך אותו

nitsansh

New member
זה קורה לעתים נדירות...

ואז, כמו שכתב מאיר אריאל, אני "לא יכול להוריד ממך את העיניים".

Elle992

New member
זה בדיוק משהו שאני חושבת עליו בימים האחרונים

צירוף מקרים לגמרי,

כן, נתקלתי בזה לא מעט בעיקר עד לפני שלוש שנים פלוס מינוס, ופתאום בשנים האחרונות זה נעלם. פשוט נעלם כמעט לגמרי.

זה קצת קשה להסביר אבל לרוב זו הייתה נטו משיכה בלי שום רצון לממש אותה בשום דרך שלא תיהיה, נטו כזה...."וואלה, הבחור הזה לטעמי" אבל לא עברו במוחי מחשבות מיניות/רומנטיות וכד'. ואחרי יום בערך או כמה שעות זה עובר וזהו,

nitsansh

New member
עוד באותו ענין....

האם יש פה מישהו ש"נדלק" משמיעה ראשונה?
כלומר שהוא שומע קול של מישהו/י בפעם הראשונה (בלי לראות), למשל בשיחת טלפון, ויש משהו בקול שמעורר בו משיכה חזקה ורצון להכיר את בעל/ת הקול?

Elle992

New member
לא, ממש לא

איך אפשר להדלק/להמשך מקול של מישהו? רוב האנשים שאני מדברת איתם הקול שלהם סטנדרטי כזה וממש לא מושך,

באופן כללי אני לא רואה בקולות של אנשים כמשהו מושך.

nitsansh

New member
אני מניח שגם רוב האנשים שאת רואה אין להם מראה

שמושך אותך ממבט ראשון, אז מה פה יוצא דופן?

Elle992

New member
מראה כן מושך אותי, קול לא יכול למשוך אותי

כי אני לא מוצאת בקול משהו מושך, אין בעיניי דבר כזה קול "סקסי" כמו שיש כאלה שמגדירים.

ולא הבנתי "אז מה פה יוצא דופן"

Berethor

New member
גם לדעתי קול זה בכלל לא פקטור

יש כמה אנשים עם קולות נוראיים שיכולים לדחות, אבל קולות שיכולים למשוך, נו באמת זה כולה קול, לא שיחות אירוטיות.

Elle992

New member
יש אנשים שזה מושך אותם, למשל נמשכתי למישהו

כשהייתי בחופש אצל אמא(אויי....מה לפתוח את כל הסיפור עכשיו
) והקול שלו פשוט זוועה! לא יודעת להסביר אבל באמת שהקול שלו היה מוזר, אבל נמשכתי למראה שלו, לניקיון שלו, לריח שנדף....מימנו 24/4..
ובאופן כללי הכריזמה שלו ו...הוא כזה גבר מדהים!

אז לבוא ולהגיד לי למה את לא נמשכת לקול זה קצת לא לעיניין בו זמנית שאני יכולה להמשך למראה/פנימיות וזה בהרבה יותר חשוב מקול,

*הבהרה, נמשכתי אליו באופן כללי ומפושט וממש לא מיני/רומנטי וכד',
לצערי אלו דברים שעדיין אני לא יכולה להגיע אליהם(המשכות רומנטית/מינית)

nitsansh

New member
הכוונה שלי היא מה ההבדל בין ראייה לשמיעה?

בשניהם רוב האנשים לא "מדליקים" אלא רק מיעוט קטן מאד...

אני התכוונתי בשאלה לא רק לקול עצמו אלא גם ליכולת הביטוי ועוד אלמנטים. שניתן לבטא בדיבור ובתמונה (לא וידאו) לא.

Elle992

New member
למה? לפני 5 שנים כמעט כל גבר שני היה

לטעמי/מדליק אותי, היום אני יכולה להיות חודשים בלי לראות מישהו לטעמי.

וזה ממש לא מיעוט, מיעוט לנשים/גברים שהטעם שלהם מאוד מצומצם, אבל אצלי הטעם בגברים יותר מדי מגוון לכל הכיוונים

הזכרת לי-יש קולות שיכולים להיות לי נעימים בשיחות ויש קולות שפשוט בלתי נסבלים, נזכרתי במוקדני שירות לקוחות הגברים הרוסים שלפעמים יש להם קול כזה..נעים ומיוחד אז השיחה פשוט יותר נעימה מטיפוס שיש לו קול של מכונת דשא

nitsansh

New member
איזה קול "עושה" לי את זה...

קודם כל מה לא... קול מונוטוני ממש לא, וקול צרוד מעורר אצלי חשד מיידי של עישון שזה דבר שאין אצלו פשרות אצלי...
קול מוזיקלי זה מצוין, קריאה נכונה (דיקציה, הטעמה וכו), וזה עוד לפני שדיברנו על אוצר המלים והתוכן...

לא קרה ש"נדלקתי" על מישהו משמיעה

אבל קול זה דבר שבהחלט יכול להשפיע על המשיכה שלי לטוב או לרע.

sarne

New member
סתם כדי שיהיה מישהו שיסכים איתך

כן!

אני תמיד חשבתי שלצלילים יש דרך יותר קצרה אל הלב שלי מלמראות.

יש אנשים שיש להם איזשהי מוזיקליות באופן טבעי בקול, או בצחוק. זה יפה באופן שמראה חיצוני לא יכול להיות.

AlanSmith

New member
שאלה קצת מורכבת. התשובה שלי תשמע מתחסדת אולי

אבל לא אף פעם לא קרה שעל סמך מראה של מישהי נכנסתי לפנטזיות כלשהן.
התשובה היא אמנם אינה תשובה מלאה אבל אמיתית לחלוטין מבחינתי.

אגב החלק המושך ביותר בפער משמעותי מבחינתי אצל האדם מבחינה חיצונית הוא הפנים, או יותר נכון המבטים שלו.

משום מה יש לפעמים כמשעמם לי אני מנסה לנחש מה האישיות של הבן אדם שאני לא מכיר, על סמך הפרצוף שלו והבעות פניו. עד עכשיו עם האנשים שלא הכרתי, ולאחר מכן הכרתי האחוזי הצלחה שלי ממש נמוכים (נראה לי אפילו נמוכים יותר מניחוש אקראי). :( ככה שיש לו הרבה איך להשתפר בנושא. אגב זה תקף גם לגברים ולנשים כשאני מנסה את זה - לא הולך לי בכלל.

אולי מישהו פה יכול להמליץ לי על קורס/סדנה/הרצאה/ספר/אתר טוב בנושא?

באיזה נושא?

ניחוש האישיות על פי תווי הפנים? זה נקרא "פיזיונומיה" וזו שרלטנות מוחלטת.

שפת גוף והבעות פנים זה כבר משהו אחר. למעשה לרובנו (מי שלא בקשת האוטיסטית) יש יכולת מסויימת ב"קריאת" הבעות פנים. מצד שני יש אנשים שמומחים בהסוואת רגשות ("פני פוקר"), ככה שזה לא דבר שאפשר להסתמך עליו יותר מדי.

לא בהכרח

לא מכירה תמילה שהצגת
אך פרסונולוגיה שאני למדתי עובדת ב85% מהאיבחונים שעשיתי

למעלה