"משיכת" תיק ישן

יניב מ1

New member
"משיכת" תיק ישן

שלום לכולם, בסוף 2001 עברתי תאונת אופנוע, עורך דין ייצג אותי כנגד חברת הביטוח. כיום אני מעוניין לקבל את תיק התביעה בכדי לראות מה בעצם קרה לי באמת ביד מפני שיש לי כאבים באזור הנפגע מהתאונה במשך המון זמן, והחלטתי שהגיע הזמן לטפל בזה. כאשר התקשרתי לעורך הדין נאמר לי ש "זה סיפור למצוא עכשיו את התיק" ולכן זה יעלה לי מאה ש"ח לא כולל מע"מ, לכן רציתי לדעת אם יש מדיניות אחידה בשוק העורכי דין לגבי משיכת תיקים או שבאמת כל אחד יכול לעשות ככל העולה על רוחו כגון קביעת מחיר עצמאי, או לחילופין להגיד שהוא לא מוצא את התיק (האם יש תקופה מסויימת שעורעי דין צריכים לשמור תיקים של לקוחות?). תודה, יניב

תשובה:

עו"ד מחוייב להביא לך את העתק של התיק (כמובן שבצילומים עליך לשאת בעצמך). אם הוא ביער את התיק הוא מחוייב להודיע על כך מראש ובכתב ללקוחותיו. אם הוא לא הודיע - עליו לשמור את התיק.

חמור ביותר שעו"ד מנסה לגבות כסף

עבור תיק...יש כמה אופציות או שתגיד לו שאתה בודק אופציה לתבוע החמרת מצב ואתה שוכר את שירותיו...ואז הוא ישמח לתת לך את התיק שאתה כביכול זקוק לו ללכת לרופא..ובכל מקהר הוא חייב לתת לך את התיק תוציא לו מכתב רשום בנוסף אתה ניגש לבית המשפט עם מספר התיק ותוכל לצלם את התיק באותו מקום בו התנהל אך עו"ד חייב לתת תיק וזו סחיטה חמורה מאוד ..

אני לא מסכים.

שאין שום סיבה שעו"ד ישא בהוצאות הצילום והשכפול של התיק. אם הוא דורש רק 100 ש"ח עבור צילומים - ומדובר באסופת מסמכים נכבדת והמחיר סביר - אין עם זה שום בעיה. בכל מקרה, כפי שכתבתי - חובה עליו למצוא התיק ולהביאו לידייך.

יניב מ1

New member
תודה על עזרתכם, ולכן ...

תודה שהשכלתם אותי בנושא, אני אפנה אליו ביום ראשון ואומר לו שאני מתכוון לשלם רק על עלות הצילומים וזה מתוך אתיקה מקצועית. אני מהנדס במקצועי וכאשר לקוח פונה אליי לאחר זמן מה לבקש תכניות ושרטוטים מהעבר אני עושה זאת בחפץ לב (ובנוסף לא גורם לו להרגיש שאני שומעכר שמנסה לעשות קצת כסף מהצד ובכך שומר על ערכי המקצועי). שמירה על אתיקה שווה באופן פרופורציוני לצורה שבה נתפסים עורכי דין או כל בעל מקצוע אחר בעיני הצרכן.

למעלה