משימת החזרה לעבר

משימת החזרה לעבר ../images/Emo112.gif

אתמול יצא לי להסתכל קצת על הודעות שלי מהעבר, וזה מדהים אותי שיש דברים שהשתנו בכמה חודשים האלה שאני כותבת פה ויש דברים ששנים הם כמו שהם ולא מצליחים להשתנות. לדוגמא:
מונולוג מול המראה- המצב השתפר, מסתכלת על עצמי במראה וכבר לא מקבלת בחילה, אבל עדיין זקוקה מאוד למחמאות ולתשומת לב שיגידו לי שאני נראית טוב וכו'. יש ימים שאני קמה בבוקר ובא לי לחזור לישון כי מרגישה מגעילה ומכוערת, ויש ימים שאני קמה ומרגישה יפה.
קינאה באחותי- הקינאה לא עברה, עדיין חזקה, אפילו יותר מתמיד. והאמת שכבר התייאשתי, די ניתקתי את הקשר עם אחותי- לא יוזמת איתה שום קשר בגלל הביקורתיות והקינאה גוברת במיוחד כשהמשפחה מדברת עליה וכו'- כמה שהיא מסכנה וכמה שזה וכמה שזה... משימה לחברי הפורום: בעזרת אופציית החיפוש, נסו להיזכר בהודעות קודמות שלכם, וכיתבו האם דברים השתנו מאז כתיבת ההודעה, מה נשאר אותו הדבר, ובעצם... איך אפשר כן לשנות בכל זאת את מה שלא השתנה עדיין מבחינתכם

BellA עלמה

New member
אישית...

לא אוהבת לחזור לעבר מה שהיה היה וצריך להשאר מאחור לא לחזור על זה

BellA עלמה

New member
העבר הוא חלב שנשפח לא?

אי אפשר להחזיר אותו אחורה להסתכל אליו כל פעם מחדש פשוט מחזיר כאבים הרי לשנות אי אפשר אז מה הטעם?

לא. לא להחזיר לאחור. אבל -

אם לא מתמודדים עם מה שהיה בעבר, גם לא מפיקים לקחים להווה ולעתיד.

BellA עלמה

New member
תלוי מה המטרה

של החזרה אם זה כדי ללמוד ולהמשיך הלאה או כדי לנבור בזה שוב ושוב למשל אם זה בעבודה אז אני חוזרת בחזרה כדי ללמוד איפה טעיתי ולהמשיך להשתפר.

נכון. מסכימה עם זה.

כשהמטרה היא להוציא לקחים, אז זה שווה. כשהמטרה היא להתפלש בביצה האומללה של פעם - אז לא ממש. האם אפשר לקחת את ההצעה לדיון של נסיכת האהבה למקום הזה? להעלות לכאן שירשורים של דברים או חוויות מן העבר, שמהם למדנו והתפתחנו?

מטרת הדיון היא...

לראות בעצם מה השתנה אצלנו, ממה למדנו והתפתחנו. אני אישית מאמינה שהעבר והנסיונות והחוויות שלנו מביאים אותנו להיות מי שאנחנו, בונים אותנו.

שובטמה

New member
לחזור לעבר,,,,,

חקירת העבר נכונה אם אנו חוזרים אליו על מנת לתקן את הכאן ואכשיו. אך מי יכול להגיד לנו שהכאן ואכשיו דורש תיקון ?

אי אפשר לקבור את העבר

יש לו תכונות חלחול של מים. אבל אפשר לעבד אותו, ללמוד ממנו, להשלים איתו, ולשים אותו במקומו המתאים - כחלק מאיתנו ששייך לעבר.

BellA עלמה

New member
אני בתהליך הזה

של "לקבור " את העבר ולצעוד לחיות את ההווה ולצעוד לעתיד

BellA עלמה

New member
אולי לא להשלים אבל..

לשים בצד להניח לרוות העבר
. מה יעבור לי אם אחפור? ישנם דברים שפשוט לא ניתנים להבנה. מה הטעם לנסות? אני בגישה של קרה X קרהY אוקי הלוואי ולא היה קורה אבל אי אפשר להחזיר את שעון החול אחורה אז חיים את ההווה ומתחננים את העתיד העבר כבר היה.

אבל אם קורה X פעם אחר פעם -

אולי כדאי לבדוק למה הוא קורה. בעצם כבר דיברנו על הפקת לקחים.

למעלה