משימת החזרה לעבר

BellA עלמה

New member
זה נקרה דפוסי התנהגות

אני מדברת על מקרים שהיו לנו בעבר. פסיכולוגים טוענים למשל שהעבר הוא מה שבונה אותנו בהווה והעתיד. ואני לא בטוחה כמה זה נכון

שובטמה

New member
תשובה לבלה עלמה,,,,,ולכולם.

זה מאוד נכון. וכדי לראות את המציאות כפי שהיא עלינו לחזור לעבר מהיכן שהתחילו ההתניות והאשליה וליצור חוויה מתקנת. את זה אפשר גם דרך מדיטציה. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

לקשמי

New member
אחרי שעברתי ברפרוף קל

על ההודעות שלי כאן מהשנה האחרונה (או פחות מזה
) מראה לי שאכן השתנו הרבה דברים בשנה האחרונה. כתבתי על חיפושי עבודה ועכשיו, תודה לאל יש לי עבודה. כתבתי על כאבי גב - עכשיו הם עדיין קיימים אבל המצב הולך ומשתפר. כאמור התחלתי לשחות בעקבות המלצה של הרופא וחזרתי לתרגל יוגה. היוגה כשלעצמה עוזרת לי מאוד בעניין הכאבי גב. עכשיו אני מתכננת למכור את המנוי בבריכה כדי לצבור כסף לקורס מורים שאני מתכוונת לעשות, אבל עדיין יש את היוגה, אני מתרגלת כל יום וזה בחינם.
לפני חודש כתבתי על מצב כלכלי גרוע, גם היום המצב הכלכלי אותו דבר פחות או יותר אבל אני עושה דברים כדי לשנות את המצב, במיוחד כשיש לי מטרה. אני חושבת שזה בעיקר מה שהשתנה בחודש האחרון: הצבתי לעצמי מטרה, לעשות קורס מורים ליוגה בקנדה, שיהיה בחודש יולי השנה. בשביל זה צריך כסף וזה מה שמניע אותי באמת לעשות דברים כדי לצאת מהמצב הזה ולא רק לצאת ממנו אלא גם להגיע למצב כלכלי טוב מספיק כך שאוכל לעשות את הקורס במועד שאני מתכננת.

ניאו30

New member
בשבילי זה ממש מסע במנהרת הזמן

רק קצת יותר משנה עברה ואיזה הבדל. הודעה ראשונה שלי בתפוז,ואחרי שבוע עוד אחת. הרבה דברים השתנו,אני השתניתי-אולי חלק מזה אפשר לקרוא במה שכתבתי על סיכום השנה שלי שכתבתי בבלוג שלי.בין השאר-התגברות חלקית על חרדה חברתית,מעבר מפסיביות לאקטיביות בחיים,מציאת ייעוד בחיים,התגברות על עייפות כרונית,שמחת חיים,תחביבים חדשים,חברים חדשים ואולי בעיקר הליכה לכיוון קרוב יותר של הערכה וקבלה עצמית.עדיין הדרך שלי לשם עוד רבה ורחוקה,ויש אצלי לא מעט אכזבות ונפילות(שאחת החזקות בהם היו בדיוק השבוע),אבל אני בהחלט בכיוון הנכון. איך אפשר לשנות?השלב הראשון בכל בעיה בחיים היא מודעות,ובמקרה זה פיתוח ובנייה של מודעות עצמית.הכיוון של מודעות עצמית הוא פנימה,וברגע שמביטים ומתבוננים לשם,כל אחד יכול למצוא את התקווה ואת היחודיות שלו ואת האמונה ולבסוף גם את האהבה העצמית.כמובן שזה לא לוקח יום אחד או אפילו שנה זה תהליך ארוך ארוך,בעצם מרגע שהתחיל זה תהליך שלא נגמר.אני חושב שזה השלב שאני עברתי בשנה האחרונה,ואת השנה הבאה אני אקדיש להמשך הדרך שיילך מהפנים אל החוץ,כלומר לתעל את השינויים הפנימיים לכדי כאלו חיצוניים.זאת כדי להשלים את התהליך ולהפוך גם את עצמנו לשלמים יותר. חוץ מזה,חשוב מאוד לציין שכל שינוי הוא אינדיבדואלי-יש כאלו שעזר להם עזרה עצמית שלהם,יש כאלו שזקוקים לעזרה חיצונית-מקצועית,יש כאלו שהולך להם מהר,יש כאלו לאט וככה הלאה.הכי חשוב זה לפתח את המודעות העצמית בדיוק בשביל להבין בעצמנו מה טוב לנו,ולא ללכת אחרי מה שאחרים אומרים שטוב לנו.התשובות בדרך כךך קיימות אצלנו,אם רק נדע להקשיב,להקשיב באמת לעצמנו,לגופנו,נפשנו וליבנו.

למעלה