בשבילי זה ממש מסע במנהרת הזמן
רק קצת יותר משנה עברה ואיזה הבדל. הודעה
ראשונה שלי בתפוז,ואחרי שבוע
עוד אחת. הרבה דברים השתנו,אני השתניתי-אולי חלק מזה אפשר לקרוא במה שכתבתי על
סיכום השנה שלי שכתבתי בבלוג שלי.בין השאר-התגברות חלקית על חרדה חברתית,מעבר מפסיביות לאקטיביות בחיים,מציאת ייעוד בחיים,התגברות על עייפות כרונית,שמחת חיים,תחביבים חדשים,חברים חדשים ואולי בעיקר הליכה לכיוון קרוב יותר של הערכה וקבלה עצמית.עדיין הדרך שלי לשם עוד רבה ורחוקה,ויש אצלי לא מעט אכזבות ונפילות(שאחת החזקות בהם היו בדיוק השבוע),אבל אני בהחלט בכיוון הנכון. איך אפשר לשנות?השלב הראשון בכל בעיה בחיים היא מודעות,ובמקרה זה פיתוח ובנייה של מודעות עצמית.הכיוון של מודעות עצמית הוא פנימה,וברגע שמביטים ומתבוננים לשם,
כל אחד יכול למצוא את התקווה ואת היחודיות שלו ואת האמונה ולבסוף גם את האהבה העצמית.כמובן שזה לא לוקח יום אחד או אפילו שנה זה תהליך ארוך ארוך,בעצם מרגע שהתחיל זה תהליך שלא נגמר.אני חושב שזה השלב שאני עברתי בשנה האחרונה,ואת השנה הבאה אני אקדיש להמשך הדרך שיילך מהפנים אל החוץ,כלומר לתעל את השינויים הפנימיים לכדי כאלו חיצוניים.זאת כדי להשלים את התהליך ולהפוך גם את עצמנו לשלמים יותר. חוץ מזה,חשוב מאוד לציין שכל שינוי הוא אינדיבדואלי-יש כאלו שעזר להם עזרה עצמית שלהם,יש כאלו שזקוקים לעזרה חיצונית-מקצועית,יש כאלו שהולך להם מהר,יש כאלו לאט וככה הלאה.הכי חשוב זה לפתח את המודעות העצמית בדיוק בשביל להבין בעצמנו מה טוב לנו,ולא ללכת אחרי מה שאחרים אומרים שטוב לנו.התשובות בדרך כךך קיימות אצלנו,אם רק נדע להקשיב,להקשיב באמת לעצמנו,לגופנו,נפשנו וליבנו.