משכון אישי

sigal79

New member
משכון אישי

נתתי הלוואה להורי לשם רכישת הדירה, כיום קיימת עוד משכנתא לתשלום, ע"ס 170000 ש"ח, יש לי חוזה עם אמא המאשר את ההלוואה, ורישום משכון על שמי ברשם המשכונות, אם לא נמשיך לשלם המשכנתא, והבנק ימכור הבית: 1. האם הכסף שלי מוגן אחרי שהבנק יקח את חלקו? מכח המשכון? 2. האם הבנקים מוכרים הבית במחיר מוזל?, נאמר שווי הבית בשוק 1,000,000 ש"ח, יתרת משכנתא: 170,000 ש"ח, סכום ההלוואה שלי 280,000 ש"ח.

עדיפות בפירעון משכנתאות

היות שנרשם משכון לטובתך קיימת לטובתך משכנא על הנכס. לרוב הבנק הוא בעל המשכנתא הראשונה ובמידה והוא רוצה למכור את הנכס יש להודיע ללך על כך. יש בידך (ובידי הוריך) להתנגד למכירת הנכס ולהצע את סילוק החוב. ו/או להתנגד מטעמים שאין תועלת במימוש הנכס. במידה וימכר הנכס (באמצעות כונס נכסים) יסולק החוב לבנק ולאחריו יש מקום לפרוע את המשכנתא הרשומה לטובתך. את ההפרש ממכירת הדירה (באם יוותר) יש להשיב להוריך. הבנק לא תמיד מוכר בפחות מערך השוק העניין תלוי במספר המציעים ובסכומים. על מנת למכור את הנכס הבנק ממנה כאמור כונס נכסים, ושמאי שיבחן את שווי הנכס. כונס הנכסים מוכר את הנכס בד"כ קרוב להערכת השמאי. כמו כן, יתכן ותוכל להציע לרכוש את הנכס. גם אם המשכנתא היא על סך של 170,000 ש"ח ההנחה שלי היא כי באם הבנק פונה למימוש הנכס אז על חוב זה קיימים הפרשים רבים של ריביות והצמדות וסביר להניח שסכום החוב הוא גבוה בהרבה. כמו כן, יש לציין שעלויות מינוי כונס נכסים והוצאות מימוש הנכס באמצעותו לרוב מגדילים את החוב דבר הבולע את מרבית הסכום שמתקבל ממיוש הנכס. הצעתי היא לברר מה גובה החוב הנוכחי, התנגדות למימוש הנכס בבית המשפט. בהצלחה

hutc10

New member
תיקון קטן

עו"ד בני אתה יוצא מנקודת הנחה שהוא קיבל מראש את אישור הבנק הממשכן לרישום המשכון על שמו. אם לא ניתן אישור הבנק הרי שהמשכון שהוא רשם בטל מעיקרו ואינו מעניק לו כל זכות עדיפה. הדבר נובע גם מחוק המקרקעין (עסקאות נוגדות) וגם מחוק המשכון (בשטר המשכנתא של הבנק ישנה הגבלה על שעבוד נוסף). בלי קשר לתוקף המשכון הוא תמיד יכול להציע לבנק הממשכן לפדות את המשכנתא ואז הוא הופך למעשה לבעל המשכנתא (תחלוף). התנגדות מטעם של חוסר תועלת במימוש תידחה קרוב לוודאי מכמה סיבות שהראשונה שבהן היא ששטר המשכנתא מהווה פס"ד והבנק רשאי לבקש את ביצועו. רק במקרים חריגים יבוטל מימוש נכס מטעם של חוסר תועלת במימוש וזכותו של הנושה לבחור את דרך ביצוע פסה"ד.

למעלה