משכורת גלובאלית

מצב
הנושא נעול.
משכורת גלובאלית

משכורת גלובאלית
החברה שאני עובדת בה 10 שנים נרכשה על ידי חברה אחרת. העלו לנו את השכר ב-600 שקל והבסיס הועלה לפני חודשיים לסכום החדש. לאחר חודש נאמר לנו שיש טעות בחישוב ושינו אותו. הוסיפו רק 100 שקל לבסיס ו-500 שקל הוסיפו על סעיף השעות הנוספות. הודיעו ש-90 אחוז זה הולך לשכר בסיס ו-10 אחוז לשעות נוספות בלי להחתים אותנו על איזה חוזה, בלי לשאול אם אנחנו מסכימים. האם זה חוקי?

k-don

Well-known member
רק תוודאי שמפרישים לך לפנסיה גם על השעות הנוספות

משכורת גלובאלית
החברה שאני עובדת בה 10 שנים נרכשה על ידי חברה אחרת. העלו לנו את השכר ב-600 שקל והבסיס הועלה לפני חודשיים לסכום החדש. לאחר חודש נאמר לנו שיש טעות בחישוב ושינו אותו. הוסיפו רק 100 שקל לבסיס ו-500 שקל הוסיפו על סעיף השעות הנוספות. הודיעו ש-90 אחוז זה הולך לשכר בסיס ו-10 אחוז לשעות נוספות בלי להחתים אותנו על איזה חוזה, בלי לשאול אם אנחנו מסכימים. האם זה חוקי?
רק תוודאי שמפרישים לך לפנסיה גם על השעות הנוספות

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
איסור שכר כולל

משכורת גלובאלית
איסור שכר כולל
1. סעיף 5 לחוק הגנת השכר אוסר על תשלום "שכר כולל", שכן תשלום זה סותר את חובת המעסיק לתשלום שעות נוספות פרטניות כקבוע בחוק שעות עבודה ומנוחה.
על כן, ככלל, תשלום "שכר כולל" פסול, וניתן יהיה בנפרד לתבוע בגין שעות נוספות, ככל שתעשה.
2. מכח סעיף 30 לחוק, "שכר כולל" ניתן לשלם רק לעובדים שאינם ניתנים בפיקוח ו/או הנושאים במשרות אמון, כמשמעותן בפסיקה.
3. מעבר לכך, שינוי חוזי עשוי להוות נסיבות שבעטיין לא ניתן להישאר בעבודה, ככל שתירצה להתפטר בדין מפוטר. לעניין זה יהא עליך להתריע בפני המעסיק על כוונתך לעשות כן לפני ההתפטרות בדין מפוטר בפועל, ובשים לב לכלל הנסיבות (האם הדבר מהווה הרעת תנאים ו/או שינוי נסיבות אמיתי).

מצב
הנושא נעול.
למעלה