משכורת גלובלית

משכורת גלובלית

משכורת גלובלית
שלום, אני עובדת במשכורת גלובלית, לרוב 10-12 שעות ביום. הבוס שלי אומר שאני אחראית על העבודה שלי ועד שהיא לא נגמרת אני חייבת לעבוד. העבודה היא על המחשב ויש לי קרעים בכתפיים. אם אתפטר, אני אהיה זכאית לפיצויים מלאים לפי החוק, כמפוטרת?

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
התפטרות בדין מפוטר לעובדת שעות נוספות גלובליות

משכורת גלובלית
שלום, אני עובדת במשכורת גלובלית, לרוב 10-12 שעות ביום. הבוס שלי אומר שאני אחראית על העבודה שלי ועד שהיא לא נגמרת אני חייבת לעבוד. העבודה היא על המחשב ויש לי קרעים בכתפיים. אם אתפטר, אני אהיה זכאית לפיצויים מלאים לפי החוק, כמפוטרת?
התפטרות בדין מפוטר לעובדת שעות נוספות גלובליות
1. בנוסף לאמור בתוכן שאלתך, הינך זכאית לשעות נוספות ככל שהינך מבצעת שעות נוספות בפועל. העסקה ב"שכר גלובלי" בלא תשלום שעות נוספות בפועל - אינה חוקית.
2. כיום ממילא רוב פיצויי הפיטורים צבורים בקופת הגמל של העובד וניתנים, ככלל, לפידיון אף במקרה של התפטרות. לעניין השלמות פיצויי פיטורים - ככל שלדברייך סיבת אי היכולת להמשיך לעבודה נובעת לדברייך מ"קרעים בכתפיים" והדבר מגובה באישורים רפואיים (שאינך יכולה עוד לעבוד במצב זה ובהיקף זה) - אזי תהיי זכאית להשלמת פיצויי פיטורים בשל מצב בריאותי, סעיף 6 לחוק פיצויי פיטורים.
3. אין בעצם ההעסקה בשעות נוספות משום אפשרות להתפטר בדין מפוטר. עם זאת, כעולה מדברייך, ישנן עילות אחרות להתפטרות בדין מפוטרת כאמור.
בכל מקרה לפני התפטרות בדין מפוטר יש לתת למעסיק התראה בכתב על כוונתך לעשות כן ולמצות את זכותך רק אם וכאשר המעסיק יעמוד על המשך דרישתו.

למעלה