משכורת 13

מצב
הנושא נעול.

emanuelw

New member
משכורת 13

משכורת 13
האם ישנה התייחות בחוק להטבת שכר בשם "משכורת 13" שניתנת לאחר שנת עבודה? האים יש התייחסות בחוק לעניין חיוב מיסים? וכן, באיזה תאריך"משכורת 13" ניתנת- המעביד טוען שרק בחודש דצמבר? במידה ואתפטר לפני חודש דצמבר (חודש אוקטבר),לאחר שנה ו7 חודשים עבודה, האם אני יכול לתבוע מן המעביד שישלם לי "משכורת 13" או שהמעביד יוכל להתנער מהתחייבותו, בטענה שאני כבר לא עובד אצלו למרות שעבדתי למעלה משנה בעבודה זו. תודה

שיר ורד

New member
משכורת 13 היא הטבה שאיננה מוגדרת

משכורת 13
האם ישנה התייחות בחוק להטבת שכר בשם "משכורת 13" שניתנת לאחר שנת עבודה? האים יש התייחסות בחוק לעניין חיוב מיסים? וכן, באיזה תאריך"משכורת 13" ניתנת- המעביד טוען שרק בחודש דצמבר? במידה ואתפטר לפני חודש דצמבר (חודש אוקטבר),לאחר שנה ו7 חודשים עבודה, האם אני יכול לתבוע מן המעביד שישלם לי "משכורת 13" או שהמעביד יוכל להתנער מהתחייבותו, בטענה שאני כבר לא עובד אצלו למרות שעבדתי למעלה משנה בעבודה זו. תודה
משכורת 13 היא הטבה שאיננה מוגדרת
בחוק, אלא בהסכמי עבודה קבוציים או אישיים, לכן , התשובות לשאלותיך צריכות להמצא בהסכם עליו אתה חתום או בהסכם קיבוצי החל עליך. לגבי חיוב מיסים: מבחינת מס הכנסה - המשכורת הנוספת ממוסה כאלו היתה חלק מהמשכורת הרגילה במועד בו ניתנה. מבחינת ביטוח לאומי - לגבי תשלום דמי ביטוח , תשלום הניתן בחודש מסוים, והוא גבוה ביותר מ 25% מהתשלום החודשי הרגיל יחושב כאלו ניתן ב -12 תשלומים שווים ב-12 החודשים האחרונים (או במשך תקופת העבודה, אם היא קצרה מ 12 חודשים). מבחינת קבלת תגמולים תלויי שכר (אבטלה, לידה, תאונות עבודה) יש בדרך כלל כללים מתאימים לכל אחד המקרים בחוק או בתקנות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה