משכנתא לבית

chock

New member
משכנתא לבית

אנחנו עוברים השנה לארה"C - שניננו נעבוד ונקבל משכורות יפות. רצינו לחסוך כסף ולקנות בית במקום לשלם שכירות. הבעיה היא שבשביל משכנתא צריך היסטוריה של קרדיט. נאם יש דרך אחרת , היסטוריה או המלצה מהבנק בבית .. ערבונות , תלושי המשכורת שלנו וכדומה . המלצות יתקבלו בברכה

SupermanZW

Well-known member
אפשר גם

פשוט לקחת הלוואה בבנק אמריקאי, להחזיר אותה בדיוק בזמן, וכך לקבל Credit History טוב.

mal1

New member
אפשרי לקבל משכנתא גם בתחילת

הדרך לקראת בניית קרדיט היסטורי אבל סביר כי: א. תשלמו ריבית יותר גבוהה ו- ב. תצטרכו ל"שים" אחוז גבוה יותר של down payment (נדמה לי שכ-30%). בגדול, הכל עניין של מו"מ. השאלה היא לכמה זמן אתם עוברים ואם לא היה כדאי לגור תקופה קצרה ב-rental community עד שתכירו את האזור, תדעו בדיוק היכן אתם רוצים לקנות וגם תבנו את הקרדיט. בכל מקרה פרק הזמן בו בכוונתכם לשהות בארה"ב הוא די נקודת מפתח.. בהצלחה

SupermanZW

Well-known member
למה להיות פראיירים?

להשיג 30% ל-Down payment (לחסוך המון כסף מראש) ולשלם ריבית הרבה יותר גבוהה במשך 20 שנה או יותר?, בשביל מה?, חבל על הזמן ועל הכסף, עדיף לקחת הלוואונת, להחזיר אותה בזמן ולייצר Credit history .

mal1

New member
אכן אמרתי שלא כדאי להיות פרייאר

אם יש את ה-30% יופי. אם לא, אני דווקא לא הייתי לוקחת הלוואה. גרה ברנטל קומיוניטי לחצי שנה (בונה קרדיט יפה מאוד ד"א), בוחנת את השטח היטב ואז קונה. ד"א, לא נתקעים עם הריבית. אנשים שהכרנו שלקחו משכנתא בריבית גבוהה יותר, היו חכמים מספיק לדאוג שלא יהיה קנס על פרעון מוקדם וברגע שיכלו עשו רי-פיננס. חוץ מזה הלוואונת ממי? מהבנק? בסדר גודל הלוואה של 30% מערך בית, גם בנק או כל מוסד מלווה אחר יקח ריבית גבוהה יותר ממי שאין לו קרדיט היסטורי (אם בכלל יסכים להלוואות. מול הנכס הם לא יסכימו). הלוואה מאדם פרטי לא בונה שום קרדיט היסטורי.

SupermanZW

Well-known member
זה לא מה שאמרתי

התכוונתי לקחת הלוואה מהבנק שלא קשורה לבית בכלל, לקחת הלוואה של כ-$500 או משהו כזה, להחזיר אותה בזמן ואז יהיה להם Credit history .

mal1

New member
כדי לבנות קרדיט הסטורי שיאפשר ריבית

טובה, צריך יותר מהלוואה של 500$ אבל - חבל על הויכוח. אם אתה אומר אתה בטח יודע...

SupermanZW

Well-known member
לא מוגדר בשום בנק בארה"ב

סכום הלוואה מינימלי לבניית Credit history , אך לפי דעתי $500 הוא הסכום המינימלי להלוואה שלא ישמע מגוחך.

mal1

New member
אני לא יועץ פיננסי או בנק למשכנתאות

אבל רכשנו כאן בית לאחרונה. על רגל אחת - קרדיט היסטורי לא "נקבע" ע"י הבנק. כשמו כן הוא - היסטוריית אשראי. יש 3 גופים בארה"ב שמרכזים מיידע על "מוסר תשלומים", חבויות שיש ללווה לכרטיסי אשראי ומלווים אחרים וכו'. בנקים, חברות אשראי, בנקים למשכנתאות ואפילו חברות ביטוח לרכב וכו', יכולים לפנות לאחד משלושת הגופים הנ"ל (או לשלושתם) ועם ה-SSN של הלווה הפוטנציאלי לקבל מידע עליו. לוקח זמן לבנות היסטוריית אשראי כי היא תלוייה בין השאר, לא רק במוסר התשלומים שלך אלא גם במשך הזמן אחורה בו ניתן לבחון את מוסר התשלומים שלך.. לכן, לא נראה לי כי החזר של הלוואה של 500$ או 1000$ בתקופה קצרה יפתור את הבעיה - אבל, יתכן שאני טועה. ריביות "טובות" מקבלים כשיש ניקוד של 600 וצפונה. ריביות טובות מאוד 700 וצפונה. זה לא אומר שלא ניתן לבצע אם הניקוד שלך נמוך יותר - אבל זה בהחלט אומר שהכל נעשה יקר יותר...

maharaja gor

New member
שלוש שאלות נוספות

1. האם לקחת הלוואה לקניית אוטו - למשל בסדר גודל של 6K$ יכולה לבנות הסטוריית אשראי ? 2. לקניית בית בעלות 200K$ על איזה אחוז בערך ניתן לקבל משכנתא ובאיזו ריבית ??? 3. האם ערבות של אזרח אמריקאי צד שלישי להלוואה/משכנתא שיש לו הסטוריית אשראי אמינה מאוד יכולה להקל בתנאים ???

SupermanZW

Well-known member
תשובות

1. כן. 2. ניתן לקבל משכנתא עד 100% מערך הבית אך אם תבקש משכנתא בערך של 80% או יותר מערך הבית תיאלץ לשלם גם ביטוח משכנתא והדבר ייקר באופן משמעותי את ההחזרים שלך. בכל אופן לא תוכל לקבל משכנתא שההחזרים עבורה יהיו גבוהים מ-33% מהכנסתך (ברוטו). 3. לא. אני ממליץ לך להיעזר במחשבוני המשכנתא באתר המצורף ע"מ שתוכל להעריך את גובה ההלוואה שתוכל לקבל בהתאם להכנסתך, היסטורית האשראי שלך וכמות ההון ההתחלתי שיש בידך.

chock

New member
קניית בית

הי האם פרק זמן של 3 שנים בודאות ואולי יותר הוא מספיק לדעתך. הבתים נעים בין 100-150K ושכר הדירההוא 1150$ כך שנראה שעדיף לקנות. ברור שכדאי להכיר את השטח קודם לכן - אבל גם כאן טמון הפסד כספי. אני משער שנרוויח 90K בשנה כך שיש לנו יכולת החזר יחסית טובה. מה דעתך ( הבנתי שאתה בעל נסיון). כמו כן אני מאמין שיש לנו 30% מערך הבית - האם לנתונים מהארץ הוא המלצות מהבנק יש השפעה כלשהיא על אופי ההלואה ותנאיה ? אנו גם מתכננ לקנות מכונית - כך שאנצל חלק קטן מהסכום ליצירת היסטוריית אשראי ( 1000$). ושאלה אחרונה האם קבלת גרין קארד משנה אתא הסטטוס שלך - ומקנה לך יתרון בתנאי ההלואה ? אשמח לקבל הצעות

SupermanZW

Well-known member
תשובה

פרק זמן של 3 שנים במה? היסטוריית אשראי או כוונתך לגור באותו בית? עם היסטורית האשראי הטובה ביותר ניתן להשיג היום ריבית מינימום של 4.25%, אך הריבית בארה"ב צפויה לעלות בקרוב (היא מעולם לא היתה נמוכה יותר וכבר יש לחצים אינפלציונים) אם תרוויחו $90K בשנה ההחזר המקסימלי בו תוכלו לעמוד הוא $2475 לחודש. ע"פ הנתונים שהצגת חישבתי את יכולת החזריך ומצאתי שהריבית הטובה ביותר שתוכל להשיג היא 5.875% ותוכל לעמוד בתשלומי המשכנתא גם אם תיקח משכנתא ל-10 שנים, ההחזר החודשי שלך במשכנתא ל-10 שנים כאשר יש ברשותך 30% מערך הבית שעלותו $150K בריבית הנ"ל יהיה $1791 ובמשכנתא ל-30 שנים באותם תנאים $1232 לחודש, החישובים כוללים גם מס רכוש של כ-1% בשנה מערך הבית , תשואה שנתית ממוצעת של 2% , ותשלומי עיריה (ע"פ הממוצע), לא רק את החזרי המשכנתא. היסטורית האשראי שלך יכולה להיווצר בארה"ב בלבד, הבנק למשכנתאות לא יתייחס כלל לשום נתונים שתביא מישראל. קבלת גרין קארד לא משנה את הסטטוס שלך, אך בכל מקרה לא ניתן ליצור היסטורית אשראי או לקבל משכנתא ללא SSN , SSN ניתן לקבל גם עם סוגי ויזה שונים ולא רק עם גרין קארד. היכנס לקישורים המצורפים וחשב בהתאם לנתונים שיש ברשותך, אני עשיתי הערכות גסות בלבד, אל תסתמך עליהן לפני שתבדוק בעצמך את כל הנתונים.

odedee

New member
ועוד נקודה

צריך לזכור שקניית בית היא פעולה שיש בה סיכון (לעתים סיכון רב). נראה לי חשוב להזכיר את הענין שעד כה לא עלה בשרשור הזה. אם תרכשו בית שממומן מ-70% משכנתא, יהיה עליכם לשלם כסף רב מדי חודש. נניח שתרצו לחזור לישראל בעוד כמה שנים - האם תהיו מסוגלים לשלם משכנתא של $1232? בשקלים זה די הרבה. אז נכון, תוכלו למכור את הבית או להשכיר אותו. אבל - מאחר ששוק הדיור הוא בכל זאת נעלם שקשה לחזות, עלול לקרות שלא תצליחו להשכיר את הדירה תקופה מסוימת, מסיבות כאלה ואחרות. עלול לקרות שערך הדירה לא יעלה ב-2% בשנה (הנחה נפוצה שמביעה אמון ואופטימיות בשוק, אבל מוכחת כטעות קשה כשמתרחש משבר היי טק למשל) אלא ירד בעשרות אחוזים ותגלו שהכסף ממכירת הדירה לא מספיק אפילו להחזיר את המשכנתא שלכם, שלא לדבר על להחזיר לכיסכם את ה-down-payment. אז נכון שהסיכוי שנכס של $150000 יצנח חזק במחיר הוא אולי נמוך יותר מהסיכוי לצניחה דומה במחירי נכס שעולה $500000, אבל זה אפשרי. אני מכיר מקרים של אנשים שקנו בית ב-$350000 ומכרו אותו ב-$500000 אחרי שנתיים. יש גם מקרים הפוכים... כמו בהרבה מקרים, timing is everything. מי שקונה בית להתגורר בו לעשרות שנים, במקרים רבים לא מאד מוטרד מהשיקולים האלה כי הוא אינו עושה זאת רק לצרכי השקעה. ברגע שהקניה היא לטווח קצר יחסית הסיכון הוא גדול בהרבה, במיוחד אם בכוונתכם לחזור לישראל, שבה השכר נמוך יותר והיכולת לעמוד בהחזר הלוואה כזו לאורך זמן היא קטנה יותר. אני מציע, אם כן, לשקול היטב את הצעד הזה, תוך בחינה של היכולת הכלכלית שלכם, ניתוח שיכלול גם מקרים פסימיים (הם מתממשים לפעמים) וחשיבה מה התוכניות שלכם לגבי השנים הקרובות והרחוקות. בכל מקרה אני מצטרף להמלצה לגור בשכירות תקופה מסוימת כדי ללמוד את האיזור, לשמוע דיעות והמלצות של מקומיים ולהבין מי נגד מי.

mal1

New member
מצטערת שאני צריכה לחלוק עליך שוב

לא מדוייק. בחישוב יכולת ההחזר החודשית, צריך לקחת משתנים נוספים שלא ידועים לנו כמו למשל: האם יש לזוג ילדים בגיל הגן (הוצאה חודשית מכובדת מאוד)? 90K איפה בארה"ב? יש או אין state tax וכו' ועוד המון משתנים נוספים.

SupermanZW

Well-known member
ולכן הסתייגתי

וכתבתי "היכנס לקישורים המצורפים וחשב בהתאם לנתונים שיש ברשותך, אני עשיתי הערכות גסות בלבד, אל תסתמך עליהן לפני שתבדוק בעצמך את כל הנתונים."

Boston Guy

New member
תבדוק אם לזה שמייעץ לך יש נסיון ממשי בנושא

קניית נכס נראית אולי פשוטה יחסית כתרגיל אינטלקטואלי, ולאנשים נדמה שעם אינטליגנציה בריאה, מנוע חיפוש טוב וקצת זמן פנוי ניתן לדעת כל מה שנחוץ. איכשהוא, קיבלתי את הרושם שסופרמן עדיין לא מימש את הידע שלו - לא קנה בית בארה"ב, לא מכר ביית וכנראה גם לא ניסה לקבל משכנתא. לכן הוא לא מודע למספר נושאים שמתגלים בתהליך: רק לדוגמא: אני מבין שבכוונתך להגיע עם ויזת H1. מנסיון עכשווי ועדכני של חברים כאן אני יכול להגיד לך שהמלווים לא משתגעים לתת משכנתא לאנשים עם H1. ולפני שאתה שואל את השאלה - כן, הם ישאלו אותך מה הסטטוס החוקי שלך, ויבקשו צילום של הויזה מהדרכון. יותר מדי אנשים סיפרו לי את אותו הסיפור - תהליך האפליקציה למשכנתא הלך נהדר, עד שהגיעו לשלב הויזה... ואז פתאום ה UNDERWRITERS לא חתמו, והודיעו למבקשים שבגלל שיותר מדי אנשי H1 פוטרו בשנים האחרונות ונאלצו לעזוב את ארה"ב בלי שהספיקו אפילו למכור את הנכס שרכשו, סטטוס H1 נחשב מבחינת משכנתא ל HIGH RISK - ולכן הריבית שיציעו לך תהייה בשמיים. גם מבחינת CREDIT HISTORY, אתה בבעיה. הטריק התמים של ללוות 500$ רק מראה על חוסר הנסיון הממשי בתחום... ללשכות האשראי לוקח חצי שנה ויותר לעדכן את בסיסי הנתונים שלהם - אז מה תעזור הלוואה כזו בשנה הראשונה להגעתכם? לשכות האשראי מסבירות בנספח ל CREDIT REPORT שאני מזמין מהן כל שנה ש: מתחת ל 7 שנות CREDIT HISTORY אתה נחשב ל "לא מושלם" פחות מ 3 שנים נחשב ל " NOT SUFFICIENT" - לא מספיק למתן ציון. כדי לתת ציון טוב הם רוצים לראות לפחות 3-4 חשבונות אשראי (כרטיסי אשראי, הלוואות) עם מוסר תשלומים טוב לאורך לפחות 3 שנים. אז הקומבינציה של ויזת H1 וקרדיט היסטורי לא קיים מבטיחה לך ריבית גבוהה בהרבה מהתעריפים שמפורסמים בעיתון. ולגבי קניית ותחזוקת בית: האם לקחת בחשבון את עלות קניית הנכס - שכר טרחת עו"ד, עמלות מתווכים וכולי? על נכס זול כמו שאתה מדבר עליו זה יכול להגיע לכמה אלפי דולארים. האם לקחת בחשבון שבתים כאן דורשים הרבה תחזוקה - הם בנויים מעץ... ובעל ביית משאיר סכומים מכובדים כל שנה ב HOME DEPOT או בידי בעלי מקצוע. לא יודע על איזה אזור אתה מדבר, אבל 100,000$ לא קונים היום הרבה בשום מקום. אתה מוכן להוצאה פתאומית של 600$ על דוד מיים חמים שנוזל? או הוצאה של 5,000$ על מערכת חימום ששבקה חיים באמצע החורף? בביית שכור זו בעיה של ה LANDLORD. בביית שלך גם הבעיה שלך. ואחרי נניח 3 שנים כשתמכור אותו - תצטרך לשלם שוב לעו"ד, למתווך (והפעם זה הרבה... עד 6% מהמחיר)- והפעם זה יכול להגיע ל 10,000$ ויותר. אז בוא נשוה עלויות: כמה תעלה שכירות? 1150$ לחודש כפול 3 שנים זה 41,400$. זהו! ארנונה, מיים ולפעמים אפילו חימום ומיים חמים - על חשבון ה LANDLORD. אם תקנה בית ותיקח משכנתא 100,000$ ל 30 שנה נניח בריבית של 7% (תשכח מזה שמישהו ייתן לך פחות...) רק הריבית שתשלם על 3 שנים תהייה תשלם כ 650$ לחודש (כולל PMI) - או 23,400$ ב 3 שנים שבסופן תהיה חיב עדיין 96,727$... כי כמעט כל מה ששילמת היה ריבית. אז 20,000$ שילמת ריבית 10,000$ פחות או יותר עלה לך לקנות ולמכור את הנכס שילמת ארנונה (PROPERTY TAX) במשך 3 שנים - עוד כמה אלפי דולארים. אם יש לך מזל, וכלום לא התקלקל 3 שנים - ולא היית צריך להשקיע כסף בתחזוקה ואם יש לך אפילו עוד יותר מזל וערך הבית עלה (בנגוד ל TREND כרגע, כשמחירי ה REAL ESTATE יורדים בגלל המיתון) - אולי הקנייה תשתלם. אבל מה קרה אם ערך הבית ירד ב 3 השנים האלו? ומה אם חס וחלילה מפטרים אותך? אתה חייב לעזוב את ארה"ב תוך 30 יום כמחזיק H1 שבוטל... ובימים טרופים אלו לוקח הרה יותר מחודש למכור ביית. זה הימור - ותנאי המשק הנוכחיים אינם מתאימים להימור הזה לעניות דעתי.

i n b a r i

New member
איפה שאני גרה (קליפורניה)

90K זה לא משכורת בשמיים ומחירי הבתים מתחילים ב 500K$ אין לי מושג איפה אפשר לקנות בית ב 200K.....גם אני הייתי תמימה והבאתי איתי 200K במזומן לקנות בית, ההכנסה שלנו גבוהה מ 100K ואנחנו היום בבית שכור

למעלה