תבדוק אם לזה שמייעץ לך יש נסיון ממשי בנושא
קניית נכס נראית אולי פשוטה יחסית כתרגיל אינטלקטואלי, ולאנשים נדמה שעם אינטליגנציה בריאה, מנוע חיפוש טוב וקצת זמן פנוי ניתן לדעת כל מה שנחוץ. איכשהוא, קיבלתי את הרושם שסופרמן עדיין לא מימש את הידע שלו - לא קנה בית בארה"ב, לא מכר ביית וכנראה גם לא ניסה לקבל משכנתא. לכן הוא לא מודע למספר נושאים שמתגלים בתהליך: רק לדוגמא: אני מבין שבכוונתך להגיע עם ויזת H1. מנסיון עכשווי ועדכני של חברים כאן אני יכול להגיד לך שהמלווים לא משתגעים לתת משכנתא לאנשים עם H1. ולפני שאתה שואל את השאלה - כן, הם ישאלו אותך מה הסטטוס החוקי שלך, ויבקשו צילום של הויזה מהדרכון. יותר מדי אנשים סיפרו לי את אותו הסיפור - תהליך האפליקציה למשכנתא הלך נהדר, עד שהגיעו לשלב הויזה... ואז פתאום ה UNDERWRITERS לא חתמו, והודיעו למבקשים שבגלל שיותר מדי אנשי H1 פוטרו בשנים האחרונות ונאלצו לעזוב את ארה"ב בלי שהספיקו אפילו למכור את הנכס שרכשו, סטטוס H1 נחשב מבחינת משכנתא ל HIGH RISK - ולכן הריבית שיציעו לך תהייה בשמיים. גם מבחינת CREDIT HISTORY, אתה בבעיה. הטריק התמים של ללוות 500$ רק מראה על חוסר הנסיון הממשי בתחום... ללשכות האשראי לוקח חצי שנה ויותר לעדכן את בסיסי הנתונים שלהם - אז מה תעזור הלוואה כזו בשנה הראשונה להגעתכם? לשכות האשראי מסבירות בנספח ל CREDIT REPORT שאני מזמין מהן כל שנה ש: מתחת ל 7 שנות CREDIT HISTORY אתה נחשב ל "לא מושלם" פחות מ 3 שנים נחשב ל " NOT SUFFICIENT" - לא מספיק למתן ציון. כדי לתת ציון טוב הם רוצים לראות לפחות 3-4 חשבונות אשראי (כרטיסי אשראי, הלוואות) עם מוסר תשלומים טוב לאורך לפחות 3 שנים. אז הקומבינציה של ויזת H1 וקרדיט היסטורי לא קיים מבטיחה לך ריבית גבוהה בהרבה מהתעריפים שמפורסמים בעיתון. ולגבי קניית ותחזוקת בית: האם לקחת בחשבון את עלות קניית הנכס - שכר טרחת עו"ד, עמלות מתווכים וכולי? על נכס זול כמו שאתה מדבר עליו זה יכול להגיע לכמה אלפי דולארים. האם לקחת בחשבון שבתים כאן דורשים הרבה תחזוקה - הם בנויים מעץ... ובעל ביית משאיר סכומים מכובדים כל שנה ב HOME DEPOT או בידי בעלי מקצוע. לא יודע על איזה אזור אתה מדבר, אבל 100,000$ לא קונים היום הרבה בשום מקום. אתה מוכן להוצאה פתאומית של 600$ על דוד מיים חמים שנוזל? או הוצאה של 5,000$ על מערכת חימום ששבקה חיים באמצע החורף? בביית שכור זו בעיה של ה LANDLORD. בביית שלך גם הבעיה שלך. ואחרי נניח 3 שנים כשתמכור אותו - תצטרך לשלם שוב לעו"ד, למתווך (והפעם זה הרבה... עד 6% מהמחיר)- והפעם זה יכול להגיע ל 10,000$ ויותר. אז בוא נשוה עלויות: כמה תעלה שכירות? 1150$ לחודש כפול 3 שנים זה 41,400$. זהו! ארנונה, מיים ולפעמים אפילו חימום ומיים חמים - על חשבון ה LANDLORD. אם תקנה בית ותיקח משכנתא 100,000$ ל 30 שנה נניח בריבית של 7% (תשכח מזה שמישהו ייתן לך פחות...) רק הריבית שתשלם על 3 שנים תהייה תשלם כ 650$ לחודש (כולל PMI) - או 23,400$ ב 3 שנים שבסופן תהיה חיב עדיין 96,727$... כי כמעט כל מה ששילמת היה ריבית. אז 20,000$ שילמת ריבית 10,000$ פחות או יותר עלה לך לקנות ולמכור את הנכס שילמת ארנונה (PROPERTY TAX) במשך 3 שנים - עוד כמה אלפי דולארים. אם יש לך מזל, וכלום לא התקלקל 3 שנים - ולא היית צריך להשקיע כסף בתחזוקה ואם יש לך אפילו עוד יותר מזל וערך הבית עלה (בנגוד ל TREND כרגע, כשמחירי ה REAL ESTATE יורדים בגלל המיתון) - אולי הקנייה תשתלם. אבל מה קרה אם ערך הבית ירד ב 3 השנים האלו? ומה אם חס וחלילה מפטרים אותך? אתה חייב לעזוב את ארה"ב תוך 30 יום כמחזיק H1 שבוטל... ובימים טרופים אלו לוקח הרה יותר מחודש למכור ביית. זה הימור - ותנאי המשק הנוכחיים אינם מתאימים להימור הזה לעניות דעתי.