משכנתא לבית

חבל מאוד שזה מה שאתם עושים

כדי לקנות בית של חצי מליון דולר, מספיק לשים 100K דאון. אם יש לכם קרדיט טוב, תוכלו לקבל את שאר ה-400K בריבית של 5% שזה תשלום של $2147 לחודש. אם אתם היום משלמים $2500, תוכלו להוסיף עוד $353 כל חודש וככה לגמור את המשכנתא תוך 22 שנים במקום 30 ולחסוך יותר מ-110K בסך הכל. כמובן, שזו רק אחת מבין האפשרויות שלכם, אפשר לקנות בית יותר יקר, או פשוט לשים יותר דאון. כמו כן, לא לשכוח שתשלומי הריבית על המשכנתא כן הם מהברוטו ולא מהנטו, מה שיחסוך לכם עוד כסף.

i n b a r i

New member
בתים בחצי מליון זה לא מציאה גדולה

הבתים הנורמלים כמו זה שאני גרה פה מתחיל מ 800K ...וזה הרבה יותר מ 2500$ גם לו היה לי קרדיט הסטורי טוב (מה שאין כי אנחנו חדשים....) אבל תודה על ההצעה ענבר

chock

New member
קניית בית

תודה עלעהעצות, אכן יש צורך לשקול את כל הנושאים ולהביר את הנושא היטב לפני שנכנסים אליו. האיזור זאני נוסע אליו הוא cleveland שם ביררתי והבתים יכולים להיות בסביבות 100K ובאיזורים טובים . השאלה היא מה לגבי קנייה של בית ללא שימוש גדול במשכנתא - נניח 60K ועוד 40K משכנתא ? סה"כ, 40K יעלמו לי ב-3 שנים כך שמתוך ה-60K אני מוסיף 20K אבל אחר כך יש לי נכס- שאני מאמין שאפשר להשכיר ואין צורך למכור מייד שעוזבים. כמו כן אני לא יודע מה יהיה אחרי 3 שנים אבל אולי נשאר ? ברור לי שיש סיכון כמו כל דבר בחיים, והפעולה צריכה להיות מחושבת. אבל האם זה כל כך לא משתלם ?

chock

New member
קנייית בית

תודה עלעהעצות, אכן יש צורך לשקול את כל הנושאים ולהביר את הנושא היטב לפני שנכנסים אליו. האיזור זאני נוסע אליו הוא cleveland שם ביררתי והבתים יכולים להיות בסביבות 100K ובאיזורים טובים . השאלה היא מה לגבי קנייה של בית ללא שימוש גדול במשכנתא - נניח 60K ועוד 40K משכנתא ? סה"כ, 40K יעלמו לי ב-3 שנים כך שמתוך ה-60K אני מוסיף 20K אבל אחר כך יש לי נכס- שאני מאמין שאפשר להשכיר ואין צורך למכור מייד שעוזבים. כמו כן אני לא יודע מה יהיה אחרי 3 שנים אבל אולי נשאר ? ברור לי שיש סיכון כמו כל דבר בחיים, והפעולה צריכה להיות מחושבת. אבל האם זה כל כך לא משתלם ?

Boston Guy

New member
חברים שלי מחיל אוויר חיו שם עד לא מזמן

ולכן המחירים שאתה נוקב נראים לי לא מעוגנים במציאות. נכון שהאזור שם הרבה יותר זול מהחוף המזרחי, אבל לא ברמת 100k בשכונה טובה. עצתי לך: סע לשם גור שנה בשכירות למד היטב את העיר ותתחיל להרגיש אותה דע לך שכמו בכל עיר גדולה יש בקליבלנד קהיליות מהגרים ענקיות - המון מזרח ארופאים, המון ערבים ומוסלמים, קהיליה שחורה ענקית וכ"ו. דאון טאון קליבלנד ממש לא מקום סימפאטי בלילה (כמו כל עיר גדולה). תסתובב ב"שכונות המטרה" שלך ביום, בלילה, בסופי שבוע... לפעמים שכונה משנה לגמרי את האופי שלה בין היום והלילה. האם נשמעים קולות ירי בלילה (כמו בוושינגטון...)? האם מתגודדים בלילות סוף השבוע "כנופים" בצומת הרחובות בו אתה חושב לגור? תסתכל אילו מכוניות חונות ליד הבתים - מאיזה שנתון ומאיזה יצרן. אם חונים שם מרצדסים, לקסוסים ו BMW חדשים - כדאי לגור שם. אם חונים שם פיק אפ טרק'ס חלודים ודודג' דארטים על בלוקים... אז לא. ולגבי נכס להשכרה - חשבת איך תנהל את זה מרחוק? כשתישרף נורה או ינזל הדוד מי ידאג לתקן? תצטרך חברת ניהול - שגוזרת קופון שמן... ה PROPERTY TAX על נכס מושכר גבוה בהרבה מעל נכס שאתה גר בו לפעמים נתקעים בלי שוכר (כרגע בבוסטון ה VACANCY RATE הוא מעל 5%) - אבל משכנתא, מיסים ותחזוקה ממשיכים "לדפוק כמו שעון"... אתה לא מכיר את השוק שם לא מכיר את הדינמקה של שוק השכירות המקומי אבל אחרי שנת מגורים שם ואולי קורס או שניים אצל THE LOCAL REALTY GUILD יהיה לך בסיס להחלטות.

SupermanZW

Well-known member
שאלה

אם תנאי ההלוואה נקבעים ע"פ היסטוריית האשראי של הלווה, איך הערב ישפר את תנאי ההלוואה? האם ישקללו את היסטוריית האשראי של שניהם? ומה אם יתברר שהיסטוריית האשראי של הערב גרועה מזו של הלווה?

Boston Guy

New member
במקרה של CO SIGNER יש שטח אפור

ממה שראיתי אצל חברים בעבודה, שלרוב עושים CO SIGNING להלוואות של ילדיהם (לרוב מדובר ב CAR LOANS) - הערבות אינה משפרת את הריבית, אלא מאפשרת בכל קבלת הלוואה למי שלא היה מקבל ללא ערבים. כמובן שאתה צריך למצוא מישהו שיסכים לחתום כערב על המשכנתא שלך - דבר שרוב האמריקאים לא מסכימים לעשות אפילו עבור ילדיהם. לא הייתי מעיז לבקש כזה דבר אפילו מהמשפחה הקרובה שלי (וממילא הקרדיט היסטורי שלי מן הסתם יותר טוב משלהם...)

למעלה