אביר האש הכחולה
Member
שלום ותודה מראש לעונים!
זוג+2, משכורות נטו 25K. עבודות קבועות ויציבות. בונוסים שנתיים קבועים לא נלקחו בחשבון לתחשיב המפורט.
נכס קיים בשווי 2.1M
יתרת משכנתא 500K נלקחה לפני 6 שנים, ע"פ הפירוט הבא:
300K קלצ 2% לעוד 6 שנים.
200K פריים מינוס 0.9 לעוד 15 שנים.
קיימת הלוואה נוספת על סך 200K בריבית 2.1% לעוד 6 שנים.
סך כל התשלומים החודשיים עבור המשכנתא וההלוואה - 8700 ש"ח.
קיימת קה"ש על סך 200K שנעדיף לא לגעת בה.
זכינו בדירה במחיר למשתכן. הדירה היא "דירת חלומותנו" ואנחנו רואים עצמנו חיים שם עוד שנים ארוכות.
עלות דירה חדשה 2.8M. עלויות נלוות לדירה נניח 200K, אז סך הכל 3M. (שווי השיווק של דירה דומה בפרוייקט במסלול רגיל - 4.2M)
טרם קיבלנו מידע לגבי לוח התשלומים של הקבלן אבל אנחנו מניחים שלא יהיה לנו הרבה מיקוח שם.
נרצה למעשה לסגור את המשכנתא הנוכחית + ההלוואה ולקחת משכנתא על כל היתרה כ 1.6M
מתכננים למכור את הדירה הנוכחית, צפי איכלוס בדירה החדשה - שנה מהיום.
1. לעניין קפיצה מעל הפופיק.. ברור שקפצנו. האם לדעתכם יש פה התאבדות פיננסית?
2. לעניין הטכני - מכירת דירה ורכישה מקבלן. איך זה מתבצע? אני מניח שננסה למכור את הדירה בהקדם עם תאריך פינוי סמוך לכניסה לדירה החדשה.
כלומר יהיה לוח תשלומים של מכירת הדירה הנוכחית במקבלי ללוח התשלומים לדירה החדשה. בהנתן שכחלק מהתשלומים על המכירה יצטרכו לעבור גם לסגירת המשכנתא..
3. האם הבנק משחרר כסף במשכנתא החדשה לפני ש"הבאתי כסף מהבית"?
4. הבנתי שניתן לקחת עוד משכנתא על חשבון הנכס הנוכחי עד לסכום כולל של 50% משווי הנכס. חשבתי להשתמש בזה לתשלומים הראשונים לקבלן עד שנמכור את הדירה ונתחיל לקבל עליה תשלומים. האם רלוונטי במקרה שלי?
בקיצור המון דילמות והייתי שמח מאוד לקצת סדר.
תודה רבה!
זוג+2, משכורות נטו 25K. עבודות קבועות ויציבות. בונוסים שנתיים קבועים לא נלקחו בחשבון לתחשיב המפורט.
נכס קיים בשווי 2.1M
יתרת משכנתא 500K נלקחה לפני 6 שנים, ע"פ הפירוט הבא:
300K קלצ 2% לעוד 6 שנים.
200K פריים מינוס 0.9 לעוד 15 שנים.
קיימת הלוואה נוספת על סך 200K בריבית 2.1% לעוד 6 שנים.
סך כל התשלומים החודשיים עבור המשכנתא וההלוואה - 8700 ש"ח.
קיימת קה"ש על סך 200K שנעדיף לא לגעת בה.
זכינו בדירה במחיר למשתכן. הדירה היא "דירת חלומותנו" ואנחנו רואים עצמנו חיים שם עוד שנים ארוכות.
עלות דירה חדשה 2.8M. עלויות נלוות לדירה נניח 200K, אז סך הכל 3M. (שווי השיווק של דירה דומה בפרוייקט במסלול רגיל - 4.2M)
טרם קיבלנו מידע לגבי לוח התשלומים של הקבלן אבל אנחנו מניחים שלא יהיה לנו הרבה מיקוח שם.
נרצה למעשה לסגור את המשכנתא הנוכחית + ההלוואה ולקחת משכנתא על כל היתרה כ 1.6M
מתכננים למכור את הדירה הנוכחית, צפי איכלוס בדירה החדשה - שנה מהיום.
1. לעניין קפיצה מעל הפופיק.. ברור שקפצנו. האם לדעתכם יש פה התאבדות פיננסית?
2. לעניין הטכני - מכירת דירה ורכישה מקבלן. איך זה מתבצע? אני מניח שננסה למכור את הדירה בהקדם עם תאריך פינוי סמוך לכניסה לדירה החדשה.
כלומר יהיה לוח תשלומים של מכירת הדירה הנוכחית במקבלי ללוח התשלומים לדירה החדשה. בהנתן שכחלק מהתשלומים על המכירה יצטרכו לעבור גם לסגירת המשכנתא..
3. האם הבנק משחרר כסף במשכנתא החדשה לפני ש"הבאתי כסף מהבית"?
4. הבנתי שניתן לקחת עוד משכנתא על חשבון הנכס הנוכחי עד לסכום כולל של 50% משווי הנכס. חשבתי להשתמש בזה לתשלומים הראשונים לקבלן עד שנמכור את הדירה ונתחיל לקבל עליה תשלומים. האם רלוונטי במקרה שלי?
בקיצור המון דילמות והייתי שמח מאוד לקצת סדר.
תודה רבה!