משלוח מנות בדקה ה-90?

HLAddict

New member
משלוח מנות בדקה ה-90?

שלומות לכולן/ם

אני לא טיפוס חגיגי במיוחד ולא נוטה להכין משלוחי מנות בפורים, אבל נרמזתי עבות על ידי חמותי ה"אהובה" אך מתאמצת שמשלוח מנות תוצרת בית עושה את דרכו ממנה אלינו, וגם הגננות של הבן שלי הרוויחו ביושר קצת יחס חם ותשומת לב, וגם ההורים שלי ואחי וגיסתי לא יתנגדו, אני מניחה, וגם בעלי ישמח לקצת אווירת חג בבית, אז... חשבתי להקריב את שפיותי ושלוותי לטובת הענין.

נשמע קצת דרמטי, אבל שפיותי ושלוותי צפויים להיות מוקרבים פשוט כי:
א. אין לי מושג מה להכין
ב. אני לא יודעת לעבוד עם בצקים, שמרים וכאלה אז אם כבר, צריכה הוראות מאד מאד מדויקות וספציפיות (אני לא אחשוב לבד על להבריש בביצה את התפר ברולדה, נניח)
ג. אני קצרה מאד במזומנים
(כמו פולניה טובה, אני "לא" מציינת שאני עם תינוק בן שנה ובחודש תשיעי ועובדת מחר עד 18:30, והאמת שזה פחות רלוונטי כי עם הקשיים הללו אתמודד, אני בדיוק מחלימה ממחלה שהשכיבה אותי שלושה ימים ברצף ונמאס לי מהתנוחה הזו)

התסייעו לי ברעיונות ומתכונים קלים ומנצחים וביתיים ונעימים לחיך ולא יקרים (אם אפשר זמינים ממצרכים שיש בכל בית, הכי טוב)? אנא במטותא מעמקי בורות היאוש הקולינרי?

בתודה מראש,
אירית

mereng

New member
מנסה לתת רעיונות -

חלקם מועתקים מ"מיספטל" הבלוג המהמם.

מקלות גריסיני או פשוט מקלות בייגלה עבים נורא, טבולים בשוקולד וסוכריות או טבולים בשוקולד כהה ועליהם זירזופים של שוקולד לבן

נשיקות מרנג

ממיסים שוקולד, עושים שלוליות בגודל מטבעות גדולים וזורים עליהם אגוזים \ סוכריות צבעוניות \ פקאן סיני \ פיסטוק גרוס.

בישקוטי שקדים

עוגיות קוואקר ושוקולד צ'יפס (עוגיות הבית שלנו)- לערבב בקערה גדולה, לגלגל כדורים ולאפות. הכנתי ביום ראשון בעזרת 2 ילדים בני 4 נמרצים, היה קל וכייפי.

HLAddict

New member
מטבעות שוקולד נשמע מגניב (בעיקר לאור העובדה

שנותרו המון סוכריות צבעוניות מיום הולדתו של הינוקא).

איך מכינים? אפשר משוקולד מריר פשוט? איך מונעים ממנו להידבק למשטח? איך יוצקים מטבעות? אשמח אם תוכלי לפרט.

diklar22

New member

HLAddict

New member
הבראוניז נוטלה יוצאים שווים, או פושטים כאלה?

כי נשמע ממש קל (ויש לי את כל המרכיבים בבית

וכמובן תודה על הרעיון!

שקדייה

New member
הם יוצאים נוראיים. לי לפחות...

נורא התלהבתי מהרעיון הזה כבר לפני שנה בערך ויצא לי משהו שהיה פשוט לא אכיל.

diklar22

New member
הרגתן אותי! עשיתי אותם כמה פעמים ויצא פצצה

בנוסף שאחת מהקבוצות שלי בפייס דיברו על עוגיות שנקראות 144.
1 ביצה
4 כפות קמח
4 כפות נוטלה.

וגם זה רץ שם חזק וטעים.

מה הפריע לכן בבראוניס?

אוזני המן

יש מתכון לאוזני המן מהירות וקלות הכנה באתר של ניקי ב . עשיתי עם חלבה ואחרות עם שוקולד ויצאו מעולה.

HLAddict

New member
תודה רבה, אזני המן אכן נכנסו לרשימה

(דווקא של בצק אלים כי המתכון מאד אבל מאד מאד מפורט וגם מצולם), וגם מטבעות שוקולד (כי מצאתי הוראות הכנה מדויקות), וגם ממתקי קורנפלייקס בשוקולד (כי אני תמיד מכינה וזה קל ופשוט וזמין).

מחפשת משהו לסגור את הפינה (או שאולי לא צריך וזה מספיק?).
ובמיוחד מטריד אותי שאזני ההמן יתפשלו...

שקדייה

New member
הרעיון הכי טוב שאני יכולה לתת לך הוא..

תעצרי באיזו חנות ממתקים, אלו שמוציאות בימים אלו דוכנים עם סלסלות משלוחים מגוונות לתצוגה בחוץ.
בחרי כמה סלסלות, בגודל משתנה ההולם את הקרבה.
וב-5 דקות סגרת את הפינה.

מבטיחה לך לגמרי שאמנם המחשבה להכין לבד תמיד נתפסת כזולה יותר,
אבל חומרי אפיה היום הם יקרים ביותר, וצריך לקנות גם את הדברים לאריזה. ובסופו של יום- לקנות משלוח יפה מכובד וארוז יצא לך גם יותר זול.

חוץ מזה להיות בחודש תשיעי עם תינוק בן שנה נותן לך מבחינתי פטור אפילו מלנשום!

HLAddict

New member
הענין הוא כזה:

אין לי שום מחויבות להכין משלוחי מנות מכל סוג שהוא.
אצלנו במשפחה אף אחד לא מכין.
חמותי... שתהיה בריאה, לא בדיוק חשוב לי לשמח אותה או לעשות עליה רושם (אמנם בבקרים שבהם היא לוקחת את הכדור האדום ולא בטעות את הכחול היא בטוחה שאנחנו החברות הכי טובות, אבל לאור מספר הפגנות שפיות-בחסר בעבר, מבחינתי הקשר בינינו הוא רק לטובת הינוקא/ות).
בגן לא נרמזתי שעלי להביא (שנה ראשונה שלנו, אולי כולם מביאים? תכל'ס המחשבה היתה סתם לפנק את המטפלות של הינוקא "על הדרך").

במילים אחרות, אני יכולה פשוט לא להכין או לקנות, ואיש לא יניד עפעף (כלומר, בריב הבא, שיקרה כשהיא תקח בטעות את הכדור הכחול ותתהפך עלינו, חמותי תטען שהיא כל פעם מכינה ואני אף פעם לא, אבל היא שולחת לנו משלוחי מנות גם בלי פורים פעמיים בשבוע ואני כמעט לעולם לא, אז בכל מקרה יהיה לה על מה להתלונן).
המחשבה היתה א. ליצור אווירה פורימית נחמדה בבית, וב. לתת תחושה פורימית, נחמדה וביתית למקבלים. משלוח קנוי פשוט לא עושה לי את זה

אוי, ומה זה ביאסת אותי לגבי הבראוניז נוטלה... (אבל כמובן תודה שהצלת מ"נפילה", כי אני לא נוגעת בנוטלה ואפילו לא הייתי יכולה לטעום מה יצא). ראיתי מה יוצא מהמטבח שלך, אני לא מדגדגת את התבנית הכי קטנה, אז אם לך לא יצא אכיל... (אלא אם כן במקרה מישהי אחרת כאן ניסתה ויכולה לדווח על הצלחה, ואז אולי סתם היה יום בסל במטבח-שקדיה?).

foofoo77

New member
אני עם שקדייה

שתתהפך כאוות נפשה יש גבול לכל תעלול.
בשנה הבאה ינוקה יבין יותר ותכניסי אווירת פורים הביתה כאוות נפשך.

HLAddict

New member
אבלבל

אווירת הפורים היא גם בשבילי ובשביל בעלי (מה הינוקא ירגיש-תלוי בו, לספר הוא גם כך לא יספר
). חמותי לא קשורה לענין והיוותה רק את הטריגר לרעיון שהתגבש (או מנסה להתגבש) אצלי מיוזמתי לחלוטין. אין ציפיות, אין אכזבות (חוץ מאצלה, אבל אצלה יהיו בכל מקרה אז זה לא ממש מענין אותי) אם מחר אקום ואחליט לבטל הכל, אף אחד לא יודע שהוא אמור לקבל משלוחה...

בקיצור, עזבו קנויים, תנו ברעיונות ביתיים!

vanilla coffee

New member
איך יהיה לך זמן?

יש לך את הפטור הכי טוב שיש, תשתמשי בו. לדעתי זה גם לא כזה חג חשוב להכניס אוירה לבית... יש לך את כל החיים להיות חייבת לעשות את זה בשביל הילדים.
את יכולה להעביר את המשלוח מאמא שלו למטפלות בגן וזהו

ואם את מתעקשת להכין (אני במקומך אפילו לא הייתי חושבת על זה, ואני ידועה כאחת שיכולה להכנס למטבח ולצאת רק אחרי שהוצאתי אוכל בכמה מנות ל20 איש)
הייתי הולכת על העוגיות המגולגלות, לא יודעת אם יש להן שם- אלה שממלאים בתמרים/ממרח אחר. הן העוגיות הכי ביתיות והכי טעימות.
עוגות בחושות בטעמים
בשני אלה לא תפלי.
חוץ מזה- ראיתי שהרבה מכינים לחמניות קטנטנות - נשמע נחמד.

ניצן 29

New member
רולדת תמרים

אלה באמת עוגיות מוצלחות. קלות מאוד, זולות מאוד ולדעתי הכי טעימות.
אגב מאותו בצק אפשר לעשות אוזני המן.

את יכולה להשקיע באריזה

וחלק מהדברים הקנויים להכניס לשקיות צלופן שקופות (ללא ציורים - מצאתי ב"פעמית סטור").
במשלוח המנות שלנו לילדים ביומולדת נכנסו: ביגלה ושלוה כ"א בנפרד בשקית שקופה, עוגיות לבנות בצורות עם קישוט לבן (מתכון מספר של איילת הירשמן) ומטבע שוקולד כסוף. הכל קשור בסרט נאה ובמינימום עבודה - כי יש לי עוד יום הולדת שלם על הראש חוץ מאפייה לפורים.

גם את מרכיבי החובה שביקשו במשלוח המנות לגן ולביה"ס הכנסנו לשקיות השקופות, כדי שיצא משלוח אסתטי. המשלוח הספציפי הזה נכנס לשתי קופסאות רשת ירוקות של פטריות שהוצמדו והושחלו בהן שתי וערב סרטי מתנה צבעוניים.

בקיצור - אם את מאלו שמעדיפות להשקיע במראה מאשר באפייה, השקעה קטנה בעיצוב יוצרת לגמרי את התחושה של משלוח מנות ביתי.

kaparu

New member
תכיני בצק שק"מ ותעשי גלילות במגוון מילויים

בצק שק"מ: חבילה קטנה של קמח תופח, מיכל שמנת חמוצה, 200 גר' חמאה (אם יש לך הרבה משלוחים תכפילי את הכמות של הכל). ללוש במיקסר או ביד עד שמתקבל בצק אחיד. תני לו לנוח במקרר איזו חצי שעה-שעה.
לרדד ולמרוח ב: נוטלה / ריבה / ממרח שוקולד לבן / שוקולד (אפשר להוסיף אגוזים טחונים או קוקוס), - כמובן כל גלילה במילוי אחר, לא הכל ביחד) לגלגל לגלילה, לחרוץ חלקים שווים, לאפול על 180 מעלות בתנור שחומם מראש עד שמזהיב. לתת לזה להתקרר ואז לחתוך לגמרי שבכל אחד יהיה נפרד ואז לפזר אבקת אפייה.
אפשר לקנות צנצנות נחמדות (ראיתי זולות H&Oׂׂ), למלא, להוסיף סרט נחמד ו...זה הכל.

למעלה