משלוח מנות בדקה ה-90?

kaparu

New member
אגב, אני אוהבת לעשות משלוחים "אחרים"

בוחרים קונספט, למשל: ערכת תה - ואז במשלוח שמים מה סוגים של תיונים / חליטות, אפשר להוסיף מסננת עם חוט מיוחדת לתה ועוגיות שמתאים לטבול בתה, או כוסות של תה...
או ערכת קפה - לקנות כמה ספלי מאג, קפה משובח ועוגיות לטבילה בקפה.
ריבות - לקנות כמה סוגי ריבות ולחם משובח.
יין - כוסות יין ויין טוב.
כמובן - אורזים הכל יפה ויוצא אחלה משלוח.
 

HLAddict

New member
תודה רבה על הרעיונות הנהדרים


בסוף החלטתי ללכת על אזני המן בטעמי פרג, נוטלה וממרח חלבה ביתי, על העוגיות המושלגות שהומלצו לי (לא זוכרת על ידי מי וחבל, כי אני חייבת לתת קרדיט ענק - הן יצאו כמו מקונדיטוריה!) ועל ממתקי קורנפלייקס בשוקולד וצימוקים. יתכן שאוסיף חטיפי מלאווח, אם יהיה לי זמן לקפוץ ולקנות.

אזני ההמן עדיין בתהליכי הכנה (הבצק במקרר להתקשות), אבל כמו שזה נראה, יישאר המון מילוי (לא הבאתי בחשבון שאם מכינים שלושה מילויים, כדאי להכין שליש כמות מכל מילוי
). מהפרג אכין "נקניק" פרג, אבל בחלבה ובנוטלה חשבתי להשתמש למילוי הגלילות שהצעת (תמיד טוב שיהיה בבית כשמגיעים אורחים) וכאן את נכנסת לתמונה: איזה סוג של בצק זה שק"מ, בצק פריך כמו של אזני המן? אילו גלילות יוצאות? לאיזה עובי לרדד אותן? כמה מילוי למרוח? למה מרדדים אותן, למלבן? מה זאת אומרת "לחרוץ חלקים שווים"? בקיצור, כל טיפ והנחיה להכנה יתקבלו בברכה, כי כאמור, אני ממש טירונית בבצקים וכאלה.
אגב, לאפות ולהקפיא כשזה אפוי, או שעדיף להקפיא לפני האפיה?
 

kaparu

New member
עונה ואף צילמתי לך...

אז ככה: בצק שק"מ הוא בצק פריך הכי פשוט שיש ואפשר להשתמש בו למגוון דברים (אני אפילו עושה ממנו בסיס לפיצה ביתית כשאין לי כוח להתעסק עם שמרים וגם בסיס לקיש.
לרדד את הבצק בערך למלבן, זה לא חייב להיות מדויק - מוסיפה לך תמונה של המלבן אחרי שמרחתי עליו נוגט). מבחינת עובי - אני אוהבת אותו דק (עובי של כשני מילימטר), אבל חברות שלי עשו אותו גם יותר עבה ויצא מוצלח.
לא הקפאתי מעולם אבל לדעתי תקפיאי לפני אפיה ואחרי שחרצת (לחרוץ - הכוונה לחתוך אבל לא עד הסוף, שרק החלק של הלמטה מחובר - מיד מוסיפה תמונה).
כשהן יוצאות מהאפייה תפזרי מעל אבקת סוכר, זה יוצא ממש יפה וטעים.

כמה טיפים חשובים:
כשמכינים את הבצק - החמאה צריכה להיות רכה. עדיף לא מומסת לגמרי, אבל אם אין ברירה אז עדיף מומסת לגמרי מאשר קשה.
הבצק הזה אוהב קור. אז חשוב לקרר אותו לפני הרידוד ואני גם מקררת אחרי שעשיתי את הגליליות ולפני שחורצים. אם את מקפיאה לפני האפייה - נראה לי שזה רק יוסיף לסיפור. כדאי לחלק את הבצק לכמה חלקים ובזמן שמכינים גליליות, ששאר הבצק יחכה במקרר. כך יהיה לך יותר קל לרדד ולמרוח.
נוטלה זה אחלה מילוי, את יכולה להוסיף גם קוקוס כדי לגוון.
עוד מילויים שהולכים טוב זה ריבות למיניהן - משמש, אפרסק, תות וכו'.
 

HLAddict

New member
ואו, תודה... אין לי מילים


במילויים כבר השתמשתי להכנת נקניק פרג וכדורי חלבה, אבל אני אכין עוד מילוי (או אולי אשתמש בריבה שנשארה לי) רק בשביל לנסות את הגלילות הללו
 
תפוזים

עוגת תפוזים בחושה,בקבוק מיץ תפוזים סחוטרי,סוכריות בטעם תפוז,שוקולד ממולא בתפוז- סה טו. יש בגוגל מתכון לעוגת תפוזים בחושה שהוא גם זול מאד וקל מאד.
 
יש לי מתכון צ'יק צ'ק אבל שדורש קירור

אם את ממש מרכיבה משלוח ואורזת בצלופן הוא פחות יתאים. אבל אם את (כמוני) מפרידה צלחות (נגיד מביאה צלחת אחת של בראוניז, צלחת אחת של אוזני המן, וכו') אז את הצלחת הזו תוכלי לשמור במקרר עד להגשה.

חטיפי קוקוס ושוקולד
http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/sweets/Article-22bbb0e645cbe31006.htm

שני שדרוגים:
אני החלפתי את השמנת והאבקת סוכר בפחית אחת של חלב מרוכז (לכמות הזו של הקוקוס). פחות כלים בכיור...
אני עושה כדורים קטנים, פשוט כי יוצאים די הרבה וזה נראה מרשים יותר. בערך 30 כדורונים.

יוצא ממש טעים והעבודה מסתכמת ב20 דק' ברוטו.

עוד רעיון - מה לגבי עוגה בחושה חתוכה לריבועים, אפשר גם לשים כל ריבוע במנג'ט ולפנפן את זה
. נגיד עוגת גזר - אם את רוצה ממש להשקיע אז עם ציפוי.
יש גם מתכון מעולה לבראוניז של אותה בחורה מהמתכון למעלה, מצרפת לך

http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-hospitality/Recipe-75e50d122cdc341006.htm
 

HLAddict

New member
טוב, למשלוח מנות השנה זה כבר היה מאוחר מדי,

אבל נדלקתי על הקוקוס בשוקולד, חייבת לנסות להכין את זה... (אני בכלל חסידה של כל מיני ממתקים ביתיים כאלה)
 
למעלה