משלחת לפולין - טיול שנתי בטבע?!

משלחת לפולין - טיול שנתי בטבע?!

אני טסה עם המשלחת של בי"ס ב31.8 ואני חייבת לדעת, מאלה שנסעו דרך התיכון כי המסלולים פחות או יותר דומים, המסע הזה זה כמו טיול שנתי? הליכה של ק"מ ביערות? מסלולי הליכה קשים ומתישים? טיפוס הרים מציק?! זה יהיה ממש נחמד לקבל תשובה. תודה.

shklar1

New member
זה סגנון שונה לגמרי...

בוא נתחיל בעובדה שהקונספט של זה הוא בכלל לא טיול שנתי אבל זה משהו אחר. הנסיעות בפולין בין האתרים בד"כ אורכות שעות אז ככה שבנושא הזה אין לך מה לדאוג, אפשר לנוח בין הליכה להליכה. ובקשר למסלולים עצמם - אני לא זוכר שום מסלול שהיה ארוך. בד"כ המסלולים הכביכול יותר ארוכים הם בתור הערים עצמם, כמו למשל בווארשה הולכים די הרבה באיזור העיר העתיקה, או בקרקוב שם יש זמן חופשי. אבל חוץ מזה, מגיעים הישר עם האוטובוס אל האתרים ואין צורך ללכת הרבה. וחוץ מזה קצת הליכה אף פעם לא עשתה שום דבר רע לאף אחד.. לא להיות קטנוניים בקטע הזה - צריך להרגיש את אדמת פולין לא רק מהאוטובוס

לנו (משלחת דתית)

לא היה בכלל זמן חופשי אני חושב שמיינו טוב יותר את פולין... כל היום מ-6 בבוקר עד הלילה היינו באתרים של יהדות ושואה.... לא הכרנו את פולין כארץ... זה לא עניין אותנו לא קנינו שם כלום!!! אולי הדיוטי פרי טובלרוני חוץ מזה כלום!! הכל היה סביב היהדות והשואה... היה נפלא! אחת החוויות הכי עמוקות שעברתי....

PaNDa BoY

New member
תשובות..

הטיול לפולין רחוק מלהיות דומה לטיול שנתי. אמנם יש הרבה ללכת- במיוחד במחנות, יערות וכו', אבל את גם זוכה להרבה הפסקות להסברים בהם אפשר לנוח (למרות שלא זכור לי שמישהו יתלונן על קצב ההליכה/זמן ההליכה). טיפוס הרים ממש אין- שהרי מטרת הטיול הוא לא להסביר לך על פולין עצמה (למרות שיש כמה חלקים בודדים שכן מספרים..), אלא המטרה שונה- ואת בוודאי מודעת לכך. שיהיה לך מסע משמעותי

אין לי בעיה עם...

ההליכה עצמה. כאילו ללכת בערים, ברחובות מסודרים וכאלה זה אחלה. הבעיה שלי זה עם יערות וטבע ומקומות לא מיושבים. זה מפחיד אותי (עזבו, איש איש ובעיותיו הנפשיות).

it is just me

New member
../images/Emo24.gif מותר לך לפחד, אבל יש לך את

מותר לך לפחד, אבל יש לך את כל הסיבות להרגיש בטוחה: המחנות אמנם לא מיושבים, אבל הם מוזאוניים ויש אנשים תחזוקה במקום. יער לופוחובה לא מיושב, אבל את חמש דקות מהאוטובוס, אז לא לדאוג כנ"ל טרבלינקה (קצת יותר רחוק מהאוטובוס, אבל גם מרחק די סביר) בליז'נסק (ובבית הקברות בלובלין) את מרחק אפסי מהאוטובוס. שאר המקומות (למשל קראקוב, לובלין, קאז'ימייז, וארשה) הם מיושבים ולרוב תמצאי המון מקומי מסתובב ברחובות (הכמות תלויה במיקום, אבל כמעט תמיד מסתובבים אנשים). בכל אופן, אז דאגה, יש לך רופא משלחת צמוד, קב"טים
ישראליים, אנשים ביטחון פולנים, ראש משלחת, סגן ראש משלחת, ומדריכים שיודעים מה הם עושים. אז את בידיים טובות

ביער טראנוב את גם קרובה לאוטובוס

ביער ויגודה בסוף לא היינו חלמנו 1 קצת מיושב... חלמנו 2 זה בתוך יער ולא כ"כ קרובה לאוטובוס.. אבל את עם כל המשלחת... קונין זה מיושב זאמושץ' זה גם.... ידוובנה זה קצת מיושב... בלז'ץ זה קרוב פחות או יותר לאוטובוס.... (זה כל הדברים העיקריים שהצלחתי לחשוב עליהם עכשיו...) אנשי הביטחון הישראליים מאוד מאוד מקצועיים הם מהשב"כ מאבטחי אישים ומשלחות... ומאז רבין אף אחד לא עבר אותם....

it is just me

New member
טיפוס על הרים?! ממש לא (הסבר מפורט)

מבחינת טיפוס, הדבר הכי קרוב זה לעלות לארמון הוואול
בקראקוב. מיקומו הגיאוגראפי גבוה (מעט) מן הרחוב בו האוטובוס עוצר, אבל מדובר בשביל מרוצף. רוב המסע הוא באתרים (מחנות, בתי כנסת וכו') ישנן הליכות בתוך האתרים (למשל בבירקנאו
, אושוויץ
, מיידאנק
וכו' שעוברים ממקום אחד לשני בתוך המחנה (למשל בין ביתן לביתן, לקרמטוריום, הר האפר וכו' ההליכות בתוך האתרים בד"כ אורכות עד 8 דקות). ישנם גם סיורים רגליים בתוך העיר העתיקה של וארשה (וגם בעיר החדשה. אנחנו בשבת סיירנו ברגל בערך שש שעות (בגשם
) בעיר ווארשה, אך האופי הוא בכלל(!) לא כמו טיול שנתי. את מסתובבת ברחובות נכנסת לבתי כנסת
, רואה אנדרטאות, גנים
(למשל גנ שופאן בוארשה), ארכיון "עונג שבת" וכו'). כנ"ל לגבי קראקוב. הסיור אומנם נמשך זמן מה, אבל המרחק שאת עוברת הוא די קטן (כי רוב הזמן מנוצל בתוך האתר, בהסברים [שלא כמו טיול שנתי, שהרוב הליכה ומיעוט הסברים]). (למשל בקראקוב כיכר שירוקה (, אלטע שול) בית כנסת הרמ"א ובית קברות הרמ"א נמצאים כולם ברדיוס של כ200 מטר (שזה לא הרבה בכלל). ישנן גם שהיות קצרות בטבע, למשל ההליכה מחניון האוטובוסים לתוך אתר הזיכרון של מחנה טרבלינקה יהיה ביער (כמובן שגם יער לופוחובה כשמו כן הוא, ומדובר בהליכה של כ- 5 דקות ארוכות מן האוטובוס לבורות הירי) אם את רוצה, אפשר גם להחשוב את פלאשוב
כאתר טבע (שהיום מבקרים לרוב רק באיזור שבו היה בור שריפת הגופות, ולא באיזור שבו היה המחנה עצמו), כיוון שהאנדרטה ממוקמת על גבעה על דשא. את מרבית הטבע, את תראי דרך חלון האוטובוס
. מטרת המסע אינו להכיר את נופי פולין ו"לכבוש" אותה ברגלינו. מטרת המסע היא להכיר את תולדות עמנו (שזה כולל גם את השואה, וגם את החיים לפני השואה. או כמו שאמא שלי כתבה לי פעם "תזכרי שלפני שניסו להשמיד אותנו, גם חיינו שם. במשך 700 שנה הייתה יהדות משגשגת בפולין") לכן את המרחקים הארוכים עושים באוטובוס, ואת ההליכות הקצרות עושים ברגל, כדי שנוכן לספוג את הסביבה וללמוד על העם שלנו. ההליכות הקצרות - כדי לראות בדרך וללמוד או לספוג אוירה הנסיעות הקצרות - כדי לחסוך באנרגיה ובזמן, כדי שנוכל לנצל אותם ללמידה (ולא בהליכה) הנסיעות הארוכות - כי לא הגיוני שתלכי ברגל מקראקוב לוארשה (מדובר בנסיעה של 5 שעות. אם היינו הולכים את זה ברגל היינו זה היה לוקח לנו את רוב זמן המסע, וזו, כאמור, לא המטרה) אם את מחפשת "טיול שנתי" - לא תמצאי אותו בפולין. פולין היא ארץ יפה. את מוזמנת לטייל בה בזמנך הפנוי. יש שם המון יערות (שהצילו חיי אדם שהסתתרו בהם), יש את הויסלה שחוצה את פולין, יש את הים הבלטי וכו'. אבל המסע מתמקד בעם היהודי ולא בגיאוגראפיה של פולין, וההתנהלות בהתאם. זה לא אומר שזה "מסע-דיכאון". נכון שיש חלקים קשים, אבל כפי שכתבו גם אחרים יש את הנסיעות הארוכות בהן יש הוואי קבוצתי מהנה, וגם יש את הפן של החסידות במסע שמוסיף נדבך מרומם ושמח. מקווה שיהיה לך מסע
מועיל ושתפיקי ממנו את המירב
.
עם ישראל חי

אוהד11

New member
פולין אינה מהווה "טיול שנתי" ולדעתי

זו מדינה אפורה, ובתקופה שבה הייתי בה, סוף אפריל- תחילת מאי, הצבעים הדומיננטיים היו חום ואפור. הירוק היה במיעוט. גם בערים לא נתקלנו בהרבה ירוק, כנראה שריד לתקופה הפרו-סובייטית.

Pukipsey007

New member
../images/Emo45.gif צודקת..

ברוכה הבאה מישמישונת
זה ממש לא טיול שנתי.. יש כמה עצירות ביערות, קצת לא נעים לומר אבל..לצורכי שירותים. וחוץ מזה, מה שאמרו לך. שיהיה לך אחלה מסע

המון המון תודה

האמת שממש הרגעתם אותי בעניין הזה... אומנם 5 שעות נסיעה נשמע לי כמו הדבר הכי מייגע בעולם אבל אני לא מתלוננת. :)

תאמיני לי שזה עובר מהר...

קודם כל אני ממליצה לך להביא דיסקמן או משו, זה תמיד נחמד שיש שירים מהבית שאוהבים
דבר שני, את יכולה תמיד להשלים שעות שינה. אין לך מושג כמה עייפים היינו. אני בדרך כלל ממש קשה לי להירדם באוטובוסים ובמסע תוך דקה נרדמתי... כל הזמן היינו עייפים, קרו מקרים שפשוט היו נרדמים בהסברים, לא כי זה לא היה מעניין ממש לא, זה היה מעייפות. אצלנו גם בנסיעות הקרינו סרטים על שואה כמובן מה שרק העשיר את המסע. אז כל כך אין לך מה לדאוג... שתהיה לך נסיעה טובה!!!

מה, יש המון דברים לעשות באוטובוסים!

אנחנו ניצלנו את הזמן שם ממש טוב ובכיף. כמה פעמים באמת ישנו, אבל ראינו 3 סרטים, ושמענו את הסיפור של איש העדות בהמשכים בנסיעות (הוא עבר מאוטובוס לאוטובוס, ובכל נסיעה סיפר חלק ממה שעבר עליו), שהיה, אגב, איש מקסים ביותר וכולם ממש אהבו אותו. בנוסף, פעמיים ארגנו שירה בציבור ופעמיים שיחקנו כל מני משחקי חברה... היה ממש ממש כייף!! אבל האמת שבשביל זה צריך שגם החברה' באוטובוס יהיו מאגניבים כמו שהרוב היו אצלנו. היו חלק שלא השתתפו, אבל בסך הכל היה ממש נחמד ואווירה נעימה, וזה גם גיבש אותנו ועזר לנו להכיר אחד את השני יותר טוב...

it is just me

New member
נרדמתי באמצע "כנר על הגג", אבל באופ

אבל באופן עקרוני, ברוב בנסיעות הארוכות (אצלנו בכל נסיעה מעל שעה) מקרינים סרטים. מדריכי פולין משקיעים הרבה בכל מיני תחומים, עיוניים, טכנולוגיים וכו' על מנת לתת לנו את המירב מהמסע. בד"כ הם מגיעים מצויידים בסרטים להקרין, כך שאם ממש לא תרצי לישון (מסיבה לא ברורה
) אז תמיד יש מה לראות. בכל אופן מומלץ להביא דיסקמן/ווקמן, אבל להיות גם בקשב שלא לפספס הדרכות אוטובוס.

red tomato

New member
תמיד אפשר לשיר....

אצלנו באוטובוס... כשהיתה נסיעה של 6 שעות (!) לקראקוב... מרוב שהתייבש לנו השכל כבר... התחילו לשיר את כל השיר של אחד-מי-יודע מההתחלה עד הסוף בלי לדלג על אף מילה... שמנו לב שבפלאפון היה כתוב לנו באיזו עיר אנחנו וישבנו עם העיניים נעוצות בפלאפונים עד שהם עברו ל-KRAKOW זה היה מתיש...

Pukipsey007

New member
../images/Emo6.gif

אצלינו.. שמענו מוזיקה בדיסקמן\ראינו סרטים\סתם דיברנו.. היה כיף

thunderstorm

New member
ואצלנו....

חבל על הזמן... מה לא עשינו באוטובוס? חוץ מסרטים, מוזיקה, לישון, לדבר, לצחוק.. הייתה באוטובוס שלנו אחת שידעה לעשות צמות על הראש ממש יפה ומהר, ובכל הנסיעות הארוכות היא עשתה צמות.. אז לחצי מהאוטובוס היו צמות.. היה משעשע... מה עוד? מכירות פומביות בצחוק של כל מיני דברים, המון שירה בציבור, משחקים וחידונים טיפשיים.. מה לא... היה אחלה
חוץ מנסיעה אחת סיוטית (שהיו בלאגנים וכולם רבו והתעצבנו), כל הנסיעות האחרות היו אחלה, והיה ממש כיף...

למעלה