משל ונמשל על עונש קולקטיבי

InDaHouse

New member
משל ונמשל על עונש קולקטיבי

לזכר נרצחי בית חנון הי"ד. בראשית יח: כ ויאמר יהוה זעקת סדם ועמרה כי-רבה וחטאתם כי כבדה מאד. כא ארדה-נא ואראה הכצעקתה הבאה אלי עשו כלה ואם-לא אדעה. כב ויפנו משם האנשים וילכו סדמה ואברהם עודנו עמד לפני יהוה. כג ויגש אברהם ויאמר האף תספה צדיק עם-רשע. כד אולי יש חמשים צדיקם בתוך העיר האף תספה ולא-תשא למקום למען חמשים הצדיקם אשר בקרבה. כה חלילה לך מעשת כדבר הזה להמית צדיק עם-רשע והיה כצדיק כרשע חללה לך השפט כל-הארץ לא יעשה משפט. כו ויאמר יהוה אם-אמצא בסדם חמשים צדיקם בתוך העיר ונשאתי לכל-המקום בעבורם. כז ויען אברהם ויאמר הנה-נא הואלתי לדבר אל-אדני ואנכי עפר ואפר. כח אולי יחסרון חמשים הצדיקם חמשה התשחית בחמשה את-כל-העיר ויאמר לא אשחית אם-אמצא שם ארבעים וחמשה. כט ויסף עוד לדבר אליו ויאמר אולי ימצאון שם ארבעים ויאמר לא אעשה בעבור הארבעים. ל ויאמר אל-נא יחר לאדני ואדברה אולי ימצאון שם שלשים ויאמר לא אעשה אם-אמצא שם שלשים. לא ויאמר הנה-נא הואלתי לדבר אל-אדני אולי ימצאון שם עשרים ויאמר לא אשחית בעבור העשרים. לב ויאמר אל-נא יחר לאדני ואדברה אך-הפעם אולי ימצאון שם עשרה ויאמר לא אשחית בעבור העשרה. לג וילך יהוה כאשר כלה לדבר אל-אברהם ואברהם שב למקמו.

armbruster

New member
הם אינם 'נרצחים'

אלא אם תוכיח שמישהו התכוון לרצחם וירה עליהם במודע. כל הייתר הוא עלילה מכוערת. אגב, מעולם לא ראיתי שמאלן נתון בסערת רגשות כמו שלך ומקונן קינות קריקטוראליות בעזרת התנ"ך כאשר יהודים במסות נרצחו במודע ובדם קר והאספסוף בעזה וברמאללה יצא לחגוג וחילק ממתקים ברחוב. למשל אחרי הטבח המחריד במסעדת 'מקסים' בחיפה. אני חושב שמדובר בעיוות רציני לפחות ברמה הקוגניטיבית (אם לא למטה מזה). אצלנו אף אחד לא חגג את מותם של האזרחים בבית חנון ואף אחד לא חילק ממתקים.

indahouse

לאחר רצח משפה בת 18 נפשות כתב זברה סגולה: לממשלה יש דם על הידיים "לממשלה יש דם על הידיים", "להפסיק לירות, להתחיל לדבר!" קראו מאות מפגינים מול שערי משרד הבטחון בתל אביב. את ההפגנה יזמה תנועת שלום עכשיו ואליה הצטרפו פעילי גוש שלום, קואליצית הנשים למען השלום, אנרכיסטים למען השלום, וכן מפלגות מרץ וחד"ש.. מייד ענה החלאה הפשיסטית : "פרץ, תפסיק לירות על שדרות!"ו armbruster ו 01:34 | 09/11/06 די בסיסמא הזאת כדי לחשוף את האופי השפל של ה'הפגנה' הזאת שכולה תמיכה באוייב הטרוריסטי ובאיסלאמו-פאשיזם. כל איש הגון יודע מי יורה על שדרות ולמה ישראל נאלצת לירות על עזה אחרי שהיא יצאה ממנה ופרקה את כל ההתנחלויות שהיו בה. עלילות חולניות מהסוג הנ"ל מגבירות את השנאה בעם שלנו לשמאל הקיצוני התומך באוייב הטרוריסטי הרצחני ומוציאות שם רע לשמאל בכלל, גם זה הנקרא 'שפוי'. לאומר כי אין זו חגיגה על הדם שנשפך של משפחה שלמה, יהיה זה שקר גס. הצדקה מלאה של הרצח, התקפה נפשעת על הפגנה של אנשים בעלי מצפון שאינם מוכנים לתת ידם לרצח המתועב. אולם מאז באה ביקורת מכל העולם, והממשלה של פושעי המלחמה נאלצה לגמגם התנצלות ולהמציא הסבר דחוק. ואז הפשיסט מצא עצמו בפינה מבודד ומייד ניסה לחפות על עקבותיו. אך עדיין בטיפשותו וכיעורו הוא לא רק מצדיק את הפשע וקורא לכך עלילה מכוערת, אלא ברוע ליבו הוא "יורד" הכותב הצעיר אינדהאוס, בשל מאמרו : משל ונמשל על עונש קולקטיב InDaHouse הם אינם 'נרצחים'ו armbruster ו 17:51 | 11/11/06 אלא אם תוכיח שמישהו התכוון לרצחם וירה עליהם במודע. כל הייתר הוא עלילה מכוערת. אגב, מעולם לא ראיתי שמאלן נתון בסערת רגשות כמו שלך ומקונן קינות קריקטוראליות בעזרת התנ"ך כאשר יהודים במסות נרצחו במודע ובדם קר והאספסוף בעזה וברמאללה יצא לחגוג וחילק ממתקים ברחוב. למשל אחרי הטבח המחריד במסעדת 'מקסים' בחיפה. אני חושב שמדובר בעיוות רציני לפחות ברמה הקוגניטיבית (אם לא למטה מזה). אצלנו אף אחד לא חגג את מותם של האזרחים בבית חנון ואף אחד לא חילק ממתקים. לא רק שהוא חגג על הדם, אלא משנתפס בפינה וגילה כי עמדתו לא מקובלת על רוב הציבור בישראל, הו א מוכיח את פחדנותו הפוליטית ומייד מנסה לטשטש את הזוהמה שהוא פלט יומיים לפני כן. על כך יאמר עכבר ביבים חסר חוט שדרה ותעמולן פשיסט מהגרועים שבהם, שכן אין הוא מוכן להגן על עמדותיו הנאלחות שלו עצמו. קשה למצוא גמדים אינטלקטואלים כה חסרי יושר אישי ואמינות כטיפוס זה.

Wing Chan

New member
אנא לא לרדת לפסים אישיים.

אני לא יודע אם armbuster ירד לפסים אישיים כלפיך (ואם כן אז גם זה פסול) והצדיק את כינויו "חלאה", אך בבקשה בלי קללות, אתה לא ילד ואני בטוח שאתה יכול לנהל ויכוח הוגן גם בלי "ברכות" שכאלה. תודה.

לנהל עמו ויכוח "הוגן"

עזוב מה הוא כותב וכתב עלי, ראה כיצד הוא משתלח בכל מי שאינו איש ימין רדיקלי. אם תשים לב אני מנהל ויכוח חסר כל פניה אישית עם כל כותבי הפורום, גם עם כאלו הרחוקים מאוד מדעותי, אך איש זה חסר כל עקרון חוץ מאשר שקרים נתעבים שאינן יותר מעלילות מרושעות.

איזו השוואה מרתקת

להשוות את הנאצים שחיסלו מליוני בני אדם עם קצבים ששוחטים פרות. עוד לא שמעתי על כזה זלזלול בחיי בני אדם.

אנטוליו

New member
../images/Emo201.gifלא ירדת לסוף דעתי.

כשכתבתי את תגובתי בכלל לא חשבתי לא על הנאצים ולא על הקצבים, אלא על הטבח נטו, לקיחת חיים בצורה אלימה וברוטלית מיצורים חיים חסרי ישע, אשר מרגישים כאב וסבל בדיוק כמונו, אם כי לפי דעותיך שמקובלים כרגע בכח העולם האדם הוא יצור עליון, נזר הבריאה, ללכן מותר לו לרצוח ולהתעלל ביצורים חיים "נחותים", לדעתו. אני לא חושב כך, אני חושב שכל יצורים חייים שווים ביכולת לסבול ולהרגיש כאב, לכן אם אתה רואה בתגובתי עלבון וזלזול לבני אדם דווקא - שיבושם לך. אני חושב שאל לו לאדם לבוא בטענות לאדם אחר על הטבח, אם הוא עצמו דוגל בטבח יצורים שלדעתו "נחותים" ממנו. הרי זה בדיוק מה שטענו הנאצים: הם חשבו שהיהודים יותר נחותים מהגרמנים, ולכן היה להם צידוק מוסרי להתעלל ולרצוח את הנחותים מהם. אני מתאר לי שאם הייתי מוחה בזמנו נגד רצח היהודים, היה בא אחד "חכם" כמוך ועונה לי : "איך אתה מעז להשוות בין חיסול היהודים ובין רצח אדם ארי? עוד לא שמעתי על כזה זלזלול בחיי הגרמנים".

לאנטליו

מאבולוציה כה ארוכה. למעשה באדם הטבע חושב. אין ספק כי יצורים חיים חשים בסבל, אולם גם צמחים, ומה לעשות והחיים הממשיים הוא שבלי אוכל אין חיים. אין שום קשר בין התנזרות מאכילת בשר ובין יחס אנושי לבני אדם. אם לא ידוע לך היטלר היה צמחוני. מאיין לקחת את הטיעון אותו אתה מייחס לי כי מי שמתנגד להשקפה הרומנטי, גם מסווג אנשים שכולם אותו גזע לגזעים נמוכים ועליונים. כדאי לך ללמוד כי המרקסיזם אינו אוחז אלא להיפך שולל את הדרוויניזם החברתי. הימין הרדיקלי הוא שאימץ את הדרוויניזם החברתי. הלאומנות הגזענית הפורחת בארץ קשורה דווקא להשקפות של דרוויניזם חברתי "עם בחירה". לא מקרה הוא שביאליק ב34 הרצאה באונ' קבע כי הוא מזדהה עם תורת הגזע של היטלר.( ראה את ספרו של פרופ' פלק על גנטיות ויהודים) האדם בניגוד לכל חייה אחרת אינה רק מסתגלת לסביבה אלא משנה אותה וכאן הטעות הגדולה של כל הדרוויניסטים החברתיים. מי ששם בני אדם ופרות על אותה מדרגת התפתחות מצדיק את הטבח בבני אדם, שכן בני אדם יאכלו בשר, אך לא חייבים לרצוח בני אדם אחרים..

אנטוליו

New member
נכון שבלי אוכל אין חיים, אך למה

בני אדם חייבים לרצוח על מנת לאכול? אפילו קופי אדם, שאנו כה מתביישים במוצאנו המשותף, הם צמחונים לרוב. ישנם גם קבוצות אנשים, במיוחד בהודו, שהם צמחונים כבר אלפי שנים, כך שכן אפשר להתקיים בלי לנצל ולרצוח בע"ח. לדעתי, לאדם שמזונו מורכב מגוויות של בע"ח נרצחים - אסור לו להתלונן על רצח של בני אדם אחרים, אחרת זה נשמע צביעות שהיות והם נחותים, כביכול, מאיתנו - דמם מותר. לפי אותו קו מחשבה מותר לרצוח גם תינוקות, כי הרי הם פחות מפותחים מאנשים בוגרים. אתה יוצא מהשקפת עולם אנתרופו-צנטרית פסולה וגזענית, לפיה האדם הוא המרכז ההוויה ונזר הבריאה. זה כאילו להמשיך לטעון שכדה"א הוא מרכז היקום, סביבו סובבים שאר גרמי השמיים. לדעתי, למרות היותי בן אדם בעצמו, זה פסול בעיני להעדיף דווקא את החיה האכזרית והשפלה ביותר על פני שאר החיות. בזה שהן חיות בהרמוניה עם הטבע ואינן משנות אותו אני רואה יתרון ולא חיסרון. בסופו של דבר, האדם, עם כל "חוכמתו", הביא רק אסונות על הסביבה ועל עצמו, והוא הרבה פחות מאושר מכל בע"ח חופשי. הלוואי שבני אדם, קופים ופרות היו על אותה רמת ההתפתחות מהבחינה המוסרית. האדם, לצערי, בזכות התפתחות החד-צדדית של המוח המעוות שלו, ציניות ועורמה, גירש את עצמו מגן העדן האגדי, התרבה לממדים מפלצתיים והפך את כדה"א לגיהינום עלי אדמות.

armbruster

New member
איך אפשר לקרוא למי שתומך בטבח

של אזרחים ישראליים בלתי חמושים וחפים מפשע וקורא לזה 'מלחמת שחרור'? אכן, נאצי אנטישמי.

יאללה ניאו נאצי מטומטם

חזור לביבים מהם הגחת. אתה לא רק שקרן וסלפן, לכך כבר התרגלנו, אתה לא רק תומך נלהב של משפחה בת 18 נפשות שהגנרלים הישראלים טבחו, לכך כבר התרגלנו, אתה לא רק הבעת תמיכה בנאצים שבמשטרו של אדנואר, לזאת כבר התרגלנו. אתה לא רק ניסת לגונן על הנאצים בלטביה ,לזאת כבר התרגלנו ,אולם היום שברת שיאים בתמיכתך באספה של הניאו נאצים והתקפותיך על מתנגדי הנאציזם. קברנו את צבאו של היטלר בסטלינגרד, והוא התאבד בבנוקר שלו בברלין. תלינו את מוסליני באיטליה. קל את הרעיונות הניאו נאצים שלך חזרה לאותו ביב ממנו הגחת

אתה יודע

זו הייתה "מעצמת הרוע האימפריאליסטית", הידועה בכינויה ארצות הברית של אמריקה, אשר הביסה את היטלר, ולא בריה"מ, אשר לולא התמיכה האדירה מצד המעצמה ה"כובשת" מהמערב (ארה"ב), זו כנראה הייתה נופלת גם היא אל מול מלתעות הוורמאכט. ועכשיו, אחרי שיעור היסטוריה קצר בו איך ארה"ב שוב הצילה את העולם, בוא נמשיך להמשיך לשנוא אותה. או שאולי אתה כן מצודד בארה"ב, כשאתה מדבר על הבסת הנאצים בגוף ראשון?

כבר שמעתי על הרבה ליקוקים

לאימפריאליזם האמריקאי שנכנס למלחמה לאחר שכבר היה ברור שהנאצים מפסידים במבצע ברבורסה, כדי למנוע מברית המועצות לשחרר את כל השטח שהיה נתון לשלטון נאצי, אך הבתודתה שלך ממש מזהירה. זה לא סילוף ההיסטוריה זה סופר סילוף.אבל לאנשים כמוך חשובה האמת ההיסטורית כמו שלדג חשוב אופניים.

ואם כבר אמיתות היסטוריות..

אל תשכח גם את רוזוולט ופרל הרבור, בוש ומגדלי התאומים. לאמיתות היסטוריות נוספות נא להיכנס לאתרים רציניים כגון זה עליהם אבי נאגי וכל היסטוריון מתחיל המכבד את עצמו מסתמכים. אגב, שמעתי שגם הדוקטורט של northernstar יופיע בקרוב באתר זה, רק...באתר זה.

Wing Chan

New member
"האמת ההיסטורית" שלך היא אמת

אשר לא מתבססת על עובדות אלא על השערות וזו בדיוק הבעיה. כנראה שלא היה הפצצה בפרל הרבור בכלל, כי ארה"ב הרי נכנסה למלחמה אך ורק כדי למנוע מברה"מ את הניצחון. אל תהיה פראנויד, בחייך. סתם תאוריות קונספירציה...

תגיד, כמה קיבלת בבגרות בהיסטוריה?

ארה"ב הצטרפה למלחמה בדצמבר 1941, בעוד שגרמניה הגיעה לשיא כוחה רק בקיץ 1942. באותו שלב שארה"ב הצטרפה אגב, הפתרון הסופי אפילו לא החל והיה נראה כי אירופה כולה עומדת ליפול בידי הנאצים. נצחון אפילו לא נראה באופק. הקונספירציה שאתה מעלה מוכיחה בעליל כי אין לך שום מושג היסטורי: 1. נוח לך להתעלם מהעובדה שלאורך כל המלחמה ארה"ב סיפקה תמיכה כלכלית אדירה לבריה"מ, וכן סיפקה לה מזון רב, תבואה ואפילו אמצעי לחימה - שלוליהם ספק אם בריה"מ הייתה מצליחה לעמוד מול גרמניה. ספק ספק. אם ארה"ב אכן שאפה לכבוש את השטחים האלו במקום בריה"מ, מדוע בכלל טרחה לספק לה כזו תמיכה אדירה? היה לה הרבה יותר נוח שבריה"מ תובס. 2. היה זה צ'רצ'יל, בסוף המלחמה, ששאף (והצדק עימו) לפלוש דווקא ממדינות הבלקן ומשטחי המזרח, ולא מהמערב (נורמדי, לצורך העניין), על מנת שרוסיה תכבוש כמה שפחות שטחים באירופה. המנהיג הדגול, ברוב חוכמתו, חזה את העתיד לקרות והבין כמה סבל יגרם כתוצאה מכל פיסת אדמה עליה תשתלט הרודנות הקומונסיטית. אולם, היה זה דווקא רוזוולט שהתנגד לגישתו של צ'רצ'יל, אם כי היה טיפש מכדי להבין את שצ'רצ'יל הבין ואם כי לא רצה להכעיס את הרוסים - ולכן התעקש לתקוף מנורמנדי - דווקא כדי לאלץ את הגרמנים לפצל חזיות במטרה להקל על הרוסים במזרח. לך ולמד מעט היסטוריה, מר נאגי, זה ישתלם לך.

ואת הדברים שאני כותב למדתי

מתוכניותיו המרתקות של מיכאל הר-סגור, מגדולי ההיסטוריונים של ישראל, שהוא בעצמו - בשביל הפרוטוקול - קומוניסט מוצהר.

למעלה