משל ונמשל על עונש קולקטיבי

אוי בדיחה

מיכאל הר-סגור..."קומוניסט מוצהר" די בקשקוש זה כדי לדעת מה אתה יודע. בטח עוד תגלה לנו כי אולמרט הוא ....אנרכיסט. מיכאל הר סגור הי ה לפני שנים רבות מאוד חבר מק"י ועזב אותה משום נטיותיו הציוניות. אם אינך יודע הרי אפרים סנה היה בנו של משה סנה ושניהם היו באותה תקופה במק"י. אז אפרים סנה הוא.....קומוניסט. גיחי גיחי. אפילו מי המורה שלך אינך מכיר. ועוד הערת שוליים ארצות הברית הכריזה על מלחמה בסוף 41 היא נכנסה למלחמה בינואר 1942 אפילו זאת אינך קולט ועושה מזה הרבה רוח. הפרוטוקול שלך לא נראה מהימן.

האמת היא

שפרופ' הרסגור דיבר על השקפתו הקומוניסטית פה ושם, אבל מי הוא שיתווכח איתך, שהרי אתה יודע הרבה יותר טוב ממנו מהו. משעשע אותי שאתה מנסה לשכנע אותנו שאפריים סנה היה במק"י, שעה שזאת אינה קיימת מ-1965 (אומנם התקיימה עד 73' אך בגישה הרבה יותר ציונית) וידינו אפרים סנה רק פרש מצבע קבע ב-87'. יש לך הרבה מה ללמוד מאלילייך וישינסקי וגבלז. מה זה משנה אם נכנסה למלחמה בדצמבר 41 או בינואר 42? כך או כך העובדה היא שארה"ב נכנסה למלחמה כאשר גרמניה הייתה בשיא כוחה, אפילו קצת לפני זה, כשהסוף לא היה ולא ניראה קרוב לאופק. מעניין אם עכשיו תטען שהמלחמה בעצם הסתיימה בפברואר 1942, ושכל השאר זו קונספירציה של המערב המרושע. בכל מקרה, המציאות היא שארה"ב סייעה לבריה"מ לנצח במלחמה, ושזו חייבת את נצחונה לארה"ב. חוץ מזה, גם אם שאיפתה של ארה"ב הייתה לכבוש כמה שיותר שטחים מאירופה כדי שסטאלין לא יכבוש אותם (אף על פי שלמרבה הצער זו אינה המציאות) - אדרבא, זו שאיפה לא פחות חשובה מהשאיפה למגר את הצורר הנאצי; ראינו כמה סבל נגרם כתוצאה מ-45 שנות אימפריאליזם רוסי. ומצחיק שאחרי כל זה, אתה עדיין מאשים את ארה"ב - ולא את בריה"מ - באימפריאליזם. אז עשה לעצמך טובה, ולא תלמד קצת היסטוריה (ולא, כתביו של וישינסקי וסרטי תעמולה סובייטים הם לא היסטוריה).

האומנם LAD

"המלחמה ההרסנית והברברית ביותר בתולדות האנושות החלה זה עתה. המלחמה נגד הבולשביזם שהיטלר רצה בה מאז שנות העשרים"(היטלר איאן קרשו הוצאת עם עובד עמ' 347) לאמיתו של דבר,למרות הההישגים המפליגים שהשיג הוורמאכט ההולך ומתקדם עתיד חודש יולי 1941 להביא עמו את ההכרה שתוכנית ברברוסה נכשלה.( עמ' 362) "אפשר לראות בחורף של 1941-1942 לא נקודת מפנה אלא את תחילת הסוף"( עמ' 401) אז עשה טובה ולך ללמוד היסטוריה באופן רציני שכן אתה חוזר על מנטרות פרו אימפריאליסטיות של תקופת ריגן-בוש.

Wing Chan

New member
האמנם אבי נאגי?

אתה מביא ציטוטים, אז גם אני אביא ציטוטים: "בשנים 1939-1945 הצבא הגרמני היה, לכול הדעות, הכוח הצבאי האפקטיבי ביותר שנשלח למלחמה ע"י מעצמה אירופאית מאז ימי האימפריה הרומאית. ליכולתו לנצח בשדה הקרב לא היה מתחרה בזמנו." "בצרפת בשנת 1940 וברוסיה בשנת 1941 נחל צבא גרמניה את נצחונות היבשה הגדולים והמרהיבים ביותר בדברי ימי המלחמות." "בשלושת השבועות האחרונים לקרב על ברלין, הסבו שרידי הצבא הגרמני המוכה מעל ל-300,000 אבידות בנפש לשלוש אוגדות סובייטיות לפני שאלו הצליחו לבסוף להביס אותם." נכתב ע"י סטיבן באנגיי, היסטוריון שמתמחה בהיסטוריה צבאית ובעיקר בקרבות מלחה"ע השנייה (עם דגש על בריטניה אך ממש לא רק). ההדגשות במילים הן שלי, כמובן. כמו שאמרתי בעבר כי טענת שמקורותיי ההיסטוריים הם "ציוניים ואימפריאליסטיים" - הנה דוגמא לכך שזה ממש לא המקרה אך תאמין למה שאתה רוצה ותמשיך ללכת עם הראש בקיר. אז עשה טובה דווקא אתה ותפסיק להסתכל על ההיסטוריה רק מנקודת מבטך הבחד צדדית מבלי להתייחס לשום דבר אחר כי זה מה שאתה עושה כרגע וזה מה שעשית עד עכשיו, ואני מודיע לך שזה מונע ממך לדעת דברים אחרים.

אוי בהמה ניאו נאצית

אתה באמת שייך לאלו שעושים פולחן אישיות לסטלין, אה? זה לא ההמונים שניצחו את הנאצים, שהקריבו את חייהם כדי לחסל את הנאצים אבותיך הרוחניים זה סטלין במו ידיו. גיחי גיחי ניאו נאצי מטומטם שבאותו זמן מעריץ בסתר את סטלין .חזור לביב גמד אינטלקטואלי ופוליטי.

צאו מזה כבר!, לא היה שום רצח או טבח

אתם יכולים לצעוק את זה כמה שאתם רוצים אך כל עוד אתם לא מוכיחים בצורה ברורה כוונה להרוג את אותם אזרחים אז אתם לא יכולים לטעון לרצח או טבח, כנראה שהכי טוב שאתה או אחרים יכולים לעשות זה פרובוקציות, להתמש במושגים בומבסטים בתקווה שזה יהיה הקייס שלכם, מצטער, אין כאן קיים בלי ההוכחה ואני לא משפטן, סך הכל הגיון פשוט. קרתה כאן טעות, סטיה של קרוב ל500 מטר בגלל תקלה טכנית, היו גם תקלות כאלה במלחמות רגילות כאשר צבאות ירו על חייליהם, על מה זה מעיד? שצבאות רצחו את חייליהם? לא, זה מעיד שטעויות קורות, במיוחד כאשר הירי של הקסאמים הוא כל כך קרוב לבתים של אזרחים.

משעשע לראות

איך אזרחים מסויימים (חלקם אפילו כותב בפורום זה), שבאופן אירוני טוענים לנאמנות כלפי מדינת ישראל ולאובייקטיביות פוליטית, מתעסקים כל חייהם בחיפוש האשמות למדינתם. אני לא חושב שיש עוד דוגמא בהיסטוריה לאנשים שעיסוקם היחידה הוא לחפש כיצד להאשים ולשנוא את מדינתם כמו אצלנו. אנשים שקופצים על כל הזמנות להציג את מדינתם באור שלילי ולהפיץ דברי שטנה נגדה. יופי של שרות דיפלומטי אתם עושים לנו, אגב.מעניין אם ידידיכם הפלשתינאים או הלבנונים היו נוהגים כך (לאור העובדה שבסכסוף הזה הם אשמים וגרועים בדיוק כמונו).

למעלה