משמעות ההגנה של pending

liransh177

New member
משמעות ההגנה של pending

שלום, הגשתי בקשה לקבלת פטנט בינתיים בישראל וקיבלתי patent aplication שלפי הבנתי משמעותו הוא patent pending וכרגע אני נהנה מהגנה בין לאומית שאלתי היא במידה ואני מעונין לפרסם ולפתוח אתר אינטרנט למוצר ולציין שם שיש למוצר patent pending עם המספר הרשום שקיבלתי האם בכך אני יכול לגרום לפרסום העלול לפגוע ואף לסגור את סיכויי לקבלת פטרנט? מהו גבול הפרסום היכול לשבור את ההגנה לה אני אמור לזכות במשך השנה? והאם באמת pending זהה לחלוטין למשמעות של aplication , כלומר הגנה זמנית- המתנה? האם סידור המספרים זהה לפנדינג האמריקאי?

אתה מבלבל מונחים

שלום לירן, משמעות המילה Pending, בהקשר של פטנטים ובכל הקשר אחר, היא "תלוי ועומד". משמעות המונח patent pending היא שהוגשה בקשה אך טרם הוכרע אם הבקשה תהפוך לפטנט רשום או לא. בקשת פטנט תלויה ועומדת אינה מספקת לך הגנה במובן שיש לך אפשרות לפעול כנגד מפרים. לדוגמא - אינך יכול לתבוע מישהו שהעתיק את המוצר נשוא בקשת הפטנט. הגנה מסוג זה ישנה רק לאחר רישום הפטנט. ההגנה שמספקת לך בקשת פטנט היא כנגד רישום בקשות פטנטים שאחרים הגישו (בקשות פטנט מתחרות) אחרי יום הגשת הבקשה שלך ואפשרות לפרסם את ההמצאה ברבים. לאחר הגשת בקשת פטנט, בהנחה שבקשת הפטנט שלך נערכה ע"י עורך פטנטים מוסמך ומהווה תיאור מלא בשפה משפטית כנדרש ע"פ חוק הפטנטים (בארץ ובעולם), תוכל לפרסם את ההמצאה ברבים מבלי שהדבר יפגע בסיכויי רישום הבקשה. אין בעיה לפרסם את מס' בקשת הפטנט, אבל איני רואה בכך שום תועלת (משפטית או שיווקית). מספר הבקשה בישראל שונה במבנהו מהמספרים בארה"ב, אך אין לכך שום משמעות, זוהי פשוט הדרך שבה רשויות הפטנטים ממספרות במספרים רצים את הבקשות המתקבלות (בדומה למס' תעודת זהות שיש לכל אחד מאיתנו ומשתנה ממדינה למדנה). עניין אחרון, אין דבר כזה "הגנה בין לאומית". תאריך ההגשה של הבקשה הישראלית יוכל לשמש במדינות החברות באמנת פריז אם תתבע דין קדימה בעת הגשת הבקשה המקומית בתוך שנה מיום הגשת הבקשה בישראל או עד 30 חודשים אם הוגשה בקשת PCT התובעת דין קדימה מהבקשה הישראלית. את כל הדברים הללו היית צריך לשמוע בטרם הגשת בקשת פטנט ועורך הפטנטים שלך היה שמח להסביר לך, בתקווה שהיה לך אחד כזה. מניסיוננו רב השנים, אם הגשת את הבקשה ללא עורך פטנטים מוסמך, רוב הסיכויים שלא יהיה לך פטנט. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה