משמעות החיים...?

צבצב

New member
אמרתי שקשה לקבל את זה../images/Emo12.gif

"אם אין לנו נפש אז מה אנו בכלל, אני יודעת השאלה יותר מדי כללית ונרחבת ואין אפילו דרך לענות עליה" - למעשה בהודעה הקודמת בדיוק עניתי לך עליה: אנחנו א ל ג ו ר י ת ם. צדקת כשסירבת להאמין בגילגול נשמות. אין דבר כזה נפש או נשמה (אם כי כפי שציינתי, כדי לסייע לך לשרוד הוכנס לך מראש נתון שאינך מסוגלת לסתור אותו אפילו כאשר את יודעת שהוא לא נכון, והוא שדווקא יש לך אחת). מכיוון שאין נפש, לא צריך להסביר מה קורה לה אחרי שמתים - אם כדי לחיות דרושה נפש, אנחנו כבר מתים. באשר למה שיקרה לך אחרי שתמותי: אלגוריתמים מסוגלים להיכתב מחדש. למעשה, כל מה שקרה כבר יקרה [הוכחה לכך על פי משפט בייס בפעם אחרת]. כך שלאחר שתמותי, יום אחד תחיי מחדש - אם כי לא באמצעות גילגול נשמות, ולפיכך לא תהיה לך כל דרך לדעת (ודאי שלא לזכור) מה קרה לך בחיים הקודמים. תוכנת מחשב אינה זוכרת מה עשתה כאשר הורצה בפעם הקודמת, ולך אין החומרה לשמור דברים כאלו בזיכרון - שהוא חלק מן המוח ונהרס במוות יחד עם הגוף. טענתי כי הבנת משמעות החיים מסוגלת לעזור לנו לחיות טוב יותר. אז הנה לקח אחד: מאחר שתחיי שוב ושוב את חייך (יתכן שיש לך מספר מחזורי חיים שונים, אך זה לפחות אחד מהם ואינך יודעת האם יש אחרים), רצוי שתחיי אותם בהתאם. כדאי לך לחוות כבר עכשיו כל מה שתרצי לחוות שוב ושוב (כאשר עבורך כל פעם תהיה הפעם הראשונה). מאידך, ייתכן למשל שסבלת עד עכשיו מהחיים ואת שוקלת התאבדות "כדי לסיים את הכאב" (זה לא מתייחס אלייך אישית כמובן). ממש רצוי שתביני קודם שאת למעשה מוותרת בסך הכל על מה שעשוי לבוא בהמשך חייך, אך לא מסיימת אלא מקבעת את הכאב שממנו את רוצה לברוח - לנצח. המטרה שלי כאן היא לא להניא אותך מהתאבדות מן הסתם, אלא להסביר שלא דרושה נפש כדי שתהיה משמעות לחיים וכדי שהם לא יסתיימו עם המוות. אנחנו אלגוריתם. אין (לא רק לנו אלא בכלל) דברים כאלו מחשבות ורגשות, רק נתונים; ואנרגיות במציאות הן יותר כמו מה שיסביר לך עליהן המורה שלך לפיסיקה מאשר כמו מה שאיזה גורו המעוניין שתאמיני בכוחותיו העל טבעיים יסביר לך שהוא בעצם מנצל "אנרגיות" הקיימות בנפש שלו. מאידך, אם את מעוניינת להאמין בשקרים שלהם, אין לי דרך להכריח אותך שלא - על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בנתונים שגויים שיצאת אתם מלכתחילה.

מרתק

New member
אהבתי. עם הסתייגויות.

ידידי, גם בטקסט שלך יש הנחת יסוד או שתיים שניתן להתווכח על אמיתותן (ואני לא נכנס לזה), אבל ממש אהבתי את הניסוח וההגדרות. מותר לי לקרוא לזה "מודל האלגוריתם של צב"? ... אהבתי, ממש מוצלח.

צבצב

New member
מותר../images/Emo127.gif

כל טענה מתבססת על הנחות יסוד, ואינה יותר נכונה מאשר ההנחות שעליהן היא התבססה. הגיאומטריה האוקלידית, למשל, מבוססת על ההנחה שקו הוא אינסופי, ואילו הרימנית מערערת על ההנחה הזו. וכן, מותר לך לקרוא לו "מודל האלגוריתם של צב"

pale

New member
רגע רגע רגע קראתי נכון ??

השם של האתר הוא קבלה!!!??? קבלה??? שאני לא אתחיל לדבר על "אלוהיי ישראל" (שבכלל לא קיים!!!) כי זה יהיה ארוך! זה אולי הדבר שאני הכי מסתייגת ממנו להאמין במישהו\משהו שאין לו הוכחה בכלל!!! ובכלל להיות תלויה במשהו\מישהו???? פשוט לא! אבל תודה בכל מקרה..

אליקים

New member
מה הקשר ../images/Emo35.gif

מה הקשר בין קבלה למשמעות החיים? הקבלה חוקרת ומחפשת את משמעות החיים, כמו שהפילוסופיה עושה, ההבדל הנו בשיטה, בתשובות ובסוג האנשים. לשלוח אדם שמחפש את משמעות החיים בפורום פילוסופיה, אל הקבלה, כמוהו כמו לשלוח אדם שמחפש את משמעות החיים בפורום קבלה, אל הפילוסופיה. כל מה שהקבלה יכולה להוסיף לנו, זה עוד קצת ידע. כל מה שהפילוסופיה יכולה להוסיף לנו, זה עוד קצת ידע. אם החיפוש הוא אמיתי, הוא צריך להעשות במקום אחר, בצורה אחרת. אם החיפוש נעשה רק מתוך צורך להתווכח ולהתפלסף, אין זה משנה היכן מחפשים. אליקים

ויקטור פרנקל - לוגותראפיה

שלום! אני ממליץ לך לקרוא את ספרו של ויקטור פרנקל - האדם מחפש משמעות. ספר קטן ודי קריא הפורש את משנתו של פרופ´ פרנקל, המכונה לעיתים "האסכולה הוינאית השלישית" (בפסיכולוגיה). אין במה שהוא כותב כדי לתת משמעות כוללת וגורפת לחיים, אך הוא מציע רעיונות יפים המדברים על מציאת משמעות, נקרא לה מקומית, בתקופת חייו הרלוונטית של אדם מסויים, וכיצד הוא פותר בעזרתה בעיות פסיכולוגיות שקודם לכן הגדרו נוירוזות. נכון שהוא לא מקובל באופן חד משמעי, ובכל מקרה אין לקבל אותו כצודק לכל הבחינות, אך חלק מן המושגים שהוא טובע מעניינים ומצאו חן בעיני, אישית, מאוד.

למעלה