תודה + תשובה
סדנה זו עוצבה בכדי לעבור אותה בקבוצה. זה צויין בתחילתה ובסופה, יותר מפעם אחת. בין הסיבות לכך, אמנה שתיים: 1. משמעת עצמית; 2. הבנה. אדם אחד, גם אם המשמעת העצמית שלו מושלמת, אולי יתקשה להבין את כל ההנחיות המעשיות למן תחילת הסדנה ועד לסופה. אפילו טעות אחת עשויה להיות משמעותית לעתים, תלוי מהי. מספר אנשים הקוראים ביחד, פיסקה פיסקה - ומבצעים לפי הבנתם המשותפת והמבוקרת אחד על ידי השני, כמעט תמיד יוכלו לסלק את ההבנות השגויות שהופיעו בקרב מיעוט מהקוראים ברגע נתון (כל פיסקה, בפני עצמה, תובן תמיד על-ידי רוב קוראיה - העיקרון הוא שכל אחד ישגה בהבנתה של פיסקה אחרת), לקרוא את הטקסט בפשטות ולבצע אותו בפשטות, לפי הכוונה המקורית. לאדם בודד קל יותר לדלג על משפטים, להבין דברים בצורה סובייקטיבית וכדומה. כמובן שגם קבוצה יכולה לשגות, אם כל הקוראים שלה משתייכים לאותו טיפוס-גוף, אותה צורת חשיבה וכן הלאה, אבל הסיכוי לכך הינו קטן מאוד. להערכתי, אין כל אפשרות שתוכלי להעביר את הסדנה לעצמך. זה לא נראה לי מעשי. יש צורך בהמון ידע ומיומנות בשביל לעשות דבר כזה. לדוגמה, השאלות ששאלת, מעידות על אי-הבנה מילולית של הכתוב. כתבת: "כרגע רוב הזמן אני שוכחת מהעבודה הזאת, וכשאני נזכרת לשאול את עצמי, התשובות שאני מצליחה לתת לעצמי ממש מעורפלות. לדוגמא: - עכשיו אני ממש עייפה - גם אם הייתה לי משמעת עצמית מושלמת לא הייתי עושה כלום - עכשיו אני עסוקה במשהו - המקסימום שהייתי משנה זה את מנח הגוף שלי - הייתי מנסה לקדם את המטרות שלי אבל אני לא בטוחה מהן ולא בטוחה שאני יודעת איך עושים את זה" אינני מבין לאיזה הנחיות את מתייחסת בדברים האלה שכתבת. אם את לא מבינה משהו, אני יכול להסביר לך אותו, אבל לא ציינת מה את לא מבינה. כתבת שאת שואלת את עצמך שאלה כלשהי, אבל לא מובן איזו שאלה את שואלת את עצמך ובאלו נסיבות, באיזה שלב של עבודה (מקטע) את נמצאת וכדומה. זה נשמע ממש כללי כזה. אין לי על מה לענות. אם את מתכוונת לשאלה "אם היתה לי עכשיו משמעת עצמית מושלמת, מה הייתי עושה?" אז התשובות שנתת שם כדוגמה אינן מעורפלות כלל, אבל הן לא נשמעות כתשובות לשאלה הזאת. למשל בתשובה "עכשיו אני עסוקה במשהו - המקסימום שהייתי משנה זה את מנח הגוף שלי", נשמע שאת מניחה כל מיני דברים שלא קיימים בשאלה, אם אכן מדובר בשאלה שציינתי, בתוך ההקשר שלה במקטע הספציפי. באותו מקטע בסדנה ניתנו דוגמאות לתשובות. תשובות לדוגמה: "כלום" "הייתי מפסיקה לעשות את זה והולכת לשכב לנוח" "הייתי נושמת מעט אחרת" אפשר לתת עוד אלפי תשובות, אבל מה הקשר ל"עכשיו אני עסוקה במשהו" - אף אחד לא שאל מה את עושה עכשיו... וגם "המקסימום שהייתי משנה זה..." - לא דובר על מקסימום ומינימום, אלא מה היית עושה עכשיו במקרה כזה... הבאתי זאת רק לצורך דוגמה. אין צורך להתפלפל עכשיו על אף אחד מהדברים האלה, אלא פשוט לבחור אם לנסות לעבור את הסדנה, או לא. באהבה בן