משמעת עצמית

siv30

New member
אכן קשה

יעל, גם בעבודה רגילה יש אלמנט של משמעת עצמית רק שהוא מצומצם יותר כי אלמנט הכפיה גובר עליו. את צריכה לתת לעצמך חופש החלטה בלי יסורי מצפון. אני מאמינה שחופש החלטה מאפשר בחירה טובה יותר. את גם צריכה לזכור שבכל מקרה הבחירה שתעשי היא הבחירה הטובה ביותר בשבילך, בזמן נתון. והכי מסכימה עם הסייפא של דברייך, להיות קשוב לעצמך, מבחינתי נכון בכל תחומי החיים.

motyka

New member
משמעות האיזון

כשהתחלתי - הייתי מאד נוקשה עם עצמי. שעון מעורר בבוקר, מקלחת, תגלחץ קפה ולעבודה. הפסקת צוהריים של חצי שעה לכל היותר, ומיד חזרה לעבודה עד שהיא מסתיימת. לאט לאט גיליתי שאפשר לבנות סדר יום שונה - ללכת לנמנמם שעה אחרי האוכל. לא לשים שעון בבקרים שאין פגישות/טלפונים או עבודה דחופה. ולעומת זה לעבוד על חשבון שעות הטלביזיה. ואם אני חש שהיום לא מתחשק יותר - אני בודק ביומן מה צריך ולמתי - ולרוב מגלה שלא נורא אם אקח ספר ביד, או אלך לנמנם, ואשלים את החוסרים בשבת. וזה היופי בעבודה מהבית והגדולה של הבחירה.

יעלי, מוניקה, אביבה ומוטי../images/Emo140.gif

כולכם כתבתם דברים נכונים ומובנים. גם העניין הזה של להיות חדשים בתחום העבודה מהבית, הוא עניין ברור לכשעצמו. זה התהליך. הפרידה מהעולם הנוקשה של להיות שכיר ומחויב לעבודה אצל מישהו והתחלת המחויבות העצמית כלפי מה שאתה בונה לעצמך. עם הזמן, הדברים מתחדדים ונעשים ברורים יותר והשליטה שלנו בזמן ובתנאים שלנו בבית, גדלה הרבה יותר. היום, כשאני מקבלת ספר לעבוד עליו, אני יודעת אחרי שני עמודים כמה זמן זה ייקח לי. פעם, לא ידעתי להגיד להוצאה כמה זמן זה ייקח, וזה ההבדל. הכול די מסודר לי בראש היום. מה שמוטי כתב, זה מה שאני הכי מזדהה איתו. כך אני מרגישה היום. בדיוק כך. הזמן שלי מנותב מצוין ואני מצליחה לתמרן הכול. רק כמו שאמרתי, אני צריכה עוד כמה שעות ביממה כדי להספיק עוד כמה דברים שאני אוהבת... יאללה, יום שישי היום, ויש סקס, ים של סק"ס (לא להיבהל... סק"ס = סידורים, קניות, ספונג'ה...) שחר

monicala

New member
זה לא אותו דבר

"עבודה מהבית" הוא שם כולל להמון דברים שונים. את מדברת על מיומנות מקצועית בתחום בו את עוסקת. עבודת עריכה היא מאוד מוגדרת: יש טקסט שצריך לצלוח, יש פסקאות לשכתב, הגהות וכו'. אולי מבין כל "עבודות הבית" עבודת העריכה היא הכי מתאימה. זו ממילא עבודה שנעשית לבד מול הטקסט. הקמת עסק שיש לו פן שיווקי, מכירתי, לקוחות שצריך כל הזמן להשיג, עובדים שצריך לגייס, הוא עניין יותר מורכב, פחות ברור, מושך לכל מני כיוונים, מועד להתברברות. אני מזמינה אותך להתחלף אתי ליומיים, ואז תראי שזי לוי כזי פשוט...

מוניקה, חמודתי, לא התכוונתי שזה

כל כך פשוט... בטח שזה לא פשוט. התכוונתי רק להגיד שזה הכול תהליך. ואם את בתחילתו, אז ברור שתרגישי ככה. אבל ככל שהזמן יחלוף אין ספק שתשחי הרבה יותר טוב עם הזמן שלך. בכל מקרה, לא התכוונתי לרגע להגיד שזה פשוט. בוודאי שלא. רק תני לזה זמן והכול יזרום כפי שצריך.

monicala

New member
טוב../images/Emo24.gif

וחוצמזה "הארץ" לא הגיע הבוקר, זה כבר מחרב לי ת'סדר יום...

יונית א

New member
סקס על הבוקר?

זו הנקודה שלי קשה איתה ביותר. אני נסחפת ,אני שוקעת , אני שוכחת את הסיר על האש ,את הכלים בכיור, ואת הסק"ס כאמור לעיל. מעולם לא הייתי כל כך לא מאורגנת במשק הבית וה"סידורים" למינם כמו מאז שהתחלתי לעבוד עצמאית. אין לי הגדרות של זמן עבודה וזמן פרטי, הכל גולש ומעורבב אבל החלטתי שאני לא נלחמת בעצמי בכך כי העובדה שאני עובדת ככה, זה בגלל שזה מתאים לאישיות שלי וכל נוקשות של "צריך לעבוד מ8 בבוקר עד הצהרים" לא מתאימה לי. לא בגלל שזה "לא נכון" אלא כי זה לא נכון לי. יתכן שבעוד חמש שנים אתייחס אחרת לתהליך (סביר והגיוני, כי כולנו דינמיים,כולל החיים) אבל אני מקבלת את הדפוס הנוכחי שלי, כמה שמתאים לי עכשיו. ואם על הבוקר לא מתחשק לי לעבוד...אז לא. ובגללך, עכשיו הלכתי לס"ס (בלי "ק") במזג האוויר הזה. בוקר אור.

יונית,../images/Emo3.gif../images/Emo45.gifהכי טוב,סקס על הבוקר..

אבל גם אצלי הכול מתערבב ונוח לי ככה. אני קמה מהמחשב ב- 12:30, רצה למטבח לשים את השניצלים במחבת ואת הפתיתים בסיר וחוזרת למחשב רק כשזה מוכן. בשתיים בערך, כשהקטנים מגיעים, אני מפסיקה לשעה לאכול ולהיות איתם ואז ממשיכה. לפעמים אני צונחת לשינה בת שעה... ואחר כך ממשיכה עוד שעה וחצי של עבודה עד חמש, חמש וחצי ואז כולי של הבית והמשפחה. לפעמים יש לי השלמות בערב, אחר שהכנופייה הולכת לישון ואז אני משלימה. בכל מקרה, ס"ס נעים לך... או סק"ס... איך שבא לך

נשמע מצויין.

אני זוכרת את עצמי כל-כך הרבה פעמים יושבת מול המחשב במשרד (כשכירה כמובן), בשעת המשבר של הצהריים. מה לא הייתי עושה אז בשביל לחטוף תנומה של חצי שעה?! ברור שגם לא הייתי יעילה ברגעים כאלה.

motyka

New member
חזרתי מ סק

את הספונגה לא עושים היום. יש מטלות כמו קניות וסידורים שבאופן טבעי מוטלות על בן הזוג שנשאר בבית. אף פעם לא חשבתי איזה נתח מיום העבודה זה לוקח - אבל תמיד יש משהו. לשלם חשבונות לשלוח דואר טלפונים טכנאים ונותני שירות וכן הלאה.

כמישהי שעדיין רק חושבת על האופציה

של עבודה כעצמאית, אני מודה שבעיית ניהול היום וחוסר הגבולות בין עבודה לבית, מאוד מטרידה אותי. זו אחת הסיבות שאני שוקלת פתיחת עסק מחוץ לבית, בשותפות עם עוד מישהי. אני מדברת על משהו בסגנון חנות/ בית קפה, לא משרד. אם מישהו זוכר אותי, בשלב זה זו רק אופציה אחת מתוך המון אופציות נוספות שעוברות לי בראש, אך הנקודה שהעלת בהחלט מהווה שיקול חשוב בתהליך קבלת ההחלטות שלי. אומנם עסק שאינו בבית, יקר ומחייב יותר וכמובן שאינו מתאים ודרוש לכל עיסוק, אבל זה מאפשר להנות מתחושת העצמאות מבלי להתמודד עם הבעיות שציינת.

ברונטית יקרה

בוודאי שזוכרים אותך, מה זאת אומרת?... אני שמחה שאת עדיין ממשיכה עם ה"לעשות חושבים", ואין לי ספק כתגיעי בסופו של דבר להחלטה הנבונה. ברונטית, חשבת פעם גם לעשות מבדק גרפולוגי להכוונה מקצועית, עם דגש על בדיקת היכולת שלך הנפשית כמובן, לעמוד בפני הקמת עסק עצמאי? הרבה אנשים מתלבטים נעזרים בזה מדי פעם וזה מוכיח את עצמו די טוב. זה גם יכול לעזור ולתת כיוון לאנשים מתלבטים. בנוגע לחנות/בית קפה... אמנם חשבתי רבות על הקמת הוצאה לאור בעתיד, אבל במקביל גלגלתי מחשבות על בית קפה שהוא גם חנות ספרים וגם יש בו אפשרויות להפקת ספרים בהוצאה עצמית לסופרים מתחילים שמעוניינים. זה עדיין רעיון שמתגלגל לי אבל הוא ל ישים עבורי עכשיו כי ילדיי צעירים עדיין ואני צריכה לחכות לפחות חמש שנים עד שהם יהיו בגיל שאוכל לגלגל עניין כזה שמצריך שעות מרובות בעסק שמחוץ לבית, וכן הון התחלתי עצמי שאין לי אותו כרגע, אבל אני מקווה שיהיה לי בעוד כמה שנים. Please God. בקיצור, עוד חזון למועד. המשיכי לשתף אותנו בלבטייך.

monicala

New member
רגע, רגע רגע,

גם אני הולכת לפתוח בית קפה וחנות ספרים. עם גלריה קטנה. היה לי אפילו משקיע שירד בסופו של דבר מהעניין. מצאתי כמה מקומות, עמדתי בקשר עם הוצאות ספרים, ובסוף לא יצא כלום. החלום לעומת זאת נשאר. נפגש עוד 5 שנים. אני אהיה מליונרית מהכינים ואת תתפני קצת מילדיך. מה שאני מתלבטת אם לגלות לך הוא, שגם ילדים גדולים צריכים הורה בסביבה. זה לא עובר כל כך מהר.

מוניקה, בייבי, מותק, ../images/Emo6.gif קחי אוויר

תגידי, נראה לך שאני אזרוק אותם לפח הזבל עוד חמש שנים? פולנייה שכמוני שמודדת להם את הדופק חמש פעמים ביום ועוד פעמיים בלילה? אין סיכוי... אבל בכל זאת, עדיין קל יותר עם גדולים מאשר עם קטן בן 5 וחצי ומתבגרת מתחילה, בת 11.5, נכון? בזה אין לי ספק, אבל אל תדאגי, אין סיכוי שאני אפסיק להחזיק את הקצה של החבל שמחובר לקולר שלהם....
זה כבר בגֶנים... בקיצור, עוד חמש שנים כשתהיי מליונרית, וגם אני קצת... אז נעשה עסק, אינשאללה...

יונית א

New member
Please God?

איך עשית אותו שותף אצלך בעסק ועוד שותף בכיר שאת מבקשת ממנו בקשות למינן. הוא מקבל אחוזים? משכורת חודשית ממך? משקיע בהון התחלתי לבית הקפה שלך? או שותף לרווחים? אז אם הוא לא שותף לרווחים, אל תעשי אותו בבקשה שותף להון התחלתי לעסק החלומי העתידי שלך. ולמה הכוונה? רק את. לא אלוהים ולא שום כוח עליון יצור לך את החלום שלך. תאמיני בו-יהיה. תחפשי את אלוהים- תלוי כבר בו. אני מעדיפה להשאר עצמאית ולא תלויה (גם לא באלוהים,מזל וכל יתר גורמים חצוניים ). נ.ב. סתם נתפסתי לסיפא.

הצלחת להצחיק אותי, יונית../images/Emo6.gif

אבל זה בסדר. כבר מזמן למדתי לסמוך רק על עצמי. ואלוהים, אם יהיה בסביבה ויתמוך, יאללה, בסדר... אבל אני לא סומכת עליו יותר מדי. רק על עצמי.

לגבי הגרפולוגית ובית הקפה

קודם כל, אם את יודעת על מישהי טובה, אשמח לקבל פרטים. (אולי עדיף במסר אישי כי פרסום אסור בפורום). לגבי בית הקפה, אני בדיוק חשבתי על בית קפה משולב עם חנות ספרים או אפשרות לעיין בהרבה ספרים, בלי קשר לחנות. חשבתי על משהו כמו "תולעת ספרים". זה באמת דורש הרבה שעות עבודה וגם הרבה כסף. על פי החישוב שלי, צריך בסביבות 150,000 ש"ח רק כדי להתחיל עסק כזה. אני גם לא בטוחה שזה ילך היום, כי אולי קצת התרגלו לרעיון וזה כבר לא נראה ייחודי. עם זאת, זה באמת נשמע חלום.

חוץ מזה, לגבי ההתלבטויות..

ההתלבטויות ממשיכות ונראה לי שיימשכו עוד הרבה זמן. קרה דבר מאוד נחמד. נפגשתי עם אביבה בבית קפה ודיברנו שעתיים (לפחות) על כל הנושא והיה מאוד מעניין וכיף!

למעלה