משמרות

מצב
הנושא נעול.
משמרות

משמרות
אני עובד אצל מעסיק קבלן משנה שנותן שרותי תחזוקה לחברה גדולה אחרת שכרי נקבע לפי יומית קבועה של 250 שח לשעות עבודה מ 0800 עד 1730 5 ימים בשבוע כיום הוא רוצה שאני פעמיים בשבוע אעבוד קבוע מ1300 עד 2200 לפי שכר יומי רגיל +ימי שישי לסרוגין השאלה היא האם צורת עבודה כזאת היא משמרת שניה שבה אני זכאי לשכר מוגדל ולהטבות במס הכנסה או שהוא שהוא יכול לשלם לי רגיל לפי ימים שעבדתי בפועל ? והאם צורת עבודה זאת לפי יומיות מכסה את המעסיק מלשלם שכר מוגדל +שעות נוספות ?

שיר ורד

New member
תגובה

משמרות
אני עובד אצל מעסיק קבלן משנה שנותן שרותי תחזוקה לחברה גדולה אחרת שכרי נקבע לפי יומית קבועה של 250 שח לשעות עבודה מ 0800 עד 1730 5 ימים בשבוע כיום הוא רוצה שאני פעמיים בשבוע אעבוד קבוע מ1300 עד 2200 לפי שכר יומי רגיל +ימי שישי לסרוגין השאלה היא האם צורת עבודה כזאת היא משמרת שניה שבה אני זכאי לשכר מוגדל ולהטבות במס הכנסה או שהוא שהוא יכול לשלם לי רגיל לפי ימים שעבדתי בפועל ? והאם צורת עבודה זאת לפי יומיות מכסה את המעסיק מלשלם שכר מוגדל +שעות נוספות ?
תגובה
1. מדובר בשינוי מהותי של תנאי העבודה וזכותך לסרב לשינוי. במקרה שתסרב, המעסיק רשאי לפטר אותך ולשלם לך פצויי פיטורים. אם הוא יכריח אותך לעבוד במשמרות אלו, זכותך להתפטר בגין הרעת תנאים מהותית (לאחר שתתריע למעסיק על כך) וגם אז הוא יהיה חיבב בתשלום פצויי פיטורים. 2. בשני המקרים הזכות לפצויי פיטורים היא בהנחה שעבדת שנה. 3. אם אתה מחליט להסכים להצעה, לא מגיע לך שכר מוגדל. אם תעבוד שעות נוספות זכותך לקבל תוספת שכר על שעות אלו. 4. ישנה בחוק מסה כנסה הטבה למועסיק במשמרות בתעשיה בלבד, אני לא מכיר את פרטי ההטבה הנ"ל. אפשר לנסות ולברר בפורום מיסוי והחזרי מס.

מצב
הנושא נעול.
למעלה