משמרת יום כיפור

דן54

New member
משמרת יום כיפור

אז ככה חשבתי לעשות משמרת אט"ן בוקר רציתי לדעת אם כדאי...אני בתכלס לא דתי, אבל אני שומר וצם ואם אני מגיע זה תכלס לטפל ולא לעשות טפסים... אז מה אתם אומרים? לעשות או שלא כדאי?

למה???

אם אתה צם ושומר מסורת, למה לשהות בתחנה? כדי לראות את כל אלה שלא צמים בולסים סנוויצ'י ענק ונהנים מזה - רק בגלל שזה כיפור...?

כמובן שמבחינה הלכתית אין בעיה עם זה

פיקוח נפש דוחה הכל בערך... השאלה היא יותר אישית מבחינתך. אצלנו בתחנה בכל יום כיפור יש לא מעט אנשים, חלקם צמים וחלקם לא. משתדלים מאד להתחשב זה באמונתו של זה ואין בעיה. הכל תלוי באיך שאתה מרגיש בתחנה ובגישה שלך לעניין.

סטאS

New member
מי אמר שאין בעיה?

מי אמר שאין בעיה הלכתית מי שרוצה שיפנה אליי יקבל לפחות בעיה אחת צא מהסרט, אל תעשה משמרת ביום כיפור אם אתה צם ושומר,

פיקוח נפש?!

פיקוח נפש משמעו שאם צריך לחלל שבת/כיפור לצורך הצלת נפשות במקרה שאין ברירה. פיקוח נפש זה לא לנסוע באמבולנס בצורה יזומה, לפנות לבי"ח שלא לצורך הצלת חיים (כאב ראש...), לעשות טפסים - ובטח לא לעשות את זה, כשלא חייבים. אפילו עובד שיכול להימנע מראש מעבודה בכיפור - גם עבורו לא מדובר בהצלת חיים.

דן54

New member
סלבו...

בגלל זה שמתי דגש על האט"ן...כי זה רק נהג ופאראמדיק והם זקוקים לכל יד נוספת ואני לא הולך לעשות טפסים ומן הסתם לא יתפסו אט"ן בשביל כאבי ראש בשביל זה יש איזה 4-5 רגילים

אתה בטוח?

כמה ממקרי האטן/נטן במשמרת הם אכן כאלה? שיהיה ברור, אני לא מנסה למנוע ממך ללכת להתנדב או חלילה לעזור לצוותים שעובדים בכיפור. פשוט, אני מנסה להציג את הדברים כמו שהם, בצורה הכי אובייקטיבית לאדם שצם בכיפור, מבלי להיתלות בכל מיני הלכות או אמיתות שאינן נכונות/רלוונטיות.

סליחה שאני מתערבת

אבל במקרה זה מאוד תלוי. אני יכולה להגיד לך שבמודיעין ליד התחנה יש בית כנסת, הרב של אותו בית כנסת ניגש אלינו המתנדבים בתחנה לפני מספר שנים וציין כי פיקוח נפש דוחה הכל ומכאן כל המתנדב ביום כיפור אינו חייב לצום ויכול לעבוד כרגיל ביום זה ולו לשם המטרה של הצלת חיים (הוא כן ציין שלא משנה באיזה מקרה מדובר) אל תשכח שיש זרמים רבים ביהדות ואף בתוך הזרמים יש הרבה מאוד פסיקות.

זה לא דיון הלכתי...

פיוח נפש דוחה הכל - בוודאי! ללא שום ספק! הדיון היה על עצם קיום המשמרת ואם באמת יש עניין של פיקוח נפש.

באמת?!

1. פיקוח נפש דוחה הכל - כן, ללא ספק. 2. האם הגעה (מראש) לצורך התנדבות במדא ביום כיפור, על כל המשתמע מכך עומד בתבחין הנ"ל - ספק רב ביותר!

עוד משהו

אין ספק שכבוד הרב מתמצא היטב בנבכי ההלכה, אך אני מניח שאינו מכיר את טיבה של ההתנדבות (בטח לא בכיפור).

כיוון שבית הכנסת צמוד ביותר

לתחנה אני מאמינה שהוא יודע מה הולך בה מה גם שהוא מזמין את המתנדבים והעובדים לתפילות, אני לא יודעת עד כמה הוא מודע להתנדבות או לא אבל הוא ציין מפורשות שכיוון שאנחנו מתנדבים אין צורך לצום וכיוצ"ב

אין צורך לצום?!

הפעם האחרונה שאישרו בצורה גורפת (לאוכלוסיה מסוימת) לא לצום, זה היה במלחמת יוה"כ. גם אדם חולה שנזקק לתרופות במהלך הצום צריך לצום (רק שבמקרה הזה, יש "נהלים" מסוימים באשר להפסקת צום לצורך נטילת תרופות - וכאן מדובר באדם חולה). בקיצור, זה שהוא רב זה עדיין לא פסיקה הלכתית, יש הלכות מאוד ברורות בעניין (אלא אם כן, מחפשים תירוצים לא לצום...)

אין צורך בצום בזמן ההתנדבות

זה לפחות מה שהוא הסביר אני לא מתיימרת להבין את זה אני בעצמי מאוד לא שומרת ככה שזה לא בדיוק מפריע לי

amitp

New member
מלחמת יוה"כ?

לפני משהו כמו שש שנים, בהיותי בנופש באיזור חאן יונס לא רק שאושר לנו שלא לצום אלא יצאה פקודה מן הרבנות הצבאית שאסרה על חיילי צה"ל לצום (לא שזה הפריע לנו לצום בכל מקרה ובין לבין לרדוף אחרי כל מיני חברים שבאו לבקר)

לפני אותו מספר שנים (פחות או יותר)

עשיתי קו בתל-רומיידה. בצהרי יום הכיפורים, נזרקו שני רימוני רסס בכיכר גרוס. הצום לא הפריע לכיתת הכוננות בסריקות ובפטרולים, והצום בטח שלא הפריע לנו לתצפת מהעמדות. שורה תחתונה: מי שמחפש סיבות ימצא אותן. שורה תחתונה ובסיסית יותר: מי שלא מבין דברים לאשורם שלא ינסה ללמד את מה שהוא לא יודע (או לפחות יפתח את המקורות). נכון לענייני ההלכה ולענייני רפואה...

ולא פחות חשוב

מי שלא מבין חשיבות של דבר מסוים - שלא ינסה לטעון עד כמה אותו דבר לא חשוב...

plasTc

New member
סלבו../images/Emo153.gif

אני חושב שהרבנות הראשית הצבאית מתמצאת טיפה יותר בהלכה היהודית ממך, ואם היא אישרה ופטרה את החיילים מלצום אז כנראה יש סיבות. וחוץ מזה גם לעניין שחן העלתה, שמעת על הפתגם עשה לך רב, גם ההלכה אומרת שאם בחרת רב והוא אומר לך הלכה מסוימת אתה פועל על פי ההלכה של אותו רב וההלכה שלו "קבילה". לגבי הנושא שאנשים מחפשים לא לצום זה נכון, אבל כשיש לך רב או רבנות ראשית צבאית והם מתירים לא לצום, אז... מותר לא לצום. ויש אצלנו בתחנה כמה עובדים דתיים שעושים משמרות בשבת וגם משמרות על הלבן כי יש היתר וזה מוגדר כפיקוח נפש, ותאמין לי שהעובדים הדתיים הסבריו לרב בדיוק את טיב העבודה שלהם לפני שהוא פסק להם שמותר.

דן54

New member
ההוראה של הרבנות מוצדקת

עדיף שחייל לא יצום כי זה יכול לגרום למותו ולמות עוד רבים... ובקשר לנהגים שעובדים שבתות...מה אני אגיד לכם אם הנהג באמת דתי אז הוא לא חייב לעבוד אלא אם כן חסר עובדים אבל כעקרון זה סתם מסבך הכל ומי שדתי דתי מנסה לא להגיע בשבתות...

למעלה