משמרת יום כיפור

אין ספק! מצד שני, צריך לזכור

שלמרות היתר פיקוח נפש, אם אפשר להימנע מחילול - חייבים להימנע! אני אמנם אדם לא דתי, אבל אשאיר כרגע בצד את דעותי בנוגע לדתיים שעושים שבתות...

Seidman

New member
ולכן לדעתי כל הויכוח הזה מיותר

גם לך וגם לי אין מספיק ידע בהלכה דתית ולכן לא משנה מה תאמר, זהו דעתך בלבד, והוא בפירוש אינו מסתמך על ההלכה הדתית משום שאתה פשוט לא מכיר אותה לעומק.

א. זה לא ויכוח, זה דיון

חבל שאתה לא מסוגל להבדיל בניהם. ב. אל תמהר לקבוע קביעות לגבי אחרים, בפרט אם אתה לא מכיר אותם.

Seidman

New member
שנה שנייה אני הולך לעשות משמרת

ואני ממליץ בהחלט משמרת עמוסה וחביבה ביותר, במיוחד שאין לך כמעט נהגים על הכביש. תעשה

דן54

New member
טוב חברה

תודה רבה לכולם בסוף אני לא עושה את המשמרת כי יש מתנדב אחר שמוכן לעשות ואני יכול בשקט להעביר את יום כיפור כמדי שנה שתהיה לכולנו שנה מצוינת! שי

afiksambol

New member
נצל"ש (קצת מאוחר, אבל עדיין...)

יצא לי להיתקל לא מזמן במאמר המצורף. מדובר בקובץ שאלות ותשובות לגבי עבודת מד"א בשבתות וחגים, שניתנו למכון "דעת" ללימודי יהדות ורוח. כמו שכבר אמרו כאן לפני, התשובות שניתנו על ידי רב מסויים (או קבוצת רבנים) אינן מחייבות אף אחד, ובכל זאת מעניין לקרוא גישה שונה למה שנראה לנו הכי הגיוני...

Seidman

New member
ואני חושב בדיוק ההפך

לאחר קריאת המאמר אני רואה בזה שאדם דתי יקיים משמרת ביום כיפור כמצווה. אני לא איש דתי ולכן אני לא יכול לומר אותו הדבר על עצמי אבל אם נלך לפי המאמר - לדעתי טוב יעשה אם גם נהגים דתיים יהיו במשמרת ביום כיפור.

אם נלך עפ"י המאמר

אז אדם דתי לא יעשה טפסים, לא ייסע לנסיעות לא דחופות (שאין בהם משום פיקוח נפש או סכנת חיים), לא יפנה כל מיני מתחזים (הומלסים וכד') ועוד...

למעלה