משעמם לי....שרשור ראנדומאלי

• פותח הנושא Yuske
  • פורסם בתאריך

Yuske

New member
משעמם לי....שרשור ראנדומאלי

מה קורה כולם?

meytar

New member
הכל-טוב...

אבל-נדפק-לי-הרווח-במחשב-וזה-מחרפן-אותי-כלכך...-_-

Yuske

New member
><באסה לשמוע.....

כלאופן אני זז לישון כבר 3וחצי>< לילה טוב

Digi Lista

New member
בוקר טוב../images/Emo13.gif

לי דווקא נחמד הבוקר ובכלל כול הימים האחרונים היו נחמדים(אני אפרט בהמשך)... מקווה שיהיה לכולם כיף בסוף השבוע ובכלל הרבה חיוכים גם בשבוע שיתחיל

Yuske

New member
סטטה למה לעזזל את ערה ב7 ועשרה בבוקר ביום שבת

????????????????????????????? ובוקר טוב^_____^ משום מה אני במצב רוח טוב... אולי בגלל שיש לי את השבועיים הקרובים (פחות יומיים רגילה\3 ימים) ואז שבוע וחצי חפשש.....ואז 3 ימים טופס טיולים ואז זהו._.

Digi Lista

New member
הייתי ערה כבר בשש,בשעה הזאת רק נכנסתי למחשב..

יש אנשים ששינה היא מילה כמעט גסה עבורם גם כשהם הולכים לישון בשלוש וחצי לפנות בוקר(לא אחרי בילוי סוער,סתם קריאת ספר)...
תשמור על המצב רוח הטוב,לפעמים זה כול מה שיש לנו
אתה כבר חצי רגל בחוץ,אה?יפה לך,למעשה גם לי השירות לאומי עומד להסתיים אבל נכון לכרגע יש לי בסך הכול הפסקה של שבועיים(מה15.8) עד שאני כנראה מתחילה את אותו התפקיד בתשלום של אזרחית לכול דבר(נשארו הפרטים הקטנים לא סגורים ובכול זאת סביר שזה מה שיקרה אם כלום לא יתחרבש ברגע האחרון)...

Yuske

New member
6 O__O

איייק כן^^ הרגל השנייה תיכף תצא גם כן^^ הוו בהצלחה שמה^__^ רגע שירות לאומי גם מקבלימ תשלום? הפסקה זה טוב*___* חפשש יאי

remundo

New member
משהו כמו..

582.63 ש"ח לחודש, (ככה זה אצלי, לפחות) לדברי האגודה להתנדבות. ^^" (כי עוד אל בדקתי עם הבנק כמה אני באמת מקבלת O_O והגיע הזמן שאני אעשה את זה כי תכף השנה הזאת נגמרת >_< אגב, שנת השירות נגמרת ב15?)

Digi Lista

New member
למעשה שלי זה 800.91 ש"ח...

בגלל שכאילו מחזירים לי עוד 142 ש"ח על כרטיס חופשי חודשי באוטובוס פנימי(שלא מכסה כלום כי יש פה בעיה גדולה של תחבורה ציבורית ובדרך כלל במקום לחכות שעה וחצי ולשלם 4.70 ש"ח אני כבר לוקחת מונית רק שזה עולה 15-20) ואני גם בעמותת 'שלומית'(חרא של עמותה,לא ממולצת ואני מקווה יום אחד להוציא לאור את כול ההתנהגות המחורבנת למתנדבים לתקשורת כדי שידעו להיזהר,עשיתי דרכה שנתיים כשכבר בסוף השנה הראשונה תיכננתי לעבור עמותה וגם פניתי ולמעשה את התפקיד הנוכחי קיבלתי באמצעות "האגודה להתנדבות-מסלול חילוני" ומאוד מאוד התרשמתי מהם ומהיחס ואני רואה גם אצלנו את הבנות הדתיות ואת כמות החופשות וההטבות שהן מקבלות ואילו אצלנו למשל עבודה בחול המועד סוכות היא חובה אבל שלומית חטפו מתחת לאף את התקן ונאלצתי להישאר עם כול הטינה שאגרתי כבר בשנה הראשונה ובכמויות)...יש מחירים שונים הנעים החל מ300 ש"ח ולדעתי נעצרים ב1,000 שזה לדירות שירות,אבל אני לא סגורה על זה במאה אחוז... אצלנו בדרך כלל מכריחים לעבוד גם אחרי ה15.8,לחברה טובה שלי שגם בשירות עושים עכשיו בעיות כי היא דורשת לנוח בין השנה הראשונה לשנייה ולא מוכנה לעבוד עד סוף אוגוסט וישר אחרי לרוץ לשנה שנייה במלוא העוצמה(ככה קרה גם לי שנה שעברה,המזל שאני אוהבת לעבוד אז זה פחות קריטי),היא צעקה עליהם שבכול העמותות הדתיות נותנים ושאנחנו לא סוסי עבודה ובמילא המנהל תקן שלה בחופש וזה סתם לדפוק אבטלה,הצעתי לה לפרוש מהעמותה-לקבל את החופש ואז לחזור שוב בספטמבר וכמובן מראש המלצתי לה לעבור ל'אגודה להתנדבות-מסלול חילוני' הבעיה שעד שהיא פנתה האפשרויות שלה התמעטו נורא והתקן שהיא רוצה נמצא ב'שלומית' וזאת בעיה רצינית...

remundo

New member
בדיוק ברגע ש

כתבת על שאת בשלומית ורע שם באתי לספר לך על המסלול החילוני, אבל אז ראיתי שאת כבר יודעת.. האמת היא שגם אותנו מכריחים לעבוד עד ל31.8, אבל זה ככה רק בבתי חולים כי צריך את הבנות שירות בשביל התפקוד השותף שלו, לאומת זאת בנות שירות של חינוך משתחררות מוקדם יותר בגלל החופש הגדול וכו' וכו'. עד כמה שהבנתי השנה שלנו נגמרת ב15 (בדפים שקיבלנו בתחילת שנה היה כתוב שב 19 אבל עכשיו כולם אומרים שב15) ובנות שעושות שנתיים משתחררות אפילו מוקדם יותר בשביל לנוח (או שאולי של שנתיים משתחררות ב15 וכל השאר ב19) (חוץ מבתי חולים, שהם עד ה31 וגם בספטמבר יש יום חפיפה אחד כדי ללמד את הבת שירות החדשה את התפקיד אומשו O_O) לי היו בעיות עם הקורס בפיזיקה שעולה לי על החודש האחרון, אבל אם ממילא משתחררים ב19 אז יש לי קצת הרבה ימי חופש שלא לקחתי כי עבדתי בחוהמ סוכות וחוהמ פסח וכו'. לפי מה שהבנתי יש 22 ימי חופש שנתיים למי שעובד 5 יום בשבוע ו26 ימי חופש שנתיים למי שעובד 6 ימים בשבוע או משהו כזה (אני לא סגורה על אלה שעובדים 6 ימים בשבוע כי אני בעצמי עבדתי 5 ימים אז לא התעניינתי ב6 ימים ככ). אפשר לבחור לבד מתי לקחת את הימים האלה, אבל אצל האגודות בדתיות בדר"כ משבצים אותם אוטומטית בימים של חול המועד וכאלה, ואז אם לא לוקחים אותם יש כאילו עודף ימים (כלומר, אפשר לקחת את החופש הזה מתי שרוצים.) הימים האלה הם משהו שקבוע עם משרד העבודה או משהו כזה ולא לאגודות עצמן (כך שזה ככה אצל כל האגודות) אבל בכל זאת יש עוד כמה הבדלים. מבחינת משרד העבודה (או המשהו האחר שאחראי על שירות לאומי) מספיק לעבוד 40 שעות שבועיות (וככה זה גם עם האגודה להתנדבות) אבל בעמינדב רוצים 45 שעות שבועיות (ככה כתוב במסמכים שלהם, אבל אני לא חושבת שבאמת מקפידים כל כך על כל השעות הקטנות.. אם שעות יכולות להצטבר לימים אני מכירה הרבה בנות שישרתו עוד חצי שנה O_O אם שעות מצטברות לימים הייתי צריכה להשתחרר כבר קודם >_>" ) ובסופו של דבר לא הבנתי עם השנת שירתת במסגרת שלומית או האגודה להתנדבות. (לי היה חוץ מהמשכורת הרגילה גם תוספת לחופשי חודשי של דן וקווים באזור תל השומר, 192 שח.)

Digi Lista

New member
לא עבדתי בבית חולים רק בתקני חינוך...

וגם החברה שסיפרתי עליה שייכת לתקן חינוך(למעשה היא מחליפה אותי בתפקיד מהמחצית השנייה והמוצלחת יותר של השנה הראשונה)וזה מוגזם מה שעושים ב'שלומית' בענייני החופש,אנחנו לא עבדים,ובלי להעליב כשיש עובדים רגילים במקום באותו הזמן המקום לא יפול עם בני השירות יצאו לחופש כשמילא בספטמבר יבואו בני שירות חדשים(או שהותיקים ימשיכו לשנה נוספת). עם כמות השעות שאני עובדת במהלך השנתיים כולל בזמן מלחמה עם קטיושות שורקות מסביבי ובלי להחשיב את הבייביסיטרים בשעות אחר הצהריים וההתנדבויות ללא קשר לשירות הייתי צריכה להשתחרר כבר באמצע השנה בערך,תחשבי שיש לי בשבוע ממוצע עודף של 20 שעות(מעל ה40 המינימליות),בחודש זה עודף של 80 לפעמים יצא לי יותר(צריך נניח 160 שעות בחודש-לי יש 240),אבל זה לא בדיוק מתקזז והאמת שאני דוגמא קיצונית כי אני וורקוהולית רצינית וכשאני נהנית בעבודה מסויימת אין לי ימים ולילות ואני חיה 24/7(לא בריא, אבל לא תסריט בדיוני) ואצלנו לא כתובה חופשה החל מה15.8 וגם לא בחול המועד סוכות,ובכלל גם על ההנחות וההטבות לא ממש מעדכנים אותנו וכששאלתי את הרכזת היא אמרה פשוט לבוא למקומות ולשאול אם יש הנחה לש"ל... אני עובדת שישה ימים,זה אמור גם להיות 40 שעות לשישה ימים בדרך כלל זה קורה כשפריסת השעות קטנה מ40 במהלך חמישה ימים או בעבודות מסויימות כמו פנימיות שבהן טוחנים שעות בכמויות,כשהתקן הוא חמישה ימים אז עובדים שמונה שעות כול יום וכששישה אז כנראה שעובדים בסביבות 4.5-5 שעות וככה כאילו יש 40 שעות מינימום,אבל אצלי התפקיד מראש כולל גם עבודה בשישי וכ10 שעות ביום ממוצע. איפה שירתת?איך היה? עשיתי גם את השנה הנוכחית ב'שלומית' אבל מחוסר ברירה ולא מבחירה חופשית,כמו שאמרתי כבר התקבלתי לתפקיד דרך המסלול החילוני של 'האגודה להתנדבות' ונורא התרשמתי מהם ו'שלומית' ארק דיכאו אותי וכעסו עליי שאני בעייתית כי אני לא מוכנה לעבוד במזכירות ואין מה להציע לי(בנאדם רוצה לתרום את הנשמה,באמת בעייתי שהוא לא רוצה להיות במשרד ומעדיף חינוך/חינוך מיוחד/הדרכה...)והפנייה לאגודה נעשתה אחרי שכבר התייאשתי לגמרי ונורא התרשמתי מכול היחס והטיפול שלהם בי ובסוף נשארתי ב'שלומית' כי הם חטפו את התקן ברגע האחרון ובצורה מלוכלכת...

remundo

New member
ללא נושא

הנחות והטבות-גם לנו לא סיפרו על זה שום דבר. היה לי גם כרטיס פרסונל תל השומר שהיה די שימושי בתוך תחומי תל השומר, חוץ מזה עם הכרטיס של השירות לאומי (הכרטיס הצהוב) אפשר לנסוע בחינם ברכבת ובכל מקום שיש בו הנחות לחיילים אפשר להראות להם את זה בתור כרטיס חוגר ולבקש גם הנחה (לפעמים זה עובד ולפעמים לא. כעקרון זה אמור לעבוד תמיד, אם שירות לאומי מקביל לצבא איכשהו). גם אני עבדתי יותר מ40 שעות בשבוע אבל לא כל כך הרבה יותר.. נשארתי עד שעה יותר ביום. בכל אופן, שעות משלימות על שעות וימים על ימים. עם עודף שעות שיכולות לכסות על חודש שלם אי אפשר לכסות חודש, אבל כן אפשר לבוא בכל אחד מהימים בחודש הזה לרבע שעה בלבד ואז זה כן מתקזז. (התפיסה המתמטית שלהם מאוד מעוותת, לדעתי. בכל אופן, הם לא מדקדקים מאוד על כל השעות האלה- אלא אם יש מחסור עצום או עודף עצום של שעות. במשך הקורס באתי לשירות מ2 עד 4 כך שיש לי מחסור בשעות, אבל לאורך כל השנה נשארתי כמעט שעה יותר בכל יום ואנימקווה שזה יתקזז ._. ) יש 30 יום מחלה נוסף לימי החופש הרגילים, בשביל יום מחלה צריך אישור רופא. אם לוקחים יותר מ30 יום מחלה צריך אישור שיש בעיות בריאותיות או משהו כדי שהשנה הזאת תחשב כשנת שירות. חבל שלא סיפרת לי על כל זה קודם, אני לא יודעת עד כמה המידע הזה יעזור לך עכשיו, כשנשאר רק עוד חודש.. מתי אתם משתחררים?

Digi Lista

New member
...

למעשה דווקא מ'האגודה להתנדבות' קיבלתי עד אוקטובר רשימות מפורטות ומסודרות של הנחות והטבות במקומות שונים(לא השתמשתי בהן כי לא הייתי ב'אגודה' בסוף אבל לקח זמן מבחינתם לבטל אותי בגלל שכול המניפולציות של חטיפת התקן נעשתה ברגע האחרון...),הם גם כתבו מכתב מקסים המודה מראש לכול המתנדבים על הרצון לתרום(שזה דבר שב'שלומית' אפילו לא חולמים לתת)ובכלל היחס שלהם היה פשוט מדהים ומרוב כעס שנשארתי ב'שלומית' עד תחילת אוקטובר הרכזת שלי לא מצאה אותי,היא צלצלה כמה פעמים בגלל שלא הכירה את הבית ספר עצמו-פעם ראשונה שיש שם בת שירות חילונית(התקן הכללי הוא קודם ליווי הסעה הלוך וחזור שישה ימים בשבוע לשני מקומות שונים,החלטתי להשתלב באחד מהם על אף שיכולתי להיות בבתי ספר רגילים באיזור שהכרתי ודלתם פתוחה בפניי כבר מהשנה הראשונה או לפי האחראית על ההסעה "לשבת כול היום לשתות קפה ולעשות שופינג"-כן,כאילו שאני הטיפוס שיוותר על עבודה וירשום סתם שעות על שתיית קפה כשאני בכלל לא אוהבת קפה ולא שופינג
)אבל למרות שצלצלה והשאירה הודעות קוליות לא טרחתי לחזור אליה-היא לא מועילה אז שלא תבוא לבקר ולא תעשה לי הצגות של איכפתיות,בסוף היא מצאה אותי אבל לא בעזרתי וגם כשהיא הגיעה החלטתי לנפנף אותה כמה שיותר מהר(שזה למעשה מה שעשיתי כול השנה,היא באה,אני אומרת לה שהכול בסדר,הצוות מפרגן לי ושואל מי היא בגלל שאת הרכזת של הדתיות מכירים שנים ואותה לא ואז אני מוצאת עבודה דחופה ומסמנת לה שזמנה להסתלק הגיע) בגלל שבאמת כעסתי עליה ונטרתי לה טינה גדולה עוד מהשנה הקודמת והעובדה שרק בגללה "נגנב התקן" מהאגודה שכול כך הרשימו אותי... בפעם השנייה-באיזה תפקיד שירתת ואיך היה? בענייני הקורסים אני גם כועסת-בשנה הראשונה נרשמתי ל'שלומית' בדיוק כשנגמר הקורס אבל בשנה הנוכחית הייתי סגורה כבר ממאי ואומנם אני נחשבת כאמור קודם כמלוות הסעה אבל מראש סוכם שחלק מהתפקיד הוא להישאר בבית ספר של חינוך מיוחד אליו אני מלווה ילדים,ההיגיון אומר שאני צריכה להיות בסמינר של חינוך,אבל ב'שלומית' הבהירו לי שלא בגלל שזה קודם כול ליווי,אבל זה לא שאני מלווה למשהו שלא קשור לחינוך,ולא שלא התכוונתי להישאר שישה ימים בשבוע בבית ספר לחינוך מיוחד(כשפעם בשבועיים לפי בקשה שלי מצוות הביה"ס לחנ"מ אני משנה אווירה והולכת לבית ספר רגיל בעפולה בו הייתי בשנה הראשונה והתגעגעתי,באותו יום אני רק מלוות הסעה הלוך ושוב,במילא הם קיבלו איש צוות בחינם שבשונה משאר הבנות שירות הבית ספר לא רכש את התקן שלי ותקן פירושו 1,300 ש"ח לחודש עבור כול מתנדב בש"ל לעמותת השירות,מלבדי בבית ספר יש 6 בנות שירות דתיות מ'האגודה' ועליהן שילמו ואילו עליי שעבדתי למעשה כפול מהן שילמו מהמועצה של ההסעה אז מגיע לי להתאוורר מידיי פעם וזה לא חשוב שבחרתי לעבוד בבית ספר אחר ולא להיות בחופש). אין מצב לבוא לרבע שעה ביום על חשבון עודף השעות,זה אולי הגיוני אבל זה אסור עד כמה שאני יודעת ובכלל מבחינה הגיונית מי בא לעבוד רבע שעה?זה לגמרי זלזול בעבודה לדעתי,אומרת את זה אחת שבשנה שעברה יצאה כמלווה גם לטיול שנתי של יומיים עם כיתה לחינוך מיוחד בביה"ס רגיל ויצאו לה עבודה רצופה של 36 שעות ביומיים(כולל שמירות ליליות בשלוש לפנות בוקר) שזה בעצם כמעט שבוע שירות מלא כלומר רבע שעה זאת באמת בדיחה. ידוע לי על ימי המחלה,לא ניצלתי אותם כמעט בכלל(אולי יומיים מאושרים על ידי רופא בשנה שעברה),עבדתי גם עם שפעת כשלא נמצאו מחליפות וגם הסייעת הקבועה הייתה חולה קשה ופחדתי על הילדים(לא הגיוני שכיתה תתפקד בלי צוות קבוע בכלל) והרגשתי מחוייבות לבוא(וורקוהולית...) במילא בבית אני אטפס על הקירות ולא אוכל להתרכז בכלום ככה שעדיף כבר איכשהו לעבוד. היה ביוני יום כיף של 'שלומית' לכול המתנדבים,החלטתי לעבוד רגיל באותו יום כי לא מתאים לי היום כיף הזה בשפיים עם עוד 5,000 אנשים בערך,חום והעובדה שזה לא טיול או פעילות מאתגרת סתם להיות במתקנים כמו כול שנה ומבחינת תאריכים לרוב מי שעובד בתקן חינוך ימי סוף יוני הם קריטיים לסיום שנה,זה לא שהייתי בחופש-עבדתי קרוב ל11 שעות באותו היום,אחר כך הרכזת הבהירה לי שמי שלא בא ליום כיף ועבד יורד לו יום חופש ומי שלקח חופש ולא בא ירדו לו יומיים,לדעתי מדובר בחוצפה ואיזה מין כיף זה כשהוא חובה?במקום לעודד מי שעבד מתנהגים בחוצפה כזאת שמוציאה חשק,הרכזת אמרה שאצלי זה פחות יורגש בזכות זה שלא לקחתי ימי חופש בכלל השנה(וגם שה שעברה לא ניצלתי את כול מכסת הימים,בין השאר כי אפילו במלחמה הכריחו אותי לעבוד וסיימתי תפקיד ב31.8 וב1.9 למרות שזה יצא יום שישי כבר התחלתי-<הגעתי הבת שירות הראשונה לבית ספר השנה> את השנה השנייה וכמובן שגם בחגים הביה"ס עבד אז עבדתי-אפילו בסוכות כשהייתי הבת שירות היחידה)...לדעתי 'שלומית' דואגים בעיקר לעצמם ולכיסוי התחת שלהם מבחינת מקומות השירות ולא למתנדבים כמו שצריך וחבל. אני משתחררת רשמית ב15.8 רק כי הביה"ס לא עובד ואין גם הסעה למקום השני שאני מלווה(גם הוא נסגר עד ספטמבר) שזה שדרוג בגלל שבביה"ס הנוכחי לא עובדים ערבי חג ובשני כן ככה שלפעמים הייתי נאלצת ללוות רק למקום השני ולחזור הביתה וכול התהליך היה אורך שעתיים כש50 דקות בערך זאת חזרה באוטובוס הביתה בלי ילדים ללוות...אני מאמינה שאני אעבוד פה ושם גם בהמשך אוגוסט,אולי פרטני עם ילדים,הציעו לי ללוות ילד מהביה"ס עם המשפחה שלו לשלושה ימים באילת(ההורים ביקשו ממני,הורים אחרים הזמינו להצטרף לנסיעה לירושלים שזה אולי יקרה בגלל שהם הדגישו שזה לא טיפול בילד אלא להיות איתם ואני מאמינה להם כי אנחנו קרובים רגשית)אבל זה לא יקרה,אין מצב שאני אהיה שלושה ימים באילת צמודה לילד וכול המשפחה תצא ותבלה,אני עוד לא בתפקיד "הפיליפינית"(אם כי בשנה הבאה אני אלחם כדי ללוות ילדים לחו"ל,הגיע הזמן שאני אהנה,יש בנות שירות שבקושי עובדות ורק בשנה הראשונה שלהן וכבר טסות ואני שקורעת את עצמי שנתיים מגיעה הכי רחוק עד הרכיבה טיפולית עם 7 ילדים שאני מלווה מטעם הביה"ס...)והאמת שלהיות עם משפחה שהיא לא המשפחה שלי נראה לי בעייתי ויש עוד נימוקים...ועדיין ברור לי שתהיה עבודה פרטנית אם לא מטעם השירות עצמו(והם עוד מסוגלים לדחוף לי משהו בימים האחרונים לשירות,אם כי נוכח ימי החופש העצומים שנשארו לי אני פשוט מכריזה על חופש סיום שירות)אז מטעם המשפחות שיזדקקו לעזרה כשלילדים אין מסגרת עד ספטמבר(בתשלום של בייביסיטר לכול דבר),אבל את השירות עצמו אני מתכננת לסיים רשמית שבוע הבא מבחינת עבודה וב28.8 יערך טקס סיום ארצי ב'שלומית' ואני אולי אלך בשביל לקבל תעודת סיום ולשמוע פלסף(אבל האמת שלא מתחשק לי לבוא ואני מעדיפה שיתנו לי את התעודה בלי טקסים וקשקושים צבועים כשאפילו את תעודת ההצטיינות האיזורית אני לא אקבל ועם כמה שמגיע לחברה שלי גם לי מגיע וכן מותר לי להיות קטנונית כמוהם ולכעוס שאסור ליותר מאחד מכול איזור,מבחינת כול הקריטריונים לגמרי מגיע גם לי,לא צנוע אבל זו האמת)...

meytar

New member
שנה הבאה?את לא מסיימת את השירות?

סליחה שכזה קצר...מקלדת.../:

Digi Lista

New member
מסיימת את השירות לאומי,לא מסיימת עם העבודה...

כנראה שאני נשארת בתשלום רגיל בתפקיד.

Yuske

New member
סיבה מסויימת שאת

מרגישה שאת מוכנה לשתף? בכלאופן...שיהיה לך בהצלחה באזרחות^___^

למעלה