משפחה מארחת בבואנוס איירס

maozeitan

New member
עם יד על הלב לא הבנתי את ההקשר...

mira lo que has escrito ביצאתי למלחמה יום יומי ,פא בארץ שלנו que yo sepa hebreo esa frase no tiene ningun sentido

ic11

New member
Que yo sepa "en" hebreo...

En hebreo no tiene sentido??,pero en castellano ,SI!!!! asi, que se un poco mas modesto y fijate, que escribistes una sola oracion en castellano y tenes faltas .Como yo las tengo en hebreo Asi te queres ofrecer a corregir faltas en castellano!! Primero corregi las tuyas!!!

ic11

New member
Loco...

Mejor la cortamos aca Me estas gastando muchas energias Yo entre a este forum para a portar y vos me estas hinchando las pelotas!!! Entendes!!!Anda a laburar mejor!!!Asi vas a entendes lo que es la guerra diaria

maozeitan

New member
חחח גם אתה רשמת בשגיאות שים לב !

Asi vas a entendes במקום vas a entender תמיד אחרי ir a יבוא infinitivo

ic11

New member
el error es por apurarme...

por que me tenes podrido!!! Lastima ,ya que entre a este lugar tan lindo,Para tratar de aportar lo poco que se y me gusta y un pelotudo que no tiene lo que hacer,no hace nada mas que romper las pelotas !!!Chau!!!!! y la cortamos aca

maozeitan

New member
לא כתבתי עם שגיאות פשוט לא פסיקתי.

אם הייתי שם פסיק בין ה HEBREO לשאר המשפט אז זה היה משפט נכון מאד

maozeitan

New member
עוד שגיאה שלך והבהרה קטנה שלי

y fijate, que escribistes fijate que escribiste ולא escribistes הפועל ESCRIBIR בזמן עבר פשוט preterito indefinido מה גם שהמשפט שרשמתי הוא תקין לחלוטין ואם כבודו לא יודע ספרדית בעייה שלו que yo sepa ingles, esa frase no tiene sentido זה משפט שנקרא frase subordinada והוא כתוב נכון מאד כאשר הפסוקית היא כמובן פסוקית מושא ישיר אפילו אם תנתח את המשפט תראה שהוא כתוב נכון הוא ונתתח אותו que-nexo yo-sujeto sepa-nucleo verbal esta frase no tiene sentido-pss complemento directo בעברית פסוקית מושא ישיר tiene-nucleo verbal sentido-complemento directo no-negacion esa frase-sujeto esa-determinante הבעיה היתה שלא פיסקתי נכון את המשפט והבעיה השניה היא שארגנטינאים לא ממש מדברים נכון ספרדית כך ש... כל הציווי של VOS וכל הפעלים האלה בגוף VOS לא באמת קיימים בספרדית האמתית. במבחן ספרדית של DELE של מכון סרוונטס העולמי חל איסור בתכלית האיסור להשתמש בגוף VOS וכן בפעלים הקשורים אליו.

אלון 58

New member
אולי זו שיטה טובה לגור ולחיות שם...

תקופה קצרה,יהיה שוה לנסות גם לנו,יתכן ואתכנן נסיעה לארגנטינה בעוד כשנתיים-וחצי,עם הבת,כשתהיה בת 12(בת-מצוה),אעדיף לתת לה טיול כזה מאשר "להאכיל" משפחה וחברים ב"רבע-עוף ואטריות",ואחרי יום הכל נשכח,תודה על הרעיון.

לבת שלך זו תהיה חוויה בלתי נשכחת

וודאי גם לך ולאשתך. יש משפחות שמטיילות בעולם ככה ומתארחים ממש אצל משפחות וגם מארחים בתמורה, כמעט כמו במלחמה האחרונה כשמשפחות מהצפון התארחו במרכז ובדרום, אך ללא פחדי הטילים, איזה הבדל.

אלון 58

New member
כן,בהחלט...,

מפגש בלתי-אמצעי עם תושבי המקום רק מקרב לבבות ומגשר בין אנשים מרקע שונה,בתי תשמח על כל דרך שבה נארגן טיול,אשתי,עקרונית להיא כמונו,לא מפונקת,הבעיה שלה עלולה להיות הטיסות הארוכות ומה שיותר ישפיע עליה לא להצטרף לנסיעה זו,שזה טיול שיתן דגש על עיר גדולה,וכיום היא סולדת מערים גדולות,איבדה כל ענין בהן.

נכון, הטיסות ארוכות אך יש פתרונות

זה האזור מהיפים בעולם, מדוע רק בעיר? בהודעה של IC איצ'ה המקסים הוא כותב שנסע עד ברילוצ'ה ועדיין שהה בדירה. אם תרצה אשלח אליך מסלולים למקומות טבע ונוף מדהימים ביופיים בדרום ארגנטינה. כמו כן אפשר לטייל למפלי איגוואסו, מדהימים יותר מהניאגרה. האנשים בארגנטינה מאוד מיוחדים, מסבירי פנים, חמים, עליזים.בטיסות אפשר להירדם, אני עדיין לא ניסיתי אך ניתן לקחת רבע כדור שינה, או משהו טבעי, ואתה תשגיח עליה, כשתגיעו היא תהיה רעננה ואתה תלך לישון. חבל להפסיד.

אלון 58

New member
לי אין חשש מהטיסות הארוכות../images/Emo160.gif...

לפני כמעט שנה,ב-29/11/2005 כבר טסתי לריו-דה-ז'נירו דרך פאריס(עם איר-פראנס),ולאחר שבועיים-וחצי מבואנוס-אירס לחניית לילה בפאריס,ולמחרת המשך לתל-אביב. הייתי גם באיגואסו,בדרום פטגוניה(קלפאטה והקרחונים),ואני מודה,לא מספיק זמן בבואנוס-אירס,לכן אני עוד מעוניין לשוב לשם. אנו לא אנשים שנרעיל עצמנו עם "כדורי-שינה",שומר נפשו ירחק,רעיתי אם היתה נוסעת עמנו,אין לה בעיה,היכן שהיא שמה את הראש,היא ישנה כמו
,כך היה לה ברוב הטיסות הקצרות יותר ליעדים באירופה,בעיקר בטיסות לילה,הבעיה היא אצלי,אני לא ישן בטיסות,קודם-כל למדתי שרצוי בטיסות האלו להזמין מקום ישיבה ליד המעבר,בניגוד לרוב שרוצים "ליד החלון",וזה הוכיח עצמו לגבי בשני קטעי הטיסה הארוכים בין פאריס לריו-דה-ז'נירו(11ש+20ד),ומבואנוס-אירס לפאריס(13ש),רוב צבור הנוסעים נרדם בלילה,ואני לסרוגין קם מהמושב,מחלץ עצמות ומתהלך לי לאורך ה-
בשעות הלילה,זה כמעט לא מפריע לאף-אחד,ישנה במטבחון עגלה עם משקאות חפשי-חפשי לטובת מי שמעוניין בשרות-עצמי לילי כזה,ופה ושם לוקח לי משקה-קל או מים,ואף-אחד לא מפריע וזה מתנהל בשקט בשקט,על-אף החשש הראשוני מהטיסות הללו,כשאני "מסתכל" שנה אחורה,הצלחתי להעבירן בכיף. הלואי וגם בפעם הבאה(אם וכאשר תהיה),יעבור לי כך.

גרי רשף

New member
התלבטות קשה

כשיושבים ליד החלון- אפשר להישען עליו ולישון וגם להסתכל החוצה, אבל אין לאן לדחוף את הרגליים. כשיושבים ליד המעבר- אפשר למתוח את הרגליים, אבל כל פעם שהשכנים לספסל רוצים לצאת- עלי לקום.. נראה לי שהכי טוב לשבת בכסא של הטייס: גם יש מקום לרגליים, גם רואים את הנוף, וגם אפשר לישון בלי שיפריעו לי!

בוקר טוב לפורום הנהדר

נדהמת קראתי את השירשור על שגיאות הכתיב, וסיימתי בצחוק גדול מתגובתו של גרי על מקום הישיבה. האם ניתן להזמין כרטיס במושב הטייס? בקשר להערות על שגיאות הכתיב: אני מכירה המון המון ישראלים שעברית שפת האם שלהם וכותבים ומדברים בשגיאות נוראיות. לדעתי IC1 אמיץ מאוד לכתוב ואין לו כל כך הרבה שגיאות וממש מבינים כל מה שהוא כותב. אני עומדת לנסוע לארגנטינה והספרדית שלי גרועה. גם אני אדבר בשגיאות, העיקר שיבינו אותי. להיות עולה חדש זה קושי אדיר. אנשים עוזבים בתים וארצות שנולדו בהם , את המוכר והנוח ומגיעים לארץ אחרת, קשה כמו ישראל,ואכן יוצאים למלחמה יומיומית. אצלנו מלחמה בכל תחום, החל מסביבה פיזית דרך נהיגה בכבישים , מקומות עבודה,ועוד.לכתוב ולדבר זה הפרט הקטן. להיות בני אדם זה הכי חשוב. "ואהבת לרעך כמוך זו כל התורה כולה" כך אמר רבי עקיבא לתלמידיו. נסו ליישם זאת ולהתמקד בעיקר. IC1 בהצלחה בארץ הטובה הזאת. יש כאן אנשים נפלאים שיעזרו לך ברצון ובאהבה בכל שתבקש, בהצלחה!!!

למעלה