משפחה מורכבת מורכבת....

הא????

וזוגיות של בת זוג יהודיה ישראלית שיש לה ילדה עם בן זוג הולנדי נוצרי ללא ילדים זה הולך בקלי קלות?

טאטי, איפה את היית היום אם מישהו היה אומר לך (כי זה בהחלט התבקש במצבך בזמנו):
טעות מרה!
בני כמה הילדים?
וכמה זמן אתם יחד?

אני חושבת שהאהבה והתשוקה שלך אליו, מסנוורת אותך.
לילדים, קטנים או גדולים, המעבר למגורים עם מישהו זר היא טראומטית מספיק, וברוב המקרים מאוד לא טובה, כך שלהוסיף על זה שינוי כל כך קשה בסגנון ואיכות החיים נשמע לי כמו סיוט.
נשמע לי שאת לא רואה את הילדים שלך בכלל.
את הצרכים שלהם.

לומר שבעזרת אהבה תנצחו, זה מתאים לגיל 15.
לא לאמא שאמורה להיות ריאלית ולחשוב בהגיון על קשיים אמיתיים.
לא נראה לי שאת מצליחה להפריד את הרצון שלך להיות איתו, מהתנאים הנכונים לילדייך.

מי יעבור דירה? את אליו, הוא אלייך, או תשכרו בית חדש יחד?
מישהו יעבור שכונה או עיר? מישהו יחליף בית ספר?
דברים על תקציבים ועלויות ומי ישלם כמה ואיך?
איך היחסים של ילדייך עם אביהם? איך היחסים שלו עם האקסית שלו?
איך הוא עם הילדים שלך? איך את עם שלו?
איך הילדים בינם לבין עצמם?

בגדול, סורי. נשמע לי שמה שמניע אותך זה את עצמך שרוצה להיות עם החבר שלך.
שזה סבבה, כשזה בא לבד.
אבל נשמע לי שאת חיה בפנטזיה של משפחת פון טראפ ורואה רק את מה שבא לך שיהיה, כשבפועל, הילדים שלך יהיו אלה שיצטרכו להקריב את עצמם, בשביל דברים לא קשורים אליהם.
הם יסבלו. ובצדק.
לך נראה שכולם יחיו בהרמוניה ואהבה וציוצי ציפורים והבנה וחיוכים וכבוד ופרחים ופרפרים.
לי מהצד, נשמע שאת לא רוצה לראות את המציאות, חשבת שילדיך ״יזכו״ ללמוד על כבוד, ושכשיהיו קשיים, את תבטלי אותם ותסובבי אותם כך שהם כאילו לא יהיו קשיים אמיתיים שצריך להתמודד איתם באמת, אלא כאלו שאפשר להמשיך לחיות איתם העיקר שביחד..... ושאם ילדייך יסבלו את לא תרצי להכיר בכך כי זה יהרוס לך את מה שבא לך שיהיה...

והייתי יכולה להמשיך.
אבל האמת היא שלא נראה לי שתקשיבי.

TatyBar

New member
הי

הסיפור שלי, שאת מכירה את חלקו, כל כך שונה מזה - שלהשוות רק בגלל שלשתינו יש בעלים שאינם יהודים - זה נורא פשטני ולא מייצג כלום.
ואגב - בעלי לא נוצרי. הוא חסר דת. זה אומר שאין בכלל ענייני דת שמפריעים לו או לי.
ולבעלי אין ילדים קודמים. שזה הבדל אדיר.

אבל זה לא קשור.
כי מעבר לדת ולילדים - יש הבדלים אדירים בכל סיפור וסיפור.
אני לא תמיד אנטי.
במקרה הזה עוד לא הבנתי בכלל בני כמה הילדים וכמה זמן הם מכירים אחד את השני.
ומעבר לחלומות וראייה של רומן רומנטי את העתיד מלא הפרפרים, לא ראיתי פה שיקולים רציניים.
ואגב, זה שהוא עובר אליהם ביתה - ברור שזה מתכון לאסון.
אנחנו תמיד אומרים שצריך משהו נייטרלי.
כי זה אומר שהילדים שלה יצטרכו לוותר על "הבית" שלהם.
ומעבר לבית נייטרלי זה אומר שהבית הוא של כולם. וזה מונע המון צרות.
בינתיים, מה שאני שמעתי זה שהיא רוצה את החבר שלה.
וכל היתר - לא קשור לכלום.
והילדים שלה יצטרכו להשלים ולהתייצב ולהתעצב ולשלם הם, את מחיר הרצון שלה לחיות עם החבר שלה יחד.
(במקרה שלי אגב, זו היתה טובת הילדים, ש"במקרה" השתלבה יופי עם טובתי האישית. אבל זו היתה בראש ובראשונה טובת הילדים לשלב את החיים שלי עם שלו. ואין לו ילדים אגב. מה שעושה את הכל הרבה הרבה יותר פשוט).

מה בוער אגב..? למה עכשיו? ושוב - בני כמה הילדים?

ואגב 2, או 3... אצלי, הוא עזב הכל ובא אלינו. ואנחנו לא שינינו כלום. הוא בא אלינו. ורק אחרי שנה וחצי, עברנו להולנד, כי ראינו כי טוב.
ולא רק זה.
אצלי כבר היתה ילדה משותפת. שצריך היה להתחשב גם בה.
ולא רק זה - אלא שאצלי - מעבר למה שאני רציתי, היתה מומחית שבדקה את כולנו ביחד ולחוד ובכל זוית אפשרית וכל חיבור אפשרי וכל אופציה עלתה על הפרק.
והאפשרות הזו - שלנו, יחד, איתו, בהולנד - היתה הכי בריאה - לילדים!

אז אנא.
ההשוואה ממש לא קשורה פה.

עכשיו אפשר להתייחס עניינית למה שכתבתי לה?

לא, כי...

כל מה שכתבת לה, גם פה וגם למטה, נכונים לגבי כל זוג שבפרק ב'.
גם לגבי.
היא שאלה עניינית לגבי היבט אחד של הזוגיות, נושא מידת שמירת הדת ומה עליה לקחת בחשבון לבנושא הזה פני שממזגים בתים.
את לא התייחסת כלל לנושא הספציפי שלה.
דוגמא, איך "מי יעבור אל מי" קשור לזה שהיא חילונית והוא דתי?

טאטי, את הרי יודעת שהרבה פעמים את ואני די תמימות דעים ברמת הספקנות שלנו, אבל הפעם ממש יש לי הרגשה שאנחנו לא מגיבות לאותו הפוסט.

היי

נשמע לא פשוט, ויחד עם זאת נראה שאתם תעשו הכל על מנת שהדת לא תעמוד ביניכם. מה שלי נראה הכי חשוב זה לעשות את התאום צפיות מראש לגבי כל הנושאים שהועלו כולל לגבי ילד משותף כך שהכל יוחלט ביניכם בשיתוף פעולה עוד לפני שמתעורר הקונפליקט. אני יכולה לומר לך שמכירה זוג כזה היא נוסעת בשבת לפעמים והוא לא. הם שומרים כשרות בבית. בשבת היא פותחת טלויזיה אבל לא מדליקה אש ולא מבשלת. זה מקובל על שניהם כל אחד הלך צעד לעבר השני והם מסתדרים ממש מצויין.לגבי הילדים זה תלוי הרבה בגיל שלהם וכדאי להתייעץ עם מטפל משפחתי כדי לקבל עוד דעה מבחוץ.המון הצלחה!

chili3

New member
טלויזיה גם הוא רואה איתי בשבת...

ונהנה לשמוע איתי מוזיקה עברית בשבת בבוקר
אבל כמובן לא נוסע ולא מבשל
ביחד עם זאת, הילדים שלו דתיים יותר ובשבתות שהם יהיו אצלנו לא נדליק טלויזיה

תודה

פרחאדום

New member
ברוכה הבאה

אני משפחה מורכבת בדיוק כמוך אבל מהכיוון ההפוך
שלחתי לך מסר

המון המון הצלחה!

מודה שאני גם חושבת על זה לפעמים.
אנחנו בית קונסרבטיבי, כשרות, חגים, בית כנסת (אם כי בשנים האחרונות בד"כ מוותרות בשישבת)
הם חילוניים לחלוטין.
לאחרונה ויתרנו על ליל סדר משותף כי אצלנו עושים הכל, ואצלם סימלי.
אני גם תוהה מה יהיה כשנגור ביחד בנושא הכשרות, הפרדת הכלים וכו'.

יודעת להמליץ רק על דבר אחד - תסגרו את הכל, כולל הכל, לפני המעבר.
שלא יהיו אי-הבנות, שלא תגיעו למצב שלכל אחד "ברור מה עושים", ושתהיו מגובשים לגמרי מול הילדים.

chili3

New member
משתדלים לדבר על הכל. די משעשע שכבר 'רשמנו'

את הילד העתידי לבית ספר
דבר שלא הייתי מגיעה לדבר עליו אם בן הזוג היה חילוני.
וכבר הבהרתי שהילדים שלי יהיו בצופים חילונים, מה שאומר שיהיו לי הסעות בשבת לפעילות/טיול וכו'
ושאם תיהיה פעילות משפחות של הכיתה, אסע איתם והם לא יפספסו
מצד שני הבטחתי שהבית יהיה כשר תמיד ושהילדים שלו יהיו אצלנו אף אחד לא יראה להם טלויזיה על הראש... וכמובן כל מה שנוגע לשבת/קידוש וכ'
אני יותר חוששת ממש שאני לא יודעת לצפות. דברים שאני לא חושבת עליהם

mother cat

New member
באתי באיחור - אז כבר אמרו לך המון...

אוסיף רק את דעתי - אני חושבת שזה הולך להיות קשה ומורכב יותר ממשפחה מורכבת שבה אין את העניין הדתי בתוספת. להגיד שזו טעות? אני לא יכולה - רק את והאיש שלך יודעים אם תוכלו לעבור את כל המחשולים... אבל כן, זה כנראה יהיה קשה - ובעיקר לך ולילדיך, כי אתם תעשו את הפשרות. אגב נתת את נושא הצמחונות שלך כדוגמא להתחשבות בך - אבל את לא מבקשת שאחרים לא יאכלו בשר לידך, רק שאת לא תאכלי. המקביל לזה הוא שילדיך יאכלו גלידה אחרי ארוחה בשרית ורק בעלך וילדיך לא...

כפי שכבר אמרו לך - הדרך כן להצליח היא לדבר, לדבר, לדבר. לתאם ציפיות על כמה שיותר דברים - למרות שברור שתמיד יצוצו דברים חדשים ונוספים.

אגב דיברת עם ילדיך על זה? בני כמה הם ועד כמה הם מבינים? את צריכה לשתף אותם ובהחלט לעשות תאום ציפיות איתם. ולנסות למצא דרכים להקל עליהם - אולי טלוויזיה באחד מחדרי השינה, כך שגם כשילדיו אצלכם הם יוכלו להסתגר בחדר אחד ולצפות בווליום נמוך ולא מול פרצופם של הילדים הדתיים? אולי לאפשר את הקינוח החלבי אבל לא במטבח אלא במרפסת/גינה/ווטאבר? לא יודעת - אני רק יודעת שאם הייתי מנסה לכפות "דתיות" על ילדיו של בעלי הם היו בועטים בי לכל הרוחות
...

שיהיה המון בהצלחה, ואשמח אם תחזרי לעדכן אותנו איך הולך - זה נושא בהחלט מעניין וכולנו נוכל ללמוד ממנו.

פרחאדום

New member
אפשר להתגבר על כל המכשולים בהבנה

ותקשורת פתוחה.
גלידה.. אז הילדים שלה יאכלו גלידה חלבית והילדים שלו יאכלו פרווה...

אני רואה בחיבור של זוגיות דתית וחילונית ערך מוסף מאוד גדול לילדים
הם יגדלו להיות אנשים שמקבלים ומעריכים גם מי שלא נמצא בדיוק בהשקפת העולם שלהם.

בהצלחה

chili3

New member
בינתיים קינוחי הפרווה עוזרים לשמירת הגזרה

אני שידועה באהבתי להכנת קינוחים ובעיקר כאלה עם הרבהההה שמנת מתוקה
למדתי בחודשים האחרונים שיש אחלה קינוחי פרווה
בזכות זה גיליתי את הפניני טפיוקה, תענוג אמיתי עם חלב קוקוס וליצ'י...

ומסכימה עם השורות האחרונות

פרחאדום

New member
צמעי אם תרצי

יש לי ערמות של מתכונים פרווה כולל מוס שוקולד וסופלה שוקולד פרווה.. באמת שטעים :)
ולגבי שבתות... תמיד אפשר גם לעשות בריכה בגינה או במרפסת ולהכניס לשם את כל ערימת הילדים...
את לא תאמיני כמה מהר ילדים מתרגלים... ונהנים... וכן לומדים גם לוותר, ממתי זה נהיה רע?

mother cat

New member

חשיבה חיובית ואופטימיות זה נהדר.

אבל שתדכי -חלב קוקוס מ-א-ד משמין וגם רווי קולסטרול... סורי שאני מבאסת...

chili3

New member
זה בסדר... רגע אחרי ששלחתי את ההודעה נזכרתי

בכמות החלות שבלסתי מאז שהתחלתי לאפות לשישי

מזל שיש אחרי זה עונג שישי

mother cat

New member
סליחה על הבורות...

אבל - עונג שישי? זה מה שאני מנחשת שזה?

למעלה