משפחתי וחיות אחרות

rolan

New member
משפחתי וחיות אחרות

איזה מזל שהיה המפגש הזה בשישי אצל יונצ' בשובך... אחרת הייתי מאמינה שהחיים שלנו בועה גדולה מלאה קשיים... עברנו סופ"ש סיוטי למדי. הכל החל בשישי בצהריים, עת חזרו שבלולית וסייחה מנסיעה. סייחתנו נכנסה הביתה ופנתה לחדרה בכעס בלי לומר שלום, רצתי אחריה ואמרתי לה שכאשר נכנסים לבית (גם אם כועסים) אומרים שלום, שלום!!! ענתה לי... שבלולית שנכנסה אחריה ושמעה אותי, אמרה לי, עזבי אותה, דברתי איתה עכשיו. הצהריים והערב התחברו למן בליל נוראי של כעסים, רוגז ושיחות מתישות שלחלקן הייתי שותפה פעילה, לחלקן רק האזנתי וחלק ממש נעלם, לא נקלט אצלי, אח"כ אוהי עידכן אותי בהן... את הערב בילינו יחד איתכם - זוכרים?.... זה נראה רחוק כל כך... בשבת היתה לנו אתנחתא עד הצהריים, עת התעוררו שבלולית וסייחה. או אז התחילו השיחות המייגעות. הסברים, איך לאכול, למה בכלל לאכול, איך עושים מה, כמה למה ------ ואלוהים שיעזור.... היה משהו גדול באמצע - ישבנו אחה"צ, שבלולית, סייחה, אני ואוהי ושוחחנו. באמצע השיחה, הודיעה סייחה שאינה מסכימה לשוחח בפורום "הזה"! עוד הוסיפה ואמרה - "לא כולם כאן משפחה"! האנטנות שלי קפצו מיד, מה זה לא כולם משפחה כאן? שבלולית אחותך, אני אמא שלך ואוהי בן זוג שלי ואנחנו כולנו משפחה אחת!!! מותר, כן מותר שלא תסכימי לשוחח בנוכחות כל אחד, אפילו שהינו ממשפחתך, אך אנחנו כאן בהרכב הזה - משפחה!!! - אוהי הטוב והחמוד מיד התנדב לצאת החוצה ואני עשיתי תנועות של לא מסכימה, אם היא תרצה נצא אנחנו, נעבור למקום אחר, אך היא המשיכה לדבר... לא שינתה ולא הפסיקה. דווקא אחותה הגדולה זו השבלולית הגיבורה שלנו בשבת זו, היא שנזפה בה! אמרה לה שתפסיק, שהיא צריכה להבין שלא הכל יתנהל על פי רצונותיה או מאוויה והיא זו שצריכה להתאים את עצמה ולקבל את המסגרת. הערב היה קשה מנשוא, עברנו חויות קשות למדי והלכנו לישון מאוחר מאוד. הבוקר הודתי לשבלולית שלי, בטלפון, על העזרה הנהדרת שהושיטה לנו בשבת, על ההבנה והתמיכה באחותה הצעירה. היא מצידה הציעה לבוא הביתה לנסות להמשיך לתמוך ולעזור - כמובן שדחיתי אותה במילות תודה ונשיקות טלפוניות. נדמה לי שמספיק להפעם, מזה אולי תבינו למה נעדרתי אתמול כל היום. טוב שגם אתם כאן, שומעים, אולי מוסיפים דיעה והכי חשוב נמצאים.

rolan

New member
והחלום הכי גדול שלי עכשיו

שתבוא אלינו ותגיד - סתאאאאאאאאם עבדתי עליכם... ושוב תהיה הילדה המקסימה והנהדרת שלנו, שכולם כולם\ כל כך אוהבים. תגידו לי - זה חלום גדול מדי?....

rolan

New member
ועוד משהו...

זאת הברכה שכתבתי לה לבת המצווה שלה שנחגגה לפני 4 שנים... ילדה שלי! כשנולדת בחרנו בשמך שמעלה בי ניחוח של טבע, אדמה, שורשיות ואכן את כזאת - ילדת טבע. אהבת בעלי החיים, הנופים והאדמה שבתוכך אכן נולדה יחד איתך וכנראה תלווה אותך כל חייך. יש בך כל כך הרבה אהבה, חום וכח ואני מאמינה שתמיד ילוו אותך. שתמשיכי לאהוב את בעלי החיים שאת כל כך מטפחת, שתמשיכי להשיג הישגים בספורט, שתמשיכי לתת מעצמך לילדים קטנים שאת כל כך אוהבת ושתמשיכי לנצח את כל הבלתי אפשריים האחרים כמו שעד עכשיו הוכחת. אני רוצה לאחל לך מכל ליבי ומצטרפת אלי כל המשפחה - שתהיי שמחה שיהיו לך החיים הכי טובים על פני האדמה. שיהיו לך כל הדברים הטובים שהיו ויש לי ולאביך, שיהיו לך גם כל הדברים שטובים שלא היו לנו, שלא קיבלנו אף פעם ואנחנו יכולים לתת. שנוכל לתת לך את הדוגמא הכי טובה שנוכל ונתחלק איתך בכל אוצרות הנפש שצברנו. שהיומיום החד גוני והמעייף לעיתים, לא ישחוק את החידוש, את חווית היותנו איתך. שיהיו לך תיסכולים קטנים במידה כדי שתוכלי להתמודד ולנצח, לפתח לך שרירים משלך ולהתבגר ושיהיה לנו, הורייך, הכח, האומץ והתבונה להניח לך ברגעים אלה, לא לפתור אותם במקומך. ילדה שלי, הלוואי שהעולם יהיה טוב יותר, מסביר פנים יותר ואם ישתנה בפתאומיות ולאו דוקא לטובה, שדבר אחד לפחות ישאר לך תמיד, ברור, קבוע ויציב כמו זריחת השמש בבקרים, אותה ודאות שאת אהובה ורצויה תמיד ושהידיעה הזאת תלך איתך לכל מקום ולא תשתנה לעולם. ילדה שלי, שהעולם שלך יהיה שמח, מלא בצחוקים ואור שתרגישי שייכות אלי, לאביך ולמשפחתך ומכאן לכל דבר שתבחרי. שרק תגדל האהבה ואם אפשר - שאלוהים כל הזמן יהיה בסביבה. אז אולי מישהו יכול להגיד לי - איפה הוא אלוהים עכשיו?

1נתי 1

New member
רולנוש - אלוהים כאן

אולי קצת עסוק בבעיות העולם אבל הוא תמיד כאן (ואני חילונית גמורה) רק אל ייאוש את נשמעת קצת שבורה קחי הכל בפרופורציה זהו גיל ההתבגרות גיל המרד וכמו סייחה בטבע - היא רוצה את החופש היא לא רוצה להרגיש את המושכות

*יערית

New member
אמא יקרה שלי....../images/Emo24.gif

מקווה שלא תכעסי שבא לי לדבר מגרונה של בתך, סתם בכדי לתת זוית שונה לדברים ואולי אף להכניס דברים לפרופורציות.... אמא שלי,תודה על שהבאת אותי עד הלום,תודה על השם הניפלא שנתת לי שאף מאפיין את תחומי ההתעניינות שלי,אהבה,החום והכוח שבי הם המתנה שנירכשה ממך,אי אפשר להעלים את זה ככה פתאום, זה טבוע בי גם אם זה לא נראה כך ברגעים קשים אלו שאני עוברת ובטוחה אני שכך גם את...אבל כ"כ קשה לי לראות מה עובר עליך, כי אני מבולבלת אמא תביני,את מכירה את זה שפתאום בלי סיבה יש מצב רוח קרבי וקשה,ואני כ"כ רוצה לעזור לעצמי ויחד עם זאת רוצה שיאהבו אותי גם במצבים כאלו ויעזרו לי למרות "הבעיטות" שאני בועטת...אמא אני מבטיחה להמשיך להיות תלמידה ספורטאית מצטיינת, וגם להמשיך לתת מעצמי לבעלי החיים.. כתבת לי שיהיו לי תיסכולים קטנים בכדי שאוכל לנצח...הנה אני עומדת מול תיסכול קצת יותר גדול מהקטן שאיחלת,אני אנצח אותו יחד איתכם, ביחד עם כל המשפחה שלי שמאוד קשה לי לראות אותה כרגע כך, עבורך זו אהבה עבורי זו בחירתה של אמא ואני צריכה ללמוד להכיר אותו ולקבל אותו בקצב שונה משלך אמא...בבקשה זה לא שאני לא רוצה בו, אני פשוט צריכה לעכל את מערך חיי החדשים בקצב שונה משלכם, קבלו את הכעסים שלי מבלי לדחוק אותי לפינה,אני אתעשת בסופו של דבר, אני מצטטת אותך אמא יקרה שלי" ושיהיה לנו, הורייך, הכח, האומץ והתבונה להניח לך ברגעים אלה"זה בעיקובת התיסכולים הקטנים /גדולים... מה את אומרת אמא?את עומדת בזה? וחייבת עוד לצטט אותך אמא..."שדבר אחד לפחות ישאר לך תמיד, ברור, קבוע ויציב כמו זריחת השמש בבקרים, אותה ודאות שאת אהובה ורצויה תמיד ושהידיעה הזאת תלך איתך לכל מקום ולא תשתנה לעולם. ילדה שלי, שהעולם שלך יהיה שמח, מלא בצחוקים ואור שתרגישי שייכות אלי, לאביך ולמשפחתך ומכאן לכל דבר שתבחרי. שרק תגדל האהבה ואם אפשר - שאלוהים כל הזמן יהיה בסביבה" הידיעה הזו אולי לא מורגשת כרגע אצלי כי הכל בבלאגן, תביני אמא ,אין לי ספקות לגבי אהבתך אלי,ואין לי ספקות לגבי אבא ולגבי אחותי...אין לי ספק שבנזוגך אמא לומד להכיר אותי ורוצה רק בטובתי ובבריאותי התקינה,רק שחכתם משהו אחד חשוב.. אני ילדה בוגרת אני יודעת שמה שעובר עלי כרגע זה שיגעון בר חלוף שרבות עברו ועוד יעברו....אל תתייאשו מהלא שלי, אל תתיאשו ממני בכלל.....הנה עוד רגע יעבור ואני חוזרת לעצמי...אבל חייבת לעבור את זה בכדי להעריך את יופיו של החיים. אני אוהבת אותך מאוד מאוד מאוד גם אם אני לא אומרת בקול רם, תחבקי אותי כשאני ישנה....האמת תמיד מתגלה בזמן שינה.. אלוהים אמא לא בא על פי הזמנה..הוא תמיד כאן בטוב וברע! שלך ילדתך המבולבלת שכ"כ אוהבת אותך
******************************************* יערית/ ואני רק עניתי מהילדה שבי,יכול להיות שהדברים קצת שונים בין ילד אחד לשני בגלל צורת החשיבה והאופי.. אבל אישית קצת נגעתי...קצת קילפתי...ואני מאמינה שיהייה טוב! מקווה רולן שלא פגעתי בך
אוהבת והרבה
לאוהי המודאג כ"כ.

rolan

New member
י ע ר י ת ../images/Emo70.gif

נגמרו לי המילים והדמעות לא!!!!!!!!! אוהבת אותך כל יום יותר ויותר. אי אפשר היה לומר, את מה שהסייחה מרגישה, טוב יותר ויפה יותר ממה שכתבת כאן.
לאשה מדהימה!!!

rolan

New member
../images/Emo41.gif הפוסט בשער ../images/Emo41.gif

כל כך אהבו שם את הדברים שלך, יעריתוש, ששמו אותו למען יקראו כולם. בהחלט שווה

*יערית

New member
הנושא שלכם....

כנראה העיר את השדים שנחו להם הרבה שנים שם במעמקי היער הנפשי שלי

יערית

הוצאת לי את הקישקה גמרת לי את הצורה וייבשת לי את מעין הדמע. את ענקית ומדהימה ברגישותך.

תודה... ועוד תודה

בעיקר על שהזכרת לי להיות ערה גם לרגשות של אנשים קטנים, אנחנו באמת לעיתים שוכחים את זה וגם להם מותר שיהיו מצבי רוח ו"שגעונות".

1נתי 1

New member
שאלונת ../images/Emo35.gif

שלא הכי קשורה לבעיה אבל למה דחית את הצעת העזרה של השבלולית? את האמא (הדור הישן שלא מבין כלום
) והיא בגיל ההתבגרות - מומנט המרד
אולי השבלולית - כאחותה הגדולה וגם יותר קרובה אליה בגיל תוכל להשפיע ולכוון דרכה יותר? בעיקר לאחר שראית ושמעת את דעותיה והשקפתה - על בעיות האכילה - על הזוגיות שלכם

rolan

New member
היא חיילת

רק סיימה את הקורס ובתקופה הכי חשובה לה כעת. באמצע חפיפה לפני הדרכה - שאהרוס לה את זה?!...

רולן יקרה מאד

תחושת הבטן שלי היתה שאת שקטה מדי...... אלו ימים ממש קשים ,סייחה מוציאה המון כעס ותסכול,מנסה בכל כוחה לזעזע את המערכת. אתם עומדים יציבים ומראים לה שאין כאן סדק ואין אפשרות כניסה. יחד עם זאת המקום שלה חייב להישמר ויחד איתו הביטחון והאהבה,זאת אומרת שגם אם דיברה לא יפה וכעסה על כולם,הכעס שלכם הוא ענייני ולא גורף. רולן,אני מחזקת אותך ומקווה שלמרות הבעיות הקשות את עומדת על שתי רגליים יציבות ויודעת שהיא מנסה בכל דרך לקבל אותך לעצמה ללא שותפים. וברגע שאתם עומדים חזק יחד ,היא תבין ותקבל.

לא ראיתי את הברכה קודם

עכשיו נגמרו לי המילים. ובקשר לאלוהים,בהמשך אכתוב לך משהו לגביו....

המילים שלך

יוצאות מליבך , ואני יכולה להרגיש את הכאב, המצוקה ואי ההבנה שכך קורה. כואבת איתכם. מקווה שהמרד הגדול ישכך - ותוכלו להיות בטוב. חזקו. מחבקת אתכם חזק. הלוואי והיה בידי לעזור לכם.

yaeli4

New member
רולנית אהובה שלי ../images/Emo20.gif

דיברנו בבוקר בטלפון ונקטענו באמצע בגללי כי הייתי חייבת לחזור לעבודה והיום טס לי. ליבי איתך כל הזמן, בחיי. החלום שלך כל כך ברור ומובן מאליו, והברכה המרגשת שכתבת לה לבת המצווה שלה, מעוררת דמעות של התרגשות. את אמא שאין כמוה. ממש כך. שלרגע לא תחשבי שנכשלת במשהו, שעשית משהו לא טוב או שזו אשמתך בכלל. לרגע שאוהי לא יחשוב שהוא גורם לכך. היא עוברת משבר והיא מותחת את החבל כמה שהיא יכולה. היא במצוקה נוראית אבל חייבים לעזור לה בכל דרך. בכל דרך, רולן. וזה נמצא בידייך. את חייבת למצוא את העזרה האולטימטיבית ולא להפסיק ולא להרפות. מחר בבוקר, מייד, שולמית בלאנק או כל עזרה אחרת. היא חייבת טיפול מיידי. לפי מה שתיארתי לי בבוקר, היא בדרך גדועה וחייבת איפוס מהיר. בסדר? אז קחי אוויר לנשימה, עומדת בפנייך משימה לא פשוטה אבל את תצליחי, רולן. זה מאבק לחיים, ואת גדולה מהחיים, תזכרי את זה תמיד. ואם תשכחי לרגע, אני כאן להזכיר לך את זה. במסר, בטלפון, בכל דרך שהיא. בסדר? אוהבת אותך ומסרי את אהבתי גם לאוהי, חזקו ואמצו,

למעלה