שלום שרי, אני צאצא ישיר של אברהם צמח מאדירנה (ראי תמונה מצורפת). האם הבן דוד השני של סבך (אלברט אברהם צמח) היה במקרה הרב הראשי של אדירנה? אם כן, יש לי מידע נוסף לחלוק איתך!מיטרני - מצאתי יש באופן בסיסי 2 קשרים לנציגים של משפחת מיטרני, יתכן שקשורים זה בזה: הקשר הראשון - לסבי היה בן דוד שני בשם אלברט (אברהם צמח), יליד אדירנה. הוא נישא לשרה נייגו (משפחתה קשורה ליוסף נייגו, שהיה מנהל מקווה ישראל). לשרה היתה אחות בשם לונה נייגו. לונה נישאה למואיז (מוריס) מיטרני. בהמשך עברו להתגורר באיסטנבול, שם נפטרו ונקברו. לבני הזוג בת בשם רחל/רשל מיטרני. למיטב ידיעתי נישאה למישהו ממשפחת טולדו, אך הוא נפטר. רחל/רשל נולדה ככל הנראה בשנת 1932, ונמסר לי שעדיין חיה באיסטנבול. יש לה בן בשם ויטלי טולדו, וגם הוא חי באיסטנבול. הקשר השני - לסבי היה בן דוד שני בשם אברהם אשכנזי שחי בטרקיה שביוון, אבל אימו היא מאדירנה. אברהם נישא ללינה הלוי מאדירנה. ללינה היתה אחות בשם אידה הלוי, שנישאה למנחם עובדיה. אחת הבנות שלהם היא רנה עובדיה (מבוטא כ-Rene). רנה התחתנה עם מישהו ממשפחת מיטרני, ונולד להם בן. גם הם עברו לאיסטנבול. נדמה לי שהאבא נפטר, אך האם והבן חיים באיסטנבול. מכיון שרבים מיהודי אדירנה עברו לאיסטנבול, כדאי מאד לבדוק בפרויקט של פרופ' דניאל קזז. יש שם תיעוד של רישומי נישואין ופטירות מאיסטנבול החל משלהי המאה ה-19. כדאי לך לחפש לפי השם מיטרני, ולעבור על הנתונים, אולי משהו יצלצל מוכר. ../images/Emo50.gif
וואו, איזו תמונה מהממת!שלום שרי, אני צאצא ישיר של אברהם צמח מאדירנה (ראי תמונה מצורפת). האם הבן דוד השני של סבך (אלברט אברהם צמח) היה במקרה הרב הראשי של אדירנה? אם כן, יש לי מידע נוסף לחלוק איתך!
צפה בקובץ המצורף 41384
אברהם (אלברט) צמח שהתייחסתי אליו איננו הרב הראשי של אדירנה. איני חוקרת את משפחת צמח משום שאיני צאצאית ישירה שלה.ממה שסופר לי לפני שנים רבות, הוא נקרא על שם הרב הראשי של אדירנה שכן היה נכדו. את התמונה (המדהימה, מסכימה עם ארנון) שמרתי לי כבר מזמן. תודה בכל מקרה!שלום שרי, אני צאצא ישיר של אברהם צמח מאדירנה (ראי תמונה מצורפת). האם הבן דוד השני של סבך (אלברט אברהם צמח) היה במקרה הרב הראשי של אדירנה? אם כן, יש לי מידע נוסף לחלוק איתך!
צפה בקובץ המצורף 41384
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.