משפחת MITRANI

amitrani

New member
משפחת MITRANI

האם למישהו יש מידע לגבי משפחחת מטראני/ מיטרני מטורכיה? (אדריאנופול, קירקאלי) תודה

אלי מיטרני

אם את מתכונת לאלי מיטרני, מנכ"ל מפעל הניר הותיק שיסד אביו, ידידי היקר ז'ק מיטרני ז"ל, הם יוצאי בולגריה וז'ק מיטרני היה פעיל בקרב עולי בולגריה ביפו. (המפעל היה במקור ביפו על יד שוק הפשפשים)

friend9

New member
קרבנות שואה

העיר אדריאנופול נקראת בטורקית אדירנה. חיפוש ברשימת קרבנות השואה ביד ושם, לפי שם משפחה MITRANI ושם מקום EDIRNE - ייתן 8 בני מיטרני (דפי עד ומגורשים מצרפת), שהיו ילידי העיר או תושביה. http://www.yadvashem.org/wps/portal/IY_HON_Welcome

שרי סילבר

Active member
מיטרני יש למשפחתי קשר (מנישואין) לאנשים ממשפחת מיטרני מאנדרינופול (אדירנה), כמדומני שיש יותר מקשר אחד. איני יודעת הרבה אודותיהם, מכיון שלא התעמקתי בחקר המשפחה הזו, אולם אנסה "לדוג" את השמות והפרטים שיש ברשותי. אני פשוט כרגע בשלבי ארגון של המחשב החדש, כך שלא כל עצי-המשפחה עדיין זמינים, אבל אנסה בכל זאת. הקשר הוא בעץ שמכיל את משפחות פנחס וצמח, אולי זה יגיד לך משהו.

שרי סילבר

Active member
מיטרני - מצאתי יש באופן בסיסי 2 קשרים לנציגים של משפחת מיטרני, יתכן שקשורים זה בזה: הקשר הראשון - לסבי היה בן דוד שני בשם אלברט (אברהם צמח), יליד אדירנה. הוא נישא לשרה נייגו (משפחתה קשורה ליוסף נייגו, שהיה מנהל מקווה ישראל). לשרה היתה אחות בשם לונה נייגו. לונה נישאה למואיז (מוריס) מיטרני. בהמשך עברו להתגורר באיסטנבול, שם נפטרו ונקברו. לבני הזוג בת בשם רחל/רשל מיטרני. למיטב ידיעתי נישאה למישהו ממשפחת טולדו, אך הוא נפטר. רחל/רשל נולדה ככל הנראה בשנת 1932, ונמסר לי שעדיין חיה באיסטנבול. יש לה בן בשם ויטלי טולדו, וגם הוא חי באיסטנבול. הקשר השני - לסבי היה בן דוד שני בשם אברהם אשכנזי שחי בטרקיה שביוון, אבל אימו היא מאדירנה. אברהם נישא ללינה הלוי מאדירנה. ללינה היתה אחות בשם אידה הלוי, שנישאה למנחם עובדיה. אחת הבנות שלהם היא רנה עובדיה (מבוטא כ-Rene). רנה התחתנה עם מישהו ממשפחת מיטרני, ונולד להם בן. גם הם עברו לאיסטנבול. נדמה לי שהאבא נפטר, אך האם והבן חיים באיסטנבול. מכיון שרבים מיהודי אדירנה עברו לאיסטנבול, כדאי מאד לבדוק בפרויקט של פרופ' דניאל קזז. יש שם תיעוד של רישומי נישואין ופטירות מאיסטנבול החל משלהי המאה ה-19. כדאי לך לחפש לפי השם מיטרני, ולעבור על הנתונים, אולי משהו יצלצל מוכר. ../images/Emo50.gif

שרי סילבר

Active member
מיטרני במאה ה-19 לא היה ברור לי לגמרי אם את מחפשת מידע אודות בני-משפחה ספציפיים או מידע כללי אודות המשפחה באדירנה. בכל אופן, אם תשוטטי בגוגל ותחפשי את השם מיטרני, במיוחד בחלק של גוגל ספרים, תמצאי, בין השאר, אזכורים למישהו ששמו ברוך בן יצחק מיטרני מאדירנה., הוא היה, למיטב הבנתי, הרוח החיה מאחורי הוראת העברית, וחי במחצית המאה ה-19.

amitrani

New member
הסבר

אפרט - אני ממשפחתו של בני"ם (ברוך יצחק מטארני) אותו הזכרת והקשר הישיר שלי אליו ישיר. אני מנסה למצוא את ההקשר בינו לבין אילן היוחסין המפואר של משפחת מטראני עד למבי"ט.חסרים לי 2 דורות. בעיקר אני מנסה לברר מי היה אבי סבו. אביו (יצחק) נקבר בבולגריה. סבו (ברוך) נקבר בירושלים. לא הצלחתי לאתר את קברו הר הזיתים בעזרת CD 2004 של האגודה הישראלית לגינאוטולוגיה. תודה

stephaner

New member
מיטרני - מצאתי יש באופן בסיסי 2 קשרים לנציגים של משפחת מיטרני, יתכן שקשורים זה בזה: הקשר הראשון - לסבי היה בן דוד שני בשם אלברט (אברהם צמח), יליד אדירנה. הוא נישא לשרה נייגו (משפחתה קשורה ליוסף נייגו, שהיה מנהל מקווה ישראל). לשרה היתה אחות בשם לונה נייגו. לונה נישאה למואיז (מוריס) מיטרני. בהמשך עברו להתגורר באיסטנבול, שם נפטרו ונקברו. לבני הזוג בת בשם רחל/רשל מיטרני. למיטב ידיעתי נישאה למישהו ממשפחת טולדו, אך הוא נפטר. רחל/רשל נולדה ככל הנראה בשנת 1932, ונמסר לי שעדיין חיה באיסטנבול. יש לה בן בשם ויטלי טולדו, וגם הוא חי באיסטנבול. הקשר השני - לסבי היה בן דוד שני בשם אברהם אשכנזי שחי בטרקיה שביוון, אבל אימו היא מאדירנה. אברהם נישא ללינה הלוי מאדירנה. ללינה היתה אחות בשם אידה הלוי, שנישאה למנחם עובדיה. אחת הבנות שלהם היא רנה עובדיה (מבוטא כ-Rene). רנה התחתנה עם מישהו ממשפחת מיטרני, ונולד להם בן. גם הם עברו לאיסטנבול. נדמה לי שהאבא נפטר, אך האם והבן חיים באיסטנבול. מכיון שרבים מיהודי אדירנה עברו לאיסטנבול, כדאי מאד לבדוק בפרויקט של פרופ' דניאל קזז. יש שם תיעוד של רישומי נישואין ופטירות מאיסטנבול החל משלהי המאה ה-19. כדאי לך לחפש לפי השם מיטרני, ולעבור על הנתונים, אולי משהו יצלצל מוכר. ../images/Emo50.gif
שלום שרי, אני צאצא ישיר של אברהם צמח מאדירנה (ראי תמונה מצורפת). האם הבן דוד השני של סבך (אלברט אברהם צמח) היה במקרה הרב הראשי של אדירנה? אם כן, יש לי מידע נוסף לחלוק איתך!
Rabin Semach-Color-Restored-Enhanced.jpg

נערך לאחרונה ב:

שרי סילבר

Active member
שלום שרי, אני צאצא ישיר של אברהם צמח מאדירנה (ראי תמונה מצורפת). האם הבן דוד השני של סבך (אלברט אברהם צמח) היה במקרה הרב הראשי של אדירנה? אם כן, יש לי מידע נוסף לחלוק איתך!
צפה בקובץ המצורף 41384
אברהם (אלברט) צמח שהתייחסתי אליו איננו הרב הראשי של אדירנה. איני חוקרת את משפחת צמח משום שאיני צאצאית ישירה שלה.ממה שסופר לי לפני שנים רבות, הוא נקרא על שם הרב הראשי של אדירנה שכן היה נכדו. את התמונה (המדהימה, מסכימה עם ארנון) שמרתי לי כבר מזמן. תודה בכל מקרה!

לאברהם צמח, הרב הראשי של אדירנה היה אח בשם ברוך צמח. ברוך נישא לבת למשפחת פיזה, משפחה אותה אני חוקרת.

לחוקרים את משפחת מיטרני: בהקשר של משפחת פיזה גיליתי עם הזמן שפרופ' נסים פיזה (איני בטוחה עדיין בקשר אל הענף שלי, אך הם כולם קשורים) קשור למשפחת מיטרני. על מצבתו נרשם גם השם מיטרני, כך שיתכן שאימו היתה בת למשפחת מיטרני.

שרי

נערך לאחרונה ב:

friend9

New member
תודה רבה לגבי התקופה ../images/Emo70.gif

איך לא הבנתי ישר מן הפרטים בשאלה הראשונה

דב הכהן

New member
גאון

שלום לך האם בדקת היטב את כל המקורות על זקנך, הרב בני"ם, אותם מציין משה דוד גאון בספרו יהודי המזרח בארץ ישראל, ח"ב, ירושלים תרצ"ח, עמ' 414, בעהרה 1 ? אגב, אני מכיר אחד מניניו של הרב בני"ם, שעלה מברזיל לפני 30 שנה בערך, וגר היום בפתח תקווה. דב

amitrani

New member
פרטים נוספים

בדקתי את האינדקס וגם את חיבורו של מ.ד. גאון, כך שיש לי מידע רב על בני"ם אותו אני עורכת בימים אלה לשם כתיבת ערך בויקיפדיה. נראה לי שאני מקורבת לנין אותו אתה מציין. מה שמו? בכל אופן, מטרתי לשרטט את המשך אילן היוחסין מבני"ם ועד למבי"ט, מרבני צפת.

amitrani

New member
עוד פרטים

למעשה אני מנסה לאתר את קברו של סבי הרב בני"ם ששמו היה ברוך מטראני, שנקבר בירושלים ב- 1790. תקוותי להצליח בעזרת פרטי המצבה להתקדם דור נוסף בחיפוש

eliya-l

New member
הדרך הכי פשוטה לאתר

היא ליצור קשר עם ה חברה קדישא "אחידה לספרדים ובני עדות המזרח" – רח' החבצלת 12א', ירושלים, טל' 02-6254371 ולבקש מהם שיאתרו אותו ברישומים שלהם. לא נראה לי סביר לחפש בחב' קדישא אחרת מאחר והוא היה ספרדי.

למעלה